Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Освітній процес в умовах війни

Firetuf

Освітній процес в умовах війни  

43 користувача проголосувало

У вас немає прав на голосування в цьому опитуванні, або на перегляд результатів опитування. Будь ласка, войдите или зареєструйтеся для голосування в опитуванні.
  • Опитування закрито 31.08.22 в 20:51

Рекомендовані повідомлення

16 хвилин тому, XL.pro сказав:

Знаю))).

ще була цікава вправа, у віці 5-10 років, точно не пам'ятаю, вони думали що десь краще. тоді ми пропонували обрати кращих батьків і йти до них. але було дві умови - назад ми їх би не пустили, і треба було подумати чи їх там приймуть. після цього вони довго думали і залишалися. це було реально весело і повчально :lol:

11 хвилин тому, XL.pro сказав:

На скільки мають значення державні/приватні школа/садок? Чи основний акцент робиться на самоосвіту в сім'ї?

завжди у нас тільки державні були. але куди можна було потрапити тільки з високим прохідним балом.

самоосвіта це складно. щось ми знаємо і можемо до 5 класу по всіх предметах допомогти, а далі спеціалізація. наприклад я тільки минулого року зміг почати повноцінно дітям свої знання та досвід повноцінно передавати. хоча у них вже теж є чому повчитися чи запитати щось.

про фізичну працю не довелось. вони страшенно ледачі щось руками робити.

Змінено користувачем US7IGN
  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

37 хвилин тому, sergio сказав:

Щоб дитина, до чогось тягнулась. Треба смартфон з компои заховати. І щоб вона не контактувала з такими ж малолітніми довбодятлами. 

ми не обмежували користування гаджетами. 

Посилання на коментар

5 хвилин тому, US7IGN сказав:

завжди у нас тільки державні були. але куди можна було потрапити тільки з високим прохідним балом.

В моєму розумінні садок повинен бути поруч з місцем проживання. Навряд хтось буде додатково будити дитину раніше, щоб відвезти через півміста в заклад з рейтингом.

Виявляється, для приватного садка вихователям не обов'язково мати педагогічну освіту. 

Розумію, що все залежить від конкретного вихователя/вчителя.

Посилання на коментар

Тільки що, XL.pro сказав:

В моєму розумінні садок повинен бути поруч з місцем проживання.

єдина вимога до садочку це щоб чисто і виховательки адекватні. це ж місце де дитина має бути поки батьки на роботі. мої садочки не любили і були там мало. в місті поруч завжди садочків достатньо. особливо зараз

Посилання на коментар

5 годин тому, sergio сказав:

Переважно наоборот. 

Батьки пхають дітей до поставлених цілей. Бо їм все  пох. 

Я про розумних і відносно ментально здорових батьків казав :pardon:

Посилання на коментар

24 хвилини тому, US7IGN сказав:

єдина вимога до садочку це щоб чисто і виховательки адекватні. це ж місце де дитина має бути поки батьки на роботі. мої садочки не любили і були там мало. в місті поруч завжди садочків достатньо. особливо зараз

Ну звісно, ніхто не буде любити вашу дитину більше матері, ніж чужі дяді й тьоті за гроші :razz:

Посилання на коментар

22 минуты назад, DmiVady сказал:

Я про розумних і відносно ментально здорових батьків казав :pardon:

Типа не будуть заважати бавитись нонстоп  дитині в компі, бо єдине прагнення  в неї досягти 80 левела в умовній Доті?! 😎 

Посилання на коментар

2 хвилини тому, sergio сказав:

Типа не будуть заважати бавитись нонстоп  дитині в компі, бо єдине прагнення  в неї досягти 80 левела в умовній Доті?! 😎 

Старший казав що вивчив розмовну англійську саме в іграх

• Лайк 2
Посилання на коментар

1 годину тому, US7IGN сказав:

у мене єврейська сім'я)))

у нас не стояло питання скільки заробляти. скоріше чим, як і де займатися. я виходжу з того що чим би ти не займався якщо ти це робиш гарно то гроші у тебе завжди будуть. 

У єврейських сім'я не стоїть питання грошей?! Як би "гарно" не працювала вихователь в садочку, її максимальний дохід обмежений умовними 50 тис.грн.

Чи робите акцент у вихованні аби дитина була щаслива?

Посилання на коментар

4 часа назад, Александр Аврамчук сказал:

не усім. наш син чітко знає ким хоче бути по професії  і йде до мети.  ми тільки допомогаемо чим можемо. 

- сину! Вставай і йди до мети.

- та домету я! Відчепись..

• Хаха 3
Посилання на коментар

10 минут назад, US7IGN сказал:

Ну незнаю, в тому ж КС досить обмежений набір фраз. 

Посилання на коментар

Ну незнаю, в тому ж КС досить обмежений набір фраз. 

думаю мова йшла про групові чати з людьми в діскорді під час гри, і не тільки під час

Змінено користувачем yuragon
  • Лайк 2
Посилання на коментар

1 минуту назад, yuragon сказал:

думаю мова йшла про групові чати в діскорді під час гри, і не тільки під час

То якщо з іноземцями грати. 

Посилання на коментар

13 хвилин тому, sergio сказав:

Типу так.
А ще - купувати книжки, які діти хочуть читати, а не ті, "що треба прочитати".
Давати дитині можливість спробувати нові захоплення і багато чого іншого.

А ви для кого питаєте?
У вас уже доросла дитина, і на неї ви майже ніяк не вплинете.
Після 14 років можна тільки спробувати стати старшим другом: у Доту зашпильте з ним чи шо там ще :) 

10 хвилин тому, US7IGN сказав:

Моя донька теж, коли захопилася якимось проєктом по грі, і почала спілкуватися.
Це стало поштовхом, а потім вже само пішло )
Німецьку вчити не стала - тільки рівень школи, бо не було реальної мотивації застосування в житті. 

Посилання на коментар

5 часов назад, XL.pro сказал:

Якщо одні діти хочуть отримати знання, в інші ні, в чому причина?

Причина в тому, що у віці до 5-ти років батьки не привили бажання вчитись.

Про щведську стінку - краще гамак для повітряної йоги.

• Лайк 1
Посилання на коментар

3 хвилини тому, XL.pro сказав:

У єврейських сім'я не стоїть питання грошей?! Як би "гарно" не працювала вихователь в садочку, її максимальний дохід обмежений умовними 50 тис.грн.

Чи робите акцент у вихованні аби дитина була щаслива?

все правильно. я за інших не скажу, але дохід виховательки обмежений її компетенцією і часом. і це не про гроші. про гроші це коли інші працюють на тебе і твій дохід не залежить від твоєї праці. щастя це теж відносно. я от не можу не робити щось, а моя жінка щаслива коли живе як кішка. моя задача допомогти зрозуміти чим і як займатися щоб не думати про гроші (або ніколи не знати точно скільки їх у тебе і інколи забувати де вони лежать) і займатися тільки тим що ти хочеш, а не інші.

Посилання на коментар

4 хвилини тому, yuragon сказав:

думаю мова йшла про групові чати з людьми в діскорді під час гри, і не тільки під час

саме так

То якщо з іноземцями грати. 

саме так

2 хвилини тому, DmiVady сказав:

бо не було реальної мотивації застосування в житті. 

коли мій вирішив що йому мало польської в університеті, пішов працювати в жабку і якійсь готель. дома тільки спав і то недовго, але за півроку розмовляв вже як поляк. ще й заробив непогано. в готелі ще й англійською попрактикувався. і скажіть, навіщо платити репетиторам? за що?

• Лайк 1
Посилання на коментар

6 минут назад, DmiVady сказал:

Типу так.
А ще - купувати книжки, які діти хочуть читати, а не ті, "що треба прочитати".
Давати дитині можливість спробувати нові захоплення і багато чого іншого.

А ви для кого питаєте?
У вас уже доросла дитина, і на неї ви майже ніяк не вплинете.
Після 14 років можна тільки спробувати стати старшим другом: у Доту зашпильте з ним чи шо там ще :) 

Моя донька теж, коли захопилася якимось проєктом по грі, і почала спілкуватися.
Це стало поштовхом, а потім вже само пішло )
Німецьку вчити не стала - тільки рівень школи, бо не було реальної мотивації застосування в житті. 

А якщо взагалі не хочуть читати?На днях опублікували результати минулорічного тесту  PISA .45%п'ятнадцятирічних українців н4 володіють навичками читання на базовому рівні.Тобто,наскільки розумію,вгадав всі букви не зміг прочитати слова.

Посилання на коментар

1 хвилину тому, sergio сказав:

А якщо взагалі не хочуть читати?

не вміють і не хочуть це трохи різне. от скільки годин ви провели читаючи дітям книжки у віці 2-5-років? я інколи прикидався що заснув і вони намагалися самі далі читати бо цікаво було. коли вони дивляться на ту ж сторінку і водять пальцями по словах які ви вимовляєте то вчаться читати дуже швидко

Посилання на коментар

8 минут назад, US7IGN сказал:

саме так

саме так

коли мій вирішив що йому мало польської в університеті, пішов працювати в жабку і якійсь готель. дома тільки спав і то недовго, але за півроку розмовляв вже як поляк. ще й заробив непогано. в готелі ще й англійською попрактикувався. і скажіть, навіщо платити репетиторам? за що?

Жабка і непогано заробити,параграфи,що взаємно виключаються.

• Лайк 1
Посилання на коментар

Цікава ініціатива:

petition.president.gov.ua/petition/269916

***ня

Надмірне навантаження в один день. Складання 3–4 предметів поспіль протягом кількох годин створює колосальний психологічний та фізичний тиск. Стрес стає головним чинником, що впливає на результат, а не реальні знання абітурієнта.

а працювати потім як? учбове навантаження готує до значно більшого потім. якщо ти не можеш срані тести здати, як ти жити збираєшся?

Посилання на коментар

Тільки що, sergio сказав:

Жабка і непогано заробити,параграфи,що взаємно виключаються.

заробляв він в готелі. просто зміни були то там то там. а з жабки приносив хавку регулярно упаковками і жінка з донькою на бургери вже дивитися потім не могли :lol:

• Лайк 1
Посилання на коментар

А якщо взагалі не хочуть читати?На днях опублікували результати минулорічного тесту  PISA .45%п'ятнадцятирічних українців н4 володіють навичками читання на базовому рівні.Тобто,наскільки розумію,вгадав всі букви не зміг прочитати слова.

А чому не хочуть?
Треба поставити запитання їхнім батькам: що вони робили з 5-річного віку, коли вже починається виховання та заохочення, щоб дитина хотіла читати/вчитися/займатися самовдосконаленням?

Ремінь підбирали? :unknown:

І ще раз: для кого ви питаєте?
У вас уже дорослий хлопець, тож просто живіть з тим, що є. :pardon:

Посилання на коментар

2 минуты назад, US7IGN сказал:

не вміють і не хочуть це трохи різне. от скільки годин ви провели читаючи дітям книжки у віці 2-5-років? я інколи прикидався що заснув і вони намагалися самі далі читати бо цікаво було. коли вони дивляться на ту ж сторінку і водять пальцями по словах які ви вимовляєте то вчаться читати дуже швидко

Вже не пригадую,що там було майже 20 років тому.В садку ,мабуть навчили читати.В ті роки трохи іпошив , особливо не було часу.

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...