Dendnepr Опубліковано: 12 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 12 листопада 2024 49 минут назад, mib сказал: Я спрашивал монтажников жтэк когда ставили, чем я ограничен автоматом 32 или счетчиком на 16 квт сказали что gamma 300 не ограничивает мощность, только автомат реле силовое внутри есть, а как его уже счетчик будет приментять - вопрос программирования 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k-master Опубліковано: 12 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 12 листопада 2024 48 хвилин тому, mib сказав: Я спрашивал монтажников жтэк когда ставили, чем я ограничен автоматом 32 или счетчиком на 16 квт сказали что gamma 300 не ограничивает мощность, только автомат Конфігурація - якщо лічильник має Rх у модифікації то там є реле котре й може бути запрограмоване на відключення при перевищенні потужності. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 12 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 12 листопада 2024 2 години тому, Vikctor сказав: Сьогодні заїхав в центр з обслуговування населення ДТЕК. Його нещодавно відчинили напевно, бо я там їжджу часто але помітив тільки сьогодні. Відкритий офіс, талони, монітори, краса. Я напевно в невдалий час заїхав і тому чекав у черзі хвилин з 20. А дехто проходив до оператора майже одразу після отримання талончика. Ось це всі витрати, в які стане ЗТ. За словами оператора заміна лічильника відбудеться протягом 1-2 тижнів з момента оплати, бо це платна послуга й вони в приорітеті. Потім до них через 2-3 дні, щоб все вже гарантовано опинилося в системі - заява, документи на будинок, інвертор, панелі. Потім через якийсь час (процедура безкоштовна й тому не в приорітеті) заїдуть фахівці пересвідчитись що заявлене обладнання відповідає дійсності і теж через 2-3 дні тре забрати всі документи про підключення ЗТ в ДТЕК і відвезти повідомити про це Ясно. Все. В мене дорожче на 2к грн. Знайшов різницю в моделі лічильника. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 12 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 12 листопада 2024 39 минут назад, МакДо сказал: В мене дорожче на 2к грн. Знайшов різницю в моделі лічильника. У меня такой как у Вас, а модем у вас уже был что то не вижу в счете? Но сам счетчик на 100 грн дешевле Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 12 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 12 листопада 2024 32 хвилини тому, mib сказав: У меня такой как у Вас, а модем у вас уже был что то не вижу в счете? Но сам счетчик на 100 грн дешевле Контролер MCL. Це і є модем. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 12 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 12 листопада 2024 1 час назад, МакДо сказал: В мене дорожче на 2к грн. Податок на столичне життя) 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 12 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 12 листопада 2024 10 минут назад, МакДо сказал: Контролер MCL. Це і є модем. Слона я и не заметил У меня внизу там какая то услуга написана я и у вас в счете туда не посмотрел 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 12 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 12 листопада 2024 1 минуту назад, Vikctor сказал: Податок на столичне життя) У вас счетчик чуть другой 27 а у нас 47 но чем это грозит и кому хз 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 12 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 12 листопада 2024 Только что, mib сказал: У вас счетчик чуть другой 27 а у нас 47 но чем это грозит и кому хз Сподіаюсь що той що у вас має можливість обмежувати потужність, а мій ні))) 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
shneider_vova Опубліковано: 12 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 12 листопада 2024 14 хвилин тому, Vikctor сказав: Сподіаюсь що той що у вас має можливість обмежувати потужність, а мій ні))) В інструкції лічильника є розшифрування цих цифр. Обмеження тільки при наявності в назві букви R 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 12 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 12 листопада 2024 5 минут назад, shneider_vova сказал: В інструкції лічильника є розшифрування цих цифр. Обмеження тільки при наявності в назві букви R Тобто схоже в обох випадках без обмежень. І це чудово. Може я в житті ті зайві 5-6кВт не потребував і не потребуватиму, але най буде. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 12 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 12 листопада 2024 (змінено) 14 хвилин тому, Vikctor сказав: Тобто схоже в обох випадках без обмежень. І це чудово. Може я в житті ті зайві 5-6кВт не потребував і не потребуватиму, але най буде. На скільки я зрозумів, ваш 27ий рахує активну енергію, а 47ий як активну, так і реактивну. Змінено 12 листопада 2024 користувачем МакДо 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 12 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 12 листопада 2024 3 минуты назад, МакДо сказал: На скільки я зрозумів, ваш 27ий рахує активну енергію, а 47ий як активну, так і реактивну. Получается нам с вами не повезло Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 12 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 12 листопада 2024 27 минут назад, mib сказал: Получается нам с вами не повезло Поясніть будь-ласка. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 12 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 12 листопада 2024 31 хвилину тому, mib сказав: Получается нам с вами не повезло Можливо. Але в мене вже 7 років стоїть Addax np07 і я не вмер) Вибачте за якість фото. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 12 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 12 листопада 2024 11 минут назад, Vikctor сказал: Поясніть будь-ласка. К примеру мой нынешний инвертор ест реактивку, тоесть раньше счетчик это не считал а теперь будет, тепловой насос тоже частично ее ел Грубо счетчик показывает 1 квт, а если напряжение перемножить на амперы выходит больше то разница это реактивка Ну это как я понимаю, своими словами, вы в sonoff можете в теории это увидеть 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k-master Опубліковано: 12 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 12 листопада 2024 16 хвилин тому, mib сказав: К примеру мой нынешний инвертор ест реактивку, тоесть раньше счетчик это не считал а теперь будет, тепловой насос тоже частично ее ел Грубо счетчик показывает 1 квт, а если напряжение перемножить на амперы выходит больше то разница это реактивка Ну это как я понимаю, своими словами, вы в sonoff можете в теории это увидеть Так побутові не платять за реактивну 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 12 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 12 листопада 2024 (змінено) 29 минут назад, mib сказал: К примеру мой нынешний инвертор ест реактивку, тоесть раньше счетчик это не считал а теперь будет, тепловой насос тоже частично ее ел Грубо счетчик показывает 1 квт, а если напряжение перемножить на амперы выходит больше то разница это реактивка Ну это как я понимаю, своими словами, вы в sonoff можете в теории это увидеть А в зворотньому напрямку може ваш лічильник буде більше генерації рахувати ніж мій? Змінено 12 листопада 2024 користувачем Vikctor 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 12 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 12 листопада 2024 1 час назад, k-master сказал: Так побутові не платять за реактивну Ну вот да, но потому что бытовой счетчик это не считает, а там выше пишут что 407 считает 56 минут назад, Vikctor сказал: А в зворотньому напрямку може ваш лічильник буде більше генерації рахувати ніж мій? Как мед в уши Но думаю это фантастика 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 12 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 12 листопада 2024 54 хвилини тому, mib сказав: Ну вот да, но потому что бытовой счетчик это не считает, а там выше пишут что 407 считает Не тому, а тому що закони такі, що побутові споживачі не платять за реактивну енергію. Ну і ваш інвертор експортує реактивну потужність, а не споживає її. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Альт Опубліковано: 21 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 21 листопада 2024 (змінено) Замінюю старі свинцеві АКБ, на сучасні та безпечні. LFP PowerGem HinaESS. 5.12 kWt, 48 volt. Змінено 21 листопада 2024 користувачем Альт 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 25 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 25 листопада 2024 В 12.11.2024 в 14:42, Vikctor сказал: Сьогодні заїхав в центр з обслуговування населення ДТЕК. Його нещодавно відчинили напевно, бо я там їжджу часто але помітив тільки сьогодні. Відкритий офіс, талони, монітори, краса. Я напевно в невдалий час заїхав і тому чекав у черзі хвилин з 20. А дехто проходив до оператора майже одразу після отримання талончика. Ось це всі витрати, в які стане ЗТ. За словами оператора заміна лічильника відбудеться протягом 1-2 тижнів з момента оплати, бо це платна послуга й вони в приорітеті. Потім до них через 2-3 дні, щоб все вже гарантовано опинилося в системі - заява, документи на будинок, інвертор, панелі. Потім через якийсь час (процедура безкоштовна й тому не в приорітеті) заїдуть фахівці пересвідчитись що заявлене обладнання відповідає дійсності і теж через 2-3 дні тре забрати всі документи про підключення ЗТ в ДТЕК і відвезти повідомити про це Ясно. Все. Схоже встановлення РН з контактором наразі обов'язкова вимога ДТЕК. Причому РН програмується працівниками ДТЕК і пломбується. Побочні трабли - при виході хоч однієй фази за встановлені межі вирубається не тільки експорт а також імпорт, що не дуже добре, бо параметри доволі суворі - 220В (чомусь не 230В)+-10%, тобто 198-242В. В мене особисто взимку по однієї фазі ввечорі часто буває 190-200В, а влітку по однієї чи двох фазах часто вище 242В. Скажемо так - якби я не лінувався й дізнався цю інформацію раніше, то напевно не сплачував лічильник та відмовився від ЗТ, але вже пізно про це думати, бо його вчора вже встановили. Тому запитання для тих, хто робив ЗТ нещодавно, після встановлення нових вимог від ДТЕК. Якщо в вас є ось такий опломбований бокс: і ви взмозі подивитись артікули відповідної автоматики, то просьба підтвердити чи спростувати інформацію, що це таке реле напруги та такий контактор. Бо наче силова автоматика від ЕТІ в нас заполонила ринок, але технічні описи цієї продукції дуже стислі й на словенської. Задовбався я все це перекладати. Продавці теж не паряться особливо і не додають розширені описи. Бо наприклад вимога від ДТЕК включає таке - кількість і вид контактів: не менше 1NO+1NC, а цей контактор в описі має лишень 4NO контакти, але схоже саме такими комплектуються боксси під пломбування від ДТЕК. Єдина вагома перевага саме таких контактору та РН це можливість опломбування самих приладів без додаткового боксу. П.С.: я взагалі то вважав, що РН зубр на кожну фазу при вході в расподільчий щит дозволить мені уникнути необхідності встановлювати оці наче наразі обов'язкові РН+контактор, але чомусь не подумав, що в зубрах є вхід та вихід для захищаємої фази і у зворотній бік напруга не потече. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yurriy Опубліковано: 25 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 25 листопада 2024 4 минуты назад, Vikctor сказал: але чомусь не подумав, що в зубрах є вхід та вихід для захищаємої фази і у зворотній бік напруга не потече. Вхід і вихід у зубрах з'єднує банальний контакт електромагнітного реле. Йому пофіг на напрям струму. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 25 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 25 листопада 2024 14 хвилин тому, Vikctor сказав: Побочні трабли - при виході хоч однієй фази за встановлені межі вирубається не тільки експорт а також імпорт, що не дуже добре, бо параметри доволі суворі - 220В (чомусь не 230В)+-10%, тобто 198-242В Це жахливо, бо в мене часто 247в на фазі. Іноді буває і 250-260в. Буду взагалі без мережі. Але в моєму ДТЕК про РН ще нічого не казали. Встановлення лічильника ще чекаю (домовлялися на 30.11). Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yurriy Опубліковано: 25 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 25 листопада 2024 34 минуты назад, МакДо сказал: Це жахливо, бо в мене часто 247в на фазі. Іноді буває і 250-260в. Буду взагалі без мережі. У мене теж мережа стрибає далеко за межі, які Віктору виставили. Тому одразу поставив хрест на мрії про ЗТ . 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз