bigsphinx2010 Опубліковано: 25 березня Поділитись Опубліковано: 25 березня (змінено) 7 годин тому, eam сказав: Можно любого производителя брать, но у остальных линейка намного меньше чем у тех двоих что я сказал. Особенно в части садовой техники и техники для дома а не только строительной (которая +- есть у всех). Мы же для дома выбираем и поэтому кроме строительного инструмента такой инструмент как краскопульт, газонокосилка, тример, садовый пылесос/дуйка, цепная пила, кусторез, высоторез, опрыскиватель, секатор, вертикальный пылесос, фонарик, зарядка для телефона, прожектор, компрессор (это тот инструмент, которым я сам пользуюсь кроме обычных шуруповертов и пр строительной банальщины) и еще куча всего от одного аккума - это очень удобно и практично. И вот это вот все - есть только в линейке двух производителей. Из всего перечисленного у ДеВолта нету только краскопульта. У Боша и Метабо вообще очень печально с садовкой. Змінено 25 березня користувачем bigsphinx2010 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
eam Опубліковано: 25 березня Поділитись Опубліковано: 25 березня (змінено) 54 минуты назад, bigsphinx2010 сказал: Из всего перечисленного у ДеВолта нету только краскопульта. У Боша и Метабо вообще очень печально с садовкой. Ну вот я про это и говорил. А, например, у гринворкс неплохая садовая техника, но там сразу большие аккумы и тогда нестыковка с ручным электроинструментом получается т.к. разные системы. Кстати, насчет Деволта - минутный поиск по украинским сайтам что-то ничего не дал по пылесосу/воздуходуйке у них - только воздуходуйки показывает. Остальное не искал. Змінено 25 березня користувачем eam Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
eam Опубліковано: 25 березня Поділитись Опубліковано: 25 березня (змінено) 1 час назад, TaurosRMK сказал: Але макіта трохи легша і зробила розгрузку акумулятора, який можна закріпити на поясі. В такому випадку інструмент буде легким, ніж тушка з акумулятором у девольта. І за це ноу-хау переплата в 9 разів... ну не знаю. Ну вот это и говорит что товары имеют разные характеристики и сравнивать их некорректно. Наверное такие разгрузки востребованы узкими специалистами раз такое производят. Тут я не скажу почему у Макиты нету сейчас простых секаторов - может межсезонье, а может еще что. ХЗ. Змінено 25 березня користувачем eam Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikingua Опубліковано: 25 березня Поділитись Опубліковано: 25 березня удлинители батарей кстати есть на алике правда я бы не использовал их с мощным инстрментом Пылесосы девалт есть, но не факт что к нам возят официалы, у них правда вообще только по акции стоит брать, в остальном либо на олх либо с амазона покупать, когда там скидка 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
bigsphinx2010 Опубліковано: 25 березня Поділитись Опубліковано: 25 березня 1 година тому, eam сказав: Ну вот я про это и говорил. А, например, у гринворкс неплохая садовая техника, но там сразу большие аккумы и тогда нестыковка с ручным электроинструментом получается т.к. разные системы. Кстати, насчет Деволта - минутный поиск по украинским сайтам что-то ничего не дал по пылесосу/воздуходуйке у них - только воздуходуйки показывает. Остальное не искал. Насколько я помню, то был подобный аппарат у ДеВолта. Может сняли с производства. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
bigsphinx2010 Опубліковано: 25 березня Поділитись Опубліковано: 25 березня 40 хвилин тому, Vikingua сказав: Пылесосы девалт есть, но не факт что к нам возят официалы, у них правда вообще только по акции стоит брать, в остальном либо на олх либо с амазона покупать, когда там скидка Пылесосы от Жёлтых у официалов на любой вкус и кошелёк. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
TaurosRMK Опубліковано: 25 березня Поділитись Опубліковано: 25 березня 3 години тому, eam сказав: Ну вот это и говорит что товары имеют разные характеристики и сравнивать их некорректно Так не може бути у різних виробників абсолютно однакового інструменту, так не цікаво, вони ж змагаються за характеристики ))) В тому сікаторі тільки одна характеристика - товщина різу, а вага це вже не про характеристики, від ваги в даному випадку ніяк не залежить товщина різу, це вже про зручність користування. 3 години тому, Vikingua сказав: удлинители батарей кстати есть на алике правда я бы не использовал их с мощным инстрментом Я подумав що теоретично самому можна таке зробити, два адаптери під батарею і кусок кабелю. Але китайці вже придумали ))) На прктиці це мабуть тільки для сікатора і підійде, щоб акумулятор не збільшував вагу інструменту. Слабо представляю це з шурупокрутом чи циркуляркою, це вже буде напівпровідний інструмент 😄 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikingua Опубліковано: 25 березня Поділитись Опубліковано: 25 березня таке теж буває Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
eam Опубліковано: 25 березня Поділитись Опубліковано: 25 березня (змінено) 27 минут назад, TaurosRMK сказал: а вага це вже не про характеристики, від ваги в даному випадку ніяк не залежить товщина різу, це вже про зручність користування. Вес - это что ни есть самая настоящая характеристика товара. И она уже может влиять и на удобство и вполне для кого-то может быть решающим фактором при выборе. Если бы все выбирали только по толщине реза то был бы, например, секатор который режет 20ти сантиметровые бревна но и весит при этом килограмм 20. Сомневаюсь что многие бы взяли. Во всех товарах физический размер и вес - это базовые характеристики, которые указываются абсолютно всегда и везде. А для ручного инструмента так и подавно. Змінено 25 березня користувачем eam Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
TaurosRMK Опубліковано: 25 березня Поділитись Опубліковано: 25 березня 1 година тому, eam сказав: Вес - это что ни есть самая настоящая характеристика товара. И она уже может влиять и на удобство и вполне для кого-то может быть решающим фактором при выборе. Если бы все выбирали только по толщине реза то был бы, например, секатор который режет 20ти сантиметровые бревна но и весит при этом килограмм 20. Сомневаюсь что многие бы взяли. Так, це фактор вибору інструменту, але він ніяк не впливає на характеристики цього інструменту. То що в сукупності інструмент вибирається і по характеристиках і по розміру/вазі, це вірно, але це не є основним. Для прикладу якщо один перфоратор може свердлити в бетоні отвори 60 мм, а інший 75 мм, але другий трохи важчий, а ціна майже однакова. Або дискова пила одна має максимальний пропил 50 мм, а інша 60 мм, але знову ж таки вона трохи важча, а ціна однакова. То коли є потреба сверлити в бетоні отвори більше 60 мм, або пропилювати більше 50 мм, то вибирається той інструмент, який це може зробити, навіть якщо він трохи і важчий. Але якщо потреби в цьому немає і вистчить менших характеристик, то вага тоді відіграє роль. У випадку сікатора 30 і 38 мм це різниця в 30%. Тому якщо планується обрізати гілки більше 30 мм, то для макіти це буде на межі своїх можливостей або навіть не під силу, а для девольта буде ок. Якщо би були дуже близькі або майже однакові характеристики в декількох моделей, то тоді вже вибирати по вазі і тд. Але при різниці в характеристиках і однаковій ціні, вага відходить на другий план, на першому плані все ж таки можливості - діаметр сверління, товщина пропилу, швидкість пропилу, діаметр різу, кількість обертів і тд. IMHO Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
eam Опубліковано: 26 березня Поділитись Опубліковано: 26 березня (змінено) 15 часов назад, TaurosRMK сказал: Так, це фактор вибору інструменту, не впливає на характеристики цього інструменту. То що в сукупності інструмент вибирається і по характеристиках і по розміру/вазі, це вірно, У вас ошибка в причинно-следственных связях. Не путайте характеристики товара и критерии выбора каждого отдельного покупателя. Для вас основным криетрием выбора секатора является такая характеристика как толщина реза, для кого-то этих критериев может быть больше и он добавит в них и такую характеристику как вес, например, или уровень шума, или напряжение аккумов, или тип мотора, или еще что. То что она лично для вас является основной и остальные вы не считаете характеристиками они от этого этими самыми характеристиками не перестанут быть. Откройте документацию на любой товар и посмотрите раздел "Характеристики" чтобы посмотреть что считается во всем мире таковыми а что нет. Вы там увидите размер и вес среди множества других. Они являются характеристиками любого товара как бы вы это не трактовали для себя. Даже для телевизора и холодильника вес - это характеристики товара. Да, на эту характеристику не смотрят при выборе и не добавляют ее в критерии выбора, но она есть. 17 часов назад, TaurosRMK сказал: В тому сікаторі тільки одна характеристика - товщина різу, а вага це вже не про характеристики Производители и остальной мир с вами не согласен. Вот что в секаторах официально является характеристиками, а не то что вы думаете: И спорить с этим смысла вообще нету. Так что на этом можно заканчивать обсуждение является ли вес характеристикой товара или нет. Змінено 26 березня користувачем eam Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
TaurosRMK Опубліковано: 26 березня Поділитись Опубліковано: 26 березня (змінено) 12 годин тому, eam сказав: Откройте документацию на любой товар и посмотрите раздел "Характеристики" чтобы посмотреть что считается во всем мире таковыми а что нет. Вы там увидите размер и вес среди множества других. Они являются характеристиками любого товара как бы вы это не трактовали для себя. Даже для телевизора и холодильника вес - это характеристики товара. Да, на эту характеристику не смотрят при выборе и не добавляют ее в критерии выбора, но она есть. Так я і не заперечував що такої характеристики немає, але вона не є основною у виборі (в більшості випадків). В першу чергу інструмент вибираєтсья по його можливостях виконувати роботу для якої він призначений: дискова пила по товщині пропилу, ударний молоток по силі удару, фрезер по максимальному заглибленню і діаметру фрези, шабельна пила по товщині пропилу, гайкокрути по крутному моменту, а той же сікатор по максимальному діаметру різу. Тому що це основні характеристики інструменту, а вага і розмір це не основні, а додаткові. З таким успіхом можна сказати що треба інструмент вибирати по кольору чи матеріалах виготовлення, адже це тоже характеристики. Звичайно що є ситуації де в першу чергу вибирають по вазі чи розмірах, але це не для всіх інструментів і випадків. Якщо потрібно цілими днями крутити гіпсокартон над головою, або носити постійно щось на спині, то зрозуміло що тут вага інструменту вирішує, а інші характеристики відходять на другий план (або ж просто приходиться ними жертвувати). 12 годин тому, eam сказав: И спорить с этим смысла вообще нету. Так что на этом можно заканчивать обсуждение является ли вес характеристикой товара или нет. Ви знову щось придумали, бо я такого точно не писав ))) Ще раз що я мав на увазі і про що написав вище, інструмент вибирається під конкретну роботу. Якщо мені потрібно дисковою пилою за один прохід пропилити на глибину 70 мм, то я виберу саме таку пилу, яке може зробити такий різ, навіть якщо поруч буде майже аналогічна, але максимум 65 мм, але при цьому вона на 0.5 кг легша. І що, який толк що вона легша, якщо я нею не пропилю 70 мм? Потім вручну допилювати тих 5 мм, бо треба було і на вагу пили звертати увагу? З сікатором та сама історія, якщо я хочу різати гілки діаметром 38-40 мм, то тим же девольтом я це зможу зробити, а макітою ні (принаймні якщо дивитися на заявлені характеритики), бо там максимум 30 мм. Тоді виходить що всі гілки до 30 я ріжу сікатором, а більше 30 мм вручну пилкою? Але ж я купив сікатор котрий легший, бо це тоже характеристика. Звісно якщо є декілька інструментів з однаковими характеристиками, то далі вже можна вибирати по вазі/розміру чи іншим додактовим можливостях, але в першу чергу в кожного інструменту є основні характеристики (можливості), для чого він призначений - різання, пиляння, свердління, закручування і тд, і вага туди не входить, тому що одно з другим в більшостві випадків ніяк не зв'язано і не впливає одне на друге. Хіба що це інструмент, де саме вагою він працює, тобто від ваги залежать основні характеритики, якісь там вібромашини і тд. Тому так, зупинимося на цьому, бо ви чомусь причепилися до того що я кажу, що вага це не характеритика, хоча я такого не писав, а мав на увазі що вага не є основною характеристикою для вибору інструменту, за винятком окремих випадків, де саме вага відіграє важливу роль. І якщо ви помітили, то вага/розмір/колір і всяке таке зазвичай йде в кінці списку, тому що на першому місці зовсім інші характеритики інструменту. Тут і так зрозуміло що будь який інструмент/товар має вагу/розміри/колір. Ну і так, кожен вибирає як хоче, хтось просто подивиться на інструмент, покрутить в руках і купить його, і йому буде без різниці які там характеристики, чи є якісь альтернативні варіанти з кращими характеритиками і тд. Все ж таки тут вибирають/обговорюють шурупокрути 😁 Змінено 26 березня користувачем TaurosRMK Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
TaurosRMK Опубліковано: 31 березня Поділитись Опубліковано: 31 березня Придбав такий імпакт. В комплекті одна батарейка 2Аг. Зарядив і пішов крутити все що було в наявності - гвинти 8х120, 6х100, 8х50, 6х50 і жовті саморізи 5х80, 5х60. За 20-22 хв це все закрутив в сосновий брус і батарейка розрядилася. Всього 40 гвинтів і 43 саморізи (33 з яких 5х80). Це нормально для 2Аг і такого інструменту чи не зовсім? Бо вперше користуюся і імпактом, при чому доволі потужним, і батарейками 18В. Взяв з однією батарейкою щоб якраз перевірити на скільки її вистачить. Звичайно в реальних умовах я не буду безперервно крутити і тим більше такі гвинти, в основному це будуть різні саморізи. По інструменту питань немає, цікаво по батарейці чи це ок, чи ні. Батарейка випущена рівно рік назад, нова. Просто хочу брати ще другу, але тепер думаю що краще напевно 4Аг взяти. Бо якось по 2Аг трохи підозріло швидко розряджається. Хоча для саморізів напевно на довше вистачить. Невже попалася неякісна батарейка... Прихований текст Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
#roofinspector Опубліковано: 1 квітня Поділитись Опубліковано: 1 квітня 16 часов назад, TaurosRMK сказал: Придбав такий імпакт. В комплекті одна батарейка 2Аг. Зарядив і пішов крутити все що було в наявності - гвинти 8х120, 6х100, 8х50, 6х50 і жовті саморізи 5х80, 5х60. За 20-22 хв це все закрутив в сосновий брус і батарейка розрядилася. Всього 40 гвинтів і 43 саморізи (33 з яких 5х80). Це нормально для 2Аг і такого інструменту чи не зовсім? Бо вперше користуюся і імпактом, при чому доволі потужним, і батарейками 18В. Взяв з однією батарейкою щоб якраз перевірити на скільки її вистачить. Звичайно в реальних умовах я не буду безперервно крутити і тим більше такі гвинти, в основному це будуть різні саморізи. По інструменту питань немає, цікаво по батарейці чи це ок, чи ні. Батарейка випущена рівно рік назад, нова. Просто хочу брати ще другу, але тепер думаю що краще напевно 4Аг взяти. Бо якось по 2Аг трохи підозріло швидко розряджається. Хоча для саморізів напевно на довше вистачить. Невже попалася неякісна батарейка... Скрыть контент Вообще то такое количество (относительно) толстого крепежа - это не задача для 2йки. Она не выдаёт столько тока, сколько более старшие собратья. От того и ёмкость никакая выходит. Для двойки задача - мелочь крутить. Если такими нагрузками её гонять то она долго не потянет. Лучше брать 4ач и больше Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
tolik86 Опубліковано: 1 квітня Поділитись Опубліковано: 1 квітня 21 час назад, TaurosRMK сказал: По інструменту питань немає, цікаво по батарейці чи це ок, чи ні. Все ок з батарейкой, була б "кЕтайська" вона б і цього не витягнула 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
TaurosRMK Опубліковано: 1 квітня Поділитись Опубліковано: 1 квітня 4 години тому, #roofinspector сказав: Вообще то такое количество (относительно) толстого крепежа - это не задача для 2йки. Она не выдаёт столько тока, сколько более старшие собратья. От того и ёмкость никакая выходит. Для двойки задача - мелочь крутить. Если такими нагрузками её гонять то она долго не потянет. Лучше брать 4ач и больше Ну ціль цього дійства була перевірка на скільки тої батареї вистачить. Звичайно я не планую безперервно крутити такі довгі і товсті кріплення. Брався інструмент під майбутню роботу для альтанки, гойдалки і всякого такого, там переважно саморізи будуть, ну і пару гвинтів також. При такій роботі має вистачити на довше. Але за 25 хв розрядився акум і якось сумно стало, мабуть очікував більшого, бо навіть тут писали що 2Аг буде достатньо, але не уточнювалося для чого 😁 напевно малося на увазі якраз середнє і дрібне кріплення. Все ж таки треба другу батарейку докупити, 4-5 Аг думаю буде цілком достатньо. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
#roofinspector Опубліковано: 1 квітня Поділитись Опубліковано: 1 квітня 7 часов назад, TaurosRMK сказал: Але за 25 хв розрядився акум і якось сумно стало, мабуть очікував більшого, бо навіть тут писали що 2Аг буде достатньо, але не уточнювалося для чого 😁 напевно малося на увазі якраз середнє і дрібне Просто для более простого понимания: одна батарея 4ач будет работать дольше чем 2 по 2ач. К примеру с моего опыта: У меня 2 сета из импакт + шурик + дисковая пила + нейлер Там в комплекте как 2ки так и 5ки идут батарейками. +Ещё пару 5ач батарей. Итого, я 2ки просто выложил дома потому что они постоянно высаживаются на импактах в самый неудобный момент. В то же время за 5ач батареями такого ни наблюдалось. Более того, высадив 5ач батарею в ноль на пиле или нейлере я могу поставить её на импакт и в таком состоянии закончить рабочий день без лишней суеты. Вывод: 5ач батарея сильно больше в себя берёт не только чисто математически но и по ощущениям, когда уже заряда в ней мало. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Leon26 Опубліковано: 12 квітня Поділитись Опубліковано: 12 квітня (змінено) 31.03.2025 в 13:03, TaurosRMK сказав: Це нормально для 2Аг і такого інструменту чи не зовсім? Бо вперше користуюся і імпактом, при чому доволі потужним, і батарейками 18В. Гарний результат, шуриком, напевно, половину від цього всього закрутили. Я теж для себе імпакт відкрив недавно, років п'ять тому, після цього шуриком тільки свердлю. Великий акумулятор не такий комфортний у роботі з імпактом. Якщо не плануєте розширювати лінійку, краще купити ще один 2А, запасний все таки потрібен. Якщо думаєте докуповувати найпотужніший шурик/болгарку/сабельку/дуйку/циркулярку, тоді краще брати запасним 4-5А. Змінено 12 квітня користувачем Leon26 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
TaurosRMK Опубліковано: 12 квітня Поділитись Опубліковано: 12 квітня 54 хвилини тому, Leon26 сказав: шуриком, напевно, половину від цього всього закрутили Тобто половину шуриком? )) Все крутив отим імпактом з 2Аг батарейкою. Або я щось не зрозумів... 56 хвилин тому, Leon26 сказав: Великий акумулятор не такий комфортний у роботі з імпактом Можливо, але чи суттєва різниці у вазі всього на 300 гр? Батарейка 4-5 Аг важить на 270-300 гр більше від 2 Аг. Сам інструмент 800 гр, з 4-5 Аг буде ~1.5 кг. Планую саме 5 Аг докупити - на довше буде вистачати і вже основа під якісь потужніші інструменти, яким 2 Аг буде замало. Я не планую постійно працювати десь на стелі, тримаючи цілими днями той імпакт в руці над головою. Все що буде робитися буде на землі або не вище рівня голови. Ще є сила втримати на 300 гр більше ваги 😁 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Leon26 Опубліковано: 13 квітня Поділитись Опубліковано: 13 квітня 12 годин тому, TaurosRMK сказав: Тобто половину шуриком? )) Все крутив отим імпактом з 2Аг батарейкою. Або я щось не зрозумів... Імпакт більш економічний ніж шурик. Тому й написав що якщо крутити цей обсяг шуриком, то такої батареї напевно вистачило б тільки на половину всього цього. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Leon26 Опубліковано: 13 квітня Поділитись Опубліковано: 13 квітня (змінено) Розвесовка поняття суб'єктивне, мені подобається малий інструмент із малим акумулятором, незалежно від того де праюю, зі стремянкі чи на верстаку. Та й 2А для кріплення призначеного для такого імпакту в умовах реальної роботи (а не тесту на витривалість) на довго вистачає. У мене на лінійку від Макіти є 3-4-5 А акумулятори, але докупив два по 1,5 А і тепер працюю здебільшого ними. З великим акумулятором я теж без проблем працював, але коли гарний інструмент (імпакт дуже комфортний) ідеально сидить у руці, працювати приємно. Змінено 13 квітня користувачем Leon26 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
TaurosRMK Опубліковано: 13 квітня Поділитись Опубліковано: 13 квітня 2 години тому, Leon26 сказав: Розвесовка поняття суб'єктивне, мені подобається малий інструмент із малим акумулятором, незалежно від того де праюю, зі стремянкі чи на верстаку. Та й 2А для кріплення призначеного для такого імпакту в умовах реальної роботи (а не тесту на витривалість) на довго вистачає. У мене на лінійку від Макіти є 3-4-5 А акумулятори, але докупив два по 1,5 А і тепер працюю здебільшого ними. З великим акумулятором я теж без проблем працював, але коли гарний інструмент (імпакт дуже комфортний) ідеально сидить у руці, працювати приємно. Тут ще є нюанс, різні інструменти по різному важать. В одному випадку імпакт + 2Аг може важити як інший імпакт + 4Аг, і в плані зручності будуть однакові. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
TaurosRMK Опубліковано: В неділю в 17:28 Поділитись Опубліковано: В неділю в 17:28 Сверла по мультиматеріалах це робоча тема чи розводняк? Ось типу таких, в Мілки і Боша є, і напевно в інших також. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
delic Опубліковано: В неділю в 19:26 Поділитись Опубліковано: В неділю в 19:26 Як казав мій дідусь, х-м можно і дуб спилять, якщо хр-н дубовий, а дуб хреновий... 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
#roofinspector Опубліковано: В понеділок в 02:40 Поділитись Опубліковано: В понеділок в 02:40 9 часов назад, TaurosRMK сказал: Сверла по мультиматеріалах це робоча тема чи розводняк? Ось типу таких, в Мілки і Боша є, і напевно в інших також. Nice to have, как говорится. Рассчитывать на качественный результат не приходится. Всё таки специализированное сверло даёт лучший результат и/или до́льший срок службы. Но преимущества тоже есть: маленький комплект кинул в кейс и если что-то пойдет на так - всегда есть с чем выкрутиться. Ну и как правило такие комплекты имеют hex хвостовики и impact duty. Что часто упрощает жизнь. Милвоковские свёрла/биты - топовый топ 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз