Ihor Chumak Опубліковано: 7 липня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 7 липня 2024 Все! Закінчив! В минулому році різкий прихід осені з безперервними дощами не дав нанести 2 шар мастики. Нарешті, сьогодні доробив. За зиму та весну нанесло пилюки. Дах був брудного сірого кольору. Вимив то все. Висохло. Тепер наніс останній шар і на дах, і на парапети. І рештками промазав ще раз стики. Фото немає сенсу робити. Просто знову сліпучий білосніжний дах. Що цікаво. Зимувати залишилося 6 повних відер і 1 відкрите заповнене на третину. Зимою температура не опустилася нижче +6. Мастика чудово збереглася. Відкрита теж, тільки покрилася коркою, а під нею - як нова. І ще у мене залишилося 2 цілих відра мастики. Ось був мій розрахунок. У мене площа 173 кв. м. Якщо рекомендовано наносити 2,2 - 2,5 кг/кв. м, то це мені потрібно 380-433 кг. Хай буде 400 кг, тобто 16 відер. По факту пішло 14. Так само і з ґрунтом. За розрахунком потрібно було 34 кг - 2 відра. А лишилося десь пів відра чи трохи менше. І я не економив, мазав з усердям... Тобто, чисто моє імхо, не треба брати ці матеріали із запасом. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Ihor Chumak Опубліковано: 7 липня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 7 липня 2024 Дотичне питання. Чим закріпити ці чашечки від перил? Приклеїти на герметик? Силіконовий чи ПУ. І чи потрібно ці стики повністю герметизувати? Імхо, це нереально. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
krovels Опубліковано: 15 липня 2024 Поділитись Опубліковано: 15 липня 2024 В 07.07.2024 в 19:17, Ihor Chumak сказал: Чим закріпити ці чашечки від перил? Приклеїти на герметик? Герметик такое себе решение. Лучше на алебастр (или ротбанд), что быстро приклеится и будет хорошо держаться. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Ihor Chumak Опубліковано: 15 липня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 15 липня 2024 12 годин тому, krovels сказав: Герметик такое себе решение. Лучше на алебастр (или ротбанд), что быстро приклеится и будет хорошо держаться. Та тут є думка, що до силікону нічого, крім силікону не липне. Значить, на силіконовий герметик. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Ihor Chumak Опубліковано: 20 годин тому Автор Поділитись Опубліковано: 20 годин тому (змінено) Потребую ще допомоги. Залишилася одна проблема. Коли я заливав стяжку на даху, то були дощі. Літо видалося таке собі. У шви під стяжку і ЕППС натікло достатньо води. В кількох місцях вона через тріщини протікала по стіні між пінопластовими блоками та бетонною стіною і виходила між швами пінопласту і замочувала штукатурку фасаду. А десь знаходила шлях в середину приміщення і виходила в районі вікон. Тому пробурили у перекритті отвори - по пам'яті в місцях ям. Вийшло по одному отвору на кімнату. І зили по 20-30 літрів з кожного отвору... Але тепер там конденсується волога і зараз вона постійно крапає собі по краплі кожну хвилину... Минулого літа воно все просохло і не крапало. Це почалося восени і поновилося оце зараз. Що ж... Почекаю літа, поки воно просохне, і треба його чимось заліпити... Питання в тому, чим і як його заліпити, щоб більше жодної краплі? Є ПУ герметик. Є ще цементна ремонтна суміш, якою гідроізолював шви у підвалі. Перекриття товщиною 200 мм. Отвори 8 мм. Я так розумію, треба ж заповнити ці отвори на всю глибину 200 мм. Треба ж ще якось фізично спромогтися це зробити... Підкажіть, будь ласка, що з цим зробити. Змінено 20 годин тому користувачем Ihor Chumak Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 11 годин тому Поділитись Опубліковано: 11 годин тому 9 годин тому, Ihor Chumak сказав: Підкажіть, будь ласка, що з цим зробити. якщо нагорі вже є гідроізоляція, просто зачекати поки все стече і висохне. Герметизація не поможе. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Propeller Опубліковано: 8 годин тому Поділитись Опубліковано: 8 годин тому 1. Если у вас текла вода через весь пирог кровли, то пар будет выходить по тем же каналам. Правда уже упираясь в гидру. Хоть силиконовая гидра паропроницаемая, но ее паропроводящая способность имеет свой предел. Это я про интенсивность прохождения пара через гидру. Поэтому, я бы посоветовал немного помочь гидре стравливать водные пары установить на кровлю несколько кровельных аэраторов (ПВХ). Типа так plato-plus.ua/ua/p1163869325-aerator-pvh-diametr.html?source=merchant_center&gad_source=1&gad_campaignid=22495690742&gbraid=0AAAAADr332xti7A3ucO2ZXTbZPZNTM-Cz&gclid=Cj0KCQjw_dbABhC5ARIsAAh2Z-TTl0eCT8iNtUa1yooNAuTULDgj021r_nDL_cwcGvQ8Vw_cBnKJTNYaArUBEALw_wcB Для этого в месте установки аэратора пробурить отверстие в стяжке до утеплителя. Под тарелку силиконовый герметик. Крепим механически дюбелями. На тарелку сверху наносим силиконовую гидру. Отверстия в потолке не трогаем. Пусть поработаю маяками процессе осушения. 2. Заполнить отверстие на всю глубину. Думаю по фото понятно. Только берете шланг диаметром 8 мм (если надо перфоратором немного расширите существующее). Загоняем шланг до упора и дальше вытаскиваем его и сразу жмем на курок пистолета. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Ihor Chumak Опубліковано: 7 годин тому Автор Поділитись Опубліковано: 7 годин тому 3 години тому, yur43 сказав: якщо нагорі вже є гідроізоляція, просто зачекати поки все стече і висохне. Герметизація не поможе. Так, гідроізоляція вже є. Минулого літа все просохло і не крапало. Але восени почало крапати. Зимою не крапало. А от цією весною знову почало. Здається мені, цей цикл буде вічним... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Ihor Chumak Опубліковано: 7 годин тому Автор Поділитись Опубліковано: 7 годин тому @Propeller, вибачте, не зрозумів до кінця. Тобто, або пункт 1, або 2, так? Чи це спочатку пункт 1, а потім, як просохне, пункт 2? У пункті 2 про які отвори йдеться - у перекритті чи під аератори? І чим їх заповнити, силіконовим герметиком? А аератори так і треба залишити на даху чи потім можна демонтувати? Бо дах передбачається експлуатованим, їх там швидко відіб'ють. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз