Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Сад і все про нього.

allanek

Рекомендовані повідомлення

Ну от бачишь, на чайнику ти вже тренування пройшла можна і на квіти переходити😀 Вітання з новою кухнею🥰...я чого згадала про інет, зараз якось тягають з Европи та Англії до нас чемерники, а я з Польщі до України привезла в 22 8 здоровезних горщиків з трояндами, замовлених в інеті...ну і прочитавши про такий диХвіціт, перше що на думку спало то інет

• Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 година тому, irina1969 сказав:

, а я з Польщі до України привезла

Не дивлячись на все, що коїться з нашою країною, такого гарного перевезення і взагалі сфери обслуговування, нема ніде ні в старій Європі, ні там, де я зараз живу. Коли переїжджали, я з України до Польщі відправила Укрпоштою 25 коробок вагою до 20кг і це мені обійшлось приблизно в 500 дол. Коли стало питання перевезти ці коробки з Польщі до Чорногорії, почався квест  "Як перезти вантаж". Добре, що кругом є наші люди і питання вирішилось. Звісно, не за такі "копійки", але ж вирішилось і зручно. Якби я відправляла одразу з України до Чорногорії, то це було б легко. Я ж кажу, що Україна в багатьох питаннях дуже зручна для людини, як не парадоксально це звучить на тлі того, що відбувається. 

• Лайк 2
  • Дякую 2
Посилання на коментар

22 часа назад, allanek сказал:

Іра, вони тільки познайомились з таким способом. Тож про рослини нвкому в нолову нн приходить. Країна маленька. Якщо потрібно поїхпти за 60км в інше місто, то це вже дуже далеко і довго😄.

Розповідаю. Мені потрібні бокали для вина, бо свої я б не довезла. Завжди подобались з кольорового скла під старовинні. Стало несподіванкою, що в них все скло прозоре. Тільки в одному магазині є такі бокали, як в нас можна купити і в Епіке, і де завгодно. І що? Вони там були, але  комплект я зібрати не змогла, бо  тих тільки 1шт, а подзвонили в Подгорицю (столицю), то там ні одного не було; а інших тільки 3шт і вони не пасують одне одному. Тож або в Хорватію їхати, або купити прозорі,  на які я теж давно дивлюсь. І не затягувати, бо і їх не буде😁

Про чайник. Всі користуються електрочайниками, а мені треба звичайний. Тож замовила через місцевий інет-магазин, вони його з Сербії привезли. Гарнюній і дуже до нової кухні пасує🙃

Чесно кажучи, у мене від прочитаного очі повилазили😕

І після цього, нам тикають на міжнародному рівні, що ми їх не гідні і відстала країна, що не зручна, що не дбає про комфорт людини?

Я вже багато чого цікавого чула від своїх знайомих про медицину і освіту, але щоб не можна було придбати бокали, чайник чи квітку, ну це зовсім ні в які ворота.

Звісно, в кожній країні є свої переваги, але виявляється нам є з чим порівняти

Посилання на коментар

20 часов назад, allanek сказал:

Я ж кажу, що Україна в багатьох питаннях дуже зручна для людини, як не парадоксально це звучить на тлі того, що відбувається. 

Нас все життя "тикали мордою в калюжу" як кошат: ви відсталі, ви меншовартості, ви не повноцінна нація, а придаток раші і т.д. І ми вже і самі в то повірили. Так, може у нас корупція і влада залишають бажати кращого, але можливості для розвитку і комфорту точно не гірші, а подекуди і кращі

Змінено користувачем Nic-олаевна
  • Лайк 1
Посилання на коментар

23 часа назад, allanek сказал:

Не дивлячись на все, що коїться з нашою країною, такого гарного перевезення і взагалі сфери обслуговування, нема ніде ні в старій Європі, ні там, де я зараз живу. Коли переїжджали, я з України до Польщі відправила Укрпоштою 25 коробок вагою до 20кг і це мені обійшлось приблизно в 500 дол. Коли стало питання перевезти ці коробки з Польщі до Чорногорії, почався квест  "Як перезти вантаж". Добре, що кругом є наші люди і питання вирішилось. Звісно, не за такі "копійки", але ж вирішилось і зручно. Якби я відправляла одразу з України до Чорногорії, то це було б легко. Я ж кажу, що Україна в багатьох питаннях дуже зручна для людини, як не парадоксально це звучить на тлі того, що відбувається. 

Дізнавалась на Новій Пошті скільки коштує посилка до Канади (Ванкувера) - 500 грн/кг. Тобто 20 кг коробка обійдеться в 10 000 грн або приблизно 250 $.

Посилання на коментар

7 годин тому, Nic-олаевна сказав:

Чесно кажучи, у мене від прочитаного очі повилазили😕

але щоб не можна було придбати бокали, чайник чи квітку, ну це зовсім ні в які ворота.

Наташа, не сприймайте так емоційно мою розповідь. Навіть здивована, бо я це розповіла , як кумедну дрібничку з облаштування нового життя. Мені здавалось, що розповідь викличе посмішку, а не навпаки.

"Галя балувана"-  я про себе. І бокали, і чайник можна придбати без проблем. Тут великий вибір скла для напоїв, але ...в більшості прозорий.  І дуже гарний столовий посуд. Це мені конче захотілось тих фужерів, що і вдома вони де завгодно, але не в кожному ТЦ. Купила я сьогодні ті фужери, що хотіла 😁. І чайник мені привіз інет-магазин додому. Стосовно чайників. Ну що поробиш, якщо їм зручно користуватися електрочайниками, а я їх не люблю. Звісно, що в магазині є звичайний чайник, але  вибір- одна модель в 3-х кольорах. Ну не підійшли мені вони. Так я і вдома( в Україні) свого часу довго шукала чайника, щоб мені сподобався. Взагалі, тут народ простіше до життя відноситься і не заморочується на такі дрібниці. Те, про що я розповіла, скоріше з розряду " погодуй свого таргана". Але нам далеко до їх магазинів з декором та усіляким кухонним приладдям- очі розбігаються від різноманітності вибору. Тут є Юск (великий магазин) і Ікеа ( невелика мережа, що привозить та торгує виключно ікеєвськими товарами) Звісно, що до ціни треба добавити 20-30%,та не розумію як, але перед НР, я в них купила лампу за ціною нижче, ніж в польській Ікеї. І що для мене парадоксально, в них є величезний, 3 поверхи, німецький магазин KARE, який спеціалізується на цікавинках меблів та декору. А в Києві є два невеличкі магазини цього бренду. Був ще в Харкові, чи є він і зараз там, хто знає.

Це маленька країна і особливої необхідності в інет-торгівлі немає, тож я не дивуюсь, що вони тільки почали цим займатись. Бо якщо я зайшла в магазин ( чи на сайт магазину) та захотіла того, чого нема в цьому магазині, вони зателефонують в інший і привезуть ту "хотелку" через день-два, ще і прямо додому. Стосовно квітів...чому не можна купити? Хіба я жалілась на це? Якщо ви про пеларгонії, дійсно, я ще не бачила ні одного горщика з ними. Але це не дивує, бо тут зовсім інший набір рослин звичний для них.

але можливості для розвитку і комфорту точно не гірші, а подекуди і кращі

Я про це  і казала. І це ні для кого не секрет, що в нас і з медициною краще, і з салонами краси, і з перевезеннями, і з інет-магазинами теж.

І ми вже і самі в то повірили.

А не треба вірити. Бо їм є чому повчитися у нас. Я про Європу.

4 години тому, batrasvt сказав:

Дізнавалась на Новій Пошті скільки коштує посилка до Канади (Ванкувера) - 500 грн/кг. Тобто 20 кг коробка обійдеться в 10 000 грн або приблизно 250 $.

З сайту Укрпошти. "Спеціальна пропозиція з 2023 року — знижки до 75% на доставку відправлень у Польщу, Латвію, Литву, Естонію та Німеччину."
"в Канаду до 20%."

Коробка від 15 до 20кг обходилась нам ( у Польщу)  менше 400грн. Це влітку того року.

edf2a3ab-518b-4102-9984-12a2b6d948a1.JPEG

4be15597-41a3-4af3-b094-92549b4c0920.JPEG

Змінено користувачем allanek
  • Лайк 2
  • Дякую 2
Посилання на коментар

Алла,пеларгонії то фігня, а я на фото з гугля бачила, що в вашій місцині  на вулиці от просто так ростуть агапантуси ( по щоці тече сльоза), скільки я раз намагалась не хоче і цибулини на зиму заносила в дім всеодно не хоче, а у вас як бур"ян на вулиці

стакани класні, я такі все думаю купити, коли доб"ю ікеївські ))

5 годин тому, batrasvt сказав:

Всім привіт! Ось така краса в мене зараз квітне

гарні...я свої тільки пересадила, до розсади хай ростуть на сонячному підвіконні, а потім як декор по будинку

• Дякую 1
Посилання на коментар

9 годин тому, irina1969 сказав:

Алла,пеларгонії то фігня, а я на фото з гугля бачила, що в вашій місцині  на вулиці от просто так ростуть агапантуси ( по щоці тече сльоза), скільки я раз намагалась не хоче і цибулини на зиму заносила в дім всеодно не хоче, а у вас як бур"ян на вулиці

Коли вперше їх побачила, то згадала тебе і себе теж згадала🤣, бо це було мрією - мати його в саду, приблизно такою самою, як блакитниий мак(забула назву), що росте в англійських садах, а а нас йому холодно 

Так, агапантусу тут багато, цілі бордюри з нього. Я ще в грудні, як приїхала, звернула увагу на розкішні кущі зеленого листя, ще не квітне, сама чекаю на цвітіння , щоб побачити цю блакитну красу. Зараз стриліція квітне. 

Ніяк не звикну, що рослини, яеі в нас, або не ростуть в садах, або ростуть в кімнаті, дійсно, тут, як бур'ян. А агави, що мають тут гігантський розмір, мене дивують і досі, або опунції, що ростуть плантаціями, майже на голому камінні. Про це треба окремий допис робити, з фото, а в мене зараз голова зайнята трошки іншим.

9 годин тому, irina1969 сказав:

, я такі все думаю купити, коли доб"ю ікеївські )

Я так само  на них дивилась  і думала, коли мої італійськи покоцаються, тоді куплю ці. Італійськи залишила , бо навряд чи довезла б їх- там токе скло та і місця вони займають чимало. Але посуд, таки, я забрала з собою, бо розуміла, що такого не куплю ніде. Свого часу я в Києві не могла знайти ці тарілки, купляла в мами, тож їхали вони з нами в багажнику.  І взагалі розуміла, що посуд та усіляки кухонні дрібниці відкусять великий шмат бюджету, тож цього везла з собою по максимуму. І була права. В мене тут ще одна "проблемка" намалювалась була😁- кухонні дошки для нарізання. Ну не люблю я дерев'яні і все тут. Вони в мене є тільки для піци та сирна, щоб з них їсти. А щоб різати в мене пластикові   і різнокольорові: червона- м'ясо різати, голуба- риба, зелена- овочі, жовта- сир і біла- хліб. Порізав та в посудомийку поставив і все, не треба шкрябати та мити руками, як дерев'яні. І що? Тут зайшла в магазин, стала біля стелажу довжиною метрів 10, на якому лежать тільки дерев'яні та бамбукові дошки всіх форм та розмірів. І тільки десь з краєчку трошки тих кольорових з пластику. І ще не всіх кольорів, що мені потрібні. Для риби купила білу з голубою стрічкою по краю🤣. "Розважаюсь", як можу. Зрозуміла, що мені це потрібно, оці незначущі дрібнички, бо треба якось позбавлятися від втоми та міняти ритм життя. 

Нарціси вже відквітли, сподіваюсь, що підуть на друге коло, бо їх тут багато. 

Пишу з телефону😏, якщо є помилки та ляпи, перепрошую, але виправляти не буду😊

• Дякую 1
Посилання на коментар

Ооо стріліція  це ще одна любофф, я не сильно люблю квітучі в домі, але вона так схожа на райську пташку😍, але щоб вона квітла треба багато чого, а тут на вулиці!

Про кухонний крам, я б також вивозила бо воно затягує по грошах, що капець, але у  вас там мабудь купа маленьких крамничок, де можна відшукати скарб і мені як поціновувачу блошки та Птички це особливо приємно

• Лайк 1
Посилання на коментар

32 хвилини тому, irina1969 сказав:

, але у  вас там мабудь купа маленьких крамничок, де можна відшукати скарб і мені як поціновувачу блошки та Птички це особливо приємно

Цього не бачила. Мабуть ще не дійшла або , що скоріше вони розташовпні біля туристичних центрів та працюють в якісь дні. Тут продають, від нерухомості до дрібниць, по групам в ФБ та Телеграмі. Іра, тут скарб в звичайних магазинах, а їх тут небагато.  Таке враження , що вони і самі не знають, що в них є. Я в кутку, де треба пробиратися через завали дзеркал, всіх розмірів, форм та стилей знайшла, як ти кажеш, скарб- дзеркало в спальню, а кілька днів тому, мабуть продавчині викопали з якоїсь купи, вазочку, ще і за копійки. 

Фужери купувала в невеликій крамниці, там стільки всього, що не відірватися . Мені подобаються такі крамниці, в них завжди особлива атмосфера. Побачила там скляного гарбузика, стоїть в мене перед очима, навіщо він мені здався, то не знаю, але думки купити не покидають😁

Про Хеловін не згадуй, тут православіє і вони всі дуже дратуються від католичних свят. Хоча в них з цим так наплутано, що в змішаних родинах, якщо хлопчик і папа католик, то дитину несуть хрестити в католицький храм, якщо мама православна та народила дівчинку, то їдуть до православного храму. Але католичні свята ні-ні.

Про блошині ринки треба спитати, чи є вони. 

• Лайк 1
  • Дякую 1
Посилання на коментар

21 час назад, allanek сказал:

Галя балувана"-  я про себе. І бокали, і чайник можна придбати без проблем. Тут великий вибір скла для напоїв, але ...в більшості прозорий.  І дуже гарний столовий посуд. Це мені конче захотілось тих фужерів, що і вдома вони де завгодно, але не в кожному ТЦ. Купила я сьогодні ті фужери, що хотіла

Ну, тоді "відбій повітряної тривоги"))

Я думаю що і європейці, що приїздять до нас, не одразу розуміють чому у нас не так як у них. З рештою, можна вивчити традиції і до них звикнути. 

Алло, чисто жіноча цікавість)) А як з мовою? Я маю на увазі ви знаєте чорногорську мову? Для мене це напевно самий страшний фактор. Для мене в школі і універі англійська була як покарання. Може, це тому що тоді ніхто й подумати не міг, що життя може отак кардинально змінитися в один ранок, а може у мене погані здібності до різних мов, не знаю. 

• Лайк 1
Посилання на коментар

4 години тому, Nic-олаевна сказав:

З рештою, можна вивчити традиції і до них звикнути. 

Наташа, тут дуже комфортне середовище в плані відношення до мігрантів. Стосовно традицій...вже казала, що вони православні , навіть більші, чим поляки католіки. Шанують всі свята церковного календарю і Божицю ( Різдво) закінчили святкувати 20 січня. 

Ментальність... вони нікуди не поспішають, як тут кажуть "  полако" ( не поспішай), дуже відрізняється від того, до чого ми звикли- постійної думки, що не встигну, не наздожену і таке інше. А жити коли? А вони насолоджуються життям. Взагали це "полако" притаманно народам, що живуть біля моря, в теплому кліматі.

А як з мовою?

Вчимо. Я не розумію, як можна обрати країну для життя і не вчити її мову. Не можу сказати, що я вже теревеняю, але розумію, майже, все. До переїзду  не вчила, хоч і були думки переїхати сюди ще до великої війни. Коли сідали в літак, я казала чоловіку, що через два тижні або ми залишимся тут, або поїдемо десь далі. Залишились, хоча я, взагалі, перебувала в стані, наче в мене стерли можливість відчувати красу, що була навколо. А це дуже гарна країна. Повертаючись до мови. Труднощів з вивченням нема. Мені мови завжди легко давались. 

Може, це тому що тоді ніхто й подумати не міг, що життя може отак кардинально змінитися в один ранок, а може у мене погані здібності до різних мов, не знаю. 

Якщо ставити собі за мету інтегпуватись в місцеве суспільство, а не замикатись в своєму середовищв, тоді все вийде і вивчити мову ьуде легко. Я тут опитування проводила серед мігрантів- хто як вчив мову. То по- різному. Хтось курси знайшов, хтось репетитора, хтось самостійно вивчив, бо без знання мови складно вирішити багато питань. Стресовий стан робить дива з людиною. Як то кажуть " не боги глечики обпалюють". 

На жаль, мені більше вік дається взнаки. І запалу вже нема того, що раніше; і втома про себе нагадує; і моторність вже не та(((

• Лайк 2
  • Дякую 3
Посилання на коментар

Наче і не на часі, дивлячись на те, що зараз коїться навколо країни та може це трохи відволіче від того жаху.

В мене у дворі є невеличкий садок. Це дуже перебільшено, що то садок. Вздовж сходів зроблені невеличкі тераси, що заповнені землею і там ростуть багаторічники та дерева. Підозрюю, що вони там живуть самостійним життям. Ні, хтось за ними доглядає  ( ще не знаю хто), але дають рости всьому, що там є. Так ось, сьогодні побачила що квітне гіацинт і крім того роздивилась, що ростуть камелії.

Гуляючи  Старим містом, роздивляючись стіну фортеці, що тягнеться до самих гірних верхівок, побачила агаву. Як вона опинилась на такій висоті та ще змогла зачепитись, майже, на голому камінню та рости там, то дивує. Ближче телефон не знімає, а агава дуже високо. Для розуміння звідки я знімала(фото5). Взагалі дивуюсь, що змогла її там розгледіти, вище стіни (фото6).

fedd89ef-8487-4915-8052-78224793d3a9.JPEG

d3954a87-dfd9-4acd-bcc1-88372995c96b.JPEG

aec5a436-7140-4b8a-908e-24e11480cf81.JPEG

6b1a735a-0ef9-4567-a85c-518ce6cbce87.JPEG

3de9d7b4-e5a7-4720-a23d-435221ce7ed5.JPEG

936fe6c2-d375-45e7-af21-765fee53de37.JPEG

• Лайк 3
  • Дякую 3
Посилання на коментар

15 часов назад, allanek сказал:

Наче і не на часі, дивлячись на те, що зараз коїться навколо країни та може це трохи відволіче від того жаху.

На часі. Бо якщо читати тільки те, що говорить очільник Америки, то можна з глузду з'їхати. Десь має бути промінь надії 

16 часов назад, allanek сказал:

В мене у дворі є невеличкий садок. Це дуже перебільшено, що то садок

Це садок загального користування чи це саме земля біля ваших дверей? Я або щось пропустила, або ви не говорили. Але дивилась в ютубі як облаштовані будинки в різних країнах, то навіть якщо будинок на декілька сімей/квартир то у кожного свій окремий вхід, і кожна сім'я сама проглядає за територією. Тому якщо у вас теж так, то напевно можна облаштувати цей міні садок на свій смак

16 часов назад, allanek сказал:

Взагалі дивуюсь, що змогла її там розгледіти, вище стіни (фото6).

Та й справді))) Серед такого мальовничого пейзажу, ще той квест, розгледіти саме агаву, та ще й на такій відстані

• Лайк 1
Посилання на коментар

2 години тому, Nic-олаевна сказав:

Бо якщо читати тільки те, що говорить очільник Америки, то можна з глузду з'їхати.

Так, це правда. Бо я далеко від країни та починаю день з новин і закінчую теж ними.

Це садок загального користування чи це саме земля біля ваших дверей? Я або щось пропустила, або ви не говорили. Але дивилась в ютубі як облаштовані будинки в різних країнах, то навіть якщо будинок на декілька сімей/квартир то у кожного свій окремий вхід, і кожна сім'я сама проглядає за територією. Тому якщо у вас теж так, то напевно можна облаштувати цей міні садок на свій смак

Нічого не казала. В нас будинок 3-х поверховий, на кожному поверсі по одній квартирі, тож 3 власника. Вхід загальний, на свій поверх можна піднятися або сходами, або ліфтом. "Садок" загальний, належить всім власникам. Чесно кажучи, в мене нема бажання поратись в землі ще десь, крім тих горщиків, що є і тих, що будуть в мене на терасі))).

• Лайк 1
  • Дякую 1
Посилання на коментар

Серед такого мальовничого пейзажу, ще той квест, розгледіти саме агаву, та ще й на такій відстані

То випадковість, бо я стояла там і думала, чи хотіла б я жити в цих будинках, яким по кількасот років. А там, дійсно живуть люди. Ні, нізащо. Це для туристів яскрава картинка- топтатись по камінню та серед будинків, якім кількасот років. А дійсність вона інша- вузенькі вулички, які рідко бачать сонце чи не бачать взагалі ; маленькі вікна, що дивляться одне на одне або на стіну навпроти; суміш запахів плісняви, вологи, капусти, яку готують, та каналізацїї. Вузенькі кам'яні сходи, якщо будинок десь вгорі, по яким кожного дня треба вверх-вниз та ще і торби з їжею та питною водою тягти  туди. Тому заблукати десь в цих вуличках, де повне відчуття відсутності часу, то гарна спроба зменшити психологічне навантаження чи просто забути, що за кількасот метрів ти опиняєшся в сучасному місті з метушнею та всім іншим. Але жити...

Повертаючись до агави. Ну от як вона там опинилась ? Хто її туди приніс-  вітер чи птах? І ця жага до життя викликає повагу, бо, дійсно, рости на, майже, вертикально розташованих схилах гори, це дивує. Набагато нижче, але теж на вертикальних схилах, в проміжках між камінням росте багато дзвоників і зараз квітнуть блакитним килимом. І багато папороті вкриває каміння. І ще мене дивує, як в тих кам'яних темних мішках ростуть пальми. Пальми!!! І примудряються стати дорослими!!!

78a4f7af-3ef7-41ca-8228-4b53b2a3ee9a.JPEG

• Лайк 1
  • Дякую 3
Посилання на коментар

Згадували за стреліцію. Великі кущі поки не  сфотографую, бо бачу їх вздовж дороги, а зупинятися тут ще той квест- автівок багато, тротуари вздовж дороги вузенькі, щоб зупинитись треба або шукати якусь "кишеню", або їхати на міську стоянку . Вчора була в ТЦ, зайшла у відділ саду, та побачила , що завезли стреліцію. Пеларгонії не бачила😁. Здивувало ціле блакитне "поле" горщиків з квітучою лобелію.

Згадала. Про дороги і те, що знайомі одне з одним. Дороги вузькі, то  водії доволі чемні, поступаються одне одному, якщо бачать, що інакше не роз'їхатися, або зупиняються і пропускають когось з бічної дороги, інакше тому не втиснутися в потік автівок. Про знайомі. Якщо зустрілися на дорозі, обов'язково сигналять одне одному. Але буває і так, що просто зупиняються на дорозі і починають вітатися. І що? Всі, що за ними, терпляче чекають, коли вони обміняються вітаннями. нікому в голову не приходить починати сваритися з цього приводу, хоча може назбиратися автівок на кількасот метрів.

6c9e00d2-3fd9-4751-b95c-c9f1f2411b84.JPEG

de6b14c9-91fb-464c-adf9-864e509dc209.JPEG

• Дякую 2
Посилання на коментар

Так, вона заввишки десь 40-50см. А великі кущі, що в квітниках бачу, то насолода для очей. Там ворох великого гарного листя, над яким стирчать легкі витончені квіти.

Посилання на коментар

4 години тому, irina1969 сказав:

там вже весна )) актуально

image.png.63f455af9db8f192b845212a5cdd1efd.png

А це на скільки літрів розчину розрахунок, бо 30 в аж 300 мл 

ПС знайшла , схоже розрахунок на 10 л розчину

Змінено користувачем Сарочка
Посилання на коментар

Я з питанням. В мене на терасі росте кущ. Визначити, що то за рослина не можу, вперше бачу. Вічнозелений; листя жорстке, вкрито ворсинками; знайшлись ягоди. Була знайома, побачила це й кущ та дуже збудилась на нього- каже, що забула назву, але воно дає врожай 2 рази на рік і смачні ягоди. Ягоду спробувала та не можу сказати, щоб я була настільки в захваті, щоб залишити кущ в себе. На смак солодка, з легкою кислинкою та великою кісточкою, що формою повторює саму ягоду.   Була думка виселити цей кущ в квітник у дворі, але знайома відреагувала на це так, начебто я щось крамольне збираюсь зробити😯. Але ж треба розуміти, що воно таке. Подивилась додатки-ідентифікатори рослин, їх купа на Плей Маркеті. Може хтось з вас підкаже, яким користується чи знає, що то за такий кущ в мене росте? Цікаво, що більше його ніде та ні в кого не бачу. Чи вартий він того, щоб тримати його в себе, чи, все ж таки, висадити десь в квітник?

ed213ac5-8c05-47d3-999f-6b585e2eaed7.JPEG

e9a9f561-4093-4237-8fea-7e569600b753.JPEG

Посилання на коментар

32 хвилини тому, allanek сказав:

Я з питанням. В мене на терасі росте кущ. Визначити, що то за рослина не можу, вперше бачу. Вічнозелений; листя жорстке, вкрито ворсинками; знайшлись ягоди. Була знайома, побачила це й кущ та дуже збудилась на нього- каже, що забула назву, але воно дає врожай 2 рази на рік і смачні ягоди. Ягоду спробувала та не можу сказати, щоб я була настільки в захваті, щоб залишити кущ в себе. На смак солодка, з легкою кислинкою та великою кісточкою, що формою повторює саму ягоду.   Була думка виселити цей кущ в квітник у дворі, але знайома відреагувала на це так, начебто я щось крамольне збираюсь зробити😯. Але ж треба розуміти, що воно таке. Подивилась додатки-ідентифікатори рослин, їх купа на Плей Маркеті. Може хтось з вас підкаже, яким користується чи знає, що то за такий кущ в мене росте? Цікаво, що більше його ніде та ні в кого не бачу. Чи вартий він того, щоб тримати його в себе, чи, все ж таки, висадити десь в квітник?

а я знаю🙃image.thumb.png.a127688d8878d37a575211ba476c1b18.png

Маслинка Еббінгі...у тебе воно вуличне, у нас кімнатне( 7 зона морозостійкості)...росте як бур"ян 

• Дякую 1
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...