Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Сад і все про нього.

allanek

Рекомендовані повідомлення

А все починалось з квітки перцю...і до чого докотилися...як завжди🙃. Тож чекаємо на Аню з математичним обгрунтуванням залежності врожайності перцю від присутності (відсутності) "королівської" квітки🤔

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

5 годин тому, allanek сказав:

Наташа десь замовкла, іноді ставить лайки під дописами. Будемо вірити, що в неї все добре. Тож чекаю Аню з науково-доказовою базою подальших дій))).

Ніяких формул і “ руди» нажаль не має на цьому питанні. Тількі з досвіду як бачіла в відео блогерів різних таі пробувала в себе.
 Я такі видаляю коронну квітку, бо вона в мене зьвляється ще коли вони в контейнерах то мені вони частіше за все не потрібни. Минулий рік друга партія мала меньший розмір і я висадила як є. То на якісь виламувати, якісь пропустила напевно. Різниці в перці не побачила, окрім того, як ви кажете коронний перчік був щільно прелеплен до стовбура і потім і розміром був більшим ніж його бокови собраться якіх він потім задушив. И вони відвалилися. А ось зрізать той перец не пошкодив рослину або сам перец то вже був квест. То я б такі виламала, він просто не вдобно буде расположен в майбутньому. Можливо це стосується тількі квадратних перців, в них і зазвичай плодоніжка втягнута.

Хоча це будуть сами ранні перці. Різниця десь біля полутора тижнів . То на ваше розсуд, чого більше треба. На дуже сонячних ділянках( в вас теж може бути сильно спекотно перці гарно себе почувають в загущених посадках 30*30 в шахматку в дві стрічці, вони тоді самі себе і плоди  тримають друг другом,і перці не мають опіків плодів, можливо для контейнера це теж актуально, не знаю. 
Ще є формовка перця для теплиці для максимально крупних перців . Це коли виламується не тількі корона, а ще 3 бокових і всі бокови розгалуження теж получаеттся один стовбур. Посадка дуже, дуже щільна-15 см між рослинамі з повʼязкою як в томата. Получається стіна. Такій розрахунок на довгій збір врожаю там де тепло.або в теплиці з опаленням То якщо не замерзне, він в вас буде расти як дерево постійно

Змінено користувачем Сарочка
  • Дякую 3
Посилання на коментар

25 хвилин тому, Сарочка сказав:

То на ваше розсуд, чого більше треба.

В мене були такі самі думки. Але ж завжди краще послухати ще чиїсь ).

26 хвилин тому, Сарочка сказав:

в шахматку в дві стрічці,

Та я так і садила в контейнері, бо місця не багато і далі все по вашому тексту. Крім того, для мене все нове, то це більше  буде навчальний досвід- що як себе поводить влітку. Про кріп я вже знаю, що його нема тут влітку- не витримує.  Я і базилік посадила дуже щільно. Перець в мене гіркий гострий, як тут кажуть "люто". Тож, мабуть, все одно, видалю ту квітку, щоб кущик не витрачав сили на нього.

32 хвилини тому, Сарочка сказав:

Посадка дуже, дуже щільна-15 см між рослинамі з повʼязкою як в томата.

Раніше я помідори та перці саджала букетним способом - до 3-х штук в одну лунку. І перці, і помідори почувались гарно, було відчуття, що їм так більше подобається, ніж коли вони по одному ростуть.

34 хвилини тому, Сарочка сказав:

То якщо не замерзне, він в вас буде расти як дерево постійно

Замерзне, то навряд, бо тут взимку було десь +5 град саме нижче. А от рости  не будуть, бо завмирають, як і базилік, коли  їм не вистачає тепла. Коли поїду до салону краси, то спитаю панянок про їх досвід.

Посилання на коментар

Я теж як і Аня видаляю коронну квітку на перцях, але мій таракан пішов далі, і він примушує мене видаляти коронну квітку на всіх наступних розгалуженнях)))

Я помітила, що відтягуючи таким чином першу зав'язь, я даю кущу перця наростити гарну крону і тоді він стає міцний, потужний і здатний прохарчувати всі зав'язі що потім будуть. Через те у мене всі плоди крупні, нема дрібноти. 

А ще згодом видаляю на ньому всі паростки, які утворюються на стовбурі нижче першого розгалуження. Бо ці паростки теж вигоняють квіти і хочуть в'язати перці, але нічого хорошого з них точно не буде

• Лайк 1
  • Дякую 4
Посилання на коментар

З троянда і на цей сезон напевно же покінчила, пару кущів ще пересаджу та і все.
Але мені потрібно ще пару кущів півоній пересадити, один не расте ( придбан мааахонькім корінчіком) вже третій рік кущ це сльози- три невеличких стовбура, напевно не підходить йому щось. А інший - з такого ж коринчика вже збирається вперше квітнуть. Хтось з них жовтий, хтось має бути червоним. Пішла я шукати що в мене за сорта ( бо я забула з часом, але склерознік підказав) і око впало на півонії ІТО, і така там одна гарнюня що я прям теж хочу її, і ще чомусь хотілось придбати пару кущів жоржини, щоб як в бабусі в селі - величезні такі оберемки квітів. То якщо жоржини більш меньш зрозуміли, то в кого був досвід з ІТО півоніями? Чого чекати? 

Посилання на коментар

Аня, пересадка півонів ТІЛЬКИ восени...я зараз бачу, що навіть досвідчені квіткарки пропонують посадковий матеріал півоній весною і тут у мене одні матюки...посадка, догляд за ІТО не відрізняється від догляду за іншими піонами...гарно заправлені ями, на дно трішки просіяної золи, не заглиблювати, перед посадкою протравити в фунгіциді , я беру 'Максим"..восени перевірте на нематоду корінець

• Дякую 1
Посилання на коментар

11 годин тому, Nic-олаевна сказав:

але мій таракан пішов далі, і він примушує мене видаляти коронну квітку на всіх наступних розгалуженнях)))

Мої таргани згодні з вашими. Я робила так само))) Різниця між солодким та гірким перцями в тому, що гіркий не сидів на стовбурі, а мав невеличку плодоніжку та звисав з того "ложа".

Посилання на коментар

14 годин тому, Сарочка сказав:

в кого був досвід з ІТО півоніями? Чого чекати? 

Вчора недописала, щодо посадки...вона така сама як і зі звичайними піонами, ІТО сам по собі більший, тому посадкова яма не менше ніж 60Х60, саджаємо на горбочок, гарно розправляючи кореневу, попіл додаємо і гарно заправляємо яму...я беру просто дернову землю, компост і біодобриво, все на око...головне не засипати іх глибоко, квіткові бруньки мають бути засипані до 5 см від поверхні грунту, дуже часто заглиблена посадка причина того що піон не квітне...

щодо Іто, я не великий прихільник жовтих піонів, бо саме за цього жовтого кольору такий бум на ціни на них був спочатку...тому у мене є ІТО, але вони бузкові, персикові...як альтернатива жовтому піону для мене то персикові піони, дуже подобаються , особлива любофф то білі піони ну і усілякі чудернацькі...без піонів весна на не весна, як на мене

image.thumb.png.b9aeac1fa6f6f922f418454137a87d96.png

image.thumb.png.816d3e72a4e55b16cf5f122cd44c09f7.png

image.thumb.png.eef0d0ee656f27488a9b2031889252a3.png

image.thumb.png.f7cf2614bed981714e86a0f05cf0ce29.png

image.png

image.png

image.png

image.png

• Лайк 2
  • Дякую 3
Посилання на коментар

Останній це "бімба". Очей не відірвати. І це при тому, що я не велика шанувальниця піонів.

• Лайк 3
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...