Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Глючать прилади під HomeKit

banderivec

Рекомендовані повідомлення

Так як власник телефонів від епла вирішив зробити "розумний дім" на основі ХоeмКіт. На разі як хаб використовую Хоумпод, до цього був айпад - але глюки ті самі.

Нічого такого екстра, 4 розетки і 4-5 реле.

Перші прилади купив від фірми Kogeek, розетки і вмикач-диммер. Сертифіковані еплом прилади. Почались приколи коли пропадав інтернет в домі (по моїх спостереженнях), прилади робились не доступними і навіть коли інтернет появлявся вони далі залишались недоступними. Щоб відновити їхню роботу потрібно було витягнути з живлення, тоді вони перепідєднувалися до вайфай і вже були доступними.

Читав форуми, що це від роутерів залежить, вже пробував усі налаштування що тільки є в інтернеті, так і толком нічорта не вийшло. А останім часом добавились відключання світла і це все ще більше неясно все стало що ще міняти щоб запрацювало.

Далі купив собі китайські реле/розетки/вмикачі, від фірми athom (не сертифіковані еплом), для відкривання брами та іншого. І тут появилася ще один геморой - ці прилади відєднуються від хоумкіт після відсутності електроенергії довший час. Тобто їх потрібно добавляти/спарювати з хоумкітом знову. Інакше вони не доступні.

Просто вже чуть не епілепсія від того "розумного дому", кожен девайc має якісь приколи, глюки, нічорта не працює як має бути.

От скажіть мені, в яку сторону дивитися, якого розумного дому. Щоб не було за всі гроші, і більш менш доступно без володіння програмістських навичок. Достатньо лише реле/розетки. Щоб не глючило.

От були в мене ще реле від Sonoff, вроді ідеально працювали, бувала затримка при увімкненні бо вони через китайські сервера вроді працюють. Але не було ніяких розпарювань і недоступностей. Але жаль що я не можу їх автоматизувати під сценіїї повязані з телефоном/локацією.

Змінено користувачем banderivec
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

  • 2 тижні потому...
В 22.01.2023 в 12:50, banderivec сказал:

кожен девайc має якісь приколи, глюки, нічорта не працює як має бути

так
 

В 22.01.2023 в 12:50, banderivec сказал:

От скажіть мені, в яку сторону дивитися, якого розумного дому. Щоб не було за всі гроші

щоб просто дивитися (в плані зробили та користуєтеся) то не за всі гроші світи немає такого, бо тут варіант лише один - повністю під ключ одно-вендорна система або як мінімум на одній технології, але то дорого + послуги спеціалізованого інтегратора який то зробить під ключ а ви за ті гроші його будете *в теорії* пинати якщо щось буде працювати не так як прописано.
 

В 22.01.2023 в 12:50, banderivec сказал:

без володіння програмістських навичок

хтось ті навички має мати, або ви або та людина якій ви заплатите. Технологія дуже далека ще від консьюмерського ринку

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Хороший умный дом - проводной :). Меня просто бесит эта беспроводная ненадежность - тоже в свое время "наелся". Поэтому у себя все на проводах делал. Очень хотел Аякс по охранке - но пришлось ставить Satel (не сильно я им доволен.. ), только по той причине что у Аякса на тот момент еще небыло проводной системы, - на сегодня ставил бы их Фибру не задумываясь. Кста датчики влажности в С/у поставил проводные но т.к. от Вентса эти датчики гавно полное - после второй их поездки на сервис пришлось их поменять на условно беспроводные Sonoff, - на удивление с ними проблем нет - работают четко и не отваливаются..  

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

В 02.02.2023 в 13:52, Malchish сказал:

Хороший умный дом - проводной :). Меня просто бесит эта беспроводная ненадежность - тоже в свое время "наелся". Поэтому у себя все на проводах делал. Очень хотел Аякс по охранке - но пришлось ставить Satel (не сильно я им доволен.. ), только по той причине что у Аякса на тот момент еще небыло проводной системы, - на сегодня ставил бы их Фибру не задумываясь.

А как же рекламный лозунг Аякс - "Нет проводов - нет проблем"?))
Поддерживаю, двумя руками за провода!

  • Лайк 1
  • Дякую 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

  • 1 місяць потому...

питання в ТС буле не про проводи наче, інтеграції, особливо хмарні, глючать незалежно від проводів, там само як безпроводні штуки можуть працювати роками за інших умов

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

  • 1 місяць потому...
В 22.01.2023 в 12:50, banderivec сказал:

...Почались приколи коли пропадав інтернет в домі (по моїх спостереженнях), прилади робились не доступними і навіть коли інтернет появлявся вони далі залишались недоступними. Щоб відновити їхню роботу потрібно було витягнути з живлення, тоді вони перепідєднувалися до вайфай і вже були доступними.

Читав форуми, що це від роутерів залежить, вже пробував усі налаштування що тільки є в інтернеті, так і толком нічорта не вийшло.

У мене інший набір "Умний Дім" (працює по Zigbee) але... Під час початку блекаутів виявив тіж незручності: дуже часто неможливість автоматичного з'єднання хаба з роутером після відновлення електропостачання. Тож провів експеримент: при появі напруги давав можливість запуститись та почати роздавати інтернет спочатку роутеру а лише потім підключав до напруги свій хаб - ніразу проблема не виникла/повторилась. Все було "в мережі". То-ж, тільки для хаба, поставив у розетку звичайне реле напруги (для холодильника, було в хозяйстві) з затримкою старту на 3 хвилини. Більше з проблемою неконекта після відновлення електрики не стикався. А коли ці блекаути стали масштабними то і взагалі піключив роутер та хаб до аккумуляторів.

Я так розумію, що у "умних" приборів, що живляться від мереж,і при появі струму, з перших секунд іде активний пошук свого роутера ВайФай. А сам роутер, в цей час, знаходиться в стані перезапуску. "Умний" прибор не вічно шукає свій ВайФай і пошукавши його хвилину/дві і не знайшовши, переходить в режим очікування/сна.

Змінено користувачем 988888
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

безпроводні дивайси мають завжди проектуватися з урахуванням можливих дисконнектів та реконектів, бо інакше вони будуть більшість часу офлайн, то скоріш за все якісь нюанси налаштування конкретних залізок

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...