vadimv Опубліковано: 9 годин тому Поділитись Опубліковано: 9 годин тому (змінено) 19 хвилин тому, Dmitriy_S сказав: вона вирощує екологічно чисту:) Це вона так вам сказала ) 17 хвилин тому, Dmitriy_S сказав: Ну як вам норм жити серед бармалєїв, то живіть, хто ж не дає. Мене такий варіант не влаштовує. А зараз ви де живете? ) Змінено 9 годин тому користувачем vadimv 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
рыбак Опубліковано: 9 годин тому Поділитись Опубліковано: 9 годин тому Только что, vadimv сказал: Ну не - так не. Ходи дальше в непонятках. Что там понимать , если достаточно твои бредни прочесть -мешок он и есть мешок . Есть пустой мешок , а есть мешок с картохой :)))) В тебя сегодня чего насыпали ? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 9 годин тому Поділитись Опубліковано: 9 годин тому 1 минуту назад, vadimv сказал: Це мабуть з власного досвіду ) Ваще попасть в тюрьму в любом муслимском бантустане, это очень веселый квест. У меня товарищ как раз в Египте, попал на неделю за драку какую то, то условия там примерно как в фильмах про Индиану Джонс. Склеп с голыми стенами, внутри жара, никто не кормит, в лучшем случае ведро воды на всех раз в сутки. Язык никто не понимает, с посольством никто не связывается.... В обем надо быть очень осторожным там. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
US7IGN Опубліковано: 9 годин тому Поділитись Опубліковано: 9 годин тому 35 хвилин тому, DmiVady сказав: Може скоро буде чіп в голові перекладати з 50 мов та ще з різними стилями) З мого досвіду навіть якщо люди спілкуються однією мовою і то погано один іншого розуміють. Я не впевнений що автомат зможе краще мене знати що я хотів сказати) 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: 9 годин тому Поділитись Опубліковано: 9 годин тому (змінено) 4 години тому, ks6 сказав: У тех про кого Вы пишете несколько перестраховок и запасных вариантов. Это было заметно по тому, как они бросили Теслу под Уманью и удирали в Польшу на чъем-то бусе. Форс-мажор это называлось. При том, что об этом прямо в хней теме их годами предупреждали. 4 години тому, ks6 сказав: А прикиньте через десятку Вам уже 63. Не кажется Вам что кирпичики даже в Сумах очень могут быть уместны? У меня мать парализовало в 64 после инсульта. В таком состоянии кирпичики уже не уместны. Если от них вообще что-то останется. Уже сейчас в мозгах у среднего человека на Земле в среднем 7 гр микропластика. А через десятку его там будет доза, несовместимая с жизнью. Змінено 4 години тому користувачем vadimv Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: 8 годин тому Поділитись Опубліковано: 8 годин тому (змінено) 4 години тому, рыбак сказав: Да понятно , что для тебя это копейки. Чтобы было понятнее, назову конкретную сумму - 2800 $. Не так, шо прям копейки, но и не так, щоб прям дороже некуда. Змінено 4 години тому користувачем vadimv Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dmitriy_S Опубліковано: 8 годин тому Поділитись Опубліковано: 8 годин тому (змінено) 38 хвилин тому, vadimv сказав: Обана, багатим і успішним на Теслах підходить, а мені чим не підійде, бомжу все просрамши ) До речі, я б на вашому місці дивився б сторону Аргентини. Там після двох років проживання вже можна подаватися на громадянство. Це найшвидше громадянство серед безкоштовних. Я тут питав в ChatGPT на рахунок отримать/прикупить ще один паспорт, то він каже, що варіант з Аргентиною найкращий серед безкоштовних. А якщо за гроші, то є більш цікаві варіанти. Прихований текст 🍍 1. Позиціонування програм (на практиці) 🇰🇳 St Kitts & Nevis «топовий/старий/престижний карибський паспорт» найстаріша CBI-програма у світі (з 1984) найжорсткіший due diligence низький відсоток відмов дорожче дуже хороша репутація серед банків/еміграційних юристів без США-треку 🇬🇩 Grenada «CBI + E-2 United States + Азія» єдина з Карибів з E-2 USA дуже хороший Asian access (Сінгапур, Китай) хороша репутація, але молодша та гнучкіша трохи дешевша на старті (залежить від конфігурації) більш популярна серед підприємців, хто дивиться на США 🌎 2. Геополітична корисність Що з цього реально корисне українцю з бізнесом/IT/проектами: Фактор St Kitts Grenada Шенген так так UK так так США (безвіз) ні ні США (в’їзд E-2) ❌ ✔️ є Китай безвіз ❌ ✔️ є Сінгапур / HK так краще Близький Схід стандартно стандартно Лат. Америка дуже сильно дуже сильно ЄС ВНЖ через паспорт однаково однаково Податкові режими схожі схожі Тобто ключова різниця: США + Китай + Азія = Grenada виграє 🇺🇸 3. Про США та E-2 Investor Visa Це найважливіше, якщо є будь-який інтерес до США як: ринок бізнес R&D продажі венчур контракторка дата-центри relocation як “запасний аеродром” Як працює трек: отримуєш паспорт Гренади відкриваєш/купуєш бізнес у США подаєш на E-2 отримуєш право жити в США поки існує бізнес Терміни: отримання паспорта: ~6–9 міс E-2: ~3–6 міс Важливо: E-2 не дає грін-карту автоматом. Але є легальний шлях через: EB-5 Direct EB-2 NIW або чарівне для технічних засновників → EB-1A (extraordinary) Тому це не туристичка, а міграційний інструмент для бізнесу. 💼 4. Банкінг та фінанси По відгуках практиків (а не брокерів): St Kitts у банків легше заходить через довшу історію та репутацію. Але Grenada останні 5–7 років догнала, бо E-2 привів туди дуже багато підприємців. Нюанси: для Швейцарії – Kitts краще для США – Grenada краще для Сінгапуру – Grenada краще для офшорного банкінгу – однаково для корпоративних структур – майже однаково Ще важливо: обидва дозволяють номадські бізнеси обидва ок для multi-flag стратегій обидва дружні до крипти та венчуру обидва дружні до second citizenship 🏠 5. Розмір реальної країни та “план Б” St Kitts: 2 маленькі острови, 50 тис населення → як “physically backup country” слабкувато Grenada: більша, стабільніша, сильна медицина, 125 тис населення → як «safe retreat» виглядає живіше Але чесно: жити там майже ніхто не планує — це документ, а не нова батьківщина. 📜 6. Податки Обидві країни: 0% на світовий дохід (якщо не став резидентом) 0% на capital gains 0% на inheritance 0% на wealth tax корпоративні режими exist, але важливо → все залежить від резидентності Важливо: український паспорт з мобілізацією + CBI + нерезидентність → окрема цікава конфігурація 📈 7. Типові профілі клієнтів St Kitts: family office бізнесмени 40+ азіатські банкіри люди для яких статус важливіший за США ті хто купує “safe 2nd citizenship” для стабільності Grenada: IT фаундери інвестори/венчур трейдери/крипта контрактори Amazon/e-commerce ті хто дивиться на США як опцію 💸 8. Про гроші (грубо по ринку) Соло заявник: St Kitts: ~250–300k$ all-in Grenada: ~230–260k$ all-in Сім'я (2+2): St Kitts: ~300–350k$ Grenada: ~250–300k$ Різниця не космос, але достатньо щоб впливало. 🔍 9. Due diligence & репутація Due diligence у всіх Карибів сильний. Але: St Kitts — найжорсткіший Grenada — дуже непоганий Це добре для тебе, бо: чим гірше фільтрує країна → тим швидше ЄС/UK/США починають різати безвізи Тому «дешеві» паспорти набагато опасніше, ніж «дорогі». ⚠️ 10. Що важливо саме з української перспективи (2024-2026) Паспорт CBI дає: ✔ страховку від мобілізаційних сценаріїв ✔ можливість виїзду в разі краху держави ✔ можливість бізнес-релокації ✔ banking outside UA/EU ✔ доступ до країн, де UA-паспорт слабкий ✔ другу консульську захищеність ✔ можливість потім запустити multi-flag структуру: Громадянство ≠ Резидентність ≠ Податки ≠ Компанія ≠ Банкінг Саме так живе весь global nomad layer. 🧩 11. Що б я рекомендував з точки зору стратегії Якщо коротко: Якщо важливі США → Grenada Якщо важлива репутація/статус/банкінг → St Kitts Якщо усе одразу → Grenada Тобто Grenada універсальніше. Змінено 8 годин тому користувачем Dmitriy_S 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: 8 годин тому Поділитись Опубліковано: 8 годин тому 6 хвилин тому, DimaF сказав: В обем надо быть очень осторожным там. ...чтобы не выслали на родину и не попасть в ТЦК. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
рыбак Опубліковано: 8 годин тому Поділитись Опубліковано: 8 годин тому 1 минуту назад, vadimv сказал: Уже сейчас в мозгах у среднего человека на Земле в среднем 7 гр микропластика. А через десятку его там будет доза, несовместимая с жизнью. Ты какое отношение имеешь к человекам , что ты так за них беспокоишься ? Наполнят тебя пластиком или картохой , тебе же нет разницы Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: 8 годин тому Поділитись Опубліковано: 8 годин тому 1 хвилину тому, Dmitriy_S сказав: До речі, я б на вашому місці дивився б сторону Аргентини. Як ви думаєте, для чого я іспанську вчив і продовжую вчити ) 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
рыбак Опубліковано: 8 годин тому Поділитись Опубліковано: 8 годин тому (змінено) 9 минут назад, vadimv сказал: Як ви думаєте, для чого я іспанську вчив і продовжую вчити ) Тогда ты станешь : испанским пустым мешком. .а это уже совершенно иной уровень- почти как тесла без батарейки в Испании Змінено 8 годин тому користувачем рыбак Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dmitriy_S Опубліковано: 8 годин тому Поділитись Опубліковано: 8 годин тому 22 хвилини тому, vadimv сказав: А зараз ви де живете? ) Ну от нащо ви так про українців? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
US7IGN Опубліковано: 8 годин тому Поділитись Опубліковано: 8 годин тому (змінено) 12 хвилин тому, vadimv сказав: Як ви думаєте, для чого я іспанську вчив і продовжую вчити ) Недавно один аргентинець сказав що він Аргентину не вважає гарною країною Змінено 8 годин тому користувачем US7IGN 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: 8 годин тому Поділитись Опубліковано: 8 годин тому 1 година тому, рыбак сказав: Так ты уже прокомментировал :))) Если бы я прокомментировал, то написал бы что-то про страновую диверсификацию или множественные источники дохода ) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: 8 годин тому Поділитись Опубліковано: 8 годин тому 2 хвилини тому, US7IGN сказав: Недавно один аргентинець сказав що він Аргентину не вважає гарною країною Хай в Україну переїзжає ) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: 8 годин тому Поділитись Опубліковано: 8 годин тому 6 хвилин тому, Dmitriy_S сказав: Ну от нащо ви так про українців? 9 років тому: 12.04.2017 в 11:01, vadimv сказав: Ну я при очень большом доходе не жил, а при большом меня здесь напрягали: климат (несмотря на теплое море в середине зимы), люди (злые и агрессивные в массе) и война. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ozor Опубліковано: 8 годин тому Поділитись Опубліковано: 8 годин тому 1 година тому, DmiVady сказав: Я теж, коли почав вникати (навіть пробний тур із товаришем планували, для навчання), але… коли розібралися, то хер там свободи. На тій яхті, по суті, бомжуєш, а 99% підпрацьовують клоунами у ***асів (возять туристів). Яка то воля!?) Тож для себе вирішив: моторний човен (який у мене майже завжди був) і щоб у кармані було на примхи, це не така вже й погана річ. Ви просто не читали тему хенко про житіє на яхті. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
рыбак Опубліковано: 8 годин тому Поділитись Опубліковано: 8 годин тому (змінено) 10 минут назад, vadimv сказал: 9 років тому: "люди (злые и агрессивные в массе"- ты ненавидишь украинский народ и Украину ? А турки добрые и спокойные ? Змінено 8 годин тому користувачем рыбак Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: 8 годин тому Поділитись Опубліковано: 8 годин тому (змінено) 2 години тому, рыбак сказав: "люди (злые и агрессивные в массе"- ты ненавидишь украинский народ и Украину ? Я просто озвучиваю очевидные вещи. Причем очевидные еще 9 лет назад. 2 години тому, рыбак сказав: А турки добрые и спокойные ? Та как-то более-менее. Кацапы для них - мясники Змінено 5 годин тому користувачем vadimv 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vinsol2009 Опубліковано: 8 годин тому Поділитись Опубліковано: 8 годин тому 5 годин тому, sergio сказав: А мне пофиг.. 5 шестикиловатных газовых конвектрров, работают вообще без електрики. 😎 Так газоаый котел потребляет 50 Вт на циркуляционный насос, АК хватает надолго, днём панели под заряжают. Ну и кст 16 на всякий случай в подвале стоит с гравитационкой. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dmitriy_S Опубліковано: 8 годин тому Поділитись Опубліковано: 8 годин тому 2 хвилини тому, vadimv сказав: Та как-то более-менее. Турки - милі люди. Особливо українським Оксанкам подобаються Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vinsol2009 Опубліковано: 8 годин тому Поділитись Опубліковано: 8 годин тому 4 години тому, porterlv сказав: Виглядає як батарея під вікном тільки з вихлопною трубою. И незаконным подключением газа. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vinsol2009 Опубліковано: 8 годин тому Поділитись Опубліковано: 8 годин тому 4 години тому, vadimv сказав: А еще было спрашивали зачем нужна печка на дровах. Соседи топили печку до января, потом удрали на квартиру. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vinsol2009 Опубліковано: 8 годин тому Поділитись Опубліковано: 8 годин тому 4 години тому, sergio сказав: Не проще. Разводка теплрноситеоя, фактически по трём этажам, на порядок геморнеё, чем по фасаду газовую трубу пустить. Ну и строилась, типа как дачный домик, что не предесматривало крупных вложений. У вас есть утвержденный газовиками проект? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vinsol2009 Опубліковано: 8 годин тому Поділитись Опубліковано: 8 годин тому 4 години тому, vadimv сказав: Йому потрібен газ. Тобто це взагалі не про автономність. Автономність - це пічка на дровах по центру хати і сарай з дровами. Це також труба з водою зі струмка з гори + колодязь у дворі. Я так два тижні прожив у Карпатах, дякуючи Людині, яку знав тільки по форуму. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз