Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Сад і все про нього.

allanek

Рекомендовані повідомлення

1 хвилину тому, Сарочка сказав:

То будемо разом восені поділімося досвідом і сортамі( бо в мене да, якщо оклають, бо те, що я сегодні отримала, чесно кажучи дужі сухі) Але може так треба

Аню, а які у Вас сорти ? я на пробу замовила один -The Pearl 

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

4 хвилини тому, irina1969 сказав:

Аню, а які у Вас сорти ? я на пробу замовила один -The Pearl 

Pearl- погана луковица дуже легка по вазі не маю на ней жодних надій, чесно кажучі, але даю шанс( там десь біля 5 деток) але все одно паскудно виглядає, більше мені вага бентежить. Жодна не виглядає, що в цому році заквітне

Pink Sapphire рожева махрова. Має вагу в трічє більше  діток більше, сподіваюсь, що центральна може випустити квітконос

• Дякую 1
Посилання на коментар

Аня, я не прихильниця огірків. Вдома їх саджала тільки для чоловіка, він любить. Я їх їм або взимку в салаті а-ля олів'є тільки з овочами і ніякої ковбаси, м'яса чи курки та влітку малосольними. Ще вони мені потрібні для солянки. Іноді можу потерти в йогурт (грецький), коли заправляю салат (помідор, перець, салатний лист). Але спитаю в місцевих панянок чи знають вони за цей дивний огірок-диню.

Ви тут про екзотичні овочі розповідаєте, а в мене кілька днів тому кулінарний шок стався. До нас в гості приходила чорногорська родина, то в мене було завдання приготувати щось нейтральне, щоб не сталось якогось казусу. Оскільки чорногорська кухня це багато м'яса, то крім м'яса вирішила ще і курку приготувати. Запекла її з яблуками. Чому такий варіант? Вирішила, що це така собі нейтральна класика для багатьох кухонь, без ніякого випендрьожу. І моєму здивуванню не було меж - вони ніколи не їли птицю з яблуками!!! І це було дивно ще і тому, що він архитектор, вона професор музики, вони багато подорожують. Бо чорногорці не дуже десь їздять. Кажуть, що вони живуть в такій красі, що нема особливої потреби десь тинятися іншими країнами.

Тож яблука їм дуже сподобались. і мене це здивувало ще більше тому, що птицю чи м'ясо зі сливами вони готують. А як можна, хоча б з цікавості не спробувати замість слив запекти яблука, то мене здивувало.

• Лайк 1
Посилання на коментар

28 хвилин тому, Сарочка сказав:

Та зробить сами горщіки з торфобетону. ( це суміш торфу і цементу, якій робиться в суміші, наче як глина, яку потім по формі ви викладаєте руцями , форма- це любий таз , або дуже великий горщик. Застигає дуже швидко в вашій температурі через 7 днів буде готов до посадці.

Уявляю здивування сусідів, коли вони побачать, як я калапуцаю цемент з торфом та розливаю в таз чи корито, якщо вони приїдуть на той час, бо то серби і живуть тут не постійно.

Посилання на коментар

34 хвилини тому, allanek сказав:

Уявляю здивування сусідів, коли вони побачать, як я калапуцаю цемент з торфом та розливаю в таз чи корито, якщо вони приїдуть на той час, бо то серби і живуть тут не постійно.

Так не буде. Суміш пластична, береться руцями як глина, і як глину  ви з ней працюєте. Напевно даже більш схоже на глину для статуй, ніж для горщиків, вона суха і пластична. Не тече. Ніякого колапуцення, тількі як з пластиліном,дуже теплім пластиліном, дуже товстим шаром. Дуже швидко і не брудно. . Ніякий бітономешалці не потрібно.  Ничого не плюхає. Це дійсно, десь нагадує легку горщіка, але без запікання

Змінено користувачем Сарочка
  • Дякую 1
Посилання на коментар

42 хвилини тому, allanek сказав:

Аня, я не прихильниця огірків. Вдома їх саджала тільки для чоловіка, він любить. Я їх їм або взимку в салаті а-ля олів'є тільки з овочами і ніякої ковбаси, м'яса чи курки та влітку малосольними. Ще вони мені потрібні для солянки. Іноді можу потерти в йогурт (грецький), коли заправляю салат (помідор, перець, салатний лист). Але спитаю в місцевих панянок чи знають вони за цей дивний огірок-диню.

Ви тут про екзотичні овочі розповідаєте, а в мене кілька днів тому кулінарний шок стався. До нас в гості приходила чорногорська родина, то в мене було завдання приготувати щось нейтральне, щоб не сталось якогось казусу. Оскільки чорногорська кухня це багато м'яса, то крім м'яса вирішила ще і курку приготувати. Запекла її з яблуками. Чому такий варіант? Вирішила, що це така собі нейтральна класика для багатьох кухонь, без ніякого випендрьожу. І моєму здивуванню не було меж - вони ніколи не їли птицю з яблуками!!! І це було дивно ще і тому, що він архитектор, вона професор музики, вони багато подорожують. Бо чорногорці не дуже десь їздять. Кажуть, що вони живуть в такій красі, що нема особливої потреби десь тинятися іншими країнами.

Тож яблука їм дуже сподобались. і мене це здивувало ще більше тому, що птицю чи м'ясо зі сливами вони готують. А як можна, хоча б з цікавості не спробувати замість слив запекти яблука, то мене здивувало.

То я помьятаю, що чоловік полюбляє. Але в перши рокі звʼязок з Україною буде дуже відчуватися, буде богато чого, що напевно потрібно сохраніть. Щось з часом відвалиться, що було не дуже потрібним, але кухня, національни страви, які ви робили вдома, то буде дуже довго тягнути якорем і згадувати ностальгією.  В нас є культови страви, якщо ви вживали щось з них, наприклад борщ( умовно) а вас нема буряка, то це звʼязок на назад. В мене так случилось, що в мене дуже богато корейських страв( які є культурою мого дитинства, бо дуже тісний звʼязок) але тут нема папоротника, качагури перця, дашиди, кочудяна, та взагалі багато чого, і начебто вже забула то, де я раніше була, але іноді , до нестями, хочеться смак. І я повертаюсь думками туда, де мені б зараз, не дуже хотілось би бути. І б так не робила б , якщоб все це було б доступно, як сіль.

• Лайк 1
Посилання на коментар

3 хвилини тому, Сарочка сказав:

Щось з часом відвалиться, що було не дуже потрібним, але кухня, національни страви, які ви робили вдома, то буде дуже довго тягнути якорем і згадувати ностальгією.

Навряд чи відвалиться, бо такої несмачної кухні, як чорногорська ще треба пошукати. Гастротури це точно не про Чорногорію. Ми, навіть, пробували і дешеві кафешки, і дорогі ресторани, і випадково, і по відгукам знайомих- ні. Тож навряд чи я буду мати бажання щось міняти в звичному мені раціоні.

Чого тут нема, то звичного нам сиру (творога). Тут є фермерські господарства , засновані нашими переселенцями, але ціни на той сир такий, що дихання зупиняється.

Тут багато устричних ферм, але я не їм устриць.

Посилання на коментар

1 година тому, allanek сказав:

Навряд чи відвалиться, бо такої несмачної кухні, як чорногорська ще треба пошукати. Гастротури це точно не про Чорногорію. Ми, навіть, пробували і дешеві кафешки, і дорогі ресторани, і випадково, і по відгукам знайомих- ні. Тож навряд чи я буду мати бажання щось міняти в звичному мені раціоні.

Чого тут нема, то звичного нам сиру (творога). Тут є фермерські господарства , засновані нашими переселенцями, але ціни на той сир такий, що дихання зупиняється.

Тут багато устричних ферм, але я не їм устриць.

Звичайного сиру( творогу) напевно після Польші нема ніде.  Якщо я не помиляюсь. Далі ближче до Італії  більш притаманний сир, більш схожий на Філадельфію . Його роблять з обрату, після вигона масла.
То в цілому, в блюдах в нас Філадельфія заміняється допустимо на творог. То і обратно теж думаю можна змінювати.   І ну , ми ж нормальни жіночки. :)  

А творог получать з молока раз плюнуть, дуже швидко. Якщо молоко не космос коштує, звісно. 

Моя подруга, що потрапила до Німеччини так само, теж каже все не смачно, не цікаво.. 

Устріци теж не розумію, а ось рапани, морські іжакі, мідії, осьміногі, краби, креветки особливо сири, тількі з моря, як є , цей смак ні порівнюється ні з чім, свіжа риба морська, це ж рай неземний мммм як, по цьому все життя скучаю.

До речі, про не смачну/ не смачну  кухню. Мені деякій час, ну років 20, не подобалось мʼясо свинині, ще більше сало. Ну тобто, я тут прожила десь з 10 років і зовсім не зрозуміло сало взагалі, воно мені здавалось бридкім. Шкварки, то взагалі зашквар для мене був. Жирна їжа , яка притаманна місцевої кухні усілякі там ковбаси  домашні, кровʼяна ковбаса и таке інше. Але смаки с часом змінюються, 

Посилання на коментар

1 хвилину тому, Сарочка сказав:

Якщо молоко не космос коштує, звісно. 

Ні, не космос, навіть фермерське.

2 хвилини тому, Сарочка сказав:

Моя подруга, що потрапила до Німеччини так само, теж каже все не смачно, не цікаво.

М'ясо та кури тут смачні (сире), місцевий аналог хамону чи прошутто дивує відвертою копченістю, поки найшла один вид шинки, що нас влаштовує. Місцеві сири то дуже дивна річ, навіть не можу розповісти на що вони схожі і мені не до смаку може тому, що нам до вподоби пармезан та все , що до нього близько. Навіть проволоне купляли ( тут є магазин де сири, соуси пасту привозять з Італії, гарної якості ). але з Проволоне в них не склалось, бо він, коли молодий на смак трохи солодкуватий і м'якої консистенції, що добре ріжеться та не тягнеться за ножем. А тут відчувається не приємна гіркота і в'язкий. Розчарування. А ось з пармезаном та схожими сирами тут рай, гарний вибір і ціна приємна. І в них дуже смачний грецький йогурт місцевого виробництва.

Посилання на коментар

25 хвилин тому, allanek сказав:

Ні, не космос, навіть фермерське.

М'ясо та кури тут смачні (сире), місцевий аналог хамону чи прошутто дивує відвертою копченістю, поки найшла один вид шинки, що нас влаштовує. Місцеві сири то дуже дивна річ, навіть не можу розповісти на що вони схожі і мені не до смаку може тому, що нам до вподоби пармезан та все , що до нього близько. Навіть проволоне купляли ( тут є магазин де сири, соуси пасту привозять з Італії, гарної якості ). але з Проволоне в них не склалось, бо він, коли молодий на смак трохи солодкуватий і м'якої консистенції, що добре ріжеться та не тягнеться за ножем. А тут відчувається не приємна гіркота і в'язкий. Розчарування. А ось з пармезаном та схожими сирами тут рай, гарний вибір і ціна приємна. І в них дуже смачний грецький йогурт місцевого виробництва.

Грецькій йогурт, якщо кинути в морозиловку упаковку. Потім поставити на розморозку в тепле приміщення на друшляг закритий сіткою для стирки с дуже мілким отвором тканини( аналог марлі, але без волокон) зверху тарілку і невеличкій груз в віді банці з крупою вагою 1,5 кг отримаєте гарний творог, приемного смаку і гарний консистенції. Це буде саме більш схожий варіант сиру. Чім більша вага пресу, тім більш сухіший сир ( тут вже що більше до вподоби, я люблю вологій, не твердий)

• Дякую 1
Посилання на коментар

Аня, дякую, спробую з йогуртом, потім розповім, що з цього вийшло. В мене залишились шматки москітної сітки, вона густіша, ніж сітка на мішку для прання, можна спробувати на неї відкинути. 

Посилання на коментар

9 часов назад, Сарочка сказал:

Та зробить сами горщіки з торфобетону. ( це суміш торфу і цементу, якій робиться в суміші, наче як глина, яку потім по формі ви викладаєте руцями , форма- це любий таз , або дуже великий горщик. Застигає дуже швидко в вашій температурі через 7 днів буде готов до посадці.

Не знаю як Аллі ідея,та мені сподобалась)) Сорочка, всю технологію в студію!!!😅

Де придбати цю суміш? І як її правильно підготувати до роботи?

9 часов назад, Сарочка сказал:

Ой я ще дізналася що в Італії є огірок- диня

Ви маєте на увазі Пепіно? Бо його називають то огірок -диня, то динна груша. У мене сидить зараз 4 рослини розсадою. Ще в лютому колега презентувала насіння. Я навіть не замислювалась над такою культурою, але вона знаючи, що у мене свій будинок і огород, подарувала мені цю екзотику. Спробую виростити

Посилання на коментар

9 часов назад, allanek сказал:

. І моєму здивуванню не було меж - вони ніколи не їли птицю з яблуками!!! І

Алло, поглиблю ваш шок, я теж ніколи не їла птицю з яблуками. Ніхто в нашій родині не готує таку страву. Навіть більше вам скажу, серед колег і знайомих ця страва теж не популярна. Напевно в нашій місцевості інші традиції. Про цю страву всі знають, але не готують.

Я ще на додачу не люблю запечені яблука, тому навіть якщо запікаю курку то без них

Посилання на коментар

Вчора ще розмовляли про троянди. Мої чайно-гібридні всі геть чорні до самісінької землі. Навіть ніяких живих бруньок я на них не бачу. Саме тому і не купила троянди, бо не знаю, може доведеться всі замінити, а може, треба думати чим їх замінити, бо зими зараз не стабільні і троянди дуже страждають.

А от плетисті і кущові на диво повністю зелені. Я б сказала що вони перезимувати краще ніж в тому році. То вже зріє план, чайні викинути, в центр вільної клумби кущову, а навкруги супутників, що будуть підкреслювати красу центральної рослини 

Але поки що почекаю. Може від прищепи прокинеться якась брунька 

• Сумно 1
Посилання на коментар

1 година тому, Nic-олаевна сказав:

Я ще на додачу не люблю запечені яблука, тому навіть якщо запікаю курку то без них

То в вас інша причина. А тут просто не знали, що птицю( курку, гуску чи качку) можна запекти з яблуками. Але ж ви знаєте, що птиця з яблуками запікається, а в випадку з моїми знайомим це було відкриття для них.

Я навпаки, не дуже полюбляю свіжі яблука, а люблю запечені. Якщо свіжі, то це семеренка, справжня. 

• Лайк 1
Посилання на коментар

2 години тому, Nic-олаевна сказав:

Не знаю як Аллі ідея,та мені сподобалась)) Сорочка, всю технологію в студію!!!😅

Де придбати цю суміш? І як її правильно підготувати до роботи?

Ви маєте на увазі Пепіно? Бо його називають то огірок -диня, то динна груша. У мене сидить зараз 4 рослини розсадою. Ще в лютому колега презентувала насіння. Я навіть не замислювалась над такою культурою, але вона знаючи, що у мене свій будинок і огород, подарувала мені цю екзотику. Спробую виростити 

Прихований текст

В прихованому відео  буде сам процесс и результат . Гіпертуф назва самої технології.  Я робила ще простише не вструмляя внутрь ємкість, бо рівність внутреней сторони мені була не важлива, то я просто викладала як е руками і все.  Головне це шар в 3 см, цього достатне, щоб кошик був міцний. Сітку ставила один раз, це складно . Різниці не побачила. Без вермікулита гірше- вага буде більша якщо замінити обьем вермікуліта на обʼєм піску, дуже великій горщик буде важить багато. Вермикуліт додає реалістичности камню. Можна добавити сухого крсителю для бетона за бажанням  посипати зверху на суміш и не перемешивая, тоді состав с красителем буде наравномірно вкраплені в стінку горщика, що теж додасть цікавинки( але це за бажанням)

• Дякую 4
Посилання на коментар

10 хвилин тому, allanek сказав:

То в вас інша причина. А тут просто не знали, що птицю( курку, гуску чи качку) можна запекти з яблуками. Але ж ви знаєте, що птиця з яблуками запікається, а в випадку з моїми знайомим це було відкриття для них.

Я навпаки, не дуже полюбляю свіжі яблука, а люблю запечені. Якщо свіжі, то це семеренка, справжня. 

А я пеку іноді з куркою, яблука самі не люблю печені, але це гарна основа для соусу для цієї же курки , то я дістаю їх з курки и роблю з мʼякоті цих яблук і того ,що стекло з курки в поддон ,додаю травок, спецій,  і блендером занурювальним все це взбіваю. 

• Лайк 1
  • Дякую 2
Посилання на коментар

Часто готую в духовці. Велика скляна форма, в неї кладу посну свинину шматками ( коли мариную, коли ні), картопля великими шматками ( можна якими завгодно), морква брусками ( ріжу на 4 частини) та яблука великими скибками. Травки+ оливкова олія+ молота солодка паприка та гостра, або суміш перців + трохи соєвого соусу ( тільки не той, що ллється наче водичка, а густий, наче патока). Улюблена чергова страва в родині. Яблука можна і не їсти, але вони додають смачної нотки, трохи солодкуватої.

До речі. Тут дуже смачна морква, вдома я не дуже полюбляла додавати моркву, а тут вона настільки смачна та не відчувається в запеченому вигляді специфічним присмаком, що залюбки її їмо в великої кількості.

Фотосесія з кумкватом відміняється сьогодні. В нас дощ, а вона та горщик стоять на відкритій терасі.

Змінено користувачем allanek
  • Лайк 1
Посилання на коментар

2 години тому, Nic-олаевна сказав:

Ні, загальна назва Кароселло . Я обрала сорт Кароселло Медио Лунго Пульезе, бо він з північних регіонів і витривалий до холодних ночей. Суто теплична культура в наших широтах ( мені требо чимось в цьому році засадити теплицю після розсади)  звичайні помідори і перці з баклажанами і так непогано ростуть на вулиці, тож в цьому році обираю щось, що витримує дуже високі температури і  обіраю для теплиці дини і кароселло. Дині я вже пробовала , точно знаю що їм теплиця підходить. А ось це кароселло щось зовсім нове. Був також досвід з ківано( 2 рослини були) отримала з них 2 здоровенних ведра ціх ківано різної ступені стиглості за час вирощування. В цілому з плюсів- гарно храняться. З мінусів - смак огірка в стадії семенніка. Мені таке не до вподоби. 

Посилання на коментар

1 час назад, Сарочка сказал:
  Показать контент

В прихованому відео  буде сам процесс и результат . Гіпертуф назва самої технології.  Я робила ще простише не вструмляя внутрь ємкість, бо рівність внутреней сторони мені була не важлива, то я просто викладала як е руками і все.  Головне це шар в 3 см, цього достатне, щоб кошик був міцний. Сітку ставила один раз, це складно . Різниці не побачила. Без вермікулита гірше- вага буде більша якщо замінити обьем вермікуліта на обʼєм піску, дуже великій горщик буде важить багато. Вермикуліт додає реалістичности камню. Можна добавити сухого крсителю для бетона за бажанням  посипати зверху на суміш и не перемешивая, тоді состав с красителем буде наравномірно вкраплені в стінку горщика, що теж додасть цікавинки( але це за бажанням)

Аня, подивилась я це відео до кінця. Що можу сказати. Нічого собі проста технологія! Там поводитися треба чимало, а на виході виріб "ну так собі"....діло смаку. На камінь воно мені не схоже. Шматок цемента і є шматок цемента.

Воно мені нагадало оті неймовірної "краси" вироби, коли ганчірку мачають в цемент і дають їй застигнути в формі кашпо. Як по мені, то тоді вже краще зробити "бомжацький" габіон. Це коли кладуть на землю колесо, ставлять навколо нього сітку, проміжок між колесом і сіткою засипають камінням, а в середину колеса садять рослини. А щоб колеса не було видно, поверхню засипають корою великої фракції

Посилання на коментар

27 хвилин тому, allanek сказав:

Часто готую в духовці. Велика скляна форма, в неї кладу посну свинину шматками ( коли мариную, коли ні), картопля великими шматками ( можна якими завгодно), морква брусками ( ріжу на 4 частини) та яблука великими скибками. Травки+ оливкова олія+ молота солодка паприка та гостра, або суміш перців + трохи соєвого соусу ( тільки не той, що ллється наче водичка, а густий, наче патока). Улюблена чергова страва в родині. Яблука можна і не їсти, але вони додають смачної нотки, трохи солодкуватої.

До речі. Тут дуже смачна морква, вдома я не дуже полюбляла додавати моркву, а тут вона настільки смачна та не відчувається в запеченому вигляді специфічним присмаком, що залюбки її їмо в великої кількості.

Фотосесія з кумкватом відміняється сьогодні. В нас дощ, а вона та горщик стоять на відкритій терасі.

З яблуками , мені подобається в запеканні подібним образом ,поєднання яблука+ фенхель. І яблука+ морковь+ с кореневої селерою теж гарно. Про соєвий соус я вас розумію, для запікання завжди використовиваю теріякі- він як раз густий як патока , бо з цукром і також містить крохмаль в составі що дозволяє триматися зверху овочів.

Посилання на коментар

4 минуты назад, Сарочка сказал:

Ні, загальна назва Кароселло . Я обрала

А, он ви про що. Такого я ще не вирощувала і навряд чи захочу))

5 минут назад, Сарочка сказал:

Був також досвід з ківано( 2 рослини були) отримала з них 2 здоровенних ведра ціх ківано різної ступені стиглості за час вирощування. В цілому з плюсів- гарно храняться. З мінусів - смак огірка в стадії семенніка. Мені таке не до вподоби. 

Для мене смак ківано то навіть не отой перезрівший огірок, а якась незрозуміла субстанція без смаку і запаху, схожа на соплі (вибачте за поямоту), а не на щось їстівне))

7 минут назад, Сарочка сказал:

Суто теплична культура в наших широтах ( мені требо чимось в цьому році засадити теплицю після розсади)

Я прийшла до цікавого висновку, щодо використання теплиці. Я зрозуміла що вона мені приносить більше користі восени, ніж весною. 

Так, весною можна в теплиці отримати ранню зелень і огірки. Але це потребує чималих зусиль, бо живу на півночі і березень, квітень і травень - не стабільні місяці по нічній температурі. А от осінню, майже весь жовтень включно, а іноді і листопад в теплиці можна отримувати огірки, помідори, зелень...доволі довго. Ще нема мінусів вночі і за літо земля має великий потенціал тепла. Єдина умова - контролювати хвороби, бо вони в цей період розвиваються активніше.

Тому в цьому році буду змінювати свою тепличну технологію. Залишу в теплиці вільне місце, щоб десь наприкінці травня-червні посіяти огірок і ранній помідор. У нас у відкритому грунті все це відходить десь в серпні-вересні, а в теплиці ще буде 

Посилання на коментар

4 хвилини тому, Сарочка сказав:

використовиваю теріякі- він як раз густий як патока

Я теж в Україні ним користувалась. Але його треба дивитись, бо є густий, а є такий, як водичка. тут купила ось такий, він нейтральний, підходить  до всього. Пляшку треба добряче трясти, бо можна не дочекатися, коли він вибулькне

72ca13ae-e028-479c-ac4d-ff76d9c6ba03.JPEG

• Лайк 1
Посилання на коментар

8 хвилин тому, Nic-олаевна сказав:

Аня, подивилась я це відео до кінця. Що можу сказати. Нічого собі проста технологія! Там поводитися треба чимало, а на виході виріб "ну так собі"....діло смаку. На камінь воно мені не схоже. Шматок цемента і є шматок цемента.

Воно мені нагадало оті неймовірної "краси" вироби, коли ганчірку мачають в цемент і дають їй застигнути в формі кашпо. Як по мені, то тоді вже краще зробити "бомжацький" габіон. Це коли кладуть на землю колесо, ставлять навколо нього сітку, проміжок між колесом і сіткою засипають камінням, а в середину колеса садять рослини. А щоб колеса не було видно, поверхню засипають корою великої фракції

Ну з «красою не імовірною» є біда- вони развалюються досить швидко . :)

відео такі трохі затягнуто. По факту із важкого там буде перемішати суху суміш в тазу( я роблю венчиком на шуруповерт ,то в мене це не так мучітельно, як в відео) 

А ось зовнішній вигляд, то вже аргумент, и так, бетон, є бетон. Але поки що не знайшла альтернативу як зробить горщик великого розміру . Ідея з колесами теж ідея , але мені потрібні рухомі кадки. +/- 35-50 літрів. Покі що або деревʼяне кашпо і внутрь гроубег, або ось такі. Більше ідей нема. 
А може в когось є ще якісь думки як зробити не за всі гроши міру великі садови вазони?

Посилання на коментар

18 хвилин тому, Сарочка сказав:

Покі що або деревʼяне кашпо і внутрь гроубег, або ось такі. Більше ідей нема. 
А може в когось є ще якісь думки як зробити не за всі гроши міру великі садови вазони?

Купувала в Ікеї ящики, фарбували та ставили туди пластикові горщики (на фото). Такі самі, навіть різного розміру, ящики бачила в Епіцентрі на Полярній, тож в інших теж повинні бути. Ну і кошики з лози. Але не ті, що в Юску продаються, вони мені подобаються і їх в мене було багато, тільки для кімнатних квітів. Я про кошики з лози, що продавали на господарському ринку на Почайній або в Петрівцях вивозили кошики різного розміру і ще з трави або соломи робили великі скульптури бичка чи коника , чи ще якісь. Ось такі кошики витримують і сонце, і дощ. Всередину ставите пластикового горщика. До того ж лоза його трохи захищає від пекучого сонця. Аня, з вашою завзятістю, то ви самі тих кошиків запросто наплести можете. В вас же болото чи то ставок поряд. Росте і верба, і горішник повинен теж бути. Зараз якраз час різати гілки для кошиків. Фото забула додати🤭

20220731_190521.jpg

Змінено користувачем allanek
  • Лайк 3
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...