vadimv Опубліковано: 10 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 10 листопада 2024 Тільки що, karbo сказав: Ахаха Вам буде не так весело, коли півбаку у вас буде коштувати 300 баксів. Канадських. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
karbo Опубліковано: 10 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 10 листопада 2024 2 минуты назад, vadimv сказал: Вам буде не так весело, коли півбаку у вас буде коштувати 300 баксів. Канадських. Земляче, я фантастику в дитинстві читав і любив. А реалії такі: путін прагне повернути бьілое величие. Якщо від цього відштовхуватися, то не треба натягувати сову на глобус. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: 10 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 10 листопада 2024 (змінено) 8 хвилин тому, karbo сказав: путін прагне повернути бьілое величие. Якщо від цього відштовхуватися, то не треба натягувати сову на глобус. Якщо не хочете бачити далі свого носа - то ваше право. Я ж не наполягаю. Так воно звісно легше живеться, до пори... По собі знаю ) Змінено 10 листопада 2024 користувачем vadimv Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
karbo Опубліковано: 10 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 10 листопада 2024 (змінено) 13 минут назад, vadimv сказал: Якщо не хочете бачити далі свого носа - то ваше право. Я ж не наполягаю Я за своє бачення плачу власними грошима. А тому приходиться слідкувати за Китаєм, зокрема за економікою та політичними відносинами з іншими країнами. Бо це мої гроші. З тими економічними проблемами, з якими Китай зіштовхнувся, йому явно не до протистояння з ЄС та США. Йому явно не на користь вторинні санкції. Йому навіть тінь на репутацію шкодить. Змінено 10 листопада 2024 користувачем karbo Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: 10 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 10 листопада 2024 (змінено) 25 хвилин тому, karbo сказав: Я за своє бачення плачу власними грошима. А тому приходиться слідкувати за Китаєм, зокрема за економікою та політичними відносинами з іншими країнами. Бо це мої гроші. А, точно, я й забув, що у вас бачення викривлене корисливими меркантильними мотивами ) Всьо, тут сперечатися нема сенсу )) Я колись пробував відтягнути дружбана від грального автомату - то марна і невдячна справа ))) Змінено 10 листопада 2024 користувачем vadimv Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
karbo Опубліковано: 10 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 10 листопада 2024 (змінено) 3 минуты назад, vadimv сказал: А, точно, я й забув, що у вас бачення викривлене корисливими мотивами ) Всьо, тут сперечатися нема сенсу )) Я колись пробував відтягнути дружбана від грального автомату ))) Тут ти знову плутаєш причини та наслідки Гральний автомат це біткоїн та тесла Змінено 10 листопада 2024 користувачем karbo 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
karbo Опубліковано: 10 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 10 листопада 2024 (змінено) Я вклав деякі кошти в освітню компанію Китаю, яку політично загнобив комуністичний режим Китаю Так що можна вважати я підтримую демократію. Справа ризикована, але Китай не має іншого виходу, як піти на економічні реформи прибравши власні політичні забаганки собі в одне місце. Саме тому я слідкую за розвитком подій там на протязі чотирьох останніх років Змінено 10 листопада 2024 користувачем karbo Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: 10 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 10 листопада 2024 (змінено) 10 хвилин тому, karbo сказав: Я вклав деякі кошти в освітню компанії США, яку політично загнобив комуністичний режим Китаю Так що можна вважати я підтримую демократію. Тобто ви вклали гроші і тепер вважаєте, що зробили це не даремно. І що там тіпа демократія тіпа стала трохи демократичнішою. Звісно вам не хочеться бачити фактів, які цьому суперечать. Бо запобіжник психіки каже, що краще називати факти вигадками, ніж визнати своє фіаско. ЗІ: про яку в дупу "демократію" в Китаї може йти мова після того, як Сі скасував правило двох термінів і фактично оголосив себе пожиттєвим імператором - пішов шляхом ***ла? Змінено 10 листопада 2024 користувачем vadimv 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
karbo Опубліковано: 10 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 10 листопада 2024 (змінено) 4 минуты назад, vadimv сказал: ЗІ: про яку в дупу "демократію" в Китаї може йти мова після того, як Сі скасував правило двох термінів і фактично оголосив себе пожиттєвим імператором - пішов шляхом ***ла Це не допомогло мені більше заробити. І що? Зараз Китай знімає введені раніше обмеження в житловому секторі, наприклад. Акції компанії, які я придбав на певну суму, коштували на максимумі 90 долларів і впали до 1.6. Гадаєш, я не усвідомлюю ризики? Змінено 10 листопада 2024 користувачем karbo Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: 10 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 10 листопада 2024 3 хвилини тому, karbo сказав: І що? Китай на фоні економічних "перспектив" відкрито вступить у війну. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
karbo Опубліковано: 10 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 10 листопада 2024 Только что, vadimv сказал: Китай на фоні економічних "перспектив" відкрито вступить у війну. Звучить абсурдно. У війну можна вступати лише на піку розвитку економіки. А не з купою внутрішніх проблем. І з ким йому вступати у війну? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: 10 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 10 листопада 2024 (змінено) 26 хвилин тому, karbo сказав: Звучить абсурдно. У війну можна вступати лише на піку розвитку економіки. А не з купою внутрішніх проблем. Ніт, у війну можна вступати і тоді, коли економіка летить у прірву: по принципу "згорів сарай - гори і хата". Бо переможців жеж не судять, а якщо вже застрелять - то краще за воєнні злочини, а не за крадіжку картоплі, як Че Гевару. 26 хвилин тому, karbo сказав: І з ким йому вступати у війну? Вибір великий: Південна Корея, Японія, Тайвань etc. Або ж Молдова, Балтія, Польща. Ще можна піти синіми штатами на червоні і підтримати "повстанців". Змінено 10 листопада 2024 користувачем vadimv Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
karbo Опубліковано: 10 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 10 листопада 2024 2 минуты назад, vadimv сказал: Ніт, у війну можна вступати і тоді, коли економіка летить у прірву: по принципу "згорів сарай - гори і хата". Бо переможців жеж не судять, а якщо вже застрелять - то краще за воєнні злочини, а не за крадіжку картоплі, як Че Гевару Коли і яку останню війну виграв Китай? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: 10 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 10 листопада 2024 (змінено) 6 хвилин тому, karbo сказав: Коли і яку останню війну виграв Китай? Він вже (нещодавно) виграв економічну війну за Австралію, Африку і Південну Америку. На здачу прикупив Шрі-Ланку і Мальдіви. Зараз йде війна за Європу, на фронті від Суджі до Роботине. Туди Китай кинув своїх шісток з кореї і кацапії. Останні (кацапи) мають досить великий досвід війн, які вони не припиняли вже більше сотні років. Змінено 10 листопада 2024 користувачем vadimv 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
karbo Опубліковано: 10 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 10 листопада 2024 (змінено) 4 минуты назад, vadimv сказал: Він вже (нещодавно) виграв економічну війну за Австралію, Африку і Південну Америку. На здачу прикупив Шрі-Ланку і Мальдіви. Зараз йде війна за Європу, на фронті від Суджі до Роботино. Туди Китай кинув своїх шісток з кореї і кацапії. Останні мають дось великий досвід війн, які вони не припиняли вже більше сотні років. Без фантазій, будь ласка. Коли Китай почав і виграв війну останній раз? Усик виграв десяток боїв і я можу спрогнозувати 11-ту перемогу з певною мірою достовірності. Так що щодо Китаю? Спробуй поміняти в своїй конструкції слово Китай на марсіян і від того абсолютно нічого не зміниться Змінено 10 листопада 2024 користувачем karbo Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: 10 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 10 листопада 2024 1 хвилину тому, karbo сказав: Так що щодо Китаю? У попередньому повідомленні все написано. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
karbo Опубліковано: 10 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 10 листопада 2024 (змінено) 2 минуты назад, vadimv сказал: У попередньому повідомленні все написано. Читав і не побачив нічого крім фантазії та сама сова на глобусі Економічна експансія є, військові дії відсутні і не передбачаються. Змінено 10 листопада 2024 користувачем karbo 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: 10 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 10 листопада 2024 2 хвилини тому, karbo сказав: Економічна експансія є Економічна війна - це теж частина війни. 2 хвилини тому, karbo сказав: військові дії відсутні Нє, ну може вам там із західного берегу озера Мічіган не видно, що відбуваєтся в Україні... туман... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
karbo Опубліковано: 10 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 10 листопада 2024 4 минуты назад, vadimv сказал: Економічна війна - це теж частина війни. Без фантазій будь ласка 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
karbo Опубліковано: 10 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 10 листопада 2024 5 минут назад, vadimv сказал: Економічна війна - це теж частина війни. Нє, ну може вам там із західного берегу озера Мічіган не видно, що відбуваєтся в Україні... туман... Локальна колоніальна війна 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
hause Опубліковано: 10 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 10 листопада 2024 Диагноз экономической модели Украины. У нас есть в запасе 70+ лет? Уровень дохода на душу населения, как в Украине в 2023г., был таким, как в странах «богатого клуба», т. е. ОЭСР, в 1977 году, 47 лет назад. Отставание страны от развитых стран мира – 80+ лет. Чтобы темпами, которые последние 20 лет демонстрирует Украина, выйти на средний уровень стран ОЭСР, нужно более 70 лет. Это 3,5 поколения. Догоним? Успеем? ... На основании оценок десятков самых разных международных организаций, мозговых структур диагноз украинской экономики звучит так: 1) институты и организации Государства захвачены мощными лоббистскими группами, олигархическими структурами и представителями синдиката правоохранительных и преступных группировок. Война для них не только не помеха и угроза, а резкое увеличение возможностей. 2) Философия, идеология проводимой экономической политики – Левиафанство, марксизм, грубый государственный интервенционизм. Они «упакованы» в неоклассические модельки development economics, спрятаны под «благородные» цели устойчивого развития, климатического баланса и неоколлективизма DEI-образца. 3) В стране нет политической, организационной, идейной capacity (способности) на уровне Правительства для управления теми ресурсами и активами, которые сконцентрировало Государство (~70% ВВП госрасходы, 55 – 60% всех активов – госсобственность – business of the state). В условиях всеохватывающей регуляторной нагрузки (15 – 17% ВВП), транзакционных издержек (~7% ВВП) оставаться на легальном рынке могут только те, кто имеет «крыши» и административно-силовой ресурс. 4) В стране с таким гигантским Государством - Левиафаном невозможно создать равные условия хозяйствования, открытой честной конкуренции, потому что всё правовое регуляторное поле пронизано особыми режимами, льготами, квотами, преференциями, регламентами, сертификатами, разрешениями, запретами, через которые VIP-распорядители и потребители чужого защищают вход на рынок, регламентируют работу на нём. 5) Ни один документ Правительства Украины (стратегия, концепция, закон) не учитывает острейшего дефицита экономической свободы, защиты частной собственности и крайне низкого качества системы госуправления. Поэтому принимаемые акты законодательства – это благо, в первую очередь, для VIP-распорядителей и потребителей чужого, для большинства большого бизнеса, который в нынешнем режиме может стать ещё больше. Убытки, потери и издержки страны от разорения, миграции и бедности малого бизнеса, самозанятых, обычных людей ни Правительство, ни их международные партнёры не учитывают. Джерело: https://censor.net/ua/b3518998 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
kim chen lhoran Опубліковано: 10 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 10 листопада 2024 Только что, hause сказал: Уровень дохода на душу населения, как в Украине в 2023г., был таким, как в странах «богатого клуба», т. е. ОЭСР, в 1977 году, 47 лет назад. Отставание страны от развитых стран мира – 80+ лет. Чтобы темпами, которые последние 20 лет демонстрирует Украина, выйти на средний уровень стран ОЭСР, нужно более 70 лет. Это 3,5 поколения. Догоним? Успеем? А наприклад, Естонію куди можна віднести? Чи ту саму Польшу - до якихось з проміжних груп? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
karbo Опубліковано: 10 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 10 листопада 2024 22 минуты назад, kim chen lhoran сказал: А наприклад, Естонію куди можна віднести? Чи ту саму Польшу - до якихось з проміжних груп? Не важко прикинути Мінімальна пенсія в Польщі біля 400 $ в Україні 40 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
миг Опубліковано: 10 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 10 листопада 2024 В 04.11.2024 в 21:19, Vinsol2009 сказал: А з якого моменту стало можливим довіряти брехунам... То не ваш 3,14.дюк Льошка? AQOqlUNX5_7aNrxKUbaTBE9zUWuXun9RvfzZILYB7FTlnIXuH9uLu4Im-mF9DFrfUFx5XfkE--xHw16jfPeyyYr2.mp4 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
kim chen lhoran Опубліковано: 10 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 10 листопада 2024 (змінено) Только что, karbo сказал: Не важко прикинути Мінімальна пенсія в Польщі біля 400 $ в Україні 40 А Вас вже тоді не було в Україні, коли поляки вигрібали у нас з магазинів все: від телевізорів "Електрон" до обручів "хула-хуп", від ложок та віделок до соняшникової олії. Змінено 10 листопада 2024 користувачем kim chen lhoran 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз