Nic-олаевна Опубліковано: 21 березня Поділитись Опубліковано: 21 березня І розповім, як пройшла наша ніч. Такого страхіття натерпілися. Горів будинок у сусіда, що розташований за моїм огородом. Там мешкав самотній чоловік, дуже зловживаючий алкоголем. Хто зна що відбулося, але як загорівся будинок вчора в 16:00, так тушили його всю ніч, аж до 7 ранку. Господаря знайшли в середині. Але що хочу зауважити. Почався літ шахедів і їх збиття, і пожежна служба просто поїхала, бо небезпека. Люди бігають, телефонують в пожежну, а ті кажуть, як мине небезпека ми приїдемо. Будинки побудовані щільно і у кожного халамидники у вигляді дерев'яних недо-сараїв (бо цей злам по іншому не можна назвати). З горем пополам приїхали таки пожежники знову. Картина: палає будинок, летять шахеди, їх збивають і все це одночасно. Напевно, сьогодні з ранку треба починати не з кави, а з заспокійливих... 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: 21 березня Поділитись Опубліковано: 21 березня 42 хвилини тому, Nic-олаевна сказав: Дівчата, всім добрий ранок. У мене є таке питання. Коли захожу на форум, мені пропонує встановити додаток "Строим дом". Що це? Якесь нове правило? ,Добрий ( попри все) Нема такого правила...у мене так бува коли з телефона, але через раз Україна така маленька, що ми в Київській чудово знаємо коли починають збивати шахедів в Сумській...треба це якось пережити 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 21 березня Автор Поділитись Опубліковано: 21 березня Наташа, в мене нема пропозиції встановити додаток. Дівчата, головою я розумію, що, наче , в безпеці, але, коли читаю новини чи як вас зараз, то зсередини мене починає заповнювати страх, якось повільно та в'язко. Таке саме відчуття в мене було через 2 роки війни, коли спочатку читала чиїсь спогади, потім подивилась фільм про те, як все починалось в Казаровичах, Демидові та в нас шлюз підривали. Такого жахливого страху я не відчувала в перші 2 тижня, коли сиділи під постійними обстрілами, теж по розкладу, коли знала, що поспати можна з 11-ї вечора до 4-ї ранку. Тож читаю вас і не радію від того, що в мене по черепиці альпійськи галки чвиринкають та морем пахне, навпаки, наче я там, з вами. Хочеться сказати якісь теплі заспокійливі слова але не хочу, щоби це виглядало фальшивим, тому краще помовчу зі словами співчуття, бо добре розумію, як вам там. В перше літо, коли одразу прилетіло 7 ракет в Лютіж вранці, щоб хоч якось заспокоїтись, взяла вудку, сіла на березі ловити карасів. Бо то було єдине, що могло дати хоч якусь рівновагу- вода, птахи, риба. І тут почались дзвінки знайомих. Я розумію і вдячна, що люди хвилюються, чи все в нас добре, чи потрібна допомога. Сама так робила в таких випадках. Але одночасно з вдячністю, раз за разом, поки розповідала кожному, я знову і знову відчувала той страх , коли неподалік падали ракети. Невже нема справедливості та поребрик, без виключення, не буде покараний та не згине це суцільне зло? Я тут Дудя подивилась, де він питав свого візаві( не знаю того армянина), чи винні російськи діти в війни, щоб до них прилітало від України на дитячий майданчик. От я не висловлююсь нецензурно, але тут не стрималась. Сука, діти в нього не відповідають за батьків. А те, що вони виховуються в ненависті до України і через кілька років будуть готові, наче зомбі, прийти і вбивати нас та наших дітей, про це він , такий розумний та гуманий, не хоче поговорити? Таки рузьки, хоч які ліберали, виглядають гарно тільки в одному випадку, коли дохнуть. В нас точно тема про сад? Хоча сад то наше життя, а життя воно різне... 1 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 21 березня Автор Поділитись Опубліковано: 21 березня Таки Гугля слідкує за нами. я про те. що не сварюсь нецензурно. І що? відкриваю Ютуб і замість новин мені підсовує Чичваркіна. Там кілька секунд, послухайте про мат😁 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nic-олаевна Опубліковано: 21 березня Поділитись Опубліковано: 21 березня 8 часов назад, allanek сказал: І тут почались дзвінки знайомих. Я розумію і вдячна, що люди хвилюються, чи все в нас добре, чи потрібна допомога. Сама так робила в таких випадках. Але одночасно з вдячністю, раз за разом, поки розповідала кожному, я знову і знову відчувала той страх , коли неподалік падали ракети. Я думала, що лише мені не по собі, коли родичі починають телефонувати і питати що да як. Іноді вичитають новину про область чи район, і починають дзвонити. Іноді так і хочеться їм сказати: "ви чого очікували, щоб я точно-точно опинилась в епіцентрі подій? Ви хоч на карту подивіться, де це і подумайте головою". Але, теж розумію, що це ж вони турбуються, а моя реакція неадекватна 8 часов назад, allanek сказал: В нас точно тема про сад? Про сад, про сад. Просто з вікон сад вже не той...він в куряві війни 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 21 березня Автор Поділитись Опубліковано: 21 березня 3 хвилини тому, Nic-олаевна сказав: Я думала, що лише мені не по собі, Ще в мене є знайома, яка могла щось залишити мені в Вацапі...приготуйтесь... о 12-й годині ночі!!! Розумієте, що можна думати, коли в тебе телефон дзвякає посеред ночі, бо вона згадала, що не відповіла мені на те, про що була мова 4 дні тому. Тобто, я маю пару годин, щоби хоч якось придрімати перед тим, як почнуть шахеди-ракети летіти до нас, а тут телефон дзвяк, тебе на ліжку підкинуло, бо хто чекає гарних новин в таку годину, а це Лена згадала, що забула мені відповісти. Вона, навіть, не питала, чи не розбудила мене, просто написала і відправила😡. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: 21 березня Поділитись Опубліковано: 21 березня у мене питання, солодкий перець та баклажани вилазять пізніше томатів ? я в тому році садила, але не пам"ятаю Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 21 березня Автор Поділитись Опубліковано: 21 березня І я вже підзабула, але здається, що так. Перці більш примхливі, ніж помидори. Про баклажани не скажу. Садила тільки раз і одразу прилетіли колоради. Звідки взялись, хто знає, бо картоплю ніхто поряд не садив. Але факт- посадила "синенькие" - завелися колоради. Нема "синеньких"-десь полетіли і колоради. А ти що, в теплицю розсаду готуєш? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: 21 березня Поділитись Опубліковано: 21 березня 12 хвилин тому, allanek сказав: І я вже підзабула, але здається, що так. Перці більш примхливі, ніж помидори. Про баклажани не скажу. Садила тільки раз і одразу прилетіли колоради. Звідки взялись, хто знає, бо картоплю ніхто поряд не садив. Але факт- посадила "синенькие" - завелися колоради. Нема "синеньких"-десь полетіли і колоради. А ти що, в теплицю розсаду готуєш? Дякую. Ага готую. В цьому році не купляла ніяких екзотів, у баришні на ФБ купила гарний набір насіння( 3 сорти ранього перцю , 7 сортів помідорок, баклажан, цибулька та гарбуз) -100 грн, насіння щедро так насипано👍 мені на пару років вистачить Чоловік погрожує, що буде робити ще 2 високі грядки, так що кудись приткну ще мене тиркнуло, я начеренкувала колеусів,білих своїх пеларгоній, перший раз в житті замовила петунії,ще якусь дрібноту в черенках , місця нормальні на підвіконні закінчились...це як в тому анекдоті з Мапет шоу ❤️-у Лондоні страшенно велика кількість людей, на цвинтарі залишились тільки стоячі місця🤪 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 21 березня Автор Поділитись Опубліковано: 21 березня Згадала...хтось колись викладав в темі(начебто) ролик, де мужик казав. що не буде більше багато городу саджати, помідорів кущів 200 та перцю 100 чи щось таке😂 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: 21 березня Поділитись Опубліковано: 21 березня Тільки що, allanek сказав: Згадала...хтось колись викладав в темі(начебто) ролик, де мужик казав. що не буде більше багато городу саджати, помідорів кущів 200 та перцю 100 чи щось таке😂 так десь так само)) це Богданович з Хотяновки🤣 він у тік-тоці, а я його не ставлю 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 21 березня Автор Поділитись Опубліковано: 21 березня А ще я пам'ятаю...це дуже давно було...як Іра казала, що городину ніколи саджати не буде 😁. Ти малину посадила? Якщо в тебе умови схожі на мої, то вона буде сама собі рости та плодоносити. тільки ремонтантну. В нас її стільки було, без ніяких "танців". Навіть лісова по-під парканом ( де не було фундаменту) намагалась пролізти та оселитися. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: 21 березня Поділитись Опубліковано: 21 березня 8 хвилин тому, allanek сказав: А ще я пам'ятаю...це дуже давно було...як Іра казала, що городину ніколи саджати не буде 😁. Ти малину посадила? Якщо в тебе умови схожі на мої, то вона буде сама собі рости та плодоносити. тільки ремонтантну. В нас її стільки було, без ніяких "танців". Навіть лісова по-під парканом ( де не було фундаменту) намагалась пролізти та оселитися. то була якась інша Іра🤣 не, слава Господу ми не любимо ягоди, я їм тільки чорну смородину, але мені свекруня з села передає і свіжу, і перекручену... я от думаю куди мені втулити ще одну грушу😊 не знаю як колоради, але з потеплінням до нас злітаються друзі..пішла курку та шашлик маринувати до речі про груши...в Проксимі восени купила сливу і що мені дуже сподобалось, що всі плодові у них з ЗКС, може комусь буде цікаво 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nic-олаевна Опубліковано: 21 березня Поділитись Опубліковано: 21 березня 2 часа назад, allanek сказал: Ще в мене є знайома Я зараз цілодобово в інтернеті. Тобто на телефоні одразу ввімкнений і вайфай і мобільний інтернет. Тому цілодобово лізуть повідомлення з усіх месенджерів. Але у мене в налаштуваннях тих месенджерів відключено звук. Навіть якщо мені вночі прийде мУльйон повідомлень, телефон не бовкає. На екрані у мене видно, в який месенджер прийшло повідомлення і я його читаю коли мені зручно. 2 часа назад, irina1969 сказал: у мене питання, солодкий перець та баклажани вилазять пізніше томатів ? я в тому році садила, але не пам"ятаю Так, перець і баклажани сходять пізніше за помідори і ростуть теж повільніше в розсаді. Якщо помідор може вже вискочити на 3 день, то ці хлопці на 6-7. У мене баклажани вже розпікіровані в касету, а перці ніяк не хочуть давати справжній листок, так і сидять з 2-ма сімядольними. Іро, ви баклажани плануєте садити в теплицю? Якщо так, то десь після 20 квітня (але звісно дивимось погоду) я висаджую уже баклажани. Колись мені не вистачило своєї розсади, тотпвшла я в квітні на базар. На мене там дивилися як на притрушену, бо хто ж в квітні баклажани садить 🤪 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nic-олаевна Опубліковано: 21 березня Поділитись Опубліковано: 21 березня (змінено) 2 часа назад, irina1969 сказал: мене тиркнуло, я начеренкувала колеусів,білих своїх пеларгоній, перший раз в житті замовила петунії,ще якусь дрібноту в черенках , місця нормальні на підвіконні закінчились...це як в тому анекдоті з Мапет шоу ❤️-у Лондоні страшенно велика кількість людей, на цвинтарі залишились тільки стоячі місця Оооо, то це весняна хвороба всіх часів і народів 😅 Я оце порахувала, скільки замовила за весну пеларгоній, то вийшло що у мене на вікнах зараз рівно 20. Ще 8 зимують на роботі. Ще завела 3 ампельних бегонії і....весною мене торкнуло гіппеаструми, то маю і дорослу цибулину з бутонами, і підрощені сіянці, і чекаю ще посилку з насінням цих квітів. А там ще фуксії з погреба не витягувала, орхідеї розсадила, аглаонема стоїть на вкоріненні...Хто за цим всім буде доглядати і коли, я поки що думати не хочу😅 Змінено 21 березня користувачем Nic-олаевна 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: 21 березня Поділитись Опубліковано: 21 березня 11 хвилин тому, Nic-олаевна сказав: Я зараз цілодобово в інтернеті. Тобто на телефоні одразу ввімкнений і вайфай і мобільний інтернет. Тому цілодобово лізуть повідомлення з усіх месенджерів. Але у мене в налаштуваннях тих месенджерів відключено звук. Навіть якщо мені вночі прийде мУльйон повідомлень, телефон не бовкає. На екрані у мене видно, в який месенджер прийшло повідомлення і я його читаю коли мені зручно. Так, перець і баклажани сходять пізніше за помідори і ростуть теж повільніше в розсаді. Якщо помідор може вже вискочити на 3 день, то ці хлопці на 6-7. У мене баклажани вже розпікіровані в касету, а перці ніяк не хочуть давати справжній листок, так і сидять з 2-ма сімядольними. Іро, ви баклажани плануєте садити в теплицю? Якщо так, то десь після 20 квітня (але звісно дивимось погоду) я висаджую уже баклажани. Колись мені не вистачило своєї розсади, тотпвшла я в квітні на базар. На мене там дивилися як на притрушену, бо хто ж в квітні баклажани садить 🤪 я ще не знаю куди я буду іх дівати...в тому році були в теплиці в цьому році мабудь пійдуть на вулицю, але це не точно Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nic-олаевна Опубліковано: 21 березня Поділитись Опубліковано: 21 березня (змінено) 3 минуты назад, irina1969 сказал: я ще не знаю куди я буду іх дівати...в тому році були в теплиці в цьому році мабудь пійдуть на вулицю, але це не точно На вулиці їх колоради сжеруть до голого гілля за годину. Це або треба поливати їх часто отрутою, або прямо в огороді будувати якісь захисні "стіни" навколо грядки. Я теж хочу спробувати висадити трохи під теплицею, але планую вбити кілки та хоча б в один шар зробити стіни навколо з агроволокна Змінено 21 березня користувачем Nic-олаевна 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 22 березня Автор Поділитись Опубліковано: 22 березня 6 годин тому, Nic-олаевна сказав: Але у мене в налаштуваннях тих месенджерів відключено звук. Навіть якщо мені вночі прийде мУльйон повідомлень, телефон не бовкає. На екрані у мене видно, в який месенджер прийшло повідомлення і я його читаю коли мені зручно. Я не можу вимкнути звук в Вацапі чи Вайбері, бо в мене мама далеко, 86 років, тому ці 2 месенджери завжди ввімкнуті на звук. Телеграм так, без звуку, навіть, без повідомлень бо там нема спілкування з мамою. Ну і моя знайома, це виключення, бо більше нікому в голові не стукає, що треба о 12-ночі щось відправити, якщо це неважливо. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сарочка Опубліковано: 22 березня Поділитись Опубліковано: 22 березня (змінено) 16 годин тому, irina1969 сказав: у мене питання, солодкий перець та баклажани вилазять пізніше томатів ? я в тому році садила, але не пам"ятаю Перец і баклажани довше всходять. Особливо якщо в перцю нема температури ґрунту близько к 30 градусам..тому пророщую на батареї , біля 30 - перці за 3 дні сходять, близько температура к 20- три тижня не дружно сходять, буде багато замерших. А ось томати в 20 нормально сходять. То в вас може бути така картина, що томати вже взійшли, а перці ні. Баклажани десь посередині. якщо температурний режим оптимальний для кожной культури, то я б так порахувала - довше за все баклажани, потім перець, потім томат Змінено 22 березня користувачем Сарочка 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сарочка Опубліковано: 22 березня Поділитись Опубліковано: 22 березня (змінено) 14 годин тому, irina1969 сказав: я ще не знаю куди я буду іх дівати...в тому році були в теплиці в цьому році мабудь пійдуть на вулицю, але це не точно На вулиці в нашій місцевості вони гарно ростуть, едине що вони такі обжори по удобренню. Я в них лонг кидаю прі перевалки в літровий горщик ( осмокот про 5-6 м) 8 гр , і ще потім порцію лонга з калієм .12 гр під корень при посадці. В мене земля річковий песок в більшости составу, то через то гранульоване добриво не вимивається . Перці і баклажани мають здоровий вигляд і усі загружена постійно плодами аж до кінця жовтня в останніх рокі, пока їх не вбʼє мороз, або ви самі їх не знищите в розумінні, що от ці малятко вже не встигнуть вирости. Мінулий рік мені дав додаткового досвіду боротьби з кліщами на баклажанах. Треба їх До пересадки от прям в теплиці обробить Антіклещь. Там однократна обробка і термін очікування 60 днів. То просто превентивно обробити і забути. І також одразу Актарой або чимось від колорада. Від колорада обробляйте потім інтервально до появи плодів. Дали коли рослина вже шипата то колоради не сильно ііі хочуть жерти. С липня я її вже не обробляю Змінено 22 березня користувачем Сарочка 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nic-олаевна Опубліковано: 22 березня Поділитись Опубліковано: 22 березня (змінено) Аня, оце треба стільки добрив під баклажан? Я аж задумалась. У мене баклажани виходить "на голодному пайку". Після висадки, як приживуться, можу підготувати пару разів рідким добривом Рост-концентрат. Потім вони ростуть, ростуть, а потім я пригадую, що у мене ж є баклажани і один раз настоюю гранульоване добриво Курник і тою розведеною настойкою проливаю. От власне і вся годівля за літо А про перці то і взагалі мовчу. Пару разів за літо жбурну жменю нітроамофоски на всю грядку і до побачення. Змінено 22 березня користувачем Nic-олаевна Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nic-олаевна Опубліковано: 22 березня Поділитись Опубліковано: 22 березня Про кліща. Якщо це теплиця, то він там жив, живе і житиме(( Прискати постійно все отрутою теж не вихід. Так, є органічна отрута, але сам же процес обробки працемісткий. Бо від кліща треба обробляти от прям кожен листок та ще й з-під низу. То придбала в цьому році тютюнові шашки. Почитала на них, що їх запалюють в період вегетації в теплицях від кліща і білокрилки. І що тютюновий дим діє на рослини додатково як добриво. Може, у когось є досвід користування такими шашками? Хотіла б почути відгуки очевидців Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сарочка Опубліковано: 23 березня Поділитись Опубліковано: 23 березня 22.03.2025 в 21:56, Nic-олаевна сказав: Про кліща. Якщо це теплиця, то він там жив, живе і житиме(( Прискати постійно все отрутою теж не вихід. Так, є органічна отрута, але сам же процес обробки працемісткий. Бо від кліща треба обробляти от прям кожен листок та ще й з-під низу. То придбала в цьому році тютюнові шашки. Почитала на них, що їх запалюють в період вегетації в теплицях від кліща і білокрилки. І що тютюновий дим діє на рослини додатково як добриво. Може, у когось є досвід користування такими шашками? Хотіла б почути відгуки очевидців Так, але поки стоять в теплиці розсадою , там і хапають. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сарочка Опубліковано: 23 березня Поділитись Опубліковано: 23 березня (змінено) 22.03.2025 в 21:51, Nic-олаевна сказав: Аня, оце треба стільки добрив під баклажан? Я аж задумалась. У мене баклажани виходить "на голодному пайку". Після висадки, як приживуться, можу підготувати пару разів рідким добривом Рост-концентрат. Потім вони ростуть, ростуть, а потім я пригадую, що у мене ж є баклажани і один раз настоюю гранульоване добриво Курник і тою розведеною настойкою проливаю. От власне і вся годівля за літо А про перці то і взагалі мовчу. Пару разів за літо жбурну жменю нітроамофоски на всю грядку і до побачення. В двох словах не відповісти. Але тема дуже цікава В лонге, якщо дивитися на формулу сильно зменшена формула приблизно навпіл. В розрахунку Мітлайдера ( це метод , якій я « ісповедую» на городі) наприклад, кількість добрів, сиплеться в суме за сезон гараздо більше за час вирощування, і сиплеться вона майже кожен тиждень дозовано ,перед зрощуванням , через те, що вони вимивається в низ грунтів с опадами і зрошенням, ось я прикріпила фото 2 , 3 з чого робиться суміш її норми витрати для посадці і щотижневому внеску. В лонгах зменьшен состав , так розумію , що це за стандартом Європі. Ну і тому що гранули залишаються в зоні коріння весь час і повільно вивільняється на протязі 6-8 міс. Ну і 20 гр добрива за 8 місяців життя рослини ,яке набирає габітуса більше ніж метр заввишки і загружено одночасно мінімум 10 плодами начебто і не виглядає багацько в порівнянні з Мітлайдером, у якого кількість добрива мінімально необхідна , але в підсумку через іншу сістему доставки до рослини, суттєво більше в підсумку Якщо ґрунт пісок, ну тобто не сильно поживний від слова зовсім, не чорнозем аж ніяк, а якщо саджати на ньому постійно прожорливи, потужні культури, то ґрунт швидко виснажується, особливо,( якщо ,як в мене ,майже одинакові культури- пасленови , баклажан- картопля- томат 80% городу - то в мене нема сівооброту через нестачу площини, я не саджаю бобови, не саджаю сідерати по площині, не пускаю під пар грядки), то потрібно -що ґрунт віддав на утворення зеленої біомаси, і плодів то і повернуть назад для майбутнього врожаю. Особливо стосується мікроеліментв. наприклад, нестача калію приведе до того, що теплолюбіви рослини будуть погано переносити спеку( нестачу води) і холод - в них будуть не коректно працювати процеси фотосинтезу і це запустить ланцюжок- утворювання крахмалів , цукру в рослині, це спочатку відгукнеться на якості листя, потім завʼязі, потім кількість плодів , і нарешті, смаку. Рослина на межі голодної дієти буде більш уражатися грибковимі хворобами. Дуже часто гороники помилково ознаки сприймають як якась хвороба типу фітофтора, а на ділі- це нестача мікроелементів. давайте трохи буду занудою: Дефіцит мікроелементів у пасльонових (томати, картопля, перець, баклажани) Ось основні ознаки нестачі мікроелементів і як вони проявляються на рослинах: 1. Азот (N) – Загальне пожовтіння та уповільнення росту • Листя стає світло-зеленим або жовтим. • Рослина виглядає ослабленою, ріст сповільнюється. • Нижнє листя жовтіє раніше за верхнє. Це як раз в більшості вирішується гімном( курник), броділкамі, селітрою, компостом, але якщо переборщить можно отримати нітратні овочі 2. Фосфор (P) – Фіолетові або бурі плями • Листя набуває фіолетового відтінку, особливо з нижнього боку. • Рослини ростуть повільно, виглядають карликовими. • Плоди формуються дрібні та пізніше. 3. Калій (K) – Скручування листя і некрози по краях • По краях листків з’являється бурий або жовтуватий крайовий опік. • Листя стає хвилястим, закручується до низу • Рослина слабка, плоди погано формуються. огірок має гіркій смак, уродліву форму дуже часто це сприймається як фітофтороз і якщо порскають « спасателем пасленових, де є мікроелементи і добріва, то на якісь час це вирішується типу «само собою» 4. Кальцій (Ca) – Верхівкова гниль плодів • На плодах (особливо у томатів і перцю) з’являються водянисті плями на кінчику, які швидко стають чорними. • Листя може виглядати скрученим, ламким. • Молоде листя жовтіє, хоча старе виглядає нормально. огірок перестане плодоносити в спеку 5. Магній (Mg) – Жовті плями між жилками • На старих листках з’являється хлороз (жовтіє тканина між жилками, а жилки залишаються зеленими). • Важка форма – листя стає бурим і відмирає. 6. Залізо (Fe) – Хлороз молодих листків • Молоді листки стають блідо-жовтими, а жилки залишаються зеленими. • У запущених випадках – весь лист стає жовтим, а потім відмирає. 7. Цинк (Zn) – Деформація листя і карликовість • Листя дрібнішає, стає зморшкуватим. • Ріст рослини різко сповільнюється. • На листках з’являються жовтуваті або світло-зелені плями. 8. Бор (B) – Деформація плодів і розтріскування • Томат: плоди дрібні, з чорними або коричневими вдавленими плямами. • Перець: тріщини та деформації на плодах. • Листя ламке, молоді листки скручені. в огірка пустота в центрі На одному азоті ( гній, курник, броділки, компост ,селітру, і таке інше азотне, якім ви наростили куща) ,а що далі ,звідкі брати інши елементи, якщо ваша рослина їх за пару років з грунту висмоктала вже, бо постійно подібни культури? Ну ось тому використовиваю меніралку. А лонг чі не лонг- це просто справа кожного. Це просто мега зручно. Не треба кожен раз шукати таблиці і рахувати скільки елемента потрібно зараз додати згідно фазі росту рослини . можна всі мікроелементи вносити як зрошуванням по листу, ( зараз друге по зручності -водорозчинні професійні добрива на яких вже зроблений розрахунок окремо для кожного відк культур і розфасовано в дозіровках на 10 літрів розчину) так і під корень, можна ничого не робить і будь що буде. Але міні шкода грошей і часу на пусту працю , чесно кажучі, бо саджаю город не великій по розміру, і мені потрібно щоб кожен кущ працював на повну і був максимально схожій на опіс сорту. Якщо він не відповів, значить я щось роблю не так. Змінено 24 березня користувачем Сарочка 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nic-олаевна Опубліковано: 24 березня Поділитись Опубліковано: 24 березня Так, згодна, є багато нюансів і у кожного різні грунти і умови. Я наприклад ніяк не можу подружитися з оцими пролонгованими добривами. У відкритому грунті я їх взагалі не використовувала, а в горщиках не побачила від них помітного ефекту. Щодо відкритого грунту, то в моїх умовах таке "бачення" усіх лонгів: для їх рівномірного і вчасного виділення потрібна постійна волога і температура. І у мене це якраз 2 непередбачувані фактори навіть синоптиками на довготривалу перспективу. На прикладі минулого року: березень +20, квітень +8, травень +15 і нічні заморозки, червень +12-15 і проливні дощі що аж вода стояла в огороді і низькі рослини були нею затоплені і треба було їх потім з грязі викопувати, липень+40 і жодного доща, серпень +35 і теж жодного доща. І от я не розумію, де у того лонга "штучний інтелект", щоб він мені зрозумів, що не треба в травні вдень виділятися в грунт і живити рослини (багаторічні маю на увазі) бо вночі мінус. І що в червні, коли води по вуха, теж толку нема, бо всі поживні речовини дощова вода затягне "у потойбічний світ". І що в липні може і треба виділятися, але без води в грунті, бо мені ніколи щодня заливати огород зі шланга. І ще формула. Так, виробник стверджує що з початку має виділятися азот, тоді фосфор і калій. Нуууу, не знаю. Напевно так. Але знову ж таки, у кожної рослини своє споживання тих елементів. А якщо рослина раннього плодоношення, вона вже почала квітнути і закладати плоди, а погода так собі і лонг ще не перейшов на виділення фосфору і калію. Короче, ну не моє це. Натомість, коли я бачу що йде помірний дощик, тепло і гарно, беру якесь добриво, що можна розкидати по огороду, вдягаю дощовик і йду годувати. І точно бачу після цього позитивний результат. У мене так. Звісно це лише у мене. Не в образу Олександру (Позитиву), але кілограм Мівени, що я придбала у нього в минулому році я використала лише трохи і більше не буду. Ну пусте воно! Поки не почала годувати звичайними розчинними добривами з поливом, то ті бідні квіти в горщику і рости не хотіли. Хоча, добрива не шкодувала, клала як треба 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз