Propeller Опубліковано: 6 годин тому Поділитись Опубліковано: 6 годин тому (змінено) 1 час назад, andrey_ka сказал: Не меліть дурниць. Ваш скрін з цього ДБНа : e-construction.gov.ua/files/new_doc/3021966671972664416/2023-01-23/2fd29a9c-c9cb-4872-9ada-4edb563c4f7e.pdf Але не повний. Повна цитата виглядає так : 5.5 Інверсійне покриття Інверсійне суміщене покриття будівлі проектують із зміненим порядком складових шарів, що включає несучу конструкцію, вирівнюючий та ухилоутворюючий шари, покрівлю під шаром утеплювача, шар гравію або бетонні плити. Слід передбачати використання морозостійкого утеплювача з водопоглинанням не більше 0,7 % по об'єму та міцністю на стиск не менше 100 кПа. За необхідності відведення вологи з поверхні утеплювача слід передбачати додатковий шар покрівлі по утеплювачу. Механічне закріплення теплоізоляційних плит не допускається. Конструктивний склад інверсійного покриття приймається згідно з додатком А. Нижче цей додаток та розїяснення умовних позначок (цифр). Наш варіант 7 (покриття інверсійного типу), 8,9 - традиційний (гідра над утеплювачем) Як бачите дренажна мембрана (4) знаходиться ПІД утеплювачем. Над утеплювачем тільки 6 - розділяюча прокладка (геотекстиль). Не гідроізоляційна, не дренажна, а розділяюча. І тут питання : як щось, що знаходиться під шаром утеплювача може бути покрівлею по утеплювачу? Я не буду коментувати цю схему, тому що вона хибна з інженерної точки зору. Я ніколи такі покрівельні інверсійні пироги не робив. Не втомились муху по полю ганяти? Змінено 5 годин тому користувачем Propeller Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому 1 годину тому, Propeller сказав: Як бачите дренажна мембрана (4) знаходиться ПІД утеплювачем. Над утеплювачем тільки 6 - розділяюча прокладка (геотекстиль). Не гідроізоляційна, не дренажна, а розділяюча. І тут питання : як щось, що знаходиться під шаром утеплювача може бути покрівлею по утеплювачу? Тому що це покриття що не експлуатується і тут не потрібні додаткові заходи водовідведення. Вище в червоній рамці так і написано , що ці додаткові заходи потрібні за необхідності. І , чому ви взяли сьомий варіант інверсійного покриття ? Візьміть якийсь експлуатуємий , наприклад третій. І тут вже все необхідне є. 1 годину тому, Propeller сказав: Я не буду коментувати цю схему, тому що вона хибна з інженерної точки зору. Ось вам цукерка , але я вам її не дам. Не розумію , якщо не хочете коментувати , то навіщо про це писати. А було б цікаво почути , чому вона хибна. Хоч це і навряд чи , все ж таки це офіційний документ , на основі якого проєктують та будують і несуть за це відповідальність. 1 годину тому, Propeller сказав: Не втомились муху по полю ганяти? Ні , мені цікаві будівельні питання , та дискусії з цього приводу. Дізнаюсь багато нового. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Propeller Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому 49 минут назад, andrey_ka сказал: 1. Тому що це покриття що не експлуатується і тут не потрібні додаткові заходи водовідведення. Вище в червоній рамці так і написано , що ці додаткові заходи потрібні за необхідності. І , чому ви взяли сьомий варіант інверсійного покриття ? Візьміть якийсь експлуатуємий , наприклад третій. І тут вже все необхідне є. 2. Ось вам цукерка , але я вам її не дам. Не розумію , якщо не хочете коментувати , то навіщо про це писати. А було б цікаво почути , чому вона хибна. Хоч це і навряд чи , все ж таки це офіційний документ , на основі якого проєктують та будують і несуть за це відповідальність. 3.Ні , мені цікаві будівельні питання , та дискусії з цього приводу. Дізнаюсь багато нового. 1. - Варіант 1 та 2. Над утеплювачем "5- захисна покладка". Не дренажна, на водонепроникна, а захисна. Більш того вони туди втикнули 6 - розділяючу прокладку. І 5 и 6 - це "геотекстиль" - Варіант 3. З рослинним шаром. Там є дренажна мембрана. Вона особлива. В неї шипи не 8 мм, а 20 мм. Це золотий стандарт для зеленки. І вона вкладається шипами вниз так, щоби в шипах затримавалась вода. Ці "чашки" працюють як резервуари для води для рослин. Причина - шар грунту на зеоених покрівлях недостатній, щоб утримувати необхідну кількість води для рослин між дощами. Тут хлопці під дренажку поклали геотекстиль (5 та 6). Клоунада. 2. Інверсійна покрівля. Шари зверху вниз. - баласт (щоб притиснути утеплювач та ...... , щоб не здув вітер). Баласт - щебінь і на нього що завгодно. Зелена покрівля - особливий випадок. - дренажна мембрана без геотекстилю (опція). Для підстраховки водовідводу, яким займається шар ЕППС. Шипи вниз для запезпечення вентиляції над ЕППС (якщо дренажки зверху намає ЕППС дуже добре аерується та сохне ( сонце, вітер). - геотекстиль щільність десь біля 100 гр/м кв (щоб баласт було простіше прибирати в строну, якщо потрібен ремонт покрівлі) - ЕППС (шар мін 150 мм) - геотексиль щільність десь біля 100 гр/м кв (в разі, якщо гідра ПВХ, то треба прибрати її контакт з ЕППС, якщо поліуретанова мастика, шоб ЕППС не приклейвся дл шару свіжої мастики) - перекриття. Вам не здається, що вас почали цікавити теми, далекі від віконних проблем. Цей розділ трошки прио інше. Мені якось "невдобно". Давайте, коли у вас з'явиться бажання зробити плаский дах ми з вами це обміркуємо. Я закінчую тут , в віконному розділі, дискусію про покрівлі. Вибачте. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз