Альт Опубліковано: 30 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 30 грудня 2024 Новий "Зелений тариф" з січня 2025 року. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
razzil Опубліковано: 31 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 31 грудня 2024 Схоже встиг вскочити. В новому паспорті точки розподілу чітко прописана дата введення в експлуатацію. В законі на відео вище також фігурує термін "введення в експлуатацію". В Yasno вже після нового року планую. 6 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
shneider_vova Опубліковано: 31 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 31 грудня 2024 3 хвилини тому, razzil сказав: Схоже встиг вскочити. В новому паспорті точки розподілу чітко прописана дата введення в експлуатацію. В законі на відео вище також фігурує термін "введення в експлуатацію". В Yasno вже після нового року планую. а зубри ставив? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 31 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 31 грудня 2024 11 хвилин тому, razzil сказав: Схоже встиг вскочити. В новому паспорті точки розподілу чітко прописана дата введення в експлуатацію. В законі на відео вище також фігурує термін "введення в експлуатацію". В Yasno вже після нового року планую. Після другого (останнього) візиту в місцевий офіс ДТЕК отримав ось такий роздрукований паспорт. 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
razzil Опубліковано: 31 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 31 грудня 2024 3 хвилини тому, shneider_vova сказав: а зубри ставив? Значить по порядку: 24.11 був встановлений лічильник, але без модема. 27.12 приїхав робітник ДТЕКу, підключив модем та оглянув генеруючу установку. Моя інсталяція з Зубром його повністю задовільнила, особливо зручний бокс під пломбування. Подивився верхню і нижню межу спрацювання, стояло 256-196 це також влаштувало. Потім натякнув, що сам розуміє, що це шаманство навколо РН це умовність і нічого не заважає його обійти, але такі до них вимоги. Прихований текст І от сьогодні дружина отримала на пошту листа з новим паспортом точки розподілу. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
shneider_vova Опубліковано: 31 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 31 грудня 2024 16 хвилин тому, razzil сказав: Значить по порядку: 24.11 був встановлений лічильник, але без модема. 27.12 приїхав робітник ДТЕКу, підключив модем та оглянув генеруючу установку. Моя інсталяція з Зубром його повністю задовільнила, особливо зручний бокс під пломбування. Подивився верхню і нижню межу спрацювання, стояло 256-196 це також влаштувало. Потім натякнув, що сам розуміє, що це шаманство навколо РН це умовність і нічого не заважає його обійти, але такі до них вимоги. Приховати вміст І от сьогодні дружина отримала на пошту листа з новим паспортом точки розподілу. а де стоїть цей бокс? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
razzil Опубліковано: 31 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 31 грудня 2024 1 хвилину тому, shneider_vova сказав: а де стоїть цей бокс? В майстерні. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sidus Опубліковано: 2 січня Поділитись Опубліковано: 2 січня А підкажіть плз, зелений тариф якось впливає на тариф на електроопалення? Чи вони сумісні один із одним? То тільки но отримав тариф на електроопалення, але планую в цьому році і панелі ставити + зелений тариф хочу Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 2 січня Поділитись Опубліковано: 2 січня 25 минут назад, sidus сказал: А підкажіть плз, зелений тариф якось впливає на тариф на електроопалення? Чи вони сумісні один із одним? То тільки но отримав тариф на електроопалення, але планую в цьому році і панелі ставити + зелений тариф хочу Я в декабре сделал и то и то, в точке расподилу две графы одна генерирующая установка вторая отопительный прибор 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sidus Опубліковано: 2 січня Поділитись Опубліковано: 2 січня 2 часа назад, mib сказал: Я в декабре сделал и то и то, в точке расподилу две графы одна генерирующая установка вторая отопительный прибор Супер, правильно я понимаю, что тогда выгоднее всего всю генерацию продавать по ЗТ, а жить за счет батарей и ночного тарифа? 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 2 січня Поділитись Опубліковано: 2 січня 5 минут назад, sidus сказал: Супер, правильно я понимаю, что тогда выгоднее всего всю генерацию продавать по ЗТ, а жить за счет батарей и ночного тарифа? Пока генерация меньше потребления, за нее не платят, она просто вычитается из потребления в виде квт*ч И насколько я понимаю то то что отдано в сеть забирается хоть дневным хоть ночным тарифом Я заряжаю акб по ночному тарифу и днем подмешиваю к сети, ну и солнце в большей степени уходит на нагрузку, а то что в сеть то забирается ночью, тоесть сеть как большой акб когда солнце есть 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 2 січня Поділитись Опубліковано: 2 січня 3 години тому, mib сказав: Я в декабре сделал и то и то, в точке расподилу две графы одна генерирующая установка вторая отопительный прибор Тільки питання як будуть рахуватись тих 2000 кВт*год: це різниця між імпортом чи експортом чи весь імпорт. Якщо я спожив з мережі 2200 кВт*год, але експортував 300 – я вписався в 2000 чи ні? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sidus Опубліковано: 2 січня Поділитись Опубліковано: 2 січня 1 минуту назад, volomoto сказал: Тільки питання як будуть рахуватись тих 2000 кВт*год: це різниця між імпортом чи експортом чи весь імпорт. Якщо я спожив з мережі 2200 кВт*год, але експортував 300 – я вписався в 2000 чи ні? гадаю, ні, споживання то споживання і ліміт саме по ньому, але це теорія Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 2 січня Поділитись Опубліковано: 2 січня 2 минуты назад, volomoto сказал: Тільки питання як будуть рахуватись тих 2000 кВт*год: це різниця між імпортом чи експортом чи весь імпорт. Якщо я спожив з мережі 2200 кВт*год, але експортував 300 – я вписався в 2000 чи ні? Хороший вопрос, я только один раз видел ответ и то в тиктоке, вроде проданное по ЗТ спасло от превышения, но там цифра была около 50 квт*ч я сомневаюсь что за январь у меня выработка будет больше 100 так что особо не спасет, но когда то узнаем и на практике Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 2 січня Поділитись Опубліковано: 2 січня 19 минут назад, volomoto сказал: Якщо я спожив з мережі 2200 кВт*год, але експортував 300 – я вписався в 2000 чи ні? Впевнений що ні. Ніхто б таку шпарину не залишив би. Тільки імпорт. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 2 січня Поділитись Опубліковано: 2 січня 1 час назад, Vikctor сказал: Впевнений що ні. Ніхто б таку шпарину не залишив би. Тільки імпорт. Но за 300 же не заплатят Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 2 січня Поділитись Опубліковано: 2 січня 5 минут назад, mib сказал: Но за 300 же не заплатят Врахують. Тобто рахунок буде нижче на 300кВтг. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 2 січня Поділитись Опубліковано: 2 січня 52 минуты назад, Vikctor сказал: Врахують. Тобто рахунок буде нижче на 300кВтг. Лучше дождаться практмки, а то мы гадаем на кофейной гуще Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 2 січня Поділитись Опубліковано: 2 січня 5 минут назад, mib сказал: Лучше дождаться практмки, а то мы гадаем на кофейной гуще В січні у багатьох буде можливість перевірити, бо сонячних днів явно побільшало згідно з прогнозом, якому зазвичай довіряю. З іншого боку температура в першой тритині місяця налаштовує на споживання в межах 2000кВтг. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 2 січня Поділитись Опубліковано: 2 січня 2 минуты назад, Vikctor сказал: В січні у багатьох буде можливість перевірити, бо сонячних днів явно побільшало згідно з прогнозом, якому зазвичай довіряю. З іншого боку температура в першой тритині місяця налаштовує на споживання в межах 2000кВтг. В декабре я бы вписался но тарифа не было, а так вышло 1650 на все котел из них 600 и 250 кондиционеры, за всю историю жизни в доме у меня в каком то январе было 2200 квт*ч но это я топил в прок так как была веерка и котел просто работал без кривых и выключался по веерке 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 2 січня Поділитись Опубліковано: 2 січня @Vikctorкстати давно я вас за ХА не агитмровал Благодаря ХА смог за месяц раз в 2-3 дня опускать температуру на 0,01 градуса и расширяя гистерезис прмйти к 23,3 - 24,3 градуса Все заметили в цифрах на датчикам но никто не жаловался что стало холодно, включая меня Вчера еще поставил счетчик под ХА отдельно на котел, до этого был обычный аналоговый, теперь ХА видит все Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 2 січня Поділитись Опубліковано: 2 січня 36 минут назад, mib сказал: @Vikctorкстати давно я вас за ХА не агитмровал Благодаря ХА смог за месяц раз в 2-3 дня опускать температуру на 0,01 градуса и расширяя гистерезис прмйти к 23,3 - 24,3 градуса Все заметили в цифрах на датчикам но никто не жаловался что стало холодно, включая меня Вчера еще поставил счетчик под ХА отдельно на котел, до этого был обычный аналоговый, теперь ХА видит все Мені не потрібен ХА. Я й з простими застосунками не дуже дружу - раптом злетів солармен і я особливо не хочу його поновлювати. Краще вже деє клауд встановлю. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 2 січня Поділитись Опубліковано: 2 січня 44 минуты назад, mib сказал: В декабре я бы вписался но тарифа не было, а так вышло 1650 на все котел из них 600 и 250 кондиционеры, за всю историю жизни в доме у меня в каком то январе было 2200 квт*ч но это я топил в прок так как была веерка и котел просто работал без кривых и выключался по веерке Без електрички я би в грудні теж вписався би в 2000грн, а з нею трохі виліз за межі ліміту. Але вайфай модуль, який я сплатив ще півтора місяці тому, мені досі не встановили - тож самі винні. Тим більше я дуже злий на ДТЕК - прокинули мене з майстром, який повинен був прийти 22 грудня і від тоді стартував би ЗТ, але не прийшов і у прідсумку я втратив 50 копійок шагів на кожной кВтг у подальшому. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 2 січня Поділитись Опубліковано: 2 січня 11 хвилин тому, Vikctor сказав: Без електрички я би в грудні теж вписався би в 2000грн, а з нею трохі виліз за межі ліміту. Але вайфай модуль, який я сплатив ще півтора місяці тому, мені досі не встановили - тож самі винні. Тим більше я дуже злий на ДТЕК - прокинули мене з майстром, який повинен був прийти 22 грудня і від тоді стартував би ЗТ, але не прийшов і у прідсумку я втратив 50 копійок шагів на кожной кВтг у подальшому. Можливо у «майстра» запитати за дату «огляду»? Якщо по людськи, то він зрозуміє. Якщо ні - звернення на електро пошту з поясненням причини скарги? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 2 січня Поділитись Опубліковано: 2 січня 17 минут назад, Vikctor сказал: Мені не потрібен ХА. Я й з простими застосунками не дуже дружу - раптом злетів солармен і я особливо не хочу його поновлювати. Краще вже деє клауд встановлю. Хорошо вернемся к этому вопросу через пару недель 12 минут назад, Vikctor сказал: Тим більше я дуже злий на ДТЕК - прокинули мене з майстром, який повинен був прийти 22 грудня і від тоді стартував би ЗТ, але не прийшов і у прідсумку я втратив 50 копійок шагів на кожной кВтг у подальшому. Та это жуть, но мне повезло 31го числа прислали что передали постачалтнику документы на тариф отопления, но тянули как могли, если по ЗТ я пошел привычным путем через ускорителей, то по отоплению решил попробовать обычным, в итоге начал в сентябре закончил 31 го числа, и это благо что я никуда не ездил, ускорители просили за услугу 5к в итоге я в минусе 2 идя официальным путем если посчитать счета, так что все сделано так чоо бы счастлив ты не был 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз