FOX.kissfm Опубліковано: 31 січня Поділитись Опубліковано: 31 січня В 04.10.2024 в 13:23, standov сказал: ну це да, я думав про якусь схему де ємність в якусь віддалену точку врізається однією трубою, по якій наповнюється або спорожнюється, але шось нічого не гуглиться і я не дуже розумію як забезпечити тиск без підняття бочки на 30 метрів ) так буде дешевше, та надійніше Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
TaurosRMK Опубліковано: 27 червня Поділитись Опубліковано: 27 червня Потрібна невелика консультація з приводу вибору діаметру труби і форсунок для поливу газону. Є така ділянка, майже рівно сотка площі. Потрібен бюджетний варіант автополиву, чи на перший час напівавтоматичного, тобто пуск/стоп вручну. Є нюанс з підключенням, тому що раніше про автополив не думав і відведеного місця підключення немає. Є тільки садовий кран на фасаді будинку, який врізаний в магістраль ппр 32. Кран підключений до ппр 20х1/2", довжина відрізка приблизно 50см. Питання в тому яку трубу для поливу вибрати і чи не буде цей кусок ппр 20 вузьким місцем? Думав спочатку пнд 20 мм, але можливо потрібно все ж таки 25 мм. Вода з криниці, тиск в системі 1.5-3 бара, насос підключений пнд 32 і знаходиться від точки садового крану десь на відстані 20 м (враховуючи заглиблення в криницю). Прикинув таку схему, чотири форсунки 17А наче мають покривати всю площу. Але також виникає питання, чи треба ділити це на дві гілки, умовно дві верхні форсунки і дві нижні? Це буде приблизно по 18 м труби і плюс ще 3 м до крану. Чи будуть форсунки при таких ввідних нормально розпилювати? Теоретично потім колись можна замінити той кусок ппр 20 мм з краном на 32 мм, але зараз немає на це часу. Але якщо цей невеликий кусок ппр 20 не сильно буде шкодити і тиску буде достатньо, то могло би бути так як є. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 21 година тому Поділитись Опубліковано: 21 година тому (змінено) Підкажіть, на ебее/амазоне є досить велика кількість хвнтеровських контролерів б/в за приємний прайс, на скільки можна їх купляти, звісно з урахуванням рейтингу і тп. Яка в цілому надійність цих дивайсів для вторинного ринку? Яка ймовірність ще це якісь підробки/клони? Змінено 21 година тому користувачем standov Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 21 година тому Поділитись Опубліковано: 21 година тому 13 минут назад, standov сказал: Підкажіть, на ебее/амазоне є досить велика кількість хвнтеровських контролерів б/в за приємний прайс, на скільки можна їх купляти, звісно з урахуванням рейтингу і тп. Яка в цілому надійність цих дивайсів для вторинного ринку? Яка ймовірність ще це якісь підробки/клони? Выж вроде самый главный умнодомщик этого форума Почему просто не поставить сухие контакты а логику в опенхаб ? У меня сонофф 4сн а логика, точнее какая там логика, расписание в ХА Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 21 година тому Поділитись Опубліковано: 21 година тому 2 минуты назад, mib сказал: Выж вроде самый главный умнодомщик этого форума Почему просто не поставить сухие контакты а логику в опенхаб ? У меня сонофф 4сн а логика, точнее какая там логика, расписание в ХА Тому що моя концепція розумного будинку передбачає незалежність систем одна від одної, і їх максимальна автономія. Я категорично проти таких рішень як вище написали, тому я хочу купити їх "розумний" контролер гідровайз і інтегрувати його. В нас він коштує умовно 500 баксів, бв на ебее 150) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 20 годин тому Поділитись Опубліковано: 20 годин тому 48 минут назад, standov сказал: Тому що моя концепція розумного будинку передбачає незалежність систем одна від одної, і їх максимальна автономія. Я категорично проти таких рішень як вище написали, тому я хочу купити їх "розумний" контролер гідровайз і інтегрувати його. В нас він коштує умовно 500 баксів, бв на ебее 150) В моем случае есть альтернативный вариант просто через ewelink или rf пультом без всех этих интернетов и вайфаев, так же можно кнопку на самом реле нажать, и стоимость что то там 30 баксов за 4 зоны Просто контроллер по своей сути ничем не отличается от комнатного термостата с сухим контактом, цена сформирована больше маркетингом Но дело хозяйское Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 20 годин тому Поділитись Опубліковано: 20 годин тому (змінено) 10 минут назад, mib сказал: В моем случае есть альтернативный вариант просто через ewelink или rf пультом без всех этих интернетов и вайфаев, так же можно кнопку на самом реле нажать, и стоимость что то там 30 баксов за 4 зоны Просто контроллер по своей сути ничем не отличается от комнатного термостата с сухим контактом, цена сформирована больше маркетингом Но дело хозяйское Це офтопік, мене цікавить їх контролер гідровайз на второнному, чи можна їх куплять "взагалі" на вторинному? Змінено 20 годин тому користувачем standov Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 18 годин тому Поділитись Опубліковано: 18 годин тому 1 час назад, standov сказал: Це офтопік, мене цікавить їх контролер гідровайз на второнному, чи можна їх куплять "взагалі" на вторинному? Скоріш за все ви перший хто про це подумав, але яка різниця - втратите не багато, але скоріш за все все працюватиме довго й надійно. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 18 годин тому Поділитись Опубліковано: 18 годин тому 1 минуту назад, Vikctor сказал: Скоріш за все ви перший хто про це подумав, але яка різниця - втратите не багато, але скоріш за все все працюватиме довго й надійно. питання ще в самому хідровайзі, чи не може статися так що контролер буде залочений на якийсь аккаунт попереднього власника і я отримаю тикву? Не маю досвіду з тим ПО Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 18 годин тому Поділитись Опубліковано: 18 годин тому 4 минуты назад, Vikctor сказал: втратите не багато ну не так шоб зовсім не багато, баксів 200-250 з доставкою то вже "нормальні гроші" Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 7 годин тому Поділитись Опубліковано: 7 годин тому 11 часов назад, standov сказал: питання ще в самому хідровайзі, чи не може статися так що контролер буде залочений на якийсь аккаунт попереднього власника і я отримаю тикву? Не маю досвіду з тим ПО Є подібний кейс в одного львів'янина з форуму. Він собі купував на єбеї щось з лінійки віктрону й по прибуттю девайса з'ясувалося що він таки залочений на попереднього власника. Він написав лист в сапорт віктрона (вклав скріни зі сторінки того продавця на єбеї і своїй купівлі цього лоту) й ті вирішили питання дістанційно. Впевнений що хантер так теж вміє. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 6 годин тому Поділитись Опубліковано: 6 годин тому 54 минуты назад, Vikctor сказал: Є подібний кейс в одного львів'янина з форуму. Він собі купував на єбеї щось з лінійки віктрону й по прибуттю девайса з'ясувалося що він таки залочений на попереднього власника. Він написав лист в сапорт віктрона (вклав скріни зі сторінки того продавця на єбеї і своїй купівлі цього лоту) й ті вирішили питання дістанційно. Впевнений що хантер так теж вміє. Ну це відомі кейси, але цьому хлопчині повезло бо часто на ебее перекупи а не кінцеві власники і від них лише аналізи можна отримати. Тому і цікавлюся чи лочиться воно на власника. Пс. Купував у перекупа шлюз somfy tahoma, виявилося що він лочиться під країну першої реєстрації, продавець того не знав, і країну теж. Довелося перебором, благо то виявилася дефолтна Германія, а не якась Мальта чи Андора) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Kotic Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому 15 часов назад, standov сказал: питання ще в самому хідровайзі, чи не може статися так що контролер буде залочений на якийсь аккаунт попереднього власника і я отримаю тикву? Не маю досвіду з тим ПО 16 часов назад, standov сказал: Це офтопік, мене цікавить їх контролер гідровайз на второнному, чи можна їх куплять "взагалі" на вторинному? Що саме вас цікавить у кому контролері??? Свій автополив зробив в 22 році самостійно без супер монтажників. Конролер від Rain Bird ST8I-2.0, 8-Zone Smart Irrigation WiFi Sprinkler Timer (indoor). Ще супер датчики осадки та заморозки- WR2RFC - WR2 Wireless Rain/Freeze Sensor Combo. Та Датчик влажности почвы SMRT-YI Rain Bird. все привіз із США. Скажу так. Контролер працює як часи. App працює. Моя думка - якщо є контролер з віфі- то датчики додаткові це зайві гроші. Встановив графік і воно працює. Прогноз глянув - та вкл або викл полив. Так літом у спеку і робив коли на 2 хвилини вкл полив для охолодження газону. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Kotic Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому В 16.09.2024 в 19:21, standov сказал: ну про це і питання, виходить що потрібно насос і ще окрема 1 лінія для заповнення баку від насоса в скважині? чи є готове рішення для обв'язки по одній лінії (заповнюємо з тої самої що відкачуємо), може є шось почитати, подивитися про це? бо я ламер і хочу підготуватися перш ніж ставити тз Як я це зробив. У мене вода від водоканалу. Але її нема, коли всі поливають. У мене весь полив реалізований через ємність 2 Куба. Мені цього достатньо. Лінія газон , лінія крапля, та 4 водозабірні колонки - якщо хочеться зі шлангом погратись. Все це має постійний тиск 3 атмосфери. Тиск забезпечує насосна станція Scala -2. Ємкість ( питна синя, нічого не цвіте)підключена до магістралі пнд 32 (питна). Як наповнювати- до емкості стоїть електричний клапан - який відкривається по моєму графіку і він же керується через контролер поливу, далі дисковий фільтр і в емкость вмонтований поплавковий клапан. Кожної ночі в 3 часи відкривається клапан на 3 години. Є вода нема води в ємкості пофіг - він відкриється. Ємкість наповнюється або ні - це вже регулювання на поплавковому крані. Так у мене завжди є вода. Далі за розкладом та за власним бажанням я можу поливати. З мобільного я завжди можу вкл та вкл любий клапан. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому (змінено) Цікавить більше думка монтажників чи тих хто з ними працює регулярно, якщо він був зареєстрований на один аккаунт чи можна без проблем (через ресет наприклад) перереєструвати на інший акаунт, чи це будуть танці з бубнами з невідомим результатом Змінено 2 години тому користувачем standov Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому 2 минуты назад, Kotic сказал: Як я це зробив. У мене вода від водоканалу. Але її нема, коли всі поливають. У мене весь полив реалізований через ємність 2 Куба. Мені цього достатньо. Лінія газон , лінія крапля, та 4 водозабірні колонки - якщо хочеться зі шлангом погратись. Все це має постійний тиск 3 атмосфери. Тиск забезпечує насосна станція Scala -2. Ємкість ( питна синя, нічого не цвіте)підключена до магістралі пнд 32 (питна). Як наповнювати- до емкості стоїть електричний клапан - який відкривається по моєму графіку і він же керується через контролер поливу, далі дисковий фільтр і в емкость вмонтований поплавковий клапан. Кожної ночі в 3 часи відкривається клапан на 3 години. Є вода нема води в ємкості пофіг - він відкриється. Ємкість наповнюється або ні - це вже регулювання на поплавковому крані. Так у мене завжди є вода. Далі за розкладом та за власним бажанням я можу поливати. З мобільного я завжди можу вкл та вкл любий клапан. В вас є якась статистика або відчуття як часто в 3 ночі ці два куба не порожні? Це яка площа поливу умовно в сотках? Я вже зробив собі схему як вище пропонували, але поки без бочки (перемичка стоїть) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Kotic Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому 17 минут назад, standov сказал: Цікавить більше думка монтажників чи тих хто з ними працює регулярно, якщо він був зареєстрований на один аккаунт чи можна без проблем (через ресет наприклад) перереєструвати на інший акаунт, чи це будуть танці з бубнами з невідомим результатом Проблема с б/у контроллером Если вы покупаете б/у контроллер, который предыдущий владелец не удалил из своей учетной записи, вы не сможете подключить его к своей учетной записи и управлять им через приложение. При попытке регистрации вы получите сообщение: "Серийный номер уже закреплен за другим владельцем". Как решить проблему (или убедиться перед покупкой) Чтобы новый владелец мог пользоваться контроллером, предыдущий владелец должен обязательно удалить устройство из своей учетной записи Hydrawise. Пошаговая инструкция для продавца (предыдущего владельца): Войти в свою учетную запись Hydrawise (через приложение или веб-сайт). Перейти в «Настройки контроллера» (Controller Settings). Прокрутите вниз и выбрать «Удалить» (Delete). Подтвердит удаление. Что делать, если продавец не может или не хочет этого делать: Если у вас нет контакта с предыдущим владельцем или он отказывается удалить контроллер, вы можете запросить передачу прав собственности через приложение Hydrawise. Процесс может занять до пяти календарных дней: При попытке добавить контроллер в свой аккаунт, когда появится сообщение, что серийный номер занят, нажмите кнопку «Продолжить» (Proceed), чтобы запросить передачу прав. Вам нужно будет ввести точные названия зон 1 и 2, как они были указаны у предыдущего владельца (например, "Front Lawn", "Back Lawn"). Запрос будет отправлен текущему владельцу по электронной почте. Он может принять или отклонить его. Если он не предпримет никаких действий в течение пяти дней, контроллер автоматически перейдет в вашу учетную запись. Вывод: Покупка б/у контроллера без подтверждения возможности его отвязки от предыдущего аккаунта — это большой риск. Убедитесь, что продавец согласен и может выполнить процедуру удаления устройства из своей учетной записи Hydrawise. Без этого вы не сможете использовать все интеллектуальные функции контроллера. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Kotic Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 14 минут назад, standov сказал: В вас є якась статистика або відчуття як часто в 3 ночі ці два куба не порожні? Це яка площа поливу умовно в сотках? Я вже зробив собі схему як вище пропонували, але поки без бочки (перемичка стоїть) Якщо про полив газону - то середня норма становить 25 літрів на 1 кВ метр протягом тижня. Тобто 1 сотка потребує 2,5 Куба води. Як я бачу чи є вода чи ні- потрібно ще додатковий датчик. З проводами не хотів. На зараз не актуально. Клапан може і довше бути відкритий - це скоріш запобіжник, якщо поплавковий клапан в ємкості не спрацює. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 8 минут назад, Kotic сказал: Якщо про полив газону - то середня норма становить 25 літрів на 1 кВ метр протягом тижня. Тобто 1 сотка потребує 2,5 Куба води. Як я бачу чи є вода чи ні- потрібно ще додатковий датчик. З проводами не хотів. На зараз не актуально. Клапан може і довше бути відкритий - це скоріш запобіжник, якщо поплавковий клапан в ємкості не спрацює. Я так зрозумів що дощову ви неинаклпичуєте? Це просто буфер для оптимізації електро-спрживання та нагріву? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Kotic Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 1 минуту назад, standov сказал: Я так зрозумів що дощову ви неинаклпичуєте? Це просто буфер для оптимізації електро-спрживання та нагріву? Так. Це ще умовно як акумулятор- завжди є вода для потреб. Завжди постійний тиск. І це вирішувало питання того що я постійно мав воду у крані. В моєму СТ вода була за графиком і тиску не було. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз