Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Сад і все про нього.

allanek

Рекомендовані повідомлення

Вмієте ви викликати занепокоєння)) пійду вкрию нектарин та черешні...абрикоса у мене дуже пізня, вона ще і не починала

• Хаха 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 годину тому, Сарочка сказав:

Хоча він в цьому році в мене на 1/2 зарезан в половіні основних гілок на 1 метр від грунту- ( відрощую молоду крону, бо ця , що є вже дуже висока стала  с часом це і не вдобно для обробок і врожай весь на кінцівках, то якщо падають, то розбиваються, якщо збирати, то треба висока драбина, або вилизити на дерево.

Кілька разів перечитала, так і не зрозуміла про гілки на 1метр від грунту. Це як? Аня і все товариство, чи звертаєте ви увагу на підвій ? Бо це зручно, якщо плодові на карликовому подвою. Бо бігати навкруги крони зі стрем'янкою, то не краще зайняття, особливо з абрикосою, бо вона відрощує гілки дуже швидко. Я можу порівняти, бо мала Денисюка звичайну та дерево-сад з двома сортами на карликовому. То це задоволення- маленьке дерево, до самої високої гілки можна рукою. З останньої покупки, то в Проксимі купувала черешню. вона виглядала наче штамбове дерево- рівненький стовбур і на вершині гілки розташовані наче листя у пальми. І смачна була, але недовго, бо клята війна і її затопило, як і весь плодовий сад з городом, коли наші шлюз підірвали, та Ірпінь розлився.

Наче Іра згадувала про Проксиму. В них плодові  продавали в горщиках. Що зараз з ціною не знаю, коли я купувала, то, на диво, була приємна ціна.

Посилання на коментар

37 хвилин тому, allanek сказав:

Кілька разів перечитала, так і не зрозуміла про гілки на 1метр від грунту. Це як? Аня і все товариство, чи звертаєте ви увагу на підвій ? Бо це зручно, якщо плодові на карликовому подвою. Бо бігати навкруги крони зі стрем'янкою, то не краще зайняття, особливо з абрикосою, бо вона відрощує гілки дуже швидко. Я можу порівняти, бо мала Денисюка звичайну та дерево-сад з двома сортами на карликовому. То це задоволення- маленьке дерево, до самої високої гілки можна рукою. З останньої покупки, то в Проксимі купувала черешню. вона виглядала наче штамбове дерево- рівненький стовбур і на вершині гілки розташовані наче листя у пальми. І смачна була, але недовго, бо клята війна і її затопило, як і весь плодовий сад з городом, коли наші шлюз підірвали, та Ірпінь розлився.

Наче Іра згадувала про Проксиму. В них плодові  продавали в горщиках. Що зараз з ціною не знаю, коли я купувала, то, на диво, була приємна ціна.

Абрикоса та ще кілько дерев таких маю , то в мене шлях помилок, якій пройшов садівник самостійно.

Його посадка була в рік покупки земельної ділянки. Ще в 2012 році. Ми поїхали до Епицентру за якімось будівельним інструментом , ну і біля каси( вільний на той час були тількі в секторі садівництва) були розташовані коробки з саджанцями. Ну і далі що було? Я у багатьох- закопаю, хай підростає, поки будівництво триває ,буде сад готовий потім.  І так придбалось 6 -7 дерев. ( до речі, більшостью обраних сортів були доволі удачним вибором, без пере сорту, окрім одного -всі вони на великому и середньому подвоі.)  Другой помилкою було то, що ніхто їх 5 років не формував толком.  Бо сусіді біля мене ніколи цього не роблять, росте як є.
Йшов час - дерева зростали вільно, як бажали, та ще і без будь яких обробок.  Це вже потім, коли вони набрали шалений темп зросту, мене почав трохі лякать цей розмір, та ми сталі їх вже стримувати.. Зараз ми підійшли к етапу кардинального відновлення ( омолодження) абрикосу.  Вже просто відрізка гілок не спасає- все одно високо.
Про саму операцію- Половина  абрикоса зрізається на рівні десь 130-150 см від поверхні грунту по скелетним віткам чаші , на ней відростуть молоди пагони, з них створюється нові скелетні гілки, на наступний рік такім самим чином видрубається друга частина . Теоритично, можна одразу весь спилить, але тоді є шанс, що дерево може загинути, бо не встигне і відростити гілки і запастися на зиму всім необхідним То моя абрикоса на цей рік має вигляд однобокого крокозяблика

PS зараз купляю саджанці середній підвой та маю три на карліке. З одной сторони вдобно, то що їм даже в обрезку особо нема чого стригти. Вони наче як садовий бонсай. Обратной стороною медалі це то, що і плодів з них не так щоб і було багато… на карліке дуже мало варіацій сортів. 

Змінено користувачем Сарочка
  • Лайк 1
  • Дякую 1
Посилання на коментар

12 часов назад, allanek сказал:

Якщо мова за кущовку, нічого не скажу, бо не люблю її за шмарклі

Напевно, ми говоримо про різну кущову. Я не знаю, як називається у мене сорт, але це така цибуля, що не формує класичної ріпки, не вигоняє ніякі стрілки, морозостійка, садиться під зиму а весною вилазить цибулевий кущ разом з пролісками. Їй весняні заморозки по цимбалах)) Єдине, що з нею може статися, то коли після тривалого тепла морози на тиждень, тоді трошки побіліють кінчики пір'я, тому і накрила. І це не шніт, не батун.

В липні у неї жовтіє перо і вона засипає. Тоді її копають, у неї дуже тверда цибулина в формі стовбурця, не смачна. А в вересні-жовтні знову садять. Можна навіть не копати, але тоді виходить дуже щільне гніздо і перо буде дрібнішим

• Лайк 1
  • Дякую 1
Посилання на коментар

44 минуты назад, allanek сказал:

Аня і все товариство, чи звертаєте ви увагу на підвій ? Бо це зручно, якщо плодові на карликовому подвою

Це не завжди можна зробити. Все залежить від того, де купили рослину. Не кожний розплідник ще ж дає про це інформацію. Я звертаю, але... Карликові підвої вони теж не для всіх грунтів. І підвої для яблуні наприклад, і підвої для персика, будуть по різному жити в тому чи іншому кліматі і грунті.

Тому для мене головне в підвої морозостійкість і толерантне ставлення до важких вологих грунтів. А у когось буде пісок і м'яка зима, і там уже потрібно інше.

• Лайк 1
Посилання на коментар

1 година тому, Сарочка сказав:

Обратной стороною медалі це то, що і плодів з них не так щоб і було багато…

Мабуть від сорту залежить. В мене Чудо-вишня та вишня Ночка були чи то на полукарликовому, чи на карликовому, то ягід було дуже багато. Дерево-сад, пам'ятаю, що один сорт був ананаска, який другий, то забула. Звісно, що плодів було менше, ніж у Денисюка, але вони і садились пізніше, і квітли дуже рясно, і зав'язі було багато. Може ще залежить і від самих сортів, не тільки підвій тому причина. Що з того, що якесь плодове гнеться від врожаю, якщо його не можна дістати з тієї висоти. В мене якась черешня була високоросла, то я її, все одно, формувала так, щоб гілки були не вищі 2,5-3 метрів, щоб можна було дістати. Може і менше отримувала врожай, але він був весь мій.

1 година тому, Сарочка сказав:

що ніхто їх 5 років не формував толком.

Про формування. Я тільки про свій досвід. Постійно читала, що у дерева треба регулювати кількість гілок, бо...і далі по тексту. на своєму досвіді впевнилась, що іноді краще прислухатись до свого розуміння поведінки дерева. Колись , тільки почала займатися садом, мама привезла мені сливу. звісно, що то за сорт нічого не знала. Посадила. Гарна слива, смачна та рясно дає врожай. Вона вже частково була сформована чашею, коли мама її привезла, тож я так і формувала- не було загального стовбура, тільки багато гілок, міцних, струнких, що росли майже вертикально - ще одне прийняте твердження, що гілки треба відгинати, бо не буде багато плодів. В моєму випадку це було хибним твердженням, бо слив було так багацько на кожній гілці, що палець не просунеш між ними. То що я мала- дерево без стовбура зі стрункою кроною, гілки якої росли щільно та вертикально. Висоту тримала не більше 2,5 метрів, сливи збирали відрами. А воно ж муляє, бо всі навколо твердять- регулювати кількість гілок та відгинати. І що? Скоротила кількість гілок, відгинати не стала. Що получила, коли зробила цю дурість і який висновок зробила. Получила те, що гілки, які залишились, прийняли на себе той врожай, що давали видалені гілки. Тож в дерева була програма- я гарна дівчинка, завжди даю багато слив. А те, що видалили якісь гілки, було сигналом, що кількість врожаю не зменшу, а сливи натикаю на ті гілки, що залишились. Вперше, від коли мала сад, під гілки ставили тички, бо вони так вигнулись, майже до землі, що був ризик, що вони зламаються.

Я не кажу, щоб всі спирались на свій внутрішній голос, але, в котрий раз, зробила висновок, що хай я і аматор, але те, що в мене в голові, в більшості випадків лише на користь саду.

Якщо знайду фото тієї сливи, то покажу. Пам'ятаю, що фотографувала, але могла видалити.

1 година тому, Nic-олаевна сказав:

Карликові підвої вони теж не для всіх грунтів. І підвої для яблуні наприклад, і підвої для персика, будуть по різному жити в тому чи іншому кліматі і грунті.

Я ж не збиралась відкривати диспут))) Просто спитала, чи звертаєте увагу на це і розповіла про свій досвід. Ми ж тут обмінюємось інформацією. Бо тут ми кажемо, як є, а це дуже цінно і може дати поштовх до якихось думок чи, взагалі, мати дивовижний результат, це я про Аню з горщиками зі штучного ротангу😄.

Змінено користувачем allanek
  • Лайк 2
Посилання на коментар

2 часа назад, allanek сказал:

Я ж не збиралась відкривати диспут))) Просто спитала, чи звертаєте увагу на це і розповіла про свій досвід. Ми ж тут обмінюємось інформацією. 

Та який диспут...Я оце після вашого питання подумала, чи я звертаю увагу, і пригадала що так, намагаюсь з'ясувати, все докладно вичитати про саджанець. Колись надивилась в Ютубі, як дядько сіє кісточки гіркого мигдалю, а тоді прищеплює на нього різні сорти персиків. Ну думаю, зараз я, як навирощую персиків, то буду їсти їх замість огірків, помідорів і хліба... Це ж добре, дочиталася, що гіркий мигдаль не для мого клімату і не для мого грунта. То купила готове дерево, скоріше за все щеплене на аличу (хоч і пишуть що може бути невідповідність прищепи і підщепи), бо її морозостійкість нам підходить. А чи дійсно така несумісність, побачимо. Поки що все добре

• Лайк 1
Посилання на коментар

Наташа, поки дивилась фото сливи, фото з нею не знайшла, але знайшла фото з лисицею, що приходила поласувати диплоїдною Озарк Прем'єр, то згадала про вашу диплоїдну. То як вона, дійсно той сорт, що замовляли ? І як вона себе поводить в ваших умовах?

IMG_6307.JPG

• Лайк 2
Посилання на коментар

7 годин тому, irina1969 сказав:

пійду вкрию нектарин та черешні...

Угу...в сад, а сама на кухню та чаклувати над чимось таким, бо є привід. Іра, вибач, не вітаю, але і мовчати не буду😁. Я і так зранку тримаюсь. Це гарний привід зібратись родиною за столом і присвятити цей вечір тільки тому, кого бажаєш бачити за тим столом і ще присвятити цей вечір  спогадам про кращі моменти життя та надією, що не дивлячись на цю мерзотну недострану, в тебе буде ще багато того, про що буде приємно згадувати. Тож гарного вечора і гарного настрою.

tort-otkryityiy-e1498990254793-388x450.jpg.pagespeed.ce.P46fQ6GpJn.jpg

• Лайк 1
  • Дякую 2
Посилання на коментар

Щиро дякую за вітання та побажання 😗, всім нам  миру і мирного неба, і щоб всі родини збирались за столом

Подивилась на твоє фото тортика і по " чаклувати" і зараз буде смішно😁...коли моя родина не може зібратись за столом, я собі значно спростила готовку це а) велика сирна таріль, виноград, горіхи і  червоне сухе,вино, б) суші замовляємоі вино біле/ рожеве, але сьогодні додався третій варіант несподіваний-  мойва, аромат всі знають)) але так захотілось думала здохну і пиво темне портер...геть не святкове меню, але це таааак смачно

20250407_172537.jpg

• Лайк 5
Посилання на коментар

35 хвилин тому, irina1969 сказав:

але так захотілось думала здохну і пиво темне портер...геть не святкове меню, але це таааак смачно

Це і є митті життя, які запам'ятаються і про які будеш згадувати через багато років👍 

В мене зараз таке- згадую якісь дрібниці, наче і не суттєві, а чомусь їх пам'ять підсовує . От цією мойвою з пивом і запам'ятає цей день. Смачного 🙂

Тільки не зрозуміла про яблуко, ти його разом з мойвою чи портер заїдаєш 😁?

• Дякую 1
Посилання на коментар

18 хвилин тому, allanek сказав:

Тільки не зрозуміла про яблуко, ти його разом з мойвою чи портер заїдаєш 😁?

То для краси, але потім я їх захрумкала як десерт🤣

• Хаха 1
Посилання на коментар

5 часов назад, allanek сказал:

Наташа, поки дивилась фото сливи, фото з нею не знайшла, але знайшла фото з лисицею, що приходила поласувати диплоїдною Озарк Прем'єр, то згадала про вашу диплоїдну. То як вона, дійсно той сорт, що замовляли ? І як вона себе поводить в ваших умовах?

IMG_6307.JPG

Про свою сливу я можу сказати лише одне, треба корчувати, але рука не підіймається😕

Чоловік сказав, якщо в цьому році ми з неї не побачимо жодного пристойного плода, піде на дрова. Вона минулої весни трошки заквітла, зав'язала декілька плодів і вони всі успішно відпали на стадії крупної фасолини. І по формі вони були не круглі, а трошки довгувасті. Ну от є у мене передчуття, що то якийсь дичок

• Сумно 1
Посилання на коментар

13 годин тому, irina1969 сказав:

Від усього серця вітаю Вас з Днем народження!

Ваше життя — немов квітучий сад, у якому кожен день розквітає новою красою. Ви вмієте сіяти добро, пестити гармонію та дарувати тепло, як дбайливий садівник, що з любов’ю доглядає кожну рослину.

Нехай доля рясно засіває Ваш шлях щастям, а життя щедро віддячує Вам за турботу, мудрість і доброту.

Бажаю міцного здоров’я, радості в серці, сонячних днів, душевного затишку й нехай у Вашому саду — і в душі — завжди панує весна!

• Лайк 3
  • Дякую 1
Посилання на коментар

50 хвилин тому, Сарочка сказав:

Від усього серця вітаю Вас з Днем народження!

Ваше життя — немов квітучий сад, у якому кожен день розквітає новою красою. Ви вмієте сіяти добро, пестити гармонію та дарувати тепло, як дбайливий садівник, що з любов’ю доглядає кожну рослину.

Нехай доля рясно засіває Ваш шлях щастям, а життя щедро віддячує Вам за турботу, мудрість і доброту.

Бажаю міцного здоров’я, радості в серці, сонячних днів, душевного затишку й нехай у Вашому саду — і в душі — завжди панує весна!

Дякую за такі теплі слова, все так і буде! Обіцяю))

20250404_124355.jpg

• Лайк 2
Посилання на коментар

14 часов назад, irina1969 сказал:

Іро, я після слів Алли не наважилась вас привітати, бо зрозуміла що ви напевно не любите цю подію. Але бачу, що Аня таки наважилася)) Зрештою, у нас в цій темі вже сформувалася тепла компанія і взаєморозуміння, то не ображайтеся за привітання. Щіро приєднуюсь до дівчат і бажа щоб якнайшвидше склалися життєві і безпекові обставини так, щоб можна було радіти будь-якому святу, події, життю, квітці...Вітаю!!!

image.thumb.png.d5155235817eacebe9c10ad1bb0d417e.png

• Лайк 3
  • Дякую 1
Посилання на коментар

19 хвилин тому, Nic-олаевна сказав:

Іро, я після слів Алли не наважилась вас привітати, бо зрозуміла що ви напевно не любите цю подію. Але бачу, що Аня таки наважилася)) Зрештою, у нас в цій темі вже сформувалася тепла компанія і взаєморозуміння, то не ображайтеся за привітання. Щіро приєднуюсь до дівчат і бажа щоб якнайшвидше склалися життєві і безпекові обставини так, щоб можна було радіти будь-якому святу, події, життю, квітці...Вітаю!!!

image.thumb.png.d5155235817eacebe9c10ad1bb0d417e.png

Дякую😍 і гадки не було ображатись Ви що??? Ну коли, як не в такий день тобі скажуть стільки гарних слів.. старі друзі, які подзвонять в цей день і пробалакають з тобою пару годин то подарунок, можна побути принцескою саме в цей день ну і меркантильна складова, можна отримати подарунок на який би не наважилась в інші 364 дні року)) а скільки замовлено квітів з думкою "у мене днюха")) так що ДН гарне свято)) єдине, що я не люблю, коли ниють за вік ,ну це таке...так, що поздоровляйте не стримуйтесь)))

20250404_124655.jpg

• Лайк 3
  • Дякую 1
Посилання на коментар

1 годину тому, Nic-олаевна сказав:

Іро, я після слів Алли не наважилась вас привітати,

Наташа, так я наче нейтрально привітала Іру. І листівка з тортиком натякала)))  

Чому не вітаю прямим текстом? Я не люблю цей день та волію, щоб він не став якимось визначним. Тому так і до Іри звернулась, що не вітаю, але бажаю😉. Взагалі, навіть якщо Ірі і не подобається "торжественное отмечание", то вона ж вихована пані та всім сказала "дякую".

З цього приводу. В мене сусіди - пара з Белграду, трохи молодші за нас. Вони приїжджають на вихідні чи ще якось набігами. І от позвали нас до себе на чашку кави. І запропонували лікер "Лимончелло", крім кави, звісно. З боку господарів це логічно, бо стіл був десертний. Щоб було зрозуміло, я, взагалі, дуже рідко п'ю алкоголь. Якщо лікер, тільки щось з вершкових, на кшталт Бейліза, Африки, Шерідана. І терпіти не можу м'ятний та фруктові. Але ж , крім Лимончелло господарі не запропонували іншого. Звісно, що я сказала "так" та випила все, що налили. Бо як це буде виглядати, коли тобі пропонують напій, а ти кажеш " ой, перепрошую, я такого не люблю".

Тому я так і привітала, щоб в Іри був вибір. Що вибрати - вітання чи побажання😁. Взагалі, в цьому випадку, вона вчора мала вибір без вибору. Приблизно, як я з Лимончелло )))

Іра, а ото, на задньому плані, біленьки квіти, то білі чемерники ?

• Лайк 1
  • Дякую 1
Посилання на коментар

Де ти побачила біленькі? у мене і білі я ж чемерниковий фанат🤣...просто на фото один пурпурово -зелений, а інший жовтий з крапом...на задньому щось росте, але я не пам"ятаю точно...є такий умовно білий, але то не чемерник а казка, лисття обмерзло в нуль, а він квітне

20250404_125728.jpg

20250404_125713.jpg

• Дякую 1
Посилання на коментар

5 хвилин тому, irina1969 сказав:

Де ти побачила біленькі?🙃

Де-де? Оте що таке, біленьке на задньому плані? В лівому верхньому кутку ☺️

1 годину тому, irina1969 сказав:

20250404_124355.jpg

Посилання на коментар

58 хвилин тому, allanek сказав:

Де-де? Оте що таке, біленьке на задньому плані? В лівому верхньому кутку ☺️

от прям тільки ти так змогла в одному реченні зразу 2 задачі з зірочкою ... по-перше, лівий-верхній, для людини яка все життя плутає де вліво де право і по друге біленьке...тільки теплі почуття до тебе та чемерників вигнали мене на вулицю🤣..воно не біленьке, а кольору шартрез ))

image.thumb.png.0d1011691b5c3f2af696f3a5dec6bed9.png

потім я згадала, що обіцяла Наташі (минуло пару місяців 🙄) сфоткати туї Holmstrup, вони жодного разу в своєму житті не бачили ножиць та секатора, отакими пишними формами і ростуть, ростуть дуууже повільно на самому сонці і попадають від дощування щодня в спеку

image.thumb.png.26ef8db8147486a486a05dfd25ff5acc.png

ну раз вже вийшла, то вирішила прикрити всі чемерники на одній ділянці, яка продувається дуже сильно...так що під кожним горщиком чемерник і я зовсім не жадіна🤗

image.thumb.png.981eb652f64ab1e20cf205f84d19c161.pngimage.thumb.png.e2cd08ee55b9e405bcffed1985339747.png

ну от якось так ))

• Лайк 2
  • Дякую 1
Посилання на коментар

9 хвилин тому, irina1969 сказав:

по-перше, лівий-верхній, для людини яка все життя плутає де вліво де право

Та я така сама😁. Завжди починаю панікувати, але мені сказали так, коли мова за екран ноута - де в тебе ліва рука, то і на екрані, то ліво. ну і права сторона так само, права рука і на екрані правий бік. Так, все. Намалювала лівий верхній куток🤪

18 хвилин тому, irina1969 сказав:

воно не біленьке, а кольору шартрез ))

Воно біленьке😊...на фото. Шартрез дуже привабливий. Мені, взагалі, подобається, коли квіти або зеленого кольору, або білого з додаванням зеленого чи лайму.

21 хвилину тому, irina1969 сказав:

і я зовсім не жадіна🤗

Та ні, яка жадібність. Про що ти? Просто сад весь утиканий горщиками😂

23 хвилини тому, irina1969 сказав:

тільки теплі почуття до тебе та чемерників вигнали мене на вулицю🤣

Я і кажу, що якесь невинне питання може призвести до не очікуваного результату. Не спитай я, хіба б ти пішла в сад з горщиками "гратися"🤭?

20250404_124355.jpg.eb8a71c6c74a00f445691e7e65a06bd4.jpg

• Хаха 1
Посилання на коментар

4 часа назад, irina1969 сказал:

потім я згадала, що обіцяла Наташі (минуло пару місяців 🙄) сфоткати туї Holmstrup, вони жодного разу в своєму житті не бачили ножиць та секатора, отакими пишними формами і ростуть, ростуть дуууже повільно на самому сонці і попадають від дощування щодня в спеку

Та я теж вже забула 🤣

Гарні туйки, пишні. Мої сидять в затінку, то вони трошки щербаті))) Я доречі думала, що вони мають рости більш-менш нормально, не повільно. Вони у мене лише пару років, але я думала що їх повільний ріст - то вкорінення в першому році і дуже спекотне літо - в другому. Хотілося б мені трошки швидшого зростання((

Посилання на коментар

Дівчата, ваші фото саду - то окрема насолода для ока. Хоч бери, та роби тут якийсь каталог: "Сад Ірини" і "Сад Алли". Мені ще подобається задній план на ваших фото - суцільна природа. У мене такий задній план, що не оетщр фото не можна показати, самій моторошно дивитись. Згоріла хата сусіда і навколо неї сусіди пенсіонери 80+, які колись набудували дерев'яних сараїв, вони вже погнили, попадали, але так і стоять, бо нема сил їх прибрати. 

• Лайк 1
  • Дякую 1
Посилання на коментар

2 години тому, Nic-олаевна сказав:

"Сад Алли".

То вже не мій сад, хоча в думках він і досі мій, бо я його створювала. Але тільки в думках і ще на світлинах, бо знаю, що він не буде таким, як я його залишила. В буквальному сенсі. Бо рослини почали змінюватись, ще коли ми готувались до від'їзду.

Якось чоловік мене питає, чому я нічого не кажу про ялинку Фробург. Ця ялина росте біля самого будинку і не помітити її складно. Але коли кожного дня вона на очах, то перестаєш уважно придивлятись, що з нею. А з нею сталась "дивовижна" трансформація, щоб не сказати інакше.

Ця ялина невеличка, пендульна з гілками, які спідничкою вкладаються на землю навколо стовбура. Спідниця формується поступово. Не всі пендульні так роблять. Її особливість і була в цій спідниці. І ще в тому, що вона, на відміну від Інверси ( родички), самостійно росте стовбуром догори. Але на окремих гілках, що робили цю спідницю, опала хвоя і вони спускались зі стовбура голими пучками. На наступний рік на тих гілках відросла б нова хвоя і треба було тільки заждати. І що я побачила, коли підійшла до Фробурга? Не тільки тих гілок не було, а ще і частина стовбура, десь на пів метра, була гола - вистрижено все під нуль. Ялина, яку не так легко знайти, що має повільне зростання і в дорослому віці сягає 2м , взяти і підстригти. Питаю у нової власниці чому вона це зробила? У відповідь чую, що то не гарно, що  гілки лежать на землі,  а деякі ще і сухі. Ну і вона зробила "красу"- підрівняла гілки та зробила такий собі "грибочок" з голою "ніжкою". Все, алєс, завіса.

І я розумію, що приблизне те саме чекає і на пендульні оморики, які вважаються одними з найкращих ялин серед пендульних. Бо чоловік, коли щось там в саду показував, сказав, що то такий сорт ялин, з гілками, що ростуть донизу. У відповідь почув, що нова власниця сподівається, що вони колись будуть гарними:pozor:. Я розумію, що в кожного свої "таргани". Мої- це пендульні хвойні. І розумію, що пендульними вони були, поки я була їх власницею. А в мене в кутку саду росли дві туї, більше ніколи таких не бачила- теж пендульні, навіть сорт не знаю, так і не змогла знайти , що то за туї. То маю надію, що їх не чіпатимуть, бо великі та маскують паркан між сусідами. Ну і просто тому, що рослин багато, може просто руки не дотягнуться.

Тож "мій" сад залишився лише на світлинах)))

На фото Фробург ще до радикальної зміни.

IMG_8095.JPG

• Сумно 3
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...