Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Сад і все про нього.

allanek

Рекомендовані повідомлення

11 хвилин тому, allanek сказав:

Наташа, Миколаївна, давно вас не було чути. Щось з Сумщини новини не радісні. Чи все добре з вами? Розумію, що буває таке, що нема бажання спілкуватися, то хоч  якусь іконку під дописом поставте, щоб знати, що ви живі-здорові. Спочатку хотіла написати "що ви в порядку", а потім подумала, чи навряд зараз є хтось, хто в порядку. Навіть я, хоч і далеко, але від новин не можу сказати про себе, що я в порядку.

ніхто не в порядку (( мене вчора поздоровляла подруга, ми з одного двору, росли разом, вона ще в 90 поїхала до Штатів...ось що вона написала після привітань " Як справи? Як ви тримаєтеся? Я в щоці за нашого президента та дуже сильно sorry за його слова та дії!"

я намагаюсь за це не думати, менше читати стремних аналітиків і чудово розумію, що є люди яким набагато гірше за мене, у яких набагато більше реальних причин для хвилювань ((

маю віру та надію, що у Миколаївни все добре❤️

• Дякую 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

2 хвилини тому, irina1969 сказав:

я тому не дуже люблю садити у нас такі рослини, бо у мене стійке відчуття що воно мучається...

Ти права, бо те, що в нас і те, що тут, то дуже велика різниця, як вони виглядають.

3 хвилини тому, irina1969 сказав:

але Гугл каже що то лавр,

Розумієш, оцей на фото, коли листя розтираєш, не має звичного нам запаху, а є лавр, що його стрижуть огорожею, то пахне звично нам. Хто його знає, скільки у лавра різновидів ?

6 хвилин тому, irina1969 сказав:

за краєвиди окреме дякую

Забула викласти фото, що вразило мене сьогодні. Сходинки...вузенькі...вгору і де закінчуються, то перевіряти не стала, але скільки очі бачать, то все сходинки. Я вже звикла до вузьких доріг та доріжок, але таке вражає, наче сходинки в небо.

ч

e2d602f4-b1f1-49da-aa2d-9256c3bb30ac.JPEG

• Дякую 2
Посилання на коментар

6 хвилин тому, allanek сказав:

Розумієш, оцей на фото, коли листя розтираєш, не має звичного нам запаху, а є лавр, що його стрижуть огорожею, то пахне звично нам. Хто його знає, скільки у лавра різновидів ?

пишуть, що у лавра 2 вида

лавр благородний, той що в суп і лавр азорський...може це азорський ? я лавр як спецію не люблю, просто цікаво дізнаватись щось нове

Посилання на коментар

11 хвилин тому, irina1969 сказав:

ніхто не в порядку

Це правда.

17 хвилин тому, irina1969 сказав:

менше читати стремних аналітиків

І правильно робиш.

Посилання на коментар

Наташа, дякую. Дивна річ, ми знайомі тільки в віртуалі, але хвилювання справжні. 

Посилання на коментар

Про пеларгонії. Сьогодні знайомилась з розплідниками рослин. Один невеличкий, інший- кінця не видно. Клондайк. Пеларгонії теж є - зональні 🙂

Чого нема, але я була готова до цього, бо мене попередили. Нема насіння кропу😁Це не дивно, бо і для Середземномор'я ця трава незвична. Петрушка, коріандр, пастернак листовий- так,  а кріп- ні.

Купила кумкват. Буду саджати)))

• Дякую 1
Посилання на коментар

садИ ))

про кріп я знаю, коли в тому житті дивилась МАстер Шеф то пам"ятаю, що Ектор плювався на цей наш смаколик...дурник ))

а я сьогодні займалась розсадою, вирішили робити поряд з теплицею ще високі грядки, але вже відкриті...апетит приходить під час їжі🙃

• Лайк 1
Посилання на коментар

10.03.2025 в 14:53, allanek сказав:

пастернак листовий-

Та не пастернак, а селера листова. Чому пастернак згадала, то не знаю. Від цін на теракотові горщики паморочиться в голові. А горщика треба купляти, щоб кумквата посадити в той горщик.

Посилання на коментар

Ой, дівчата, Алло, Іро, дякую що турбуєтесь. Це справді дуже приємно❤️

Я з задоволенням дивлюсь ваші світлини Алло, чудова природа, рослини. Дуже цікаво, бо наша природа інша.

Якось нема теми, щоб вставити її в розмову, тому я мовчазний читач))

Новини у нас і справді не райдужні, але я як і ви, намагаюсь менше їх читати і слухати всяких експертів, навіть непоганих, бо нервова система все не витягує. На додачу приїхала моя студентка додому геть хвора, то щовечора консультації з лікарем і купівля все нових ліків, а хвороба все не відступає ((

Але я сьогодні дня себе зробила приємні відкриття, після яких хочеться жити і вірити в краще. Навіть у нас життя триває. За декілька будинків від нас сьогодні технікою знесли старий будинок, почали розчищати ділянку. Тобто є здогадка, що цей будинок придбали і вирішили його знести і побудувати новий. І мені від того так радісно! Люди не зважаючи ні на що, живуть, мріють, будуються.

Ще один сусід заходився будувати скептик, завіз кільця. Життя триває. Вірю в краще, хоча і дуже-дуже обережно ((

• Лайк 3
  • Дякую 3
Посилання на коментар

Потеревеню про квіти))

Бачу на фото стрелицію. Пригадую, як ми з чоловіком ще зустрічалися, чи може вже і побралися (оце пам'яті на постійному стресі геть нема), то десь в журналі побачила стреліцію. Вона мені не виходила з голови, хотілося її придбати і вирощувати як кімнатну рослину. Але де її було взяти в 99-му чи 2000-му році? І от на якесь свято, чи то день народження мій, чи то 8 Березня чоловік приніс мені гілку стреліції. Радощів не було меж! Я з нею бігала по квартирі, як з поважним гостем))) Але, так і не знайшла її для посадки. Це зараз вже є доступ до безлічі квітів і до стреліції я стала відноситися спокійно. Але тоді...тоді це було якесь диво))

• Лайк 1
  • Дякую 2
Посилання на коментар

1 хвилину тому, Nic-олаевна сказав:

На додачу приїхала моя студентка додому геть хвора

Наташа, нема нічого гіршого, ніж коли діти хворіють. Хай все минеться.

3 хвилини тому, Nic-олаевна сказав:

Життя триває. Вірю в краще, хоча і дуже-дуже обережно ((

Тільки сьогодні розмовляла з чоловіком про це. Не можна жити з синдромом відкладеного життя. бо це заводить в таке піке, що потім тяжко з цього стану вийти. Я і досі відчуваю втому від всього, що було пережито, та дратуюсь від того, що зараз коїться. Ну не може того бути, щоб країна зуміла дати відсіч на початку навали, пройти через страшне , щоб через 3 роки здатись ворогу.

8 хвилин тому, Nic-олаевна сказав:

Якось нема теми, щоб вставити її в розмову, тому я мовчазний читач))

Неважливо, чи в тему розмова буде.  Яка різниця. Головне, щоб було бажання спілкуватись. Взагалі неважливо про що говорити, аби було бажання говорити взагалі. мені теж здається, що я не в тему викладаю тут фотки та маю надію, що вони хоч трохи розважають та відволікають від того, що коїться в країні та навколо неї.

• Лайк 2
  • Дякую 1
Посилання на коментар

Ще хотіла спитати у вас думку, як краще вирощувати тую?

У мене є туї Холмстрап, і от вони ростуть у мене кущем. Тобто у них нема одного міцного стовбура, а лише безліч гілок. Щоправда вони ще не високі, може сантиметрів 50- 70 від землі. То як краще вчинити? Вже зараз все прибрати і залишити одну центральну гілку (але толі це буде сумне видовище), чи нехай ще підростуть, а тоді вже щось робити? Да і взагалі, може бути таке, що це туя саме кущоподібної форми без вираженого стовбура?

Посилання на коментар

6 хвилин тому, Nic-олаевна сказав:

Але тоді...тоді це було якесь диво))

Моя приятелька, що жила неподалік від нас, будувала дачу після Чорнобилю, тоді десь придбати тую чи ялівець було за щастя. Про стреліцію і мови нема)))

• Лайк 1
Посилання на коментар

28 хвилин тому, Nic-олаевна сказав:

Да і взагалі, може бути таке, що це туя саме кущоподібної форми без вираженого стовбура?

В мене її нема, але цікавилась нею, то пам'ятаю, що в неї , сама по собі, конусна форма та щільна крона. Я не можу нічого радити конкретного, але я, мабуть, навесні зняла б десь 1см кінців гілок. Чому? Якщо знайду фото, то покажу, але навряд, бо не пам'ятаю, щоб я робила ті фото. В мене росла туя Фрісландія. На фото то була товстенька красуня конусом з дуже щільною кроною. Що було в мене? Анерексична крона, прозора зі стовбуром, від якого росли гілки, що були схожі на ребра в риби. дивлюсь я на неї і чекаю, коли вже вона красунею стане. Рік чекаю...два, а вона наче ота риба, що в мене на флюгері була😁, дуже схожа. Вирішила не чекати на диво, дала завдання чоловіку зняти кусторізом кінцівки гілок. І що, стала та Фрісландія нарощувати листя (хвою)  і вилюднюватись потроху. Голову їй теж зрізали. Щоб вона товстішала, бо дуже швидко верхівкою росла. Тому і кажу, що може обережно стригти її потроху. взагалі, якщо пам'ятаю, то Холмструп гарно підходить для живоплоту, тож стрижка їй не завадить та не спотворить, тільки на краще буде.

Фото флюгера знайшла, а тую, на жаль, ні. Може де і попала випадково на фото, але то треба весь архів передивлятися.

IMG_20200822_143807930_BURST000_COVER.jpg

Змінено користувачем allanek
  • Дякую 1
  • Хаха 3
Посилання на коментар

Я стрижу ті туї щовесни, саме так, як ви кажете, знімаю трошки гілки, щоб кущилися. І вони наче і пишненькі, але без центрального стовбура. Сьогодні цілий день був дощ, хотіла зробити фото, але в таку погоду щось не наважилась. Треба показати, що я маю на увазі

Посилання на коментар

У неме є декілька Холмструп, вони невелички і що мені дуже подобається, що ростуть дуже щильними шарико-конусами😀, без  мого втручання....я б чесно не хотіла , щоб вони були б більш щильними, бо тоді не буде геть ніякого провітрювання, а це привіт хвороби 🥲 і обробляти незручно

ПС, я також радію коли зараз щось будується, от прям відчуваєшь що життя триває...сьогодні трішки по справах проїхались Гостомелем  ну прям вау, будуються 2 нових чималих торгових центра, збудувались пару з 0 житлових будинків в 9 поверхів, якісь нові приватні будинки, нові тауни, всюди чистенько...от прям такий вдалий день для мене😶🌫️

• Лайк 1
  • Дякую 1
Посилання на коментар

Сьогодні погода дозволила зробити фото Холмстрапу. Ось сама рослина і гілки від самої землі.

То було питання, так і залишити цей "кущ", чи визначитись з якимось одним центральним стовбуром?

IMG_20250313_144133.thumb.jpg.da171ab91f6030069df498b5ffa21d85.jpgIMG_20250313_144108.thumb.jpg.60f4ec56e02153efb2fe04d8f0872839.jpg

Посилання на коментар

1 година тому, Nic-олаевна сказав:

чи визначитись з якимось одним центральним стовбуром?

Наташа, це вам Іра може кращу пораду дати, бо вони в неї ростуть.

Але я запитаю:" Чому ви постійно кажете про один стовбур? Може ця туя запрограмована на багатостовбурність і не має центрального єдиного стовбура?" Це як в туї Глобози, яка не має одного стовбура, бо форма вимагає мати багато стовбурів. Звісно, якщо мова про сніг та лід, то одностовбурні туї краще витримують  таке навантаження. Хоча в мене є досвід з туями, які вщент розвалювались під снігом і потім самі швидко приймали природну форму. Вже мовчу про стрижку. На вигляд, то здавалось, що ніколи вже не піднімуться після зими.

• Дякую 1
Посилання на коментар

Як на мене, то цей сорт туї не ведуть в один стовбур....у мене також такий букет, завтра сфоткаю, коли буду чистити від хвої...пройтись по кінчиках і кормити від пуза

Прочитала відповідь Алли і додам...у мене 2 туї постійно попадали під лавину снігу з даху і  я вже думала пересадити, вони завжди були поламані...в цьому році снігу не було і що я помітила, ці калічки нічим не відрізняються від сусідок, тобто дуже добре наростають після механічного пошкодження

• Лайк 1
Посилання на коментар

2 хвилини тому, irina1969 сказав:

Як на мене, то цей сорт туї не ведуть в один стовбур....

На це я і натякала😊

• Дякую 1
Посилання на коментар

Трохи в бік від проблеми з Холмструпами. Бо знов забуду. Чому тут не розповсюджений кріп. Бо йому жарко. Мені вже кілька панянок сказали, що кріп, якщо саджати, то зараз і раніше, бо влітку йому жарко і він, щоб йому не робив, починає в'янути та сохне.

Посилання на коментар

Всім привіт.Про рослини які постійно чахнут. Ось кумкват. Але він на штамбі якогось іншого цитруса( відбиває зі стовбуру вітку , яка має колючку) то ось знов  в раздрай пішов зі стовбуром. То що з привівкі скинуло листя, то що зі стовбура залишила нормально дає прирост. 
До речі хтось в нас Оля якось питала в Позитива про інжир. Ну ось, два рокі мучився в грунти і зараз переїхав в горщик.  Зімостойкій сорт, якій пропонуют вирощувати в відкритому ґрунті. Ні, в мене був не згодний с тім що менеджери з продаж пропонували. 

• Дякую 1
Посилання на коментар

6 хвилин тому, allanek сказав:

Трохи в бік від проблеми з Холмструпами. Бо знов забуду. Чому тут не розповсюджений кріп. Бо йому жарко. Мені вже кілька панянок сказали, що кріп, якщо саджати, то зараз і раніше, бо влітку йому жарко і він, щоб йому не робив, починає в'янути та сохне.

Так в влітку і в нас погано росте. Зараз можна покидати. До квітня. . В травні посадка друга весняна вже гірше росте і в червні взагалі вже горить і жовтіє. Потім в наприкінці серпні знов починати саджати можна і весні теж гарно 

Посилання на коментар

3 хвилини тому, Сарочка сказав:

Всім привіт.Про рослини які постійно чахнут. Ось кумкват. Але він на штамбі якогось іншого цитруса( відбиває зі стовбуру вітку , яка має колючку) то ось знов  в раздрай пішов зі стовбуром. То що з привівкі скинуло листя, то що зі стовбура залишила нормально дає прирост. 
До речі хтось в нас Оля якось питала в Позитива про інжир. Ну ось, два рокі мучився в грунти і зараз переїхав в горщик.  Зімостойкій сорт, якій пропонуют вирощувати в відкритому ґрунті. Ні, в мене був не згодний с тім що менеджери з продаж пропонували. 

IMG_0725.jpeg

• Лайк 1
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...