Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Сад і все про нього.

allanek

Рекомендовані повідомлення

1 хвилину тому, allanek сказав:

Це як? 

Якщо борщ їси, то вари з квасолею. А, не проходить, бо тільки ти її їси. 

Іноді я просто її в горщику заливаю окропом, додаю якихось травок  та ставлю в духовку, щоб вона там потомилася. Ну і вінегрет, звісно.  В нас теж квасоля ( як і авокадо), люба, не прижилась в родині. Тримаю для борщу, бо з нею смачно.

Іра, над вами літало(((?

відварила багато, бо я квасолю дуже люблю, але переоцінила свої сили ))

Ал, воно не просто літало, а над нами збивали і так було гучно, що я навіть в своєму бомбосховищі все чула...мене перший раз тіпало, хоч до цього в 500 метрах і шлюхеди падали і частини ракет , я перший раз подумала що всьо (( впало на тауни і на приватні будинки в Гостомелі, перший раз отак

молодець що поїхала

• Сумно 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

10 хвилин тому, allanek сказав:

Це як? 

Якщо борщ їси, то вари з квасолею. А, не проходить, бо тільки ти її їси. 

Іноді я просто її в горщику заливаю окропом, додаю якихось травок  та ставлю в духовку, щоб вона там потомилася. Ну і вінегрет, звісно.  В нас теж квасоля ( як і авокадо), люба, не прижилась в родині. Тримаю для борщу, бо з нею смачно.

Іра, над вами літало(((?

Літало то не то слово, бо воно в їх стороні ще і падало, на будинки

• Сумно 3
Посилання на коментар

4 минуты назад, irina1969 сказал:

відварила багато, бо я квасолю дуже люблю, але переоцінила свої сили ))

Ал, воно не просто літало, а над нами збивали і так було гучно, що я навіть в своєму бомбосховищі все чула...мене перший раз тіпало, хоч до цього в 500 метрах і шлюхеди падали і частини ракет , я перший раз подумала що всьо (( впало на тауни і на приватні будинки в Гостомелі, перший раз отак

молодець що поїхала

У нас теж літало, і вибухало, а потім знову літало. Щоправда літало майже над головою, а вибухало на щастя десь поодаль. Куди влучило, всі мовчать. Помітила що останнім часом все якось не розголошують

• Сумно 2
Посилання на коментар

1 годину тому, irina1969 сказав:

Ой давайте про їжу та квіти, бо після  ночі мені треба позитиву ((

Питання до шановних панянок, маю багато відварної білої квасолі, ніхто у мене бобові окрім мене не їсть(( я вже з неї готувала: суп, вінегрет, салат з чорносливом ( щось по- закарпатськи), паштет, що ще можна? Умова _- без томату

Знайшла своє фото цієї закарпатської страви " гуцульська варя" називається

"Варя гуцульська - це традиційна українська страва, яку готували в родинах під час посту. Це поживний та ситний салат, якій чимось схожий на вінегрет. Але плутати ці дві страви не варто, бо вони мають різну рецептуру та походження. Перша згадка про варю з'явилася у 1899 році у дослідженнях Шухевича - на той момент вона була вже популярна."

FB_IMG_1742377507776.jpg

Перше що прийшло на ум

1 теплий салат з квасолі з зеленою ботвою ( зелень яка подобається і є в наявності)

2 салат квасоля з яйцем

3 квасоля з грибами

4 квасоля з картоплею та цибулею в горщику томлена

5 квасоля смажена з овочами на пательні ( якщо залишились овочі в морозилці солодкий перец+кабачок, або баклажан)

6 квасоля з картоплею и оливками теж не погане поєднання

7 до квасолі гарно -бекон, або мисливські ковбаски, або шкварка з цибулею 

Взагалі варіацій безліч . Квасоля в вегетаріанстві займає одно з перших місць бо замінює мʼясо. То приймайте квасолю за умовне мʼясо і далі по любому традіціонному рецепту робить. Тількі відварну додаєте вже бліжче до фіналу

Змінено користувачем Сарочка
  • Дякую 1
Посилання на коментар

9 хвилин тому, Сарочка сказав:

3 квасоля з грибами

Для мене це дуже важка їжа. Квасоля, сама по собі, ситна, гриби теж. Як і квасоля з картоплею. Тому я, якщо квасолю в горщику готую, то тільки квасолю, іноді ще моркву можу додати. В вінегреті воно все якось збалансовано- трохи квасолі, трохи картоплі, солоні огірки та морква і буряк. А так, щоб дуетом, квасоля з картоплею чи грибами, то ні. Звісно, що то діло смаку та звичок)))

Дівчата, тримайтесь. Я досі не можу позбутися тих відчуттів, коли шахед чи ракета над будинком літали. Тож добре розумію. що ви відчували((( Якщо ще і падає десь поряд, то страшне(((

Змінено користувачем allanek
  • Лайк 1
Посилання на коментар

1 хвилину тому, allanek сказав:

Для мене це дуже важка їжа. Квасоля, сама по собі, ситна, гриби теж. Як і квасоля з картоплею. Тому я, якщо квасолю в горщику готую, то тільки квасолю, іноді ще моркву можу додати. В вінегреті воно все якось збалансовано- трохи квасолі, трохи картоплі, солоні огірки та морква. А так. щоб дуетом, квасоля з картоплею чи грибами, то ні. Звісно, що то діло смаку та звичок)))

Дівчата, тримайтесь. Я досі не можу позбутися тих відчуттів, коли шахед чи ракета над будинком літали. Тож добре розумію. що ви відчували((( Якщо ще і падає десь поряд, то страшне(((

Я квасолю погано переношу, тількі з додаванням деякіх спецій, а вони дуже спеціфічни і додають східний яркій смак. То лобіо, це край для мене. А ось чоловік готов їсти квасолю постійно, ну можна  ще квасолю замінити на нут, або сочевицю що в цілому не відміняє загального підходу- бобови= мʼясо . 
до речі, котлети з квасолі , якщо її ну дуже багато.

Посилання на коментар

1 година тому, Сарочка сказав:

ну можна  ще квасолю замінити на нут, або сочевицю

Я дуже люблю суп з сочевиці. Готується швидко, смачний та не обтяжує шлунок.  Для мене зовсім протилежно квасолі.

Посилання на коментар

Для мене нут то хумус, я б його як тий Стецько)) стояв би- їв би, сидів би- їв би, спав би- їв би

• Хаха 2
Посилання на коментар

Трохи зміню напрямок розмови. Потроху знайомлюсь з місцевістю, що поряд з моїм будинком. А поряд ось така крамниця. Ірі мої вітання. Зробила пару світлин, бо якось не дуже бігати по крамниці та все фотографувати. Я б там жила, то печера Аладіна 😁Першим ділом очима вперлась в ось цей тазик, металевий звісно, від комоду відірвала себе з великим трудом, про валізи мовчу, бо вони, завжди, діють на мене , як удав на кролика.

fa8cea5f-89f1-479f-bc9f-3d7b0e3b916b.JPEG

9d6c0848-9cf8-45b5-9ca0-211fdcd61cc3.JPEG

17775c3b-820a-4dc2-bcc3-600ca9d39668.JPEG

• Лайк 2
  • Дякую 2
Посилання на коментар

53 хвилини тому, irina1969 сказав:

Для мене нут то хумус, я б його як тий Стецько)) стояв би- їв би, сидів би- їв би, спав би- їв би

В мене також хумус майже ведрамі їдять. Після хумуса так само іде кукурудза. Як завжди - потеревенити про квасолю- то мені теж таке надо :). Ось що мала на увазі з овочами - в даному випадку азійская сумішь+ місо паста+ вакаме. Овочі довожу до альденте на високий тепмпературі. Швидко, смачно. Квасоля до овочів десь 50/50

IMG_0735.jpeg

• Дякую 2
Посилання на коментар

Оце я розумію, все як я люблю...бери все!!!!!

Це я про печеру в Чорногорії

• Лайк 1
  • Хаха 1
Посилання на коментар

3 хвилини тому, allanek сказав:

Трохи зміню напрямок розмови. Потроху знайомлюсь з місцевістю, що поряд з моїм будинком. А поряд ось така крамниця. Ірі мої вітання. Зробила пару світлин, бо якось не дуже бігати по крамниці та все фотографувати. Я б там жила, то печера Аладіна 😁Першим ділом очима вперлась в ось цей тазик, металевий звісно, від комоду відірвала себе з великим трудом, про валізи мовчу, бо вони, завжди, діють на мене , як удав на кролика.

fa8cea5f-89f1-479f-bc9f-3d7b0e3b916b.JPEG

9d6c0848-9cf8-45b5-9ca0-211fdcd61cc3.JPEG

17775c3b-820a-4dc2-bcc3-600ca9d39668.JPEG

О  О О  ух якій комод. Нет слов, по фото заліпательно , уявляю , як вживу. 

• Дякую 2
Посилання на коментар

2 хвилини тому, Сарочка сказав:

О  О О  ух якій комод. Нет слов, по фото заліпательно , уявляю , як вживу. 

Скажіть!!! Я обожнюю такі крамничкі  там дійсно можна такі скарби відшукати і все м'яко кажучі не масмаркет

Я колись літаком перла джеркало з такої крамничкі з городу Парижу , дзеркало немаленьке, але запакувала  його як картину, 2 митниці розпаковували, але ж доперла бо відірвати його від мене можна було тільки з руками🤣

• Хаха 3
Посилання на коментар

2 хвилини тому, Сарочка сказав:

Овочі довожу до альденте

Чомусь навіяло оцим"альденте". Якщо не дивились старий фільм "Аванті",  із Джеком Леммоном і Джульєтт Міллз, обов'язково подивіться. Особливо зараз, в такому настрої після ночі.

6 хвилин тому, irina1969 сказав:

бери все!!!!!

Угу, я ж казала про печеру Аладіна, в мене нема джина, щоб виконав усі мої бажання. Про тазик поки в роздумах😁

6 хвилин тому, Сарочка сказав:

уявляю , як вживу. 

Так, фото не передає всієї краси, там таке дерево, не можу передати. Влучно сказала - "заліпательно".

• Лайк 1
Посилання на коментар

Ось цю красу я місяця два спостерігаю. І весь час квіти так рясно цвітуть. Звичайний будинок біля дороги, Навіть нема двору, сходинки, що ведуть одразу до дверей будинку, вздовж яких оцей  квітковий водоспад. Каміння, то шматок скелі, тут часто таке бачу, іноді будинок прямо до великого шматка скелі можуть приліпити.

09634ef7-6294-4a6e-a2b6-5c0ee4a2d15f.JPEG

47a7f34a-906c-4ad4-90ab-b46f1476e298.JPEG

a26f1842-b97d-4bab-b6c4-05afb582d4d5.JPEG

• Дякую 3
Посилання на коментар

дуже гарно! Все що у нас однорічники та екзоти у вас умовно в кожній хаті

• Дякую 1
Посилання на коментар

Якби тільки в хаті, воно в них бур'яном росте де завгодно. Колись в мене була ліана з таким листям, тільки дрібним.  Пам'ятаю, скільки часу я на неї полювала, поки вона в мене з'явилась. А тут воно  де  якісь хащі, там і ця рослина під ними. Де я її сфотографувала? Правильно, над дорогою - зверху салат з усіляких рослин, під ними оцей "лопух".

913db43b-dcd0-4083-a6ab-416446a97494.JPEG

Посилання на коментар

З приводу "росте кріп". Тут є таке собі "село" Жабляк, в якому мріють чи то жити, чи то мати хатинку відсотків 80 мешканців країни. Гірськолижний курорт. Приблизно, як в нас Буковель, тільки там ще озеро надзвичайної краси є. Ну от, якось в розмові нам кажуть: " Як? Ви ще не були в Жабляку? Вам обов'язково треба туди поїхати. В цьому році там сніг ( до цього 3 роки не було) і такі гарні ялини-сосни, треба їхати" . На що я показую ось це фото ( дорога до будинку) і питаю:" Така дорога до Жабляку?" У відповідь:" Зрозуміло. Вам не треба взимку в Жабляк. " 😁

Изображение 384.jpg

• Дякую 2
Посилання на коментар

2 години тому, allanek сказав:

З приводу "росте кріп". Тут є таке собі "село" Жабляк, в якому мріють чи то жити, чи то мати хатинку відсотків 80 мешканців країни. Гірськолижний курорт. Приблизно, як в нас Буковель, тільки там ще озеро надзвичайної краси є. Ну от, якось в розмові нам кажуть: " Як? Ви ще не були в Жабляку? Вам обов'язково треба туди поїхати. В цьому році там сніг ( до цього 3 роки не було) і такі гарні ялини-сосни, треба їхати" . На що я показую ось це фото ( дорога до будинку) і питаю:" Така дорога до Жабляку?" У відповідь:" Зрозуміло. Вам не треба взимку в Жабляк. " 😁

Изображение 384.jpg

О ,я памʼятаю той рік- в мене діти народились в січні, в той день випав сніг. І ця біла зараза сипала кожену ніч, щоб виштовхнути коляску з двору потрібно було кожен  ранок чистити, а гуляла я як раз в парке Совки на сусідній вулиці і там саме такі сосни скрізь були

• Лайк 1
Посилання на коментар

12 годин тому, Сарочка сказав:

О ,я памʼятаю той рік- в мене діти народились в січні, в той день випав сніг.

А ми переїхали з квартири в заміське життя, в гостьовий будинок. Це було 30 грудня. Зима того року була сніжна, з вікон здавалось наче в зимову казку потрапив. Настала весна та принесла повінь, якої я більше ніколи не бачила. Вода до обрію.

Другий раз таке сталося, коли в нас хлопці шлюз підірвали, то там  ріка не просто розлилася, там рівень води піднявся так, що спочатку в нас паркан, кілька останніх секцій були затоплені по саму верхівку.

Изображение 1418.jpg

Изображение 1555.jpg

• Лайк 1
  • Сумно 1
Посилання на коментар

13 годин тому, allanek сказав:

А ми переїхали з квартири в заміське життя, в гостьовий будинок. Це було 30 грудня. Зима того року була сніжна, з вікон здавалось наче в зимову казку потрапив. Настала весна та принесла повінь, якої я більше ніколи не бачила. Вода до обрію.

Другий раз таке сталося, коли в нас хлопці шлюз підірвали, то там  ріка не просто розлилася, там рівень води піднявся так, що спочатку в нас паркан, кілька останніх секцій були затоплені по саму верхівку.

Изображение 1418.jpg

Изображение 1555.jpg

Гарно. А ще більше гарно, що ви зараз в безпеці.  
Бо коли з кожного вікна на три сторони бачиш як як вибухають Шахеди, то то завжди є розуміння , що збили сегодня

занадто низько, і зранку от це от все - це чергове знищене житло і жіття. 
В останній час як по розкладу 23- 00 готуємось десь через годину починається. 
це мені нагадує початок віни, у цих краях паскуд був розклад десь чотири через чотири гатили Градамі і Піоном. …… яка ж все такі зміюка дала назву, що артилерія і інша далекобійна фуйня повинна мати назву ,як квитки саду. Це якісь абсурд, бо квіти це гарно.  А це орудиє массового знищення , не має жодного натяку на сад, даже якщо сову на глобус, то теж ніяк назва не натякається на квитку. 

Змінено користувачем Сарочка
  • Лайк 1
  • Сумно 1
Посилання на коментар

Дівчата, всім добрий ранок. У мене є таке питання. Коли захожу на форум, мені пропонує встановити додаток "Строим дом". Що це? Якесь нове правило?

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...