Йердна Опубліковано: 3 жовтня Поділитись Опубліковано: 3 жовтня (змінено) 26 минут назад, lastandr сказал: Мастерок по-перше, ставить удешки не на арматурки, а на спецшурупи с 6-ти граною голівкою Так, я бачив. Але він це сверлить в бетону основу. А в мене більш крихка основа, тому там як по мені тільки арматура на глибину см 15. п.Василь майстер своєї справи, ще й виноградар потужний! 🙂 Щось мені здається по шнурці з густим бетоном така собі історія... Точно не для новачків, як затягувати правилом без твердої основи??- ям нароблю з горбами, як в Сахарі бархани))) Змінено 3 жовтня користувачем Йердна Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МаТраС Опубліковано: 3 жовтня Поділитись Опубліковано: 3 жовтня 1 годину тому, lastandr сказав: Не треба давати поганих порад... Ну, потріщить стяжка не там де авто і шо далі? Яка конкретно потрішить , де нема навантаження? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МаТраС Опубліковано: 3 жовтня Поділитись Опубліковано: 3 жовтня 1 годину тому, lastandr сказав: Не треба давати поганих порад... Ну, потріщить стяжка не там де авто і шо далі? Яка конкретно потрішить , де нема навантаження? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 3 жовтня Поділитись Опубліковано: 3 жовтня 22 години тому, Йердна сказав: Панове, час підтискає! 1. Перше і саме головне. Без досвіду заводський бетон ви заманаєтесь рівняти. Там потрібно діяти швидко та злагоджено. Потрібні люди , самостійно ви однозначно накосячите. Це бетон , це не стяжка , його потрібно вміти рівняти. ІМХО. Якщо самостійно , краще вручну мішалкою. 2. Сітка. Сітка використовується в стяжці і використовується для запобігання усадкових тріщин вона нічого не армує , це не арматура. В бетоні вона в принципі не потрібна. Якщо все таки сітка , то 50х50х3мм , в крайньому разі 70х70мм. У верхній 3-4см частині бетону , хоч буде виконувати свою функцію. 3. Маяки. Вирівняйте основу , бажано ущільнити хоча 5-6 років лежання теж робить свою справу. Пройтись хоча б ручним ущільнювачем , щоб коли ви ходите воно під ногами не просідало. Далі стелите плівку. Потім знаходите бруківку (фЕВ) 200х100х40мм. і пластикові підставки під арматуру. Ставите на плівку одну таку плитку , на неї підставку , на підставку УД-27. Зайву висоту підставки зрізати. Якщо десь прогавили висоту , то для більш точного позіционування між підставкою та плиткою можна вкладати еврорубрероїд він має 1-1,5мм товщини , зручно. Якщо УД-27 повнорозмірна та з нормальної залізяки 0,55мм то можна через 1м. 9 годин тому, Йердна сказав: Краще брати 5-20, чим 20-40, чи не так? Ніяких 20/40мм ! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Йердна Опубліковано: 3 жовтня Поділитись Опубліковано: 3 жовтня Лити буду вдвох з сином. Буде міксер, мішалка не варіант. 3 минуты назад, andrey_ka сказал: Ніяких 20/40мм ! + Дякую. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 3 жовтня Поділитись Опубліковано: 3 жовтня 2 хвилини тому, Йердна сказав: Лити буду вдвох з сином. Буде міксер, мішалка не варіант. Тоді лити одним суцільним шаром. Тобто , ніяких спочатку пів-гаража 5см , а потім зверху ще 5см. Товщина має бути одразу і вся інакше ви не зможте його нормально розрівняти. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Йердна Опубліковано: 3 жовтня Поділитись Опубліковано: 3 жовтня Так і планувалась заливка за раз) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 3 жовтня Поділитись Опубліковано: 3 жовтня 37 хвилин тому, Йердна сказав: Так і планувалась заливка за раз) Ви , мабуть , не зрозуміли про що я. Я про процес , а ви про результат. От приїде міксер , вивалить вам бетон весь одразу і ви банально не встигните дати йому раду. А треба поступово , нанесли полосу (від стіни до стіни) розрівняли , і.т.д... А міксер в цей час повинен чекати. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Йердна Опубліковано: 3 жовтня Поділитись Опубліковано: 3 жовтня Нє-нє, ніяких вивалить, це не фундамент лити))) Буду це питання оговорювати при замовленні. Питав, скільки лоток подачи в довжину, каже до 3,5 метра_0,5 метра виступ даху. А довжина стяжки 6,3 м...((( Треба буде активно лопатою працювати) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МаТраС Опубліковано: 3 жовтня Поділитись Опубліковано: 3 жовтня В людини є одна година безкоштовна. Три чоловіки з головою протягнуть цей об єми. В нас в міксерів є додаткові лотки. Виходить десь метрів 6 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Йердна Опубліковано: 3 жовтня Поділитись Опубліковано: 3 жовтня 1 минуту назад, МаТраС сказал: В людини є одна година безкоштовна. Мається наувазі водій "грушки"? 1 минуту назад, МаТраС сказал: Три чоловіки з головою протягнуть цей об єми Ну це якщо "на досвіді". В мене така стяжка вперше) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МаТраС Опубліковано: 3 жовтня Поділитись Опубліковано: 3 жовтня 1 хвилину тому, Йердна сказав: Мається наувазі водій "грушки"? Ну це якщо "на досвіді". В мене така стяжка вперше) Ну не водій же зіла самоскида)) Можете самі короб зробити метр а три. Вперше, то будете включати руки,спину,ноги і мозок Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Йердна Опубліковано: 3 жовтня Поділитись Опубліковано: 3 жовтня (змінено) Для візуалізації. Правило підрізав на 130 мм(було 150) Від стін маяки на якій відстані оптимально ставити, що і розчин було як трамбувати. Сантиметрів 20 напевно? Змінено 3 жовтня користувачем Йердна Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Йердна Опубліковано: 3 жовтня Поділитись Опубліковано: 3 жовтня Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 4 жовтня Поділитись Опубліковано: 4 жовтня 8 годин тому, Йердна сказав: Для візуалізації. Правило підрізав на 130 мм(було 150) Від стін маяки на якій відстані оптимально ставити, що і розчин було як трамбувати. Сантиметрів 20 напевно? Кому як зручно. ІМХО. Маяків мінімум , правило 3м (краще рівень , він більш жорсткіший). ПС.. Після заливки маяки дістати , місця де вони були заповнити ЦПР , свіжий бетон одразу загладити. Через 4-6год. в залежності від погодних умов остаточно затерти та накрити плівкою. Перші 72год. періодично зволожувати. ПСС.. Приготуйте сухий мілкосіяний пісок та цемент в пропорції 1х3 , там де на свіжому бетоні буде виступати вода будете посипати цією сумішю. Хоча , на правильному бетоні/стяжці води на поверхні бути не повинно. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Йердна Опубліковано: 4 жовтня Поділитись Опубліковано: 4 жовтня (змінено) Каркас оглядової ями буде вище маяків на 13-14 мм( в майбутньому плитка), тому через неї тягнути не получиться. Маяки - удешки 0,6 мм по 1,5 м, будуть пересуватись в процесі. Ну буду пробовати тягнути, "по Мастерку". Край 75 см, заводського бетону тягнути- напевно не мій метод- не стягну)) Купив сьогодня сітку 2*1(120*120*3мм)- 10 шт, та 2*0,25(60*60*3мм)-2 шт Змінено 4 жовтня користувачем Йердна Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Йердна Опубліковано: учора в 18:26 Поділитись Опубліковано: учора в 18:26 Скільки тримати МІНІМАЛЬНО можна під плівкою залиту стяжку? Хватить тиждень? Час підтискає... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МаТраС Опубліковано: учора в 21:57 Поділитись Опубліковано: учора в 21:57 04.10.2025 в 08:26, andrey_ka сказав: Кому як зручно. ІМХО. Маяків мінімум , правило 3м (краще рівень , він більш жорсткіший). ПС.. Після заливки маяки дістати , місця де вони були заповнити ЦПР , свіжий бетон одразу загладити. Через 4-6год. в залежності від погодних умов остаточно затерти та накрити плівкою. Перші 72год. періодично зволожувати. ПСС.. Приготуйте сухий мілкосіяний пісок та цемент в пропорції 1х3 , там де на свіжому бетоні буде виступати вода будете посипати цією сумішю. Хоча , на правильному бетоні/стяжці води на поверхні бути не повинно. а нащо приидакому дубарі +8і вологі в приміщeнні та плівка? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 17 годин тому Поділитись Опубліковано: 17 годин тому 6 годин тому, МаТраС сказав: а нащо приидакому дубарі +8і вологі в приміщeнні та плівка? Я описав штатну процедуру по догляду за бетоном . ІМХО. Незалежно від температури та вологості в приміщені перші 72год. бетон необхідно захищати. Та і в подальшому, хоча б до 10днів це не завадить робити , щоб волога покидала його більш рівномірно , це однозначно додасть йому здоров`я. ПС.. Плівка , це майже безкоштовно , не розумію чому її потрібно намагатись зняти якомога раніше. Все одно перші 28днів з бетоном не можна робити ніяких маніпуляцій , ну там плитку класти , шліфувати , і.т.д... , хай собі лежить , їсти ж не просить. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Йердна Опубліковано: 8 годин тому Поділитись Опубліковано: 8 годин тому 16 часов назад, МаТраС сказал: а нащо приидакому дубарі +8і вологі в приміщeнні та плівка? Без плівки на другий день всі меблеві шкафи були вологими!!! Після накриття-абсолютно сухі. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Йердна Опубліковано: 8 годин тому Поділитись Опубліковано: 8 годин тому 9 часов назад, andrey_ka сказал: .. Плівка , це майже безкоштовно , не розумію чому її потрібно намагатись зняти якомога раніше. Все одно перші 28днів з бетоном не можна робити ніяких маніпуляцій , ну там плитку класти , шліфувати , і.т.д... , хай собі лежить , їсти ж не просить. Треба занести назад в гараж верстаки, стелаж великий, столи і т.д. Це все тимчасово заніс до сусіда, не хочеться робити людині діскомфорт. Якщо по периметру прибрати см по 60 від стін, а решта лишити під плівкою, буде норм? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 7 годин тому Поділитись Опубліковано: 7 годин тому 26 хвилин тому, Йердна сказав: Треба занести назад в гараж верстаки, стелаж великий, столи і т.д. Це все тимчасово заніс до сусіда, не хочеться робити людині діскомфорт. Заносьте ставте поверх плівки , потім припіднімете та витягните плівку. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Йердна Опубліковано: 6 годин тому Поділитись Опубліковано: 6 годин тому (змінено) Стіл робочий з металу, не так просто його підняти) ок, дякую, почув... P.S. доречі в районі плінтусу підрівняв штукатурку(певно цем.-вапн.) цементно піщаною(1:6), виглядає страшно) треба малювати. Перед малюванням треба перешпаклювпти шпатлівкою, можна гіпсовою якоюсь? Грунтувпти треба, чи по свіжаку можно не грунтувати? Соррі за офф, не знайшов тему питання по малярці ... Змінено 6 годин тому користувачем Йердна Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 5 годин тому Поділитись Опубліковано: 5 годин тому 31 хвилину тому, Йердна сказав: можна гіпсовою якоюсь? Ні! Гіпс з цементом не дружить , потрібен розділяючий шар. Взагалі забутьте про гіпс в неопалювальних приміщеннях , ще й на стику підлога/стіна , де вентиляція і так вкрай хєрова. ПС.. Плиточним клеєм. Замастили , дали трохи схопитись і мочалкою замили. Або шпатлівкою на основі цементу. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Йердна Опубліковано: 5 годин тому Поділитись Опубліковано: 5 годин тому (змінено) 23 минуты назад, andrey_ka сказал: ПС.. Плиточним клеєм. Замастили , дали трохи схопитись і мочалкою замили. Або шпатлівкою на основі цементу. Вже заштукатурив ЦПС, треба "сліди ремонту" замалювати. Можна напряму, чи буде видно? Тому й були думки на гіпсову... Знаю, що по гіпсовій , плитку вкладати не можна(або є варіанти, якоїсь грунтовки ніби то). Але це в ваній кімнаті... Гараж, такої вологості не буде мати, на мрю думку... Можу помилятись...) Шпаклівка на основі цементу, теж буде темною, тож малювати для перекриття треба буде з 3-4 рази? Змінено 5 годин тому користувачем Йердна Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз