Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Росіяни принесли нам війну

Скромный прораб

Рекомендовані повідомлення

Порошенко не побачив нову політику. Трамп не розпізнав нову етику. Путін не зрозумів нову людину. Саме тому всі вони і помилилися.

У цій історії є спільна помилка майже всіх ключових гравців. Володимира Зеленського недооцінили. Системно, вперто і з різних боків. Його недооцінили внутрішні політичні опоненти, західні лідери і головний ворог України. І кожен із них помилився по-своєму, але результат виявився один - реальність виявилась сильнішою за уявлення.

Для старої української політичної системи Зеленський був «несерйозним». Актор без досвіду, емоційний сплеск, тимчасова аномалія. Мислення залишалося в межах вертикалей, адмінресурсу, партійних машин і закритих домовленостей. У цій логіці людина без олігархічного бекграунду і без класичної політичної кар’єри просто не могла бути довготривалим гравцем. Але саме ця «несистемність» і стала ключем. Зеленський зламав ритуали, вийшов напряму до людей і почав діяти в іншій реальності, де стара система раптово втратила контроль.

Інша помилка була зроблена з боку США, зокрема Дональдом Трампом. Там Зеленського побачили як керівника «малої країни», залежної від підтримки, придатної до тиску і торгу. Логіка була проста і знайома: сильні диктують умови, слабші погоджуються. Але ця схема не спрацювала. Зеленський не пішов шляхом зручних угод, не погодився на компроміси ціною суверенітету і не став частиною чужої гри. Після 2022 року стало очевидно: перед ними не прохач і не фігура для розміну, а партнер, який тримає власну позицію і формує моральний порядок денний.

Найфатальніша помилка, звісно, була зроблена Кремлем. Для Путіна Зеленський виглядав слабким, тимчасовим, таким, що втече або здасться за перших кілька днів. У цій оцінці працювали звичні імперські лекала: страх ламає всіх, влада тримається на примусі, людина без жорсткої системи за спиною довго не витримає. Але 24 лютого 2022 року ця логіка зламалася. Зеленський залишився. І цим одним рішенням зруйнував весь сценарій.

Фраза про зброю замість евакуації стала не красивою цитатою, а точкою перелому. Вона показала різницю між владою, що тікає, і владою, що розділяє ризик зі своєю країною. Путін не зрозумів головного: Зеленський не живе в логіці підлеглості. У нього інша психологія і інша внутрішня опора.

Усі ці помилки мають спільний корінь. Зеленського вимірювали старими інструментами. Його порівнювали з минулими політиками, зручними для систем, передбачуваними у кризах. Його довго не сприймали як суб’єкта історії. А він виявився лідером війни нового типу, який діє не через страх і контроль, а через відповідальність і присутність.

Зеленський не будує великі ідеології і не грає в історичні ролі. Його сила в іншому - в утриманні реальності у моменті максимального хаосу. В здатності говорити прямо, залишатися на місці і приймати рішення тоді, коли будь-яка втеча виглядала б «раціональною».

Історичний парадокс полягає в тому, що він став великим не тому, що прагнув величі. А тому, що не зламався там, де ламаються системи, імперії і дуже досвідчені політики. Порошенко не побачив нову політику. Трамп не розпізнав нову етику. Путін не зрозумів нову людину. Саме тому всі вони і помилилися.

625010731_122288536178195384_8238855641885470396_n.jpg

• Дякую 2
  • Хаха 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

11 часов назад, akineo сказал:

ніякі гроші не зрівняються з особистою участю

Міркую,що в курсі, то б то на одного военого треба 12 цівільних. Одягати,вооружати ,та кормити. Вот вони,це роблять,ще і за тебе.

Посилання на коментар

23 хвилини тому, ozor сказав:

Щось вже не один раз товкли за цих бангладешців, цікаво, їх хтось вживу бачив? 

бачив як іноземці на нашій вулиці будували котедж . щось мурликали на свой мові.  

Змінено користувачем Александр Аврамчук
Посилання на коментар

"Нові «файли Епштейна» мають багато цікаво щодо політичних зв'язків з Москвою, Путін там пригадується більше 1000 разів.

Файли показують, що Трампа тепер треба розглядати не просто як симпатика РФ, а як довгостроковий проект Кремля.

1. Травень 2013: «Продаж» Трампа Кремлю як вигідний проєкт.

Згідно з архівами Епштейна, у травні 2013 року Джеффрі Епштейн активно виступав як лобіст. Він намагався організувати зустрічі з Путіним та Лавровим.

Епштейн позиціонував себе як людина, що має доступ до «майбутнього президента» Трампа!!!

В обмін на підтримку (фінансову чи медійну) Трамп міг пообіцяти лояльність у геополітичних питаннях, послаблення НАТО та визнання сфер впливу РФ. Файли підтверджують, що Епштейн обговорював із росіянами «новий світовий фінансовий порядок» на основі криптовалют, що допомогло б РФ обходити майбутні санкції.

2. Листопад 2013: Зустріч у Москві

Трамп приїхав до Москви на конкурс «Місс Всесвіт».

Вечеря в Nobu: Фото та свідчення підтверджують зустріч Трампа з Арасом Агаларовим (олігарх, близький до Путіна) та Германом Грефом (голова Сбербанку).

Трамп повернувся неймовірно задоволеним. Саме після цього візиту він почав активно писати в Twitter про те, як було б чудово «стати кращим другом Путіна».

Тоді я сама бачила фото біля ресторану, де Трамп був дуже задоволений.

3. Початок війни та активне просування Трампа Москвою.

У 2014 році, коли Росія анексувала Крим і почала війну на Донбасі, Трамп почав публічно виправдовувати дії РФ. У цей же час російські спецслужби почали операцію «Лахта» — створення мережі ботів для підтримки Трампа в США. Комітет Сенату з розвідки пізніше підтвердив у звіті, що Росія бачила в Трампі можливість зруйнувати єдність Заходу. Саме це ми зараз й спостерігаємо.

4. Вибори 2016 та фальсифікації

Трамп став президентом з неймовірним скандалом.

Хоча офіційне розслідування Роберта Мюллера не використало термін «фальсифікація голосів», воно довело масштабне втручання через злам серверів демократів та маніпуляції в соцмережах. Росія діяла як «безкоштовна піар-агенція» Трампа.

5. Поразка у 2020 та штурм Капітолія (6 січня)

Ганебна поразка Трампа на виборах 2020, довела Трампа до істерики. Він не знав, як виправдатися перед кураторами в Кремлі і почав скликати чернь на штурм Капітолія.

Втрата влади Трампом була геополітичним провалом для Кремля. Штурм Капітолію 6 січня 2021 року був ідеальною картинкою «краху американської демократії», яку російська пропаганда використовує досі.

6. Повернення у 2024: Борг Москві

Трамп зі штанів вистрибував, щоб тільки виправдатися перед кураторами в знову стати американським президентом. І він їм став на сором всім американцям.

І тепер повинен відпрацювати борг Москві.

Зараз, коли Трамп знову має величезний вплив, його риторика щодо України стала максимально жорсткою. Він блокував допомогу Києву через своїх прихильників у Конгресі. «Файли Епштейна» підтверджують, що зв'язки з російськими грошима та структурами нікуди не зникали всі ці роки.

Україна для Трампа — це «розмінна монета» у великому боргу перед Кремлем, який почав формуватися ще в тому самому 2013 році через посередництво Епштейна.

(с)

Змінено користувачем миг
Посилання на коментар

«НАБУ і САП - це те, що робить нас не малоросією, а Україною»

Я звичайно від цього експерта з алкогольною деменцією всяке чув, але тут він себе перевершив.

Хоча його можна зрозуміти. Ці антикорупційні їбаньки накрутили народ на боротьбу з Єрмаком, щоб його усунути. Вони використали для цього НАБУ, досягли чого хотіли, відсвяткували, але цей дурний народ постійно питає де підозра. А ніхто не планував ніякої підозри. Це ж просто чорна піар компанія.

І Юрік дає сигнал їх антикорупційній секті, « припиніть питати про підозру, ви ж вбиваєте НАБУ»

В якості виправдання відсутності підозри, Юрік каже « мабуть, можливо, ну теоретично, в цій справі фігурує президент і НАБУ не може йому оголосити підозру, тому і не оголошує підозру Єрмаку»

Шо, бля????

Це журналістика, яку ви заслужили.

Треба ще було сказати , що в цій справі фігурує король Чарльз, тому НАБУ не оголошує підозру, щоб не псувати стосунки.

А і хто зараз штучно накачують ситуацію з підозрою - вони вороги, які хочуть розвалити наше красиве НАБУ.

Ну і звичайно, як контрольний аргумент Ніколов використовує путіна « а ось путін казав, що НАБУ і САП це ознаки внєшнєго управлєнія. Ось путіну не подобається НАБУ»

Ну а ви ж розумієте, що якщо Путіну щось не подобається, то це точно щось хороше і вам автоматично має подобатись.

Маніпуляція для найменших)

Всі хто не стоять стіно за НАБУ - малороси ))
(с)

624081565_122107420257216984_417331011364065805_n.jpg

• Хаха 1
Посилання на коментар

49 хвилин тому, ozor сказав:

Щось вже не один раз товкли за цих бангладешців, цікаво, їх хтось вживу бачив? 

я повно бачив в Мукачево. На сусідню прийомку металобрухту регулярно звідкись бричкою і конями кузови від старих жигулів і москвичів тягають. Як вони їх з Бангладеш привозять - не розумію.

• Хаха 7
Посилання на коментар

48 минут назад, миг сказал:

великому боргу перед Кремлем, який почав формуватися ще в тому самому 2013 році через посередництво Епштейна.

та який там 2013 ...

відмотайте на 25 років

Змінено користувачем Бездомный
  • Дякую 1
Посилання на коментар

Сегодня созванивался со знакомыми и услышал две похожие истории. Короче менты у нас на районе испытывают новый способ ловли. Подъезжают к углу  дома, , стараются припарковаться незаметно. Наблюдают за подъездами и если вышел подходящий мужик на раслабоне, начинают быстро к нему бежать. Со знакомыми у ментов не срослось, первый успел заскочить обратно в подьезд, второй рванул дальше во дворы, там спортивный тип. В обоих случаях шестиподьездные хрущевки в глубине спального района.

Посилання на коментар

Навіть не знаю куди  це  -   сюди , чи в гілку про  бойвих  піхвостраждальців піхвосмоків ?:crazy:

зараз матір продають навіть  не за шмат гнилої ковбаси , а за вареник ? :pozor::crazy:

судячи з його біографії - пан Мартиненко  теж був агентом кдб

images (25).webp

Посилання на коментар

6 хвилин тому, ks6 сказав:

Сегодня созванивался со знакомыми и услышал две похожие истории. Короче менты у нас на районе испытывают новый способ ловли. Подъезжают к углу  дома, , стараются припарковаться незаметно. Наблюдают за подъездами и если вышел подходящий мужик на раслабоне, начинают быстро к нему бежать. Со знакомыми у ментов не срослось, первый успел заскочить обратно в подьезд, второй рванул дальше во дворы, там спортивный тип. В обоих случаях шестиподьездные хрущевки в глубине спального района.

Здається рік тому писали, що не дуже вірите в бусифікацію оскільки вас особисто не чіпали.

А вже зараз наводите приклади безпосередньо на своїх знайомих.

• Лайк 1
  • Хаха 1
Посилання на коментар

2 години тому, karlito сказав:

ні, ну в мене є ТП котел, але ж система закрита, і без світла це бімба. тре городити акуми, генератори. короче, потенційним мародерам купа мороки

Без постійного нагляду це дійсно може стати здобиччю для мародерів. Але якщо є сусіди, які постійно там, то...

Раніше (до повномасштабки) цього вже було б достатньо: + додати страховку, познайомитися з місцевим шерифом та районними операми, які займаються всім тим трешаком. А як буде в найближчому майбутньому, залежить від купи змінних, вангувати не беруся.

Тож на цьому етапі, як на мене, ви не витратили гроші на те, що вам зараз не потрібно, і не підняли вартість володіння. Позитив. 😉 

1 годину тому, US7IGN сказав:

саме тому мені і вистачає цього форуму як цілком репрезентативного по Україні в цілому. саме тому я шукаю (і знаходжу) іншого спілкування на зовсім інших форумах в інших країнах.

щодо моделювання то рейтинги свідчать тільки про флуд, а не про якісь інші якості. мені здається дійсно розумні люди взагалі на це час не витрачають. я вже приводив приклад Ульріха Роде на одному форумі - він там з'являється надзвичайно рідко в темах з дуже вузьких питаань.

якщо чисто мовно прокачатися, то я б розмовну більше прокачував спілкуючись з нейтівами голосом, а не переписуючись.

А як ви в інших країнах відокремлюєте розумних і корисних співрозмовників від лідерів рейтингу?)
Я вважаю, на це потрібен неабиякий час і непогане знання тем. Бо часто лідери в темі не петрять, зате впевнено, як той чат жпт, чи Даннінг з Крюгером, розповідають іншим. І часу це з'їдає купу: віртуальна активність, а користі, як на мене, не дуже…

Розмовну качаю, є з ким. А от складної розмовної, з термінологією, поки що нема. Знайдеться)

Посилання на коментар

1 час назад, vadimv сказал:

У Сумах добові коливання доходять до 20 °С )

Тут в тіні влітку було не вище +35 ) Відчувається набагато легше, ніж та ж сама температура в Сумах ))

Вже писав, доя мене Львівські +26, відчуваються гірше ніж албанські +38°,так само, як московські - 33 і львівські - 15. 

• Лайк 1
Посилання на коментар

6 хвилин тому, sergio сказав:

Вже писав, доя мене Львівські +26, відчуваються гірше ніж албанські +38°,так само, як московські - 33 і львівські - 15. 

Що ж ви так мучите свій організм у тому Львові? Раз був у Красноярську - мінус 33 з вітром - та ну мене нах, два рази вуха облазили після того вже в Полтаві. І хто там каже, що у них -30, як у нас -20 - я категорично не згоден.

Змінено користувачем Вячеслав63
Посилання на коментар

2 часа назад, US7IGN сказал:

саме тому мені і вистачає цього форуму як цілком репрезентативного по Україні в цілому. саме тому я шукаю (і знаходжу) іншого спілкування на зовсім інших форумах в інших країнах.

щодо моделювання то рейтинги свідчать тільки про флуд, а не про якісь інші якості. мені здається дійсно розумні люди взагалі на це час не витрачають. я вже приводив приклад Ульріха Роде на одному форумі - він там з'являється надзвичайно рідко в темах з дуже вузьких питаань.

якщо чисто мовно прокачатися, то я б розмовну більше прокачував спілкуючись з нейтівами голосом, а не переписуючись.

А потім публікують файли Епшлейна, і ти  в окуї, як міг захоплюватися цими висоео-моральнио-інтелектуально-і з іншими чеснотами людьми. 😎

• Хаха 1
Посилання на коментар

10 минут назад, XL.pro сказал:

Здається рік тому писали, що не дуже вірите в бусифікацію оскільки вас особисто не чіпали.

А вже зараз наводите приклади безпосередньо на своїх знайомих.

Пишу как есть, просто год назад менты это все нехотя делали, больше суетились ТЦК, а в последнее время наоборот. Насчет себя уверен и сейчас, учитывая что 6 раз за два года я документов не показал и данные свои не назвал. В двух случае  повэрхнэва пэрэвирка, в четырех вообще ноль. Да и стараются все-таки 30-40 лет поймать.

Посилання на коментар

3 минуты назад, Вячеслав63 сказал:

Що ж ви так мучите свій організм у тому Львові? Раз був у Красноярську - мінус 33 з вітром - та ну мене нах, два рази вуха облазили після того вже в Полтаві. І хто там каже, що у них -30, як у нас -20 - я категорично не згоден.

Зранку на вулицю вийшов - 15 з вітром і підвищеною вологісттю, та ну нах. 

• Лайк 1
Посилання на коментар

25 хвилин тому, Бездомный сказав:

Навіть не знаю куди  це  -   сюди , чи в гілку про  піхвостраждальців піхвосмоків ?:crazy:

Звісно ж зі смаками не сперечаються, але якось далекувато їй до рокової красуні, вона навіть на симпатичну не тягне )

• Дякую 1
Посилання на коментар

3 хвилини тому, ks6 сказав:

Пишу как есть, просто год назад менты это все нехотя делали, больше суетились ТЦК, а в последнее время наоборот. Насчет себя уверен и сейчас, учитывая что 6 раз за два года я документов не показал и данные свои не назвал. В двух случае  повэрхнэва пэрэвирка, в четырех вообще ноль. Да и стараются все-таки 30-40 лет поймать.

менти мабуть відчувають що можуть бронь відмінити їм, якщо не буде вистачати людей під мобілізацію 

Посилання на коментар

13 минут назад, DmiVady сказал:

Без постійного нагляду це дійсно може стати здобиччю для мародерів. Але якщо є сусіди, які постійно там, то...

Раніше (до повномасштабки) цього вже було б достатньо: + додати страховку, познайомитися з місцевим шерифом та районними операми, які займаються всім тим трешаком. А як буде в найближчому майбутньому, залежить від купи змінних, вангувати не беруся.

Тож на цьому етапі, як на мене, ви не витратили гроші на те, що вам зараз не потрібно, і не підняли вартість володіння. Позитив. 😉 

А як ви в інших країнах відокремлюєте розумних і корисних співрозмовників від лідерів рейтингу?)
Я вважаю, на це потрібен неабиякий час і непогане знання тем. Бо часто лідери в темі не петрять, зате впевнено, як той чат жпт, чи Даннінг з Крюгером, розповідають іншим. І часу це з'їдає купу: віртуальна активність, а користі, як на мене, не дуже…

Розмовну качаю, є з ким. А от складної розмовної, з термінологією, поки що нема. Знайдеться)

То він своє ЧСВ тішить розповідаючи нам байки, що він вхож на елітарні форуми, а сам зранку до ночі сидить серед специфічного контингента строїмдома. 😺

Змінено користувачем sergio
  • Хаха 2
Посилання на коментар

4 хвилини тому, ks6 сказав:

Зараз вірите в насильницьку бусифікацію?

І, якщо із сіл і районних центрів вона перейшла в обласні, уявляєте її масштаб?!

В наші втрати тоді які?!

Посилання на коментар

31 минуту назад, ks6 сказал:

Бля. Слил бы кто запись с ментовской пятиминутки, где им все это доводят. Сдаётся мне  от конкретных облав нас отделяет считанные недели, когда установится хотя бы минимальнло плюсовпя т-ра. 

Посилання на коментар

3 минуты назад, XL.pro сказал:

Зараз вірите в насильницьку бусифікацію?

І, якщо із сіл і районних центрів вона перейшла в обласні, уявляєте її масштаб?!

В наші втрати тоді які?!

Пишуть, про 250-300 вбитими і 800 загальних. 

Посилання на коментар

20 минут назад, vadimv сказал:

Звісно ж зі смаками не сперечаються, але якось далекувато їй до рокової красуні, вона навіть на симпатичну не тягне )

та Мата Харі теж була , м'яко кажучи "на любителя" :crazy:

images (26).webp

Mata_Hari_Postcard.jpg

• Хаха 1
Посилання на коментар

7 хвилин тому, sergio сказав:

А потім публікують файли Епшлейна, і ти  в окуї, як міг захоплюватися цими висоео-моральнио-інтелектуально-і з іншими чеснотами людьми. 😎

Шукати собі співбесідників за якимось рейтингом ) Хай бог милує ))

• Лайк 3
Посилання на коментар

image.png.c2d7d81de93bfd8371a913f813bbf4ce.png

Кажуть, в ТЦК ЦНАП треба Старлінк нести. 

image.thumb.png.27efa4c8ef267da393597ffa6ac9875f.png

Змінено користувачем MaxS
  • Хаха 1
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...