Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Інвертор для сонячних батарей

Seluk

Рекомендовані повідомлення

6 минут назад, grindcoretm сказал:

Aquaviva plus 6

СОР взимку значно менше обіцяного 6.2 (думаю, що при -20С - не більше 1.2). Тому брати буде більше. Закладайте як мінімум 4кВт на годину.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

3 часа назад, InSAn сказал:

СОР взимку значно менше обіцяного 6.2 (думаю, що при -20С - не більше 1.2). Тому брати буде більше. Закладайте як мінімум 4кВт на годину.

Тільки за останні 4 роки я не бачив більше -10 у Дніпропетровській обл. І навіть якщо вона була то це у ночі і загально мабуть не більше 10 днів + від сонця не планую постійно топити від ТН. 

Моя суть питання чи є сенс для мене 380в інвертора, чи правильно перебирати електро щит під інвертор однофазний. Десь пише що не рекомендується десь пишуть що можна. Тому питаю може хто має у цьому досвід.

Посилання на коментар

26 хвилин тому, grindcoretm сказав:

Моя суть питання чи є сенс для мене 380в інвертора

А яка у вас виділена потужність? Зазвичай розглядають або 3 однофазних або 1 трифазний. Однофазний інвертор на три фази потребуватиме виділеної  потужності і перекомутації в щитку. Я б таке робив лише у випадку наявності газу в будинку. 

Посилання на коментар

36 минут назад, grindcoretm сказал:

Тому питаю може хто має у цьому досвід.

У меня 3 фазы и 3-х фазный инвертор, и никакого головняка.

Посилання на коментар

15 хвилин тому, DimaF сказав:

У меня 3 фазы и 3-х фазный инвертор, и никакого головняка.

Тут питання сховане глибше, так як автор зазначив, що в нього погана мережа і необхідний стабілізатор. І тут вже треба брати до уваги купівлю одного стаба чи трьох (або ж трифазного), бо вони теж вартують не мало :) 

Посилання на коментар

25 минут назад, МакДо сказал:

А яка у вас виділена потужність? Зазвичай розглядають або 3 однофазних або 1 трифазний. Однофазний інвертор на три фази потребуватиме виділеної  потужності і перекомутації в щитку. Я б таке робив лише у випадку наявності газу в будинку. 

15квт. Мені радять один інвертор однофазний тому що у мережі проблеми з напругою. Або як альтернативу на всі сто фази ставити стабілізатори. Газу немає.

20 минут назад, DimaF сказал:

У меня 3 фазы и 3-х фазный инвертор, и никакого головняка

Як у вас за напругою? Чи є стабілізатор?

Посилання на коментар

Только что, МакДо сказал:

Тут питання сховане глибше, так як автор зазначив, що в нього погана мережа і необхідний стабілізатор. І тут вже треба брати до уваги купівлю одного стаба чи трьох (або ж трифазного), бо вони теж вартують не мало :) 

Мережа зараз у всіх мабуть погана, но купівля 3ф. інвертора не потребуе перебирки щитка.

Про стаби и так зрозумило.

Посилання на коментар

1 минуту назад, grindcoretm сказал:

Як у вас за напругою? Чи є стабілізатор?

З напругой як у всіх - погано, стабів нема, але якіхось проблем теж нема.

Періодично інвертор відлючается від мережи, бо йому щось не подобаеться у входящей напруге, але поки не критично.

Посилання на коментар

Тільки що, grindcoretm сказав:

15квт. Мені радять один інвертор однофазний тому що у мережі проблеми з напругою

Тобто з однієї фази ви зможете витягти 5кВт. Беручи 1ф інвертор на 10-12кВт ви не зможете на всі гроші заряджати АКБ. То буде максимум 4,5кВт якщо в будинку працюють ТВ та холодильник. Якщо дивитися з цього боку, то більше б підійшов інвертор 6кВт. Але якщо ви хочете повноцінну СЕС, що може задовольнити ваш будинок - дивіться в сторону трифазних. Але пам'ятайте про стабілізатори і не дай бо вам знадобиться підключити генератор. Бо він має бути 3фазним, або ж купувати окремий БЖ для заряду від 1ф генератора батарейку на пряму.

• Лайк 2
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...