Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Сад і все про нього.

allanek

Рекомендовані повідомлення

Я коли тент обирала якось одразу знала, що куплю помаранчовий...у мене є знайома психологіня, так вона вже давно у себе в саду практикує саме яскраві фарби в період хандри...натягнула мотузки для білизни поінде в саду, купляла на секонді яскраві тканини  і просто розвішувала...коли сад сірий,сонячного світла мало то ці яскраві плями допомагають...вона це робила в лютому ну а я подумала чому б не зробити і собі ...поки не бісить😀 за те що нагадала за фільм, окреме дякую

• Лайк 2
  • Дякую 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Іра, я хоч і далеко від тебе, але не можна взяти і все , наче гумкою, витерти. Воно сидить всередині і всі звуки тут, що нагадують дійсність України, роблять мій світ реалістичним настільки, наче я там, поряд з тим усім. Про яскраві кольори, то я розумію. Іноді є бажання написати щось про квіти, але не вважаю прийнятним для себе це робити, бо добре розумію, як воно... тож дякую, що написала та показала...

• Дякую 1
Посилання на коментар

28 хвилин тому, allanek сказав:

Іра, я хоч і далеко від тебе, але не можна взяти і все , наче гумкою, витерти. Воно сидить всередині і всі звуки тут, що нагадують дійсність України, роблять мій світ реалістичним настільки, наче я там, поряд з тим усім. Про яскраві кольори, то я розумію. Іноді є бажання написати щось про квіти, але не вважаю прийнятним для себе це робити, бо добре розумію, як воно... тож дякую, що написала та показала...

Пам'ятаєшь вислів з притчі? Так буде незавжди. Так отож. Тримаємось во всіх сенсах

• Лайк 1
  • Дякую 1
Посилання на коментар

Іро, я мабудь довго була відсутня на форумі, то не пригадую, для чого ви над теплицею робили додаткову "покрівлю"? Я зараз не про колір, а про функціонал

Посилання на коментар

6 хвилин тому, Nic-олаевна сказав:

Іро, я мабудь довго була відсутня на форумі, то не пригадую, для чого ви над теплицею робили додаткову "покрівлю"? Я зараз не про колір, а про функціонал

це зроблено з метою захисту теплиці, там  дуги з алюмінія і воно 100% би прогнулись під шаром снігу, бо форма арочна☹️, також додатковий захист плівки, бо по великому рахунку її треба знімати, але ми вирішили робити так...весною тент буде зніматись і за потреби накидуватись затіняюча сітка ...це так в планах, а там час покаже

Посилання на коментар

4 минуты назад, irina1969 сказал:

це зроблено з метою захисту теплиці, там  дуги з алюмінія і воно 100% би прогнулись під шаром снігу, бо форма арочна☹️, також додатковий захист плівки, бо по великому рахунку її треба знімати, але ми вирішили робити так...весною тент буде зніматись і за потреби накидуватись затіняюча сітка ...це так в планах, а там час покаже

А, он воно як.

У нас теж арочна теплиця, але дуги металеві, з профілю і сніг йому не страшний. Скоріше плівку порве від навантаження, ніж погане той профіль. Щось я трохи в цьому році розслабилась і не встигла зняти досі затіняючу сітку. А тепер то дощ, то сніг і все це замерзло на теплиці, то боюся віддирати, щоб не порвати. Чекатиму щоб підтаяло, тоді може зніму і на зиму залишу просто голу не покрита плівку. Доречі плівку знімати на зиму не треба. Є ж багато плівкових теплиць які опалюють всю зиму і вирощують там зелень і квіти. Щоправда великий шар снігу треба зчищати

• Лайк 1
Посилання на коментар

2 хвилини тому, Nic-олаевна сказав:

А, он воно як.

У нас теж арочна теплиця, але дуги металеві, з профілю і сніг йому не страшний. Скоріше плівку порве від навантаження, ніж погане той профіль. Щось я трохи в цьому році розслабилась і не встигла зняти досі затіняючу сітку. А тепер то дощ, то сніг і все це замерзло на теплиці, то боюся віддирати, щоб не порвати. Чекатиму щоб підтаяло, тоді може зніму і на зиму залишу просто голу не покрита плівку. Доречі плівку знімати на зиму не треба. Є ж багато плівкових теплиць які опалюють всю зиму і вирощують там зелень і квіти. Щоправда великий шар снігу треба зчищати

у мене теплиця ж перший рік, то я ще не закінчила свої досліди🤪завтра закопаю туди троянди, сьогодні отримала вже не хотіла відмовлятись,бо давно цей сорт шукала...Сарочка писала, що у неї в теплиці рослини погано зимували, бо сухо (( буду туди періодично сніг кидати на грядки щоб воно не гикнулось

троянда ось така, 2 зона 💋Long John Silver 

www.helpmefind.com/gardening/l.php?l=2.3882&tab=1

image.png.e003123b4ff459e20a6edea247dedef7.png

• Лайк 2
  • Дякую 1
Посилання на коментар

• 2 тижні потому...

Спробуй. Я починала його дивитись більше року тому чи ще раніше. Може настрій був не той, але кинула. Було очикування чогось іншого.

Хто в родині Даррелів гей чи ні, та хто з ким спить чи збирається, мені не здалось цікавим. Тож до самих подій, завдяки яким про них знає світ, я не дійшла. Мабуть мала очікування чогось іншого. Як тому ж серіалу " Пуаро" вдалось стільки років бути цікавим глядачам, не експлуатуя тему гейства та особистих відношень в усіх подробицях? Вже не кажу про атмосферність "Пуаро". З "Даррелами" все навпаки сталось. Повторюсь, може настрій був не той і треба спробувати знов подивитись. Цікаві твої враження)))

Посилання на коментар

1 годину тому, allanek сказав:

Спробуй. Я починала його дивитись більше року тому чи ще раніше. Може настрій був не той, але кинула. Було очикування чогось іншого.

Хто в родині Даррелів гей чи ні, та хто з ким спить чи збирається, мені не здалось цікавим. Тож до самих подій, завдяки яким про них знає світ, я не дійшла. Мабуть мала очікування чогось іншого. Як тому ж серіалу " Пуаро" вдалось стільки років бути цікавим глядачам, не експлуатуя тему гейства та особистих відношень в усіх подробицях? Вже не кажу про атмосферність "Пуаро". З "Даррелами" все навпаки сталось. Повторюсь, може настрій був не той і треба спробувати знов подивитись. Цікаві твої враження)))

Я ж мріяла стати зоологом, так Даррел був майже під подушкою)) а зто з ким спав то взагалі не цікаво

Угу, я про враження напишу )) я собі зараз роблю підбірку серіалів/ фільмів на зиму , цей кинула в папку " треба скачати"....поки сад спить, можна в темі ділитись кіно знахідками

З останього youtu.be/an2s2UF_rWU?si=KA0pJBG6448_-ia7

сподобалось, легенький, але не пустий і як раз на вечір, там 2 фільми 2011 та 2015 років

• Лайк 1
Посилання на коментар

У мене питання не про сад. Хочу спитати про робот-пилосос, бо знаю, що у багатьох учасників цієї теми, він є.

Через 3 роки від покупки щось мій робот почав швидко втрачати заряд батареї. Виходить на прибирання повністю заряджений, майже все прибирає, але йому не вистачає заряду буквально на фінальні 5 хвилин роботи. Це нормально для 3-річного робота, чи ні? Як у вас?

На додачу, спостерігаю що якось він малувато збирає сміття. Підлога візуально чиста, але в пилозборнику робота сміття мало. Раніше було більше. Оновила йому програму через застосунок, але нічого не змінилося. Може йому треба техогляд?

Посилання на коментар

По батареї не підскажу, бо ми міняли...3 місяця, що нас не було в 22 році, він повністтю втратив зарад батареї і ми міняли, бо стара перестала заряджатись...по сміттю, може фільтр забився і його треба поміняти? Фільтр отакий, він на багатьох стоїть , його неможна мочити, тому старий треба міняти

17336520988524987259450567175507.jpg

Посилання на коментар

15 хвилин тому, Nic-олаевна сказав:

Може йому треба техогляд?

Вже не пам'ятаю скільки він в мене був, десь я писала за нього на форумі. Всі роки працював без змін, батарея не розрядилась, яку площу спочатку прибирав на заряд батареї, так і прибирав. Але кожного разу, як чистився сміттєзбірник, то і фільтр чистила теж, або щіткою, або пилососом, бо водою його не можна чистити, то НЕРА фільтр. Тож може бути, що і фільтр треба поміняти, бо вони міняються з часом ( в мого був запасний в комплекті), або, дійсно, то така батарейка , що потребує заміни.

22 хвилини тому, Nic-олаевна сказав:

Підлога візуально чиста, але в пилозборнику робота сміття мало. Раніше було більше.

Наташа, варіант, коли , завдяки постійному використанню роботу, просто стало менше пилу, ви не розглядаєте? В мене так само було. Спершу дивувалась, де він того пилу бере, потім стала помічати, якщо не робити великі перерви між його запуском, то він, дійсно, прибирає те, що звичайним пилососом не прибирається і в контейнері пилу небагато після його прибирання.

Посилання на коментар

Дівчата, фільтр міняю регулярно. Раз на рік точно. І те, що його не можна мочити знаю. Іноді ще можу обдути його з компресора. Основну щітку і бокову теж міняю раз на рік, періодично їх чищу і мию. Протираю його в середині досить часто.

5 часов назад, allanek сказал:

Наташа, варіант, коли , завдяки постійному використанню роботу, просто стало менше пилу, ви не розглядаєте? 

Може і так, але бувають дні, що я його не запускаю. Буває і декілька днів не запускаю, але сміття від того більше не збирається при прибиранні. Щоправда у мене ніхто багато і не смітить. 

Посилання на коментар

Іро, не пам'ятаєте, як дорого коштувала заміна батареї? На скільки вона співвідноситься з вартістю самого пилососа? Бо іноді запчастини коштують стільки, що краще купити нове

Я ще дивилась в Ютубі про знос його "турбіни" - отої запчастини що всмоктує пил. То вона теж буває псується і тоді пилосос не збирає сміття як треба. Але оце собі думаю, невже вони такі недовговічні, щоб пропрацювати три роки....

Змінено користувачем Nic-олаевна
Посилання на коментар

3 хвилини тому, Nic-олаевна сказав:

. Буває і декілька днів не запускаю, але сміття

Так я теж не кожного дня запускала Жужика. Але він збирає пил, який ми не помічаємо.  Якось навмисно його запустила по другому колу на одному місці. Так і після себе він ще знайшов що зібрати.

Таки мабуть батарея, якщо робили йому постійний техогляд. Я в своєму не міняла нічого- ні фільтра, ні щіток. Не було потреби. Попався міцний " "китаєць, але я перерила весь інет, поки збирала інфу на чому зупинитися. 

• Лайк 1
Посилання на коментар

59 хвилин тому, Nic-олаевна сказав:

Іро, не пам'ятаєте, як дорого коштувала заміна батареї? На скільки вона співвідноситься з вартістю самого пилососа? Бо іноді запчастини коштують стільки, що краще купити нове

Я ще дивилась в Ютубі про знос його "турбіни" - отої запчастини що всмоктує пил. То вона теж буває псується і тоді пилосос не збирає сміття як треба. Але оце собі думаю, невже вони такі недовговічні, щоб пропрацювати три роки....

Спитала...чоловік розібрав, подивився що там за акумулятори, купили нові на ОЛХ, там же знайшли хто їх перепакував, на літо 2022 вийшло десь 1200- 1300 грн, мій робот  десь  близько 8 тис...нова батарея з магазину +- 3 тис

• Лайк 1
Посилання на коментар

1200-1300 за батерею то ще нормально. Ну, нехай зараз вона буде уже 2500. Буду спостерігати.

Ще ж біда з оцими відключеннями світла. Я думаю що це і підсадило батарею. Якщо світло виключають 2-3 рази на добу, то і робот залишається беж живлення. А коли вмикають світло, іде зарядка. Оце смикання світла напевно і підсадило батарею. Уже думала його просто відключати після зарядки і нехай стоїть. Треба прибирати, ввімкнула, прибрав, зарядила, вимкнула. Бо по-іншому взагалі за зиму вилетить батарея повністю

Посилання на коментар

3 часа назад, allanek сказал:

Так я теж не кожного дня запускала Жужика. Але він збирає пил, який ми не помічаємо.  Якось навмисно його запустила по другому колу на одному місці. Так і після себе він ще знайшов що зібрати.

Так, є таке, але уже в значно меншій кількості. До-речі раніше у мене щітка була вся у моємому і дончиному волоссі. Її просто не було видно. Я була в шоці, звідки він стільки знаходить. А зараз у мене волосся коротке, а дочка приїздить додому лише раз на місяць, то щітка дуже довго чиста 

• Лайк 1
Посилання на коментар

08.12.2024 в 20:47, Nic-олаевна сказав:

Так, є таке, але уже в значно меншій кількості. До-речі раніше у мене щітка була вся у моємому і дончиному волоссі. Її просто не було видно. Я була в шоці, звідки він стільки знаходить. А зараз у мене волосся коротке, а дочка приїздить додому лише раз на місяць, то щітка дуже довго чиста 

Подивиться на олх. Шукала замінну батарею на робота для подружки( пилосос 22 ріку і  не деякій час стояв в шафі заряджений). Але працювал вже не 90 хв, а 25. В ней Сяомі. Батарей багато. 1200-1700 дорожче не бачила. По ітогу взяла за 1300.

• Лайк 1
Посилання на коментар

В 13.12.2024 в 10:01, Сарочка сказал:

Подивиться на олх. Шукала замінну батарею на робота для подружки( пилосос 22 ріку і  не деякій час стояв в шафі заряджений). Але працювал вже не 90 хв, а 25. В ней Сяомі. Батарей багато. 1200-1700 дорожче не бачила. По ітогу взяла за 1300.

Чоловік розібрав робота майже до мікросхеми, прочистив всю накопичену в ньому пилюку, змастив двигун, очистив "видувну" трубку і відбулося чудо. Все запрацювало як треба. Щоправда батарея таки вже починає зношуватись, бо її не вистачає буквально на останні 5 хвилин роботи. Поки що нехай вона побуде, бо з відключеннями світла і нова батарея полетить. Як ця батарея вже не буде тягнути прибирання, будемо міняти.

• Лайк 2
Посилання на коментар

• 2 тижні потому...
02.11.2024 в 17:47, Nic-олаевна сказав:

Дуже вас прошу, не пропадайте з теми. Бо ця тема - промінь квітково/садового світла в наші темні часи. Де б ви не оселилися, у вас будуть вікна, а це означає, що на вікні може бути хоч одна квітка. От про неї і пишіть!

Я оселилася...але в оселі знову нема підвіконь😆. Але, як я колись казала- мені вистачить тераси та горщика на ній. Тож маю терасу з таким краєвидом та горщик з деревом. Що то за дерево, ще не знаю, бо займаюсь зараз облаштуванням нової оселі, горщиками займусь пізніше. В мене завжди було бажання мати оливу, мандаринове та лимонне дерева. Зараз це бажання можу здійснити.

266728e4-aa71-41b3-ac99-612a75496b96.JPEG

• Лайк 4
  • Дякую 2
Посилання на коментар

Ну от бачишь, горщик тебе і тут знайшов🙃період облаштування , от прям білою заздрісттю

думала щодо твоїх апельсинівмандаринів чи може то Новий рік навіяв, але згадалось що є чудова серія William Morris Flowers and Fruits я собі іншу серію William Morris   хочу з пташками ( текстиль), мені його роботи дуже подобаються, там ціла філософія закладена

• Лайк 1
  • Дякую 1
Посилання на коментар

3 години тому, irina1969 сказав:

William Morris Flowers and Fruits я собі іншу серію William Morris   хочу з пташками ( текстиль), мені його роботи дуже подобаються, там ціла філософія закладена

Це з серії, що немає часових рамок та завжди актуально.

Про мандарини, ківі та лаври , якщо буде цікаво, розкажу, але пізніше, бо зараз думки зайняті трохи іншим. 

• Лайк 1
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...