allanek Опубліковано: 28 квітня Автор Поділитись Опубліковано: 28 квітня А все починалось з квітки перцю...і до чого докотилися...як завжди🙃. Тож чекаємо на Аню з математичним обгрунтуванням залежності врожайності перцю від присутності (відсутності) "королівської" квітки🤔 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сарочка Опубліковано: 28 квітня Поділитись Опубліковано: 28 квітня (змінено) 5 годин тому, allanek сказав: Наташа десь замовкла, іноді ставить лайки під дописами. Будемо вірити, що в неї все добре. Тож чекаю Аню з науково-доказовою базою подальших дій))). Ніяких формул і “ руди» нажаль не має на цьому питанні. Тількі з досвіду як бачіла в відео блогерів різних таі пробувала в себе. Я такі видаляю коронну квітку, бо вона в мене зьвляється ще коли вони в контейнерах то мені вони частіше за все не потрібни. Минулий рік друга партія мала меньший розмір і я висадила як є. То на якісь виламувати, якісь пропустила напевно. Різниці в перці не побачила, окрім того, як ви кажете коронний перчік був щільно прелеплен до стовбура і потім і розміром був більшим ніж його бокови собраться якіх він потім задушив. И вони відвалилися. А ось зрізать той перец не пошкодив рослину або сам перец то вже був квест. То я б такі виламала, він просто не вдобно буде расположен в майбутньому. Можливо це стосується тількі квадратних перців, в них і зазвичай плодоніжка втягнута. Хоча це будуть сами ранні перці. Різниця десь біля полутора тижнів . То на ваше розсуд, чого більше треба. На дуже сонячних ділянках( в вас теж може бути сильно спекотно перці гарно себе почувають в загущених посадках 30*30 в шахматку в дві стрічці, вони тоді самі себе і плоди тримають друг другом,і перці не мають опіків плодів, можливо для контейнера це теж актуально, не знаю. Ще є формовка перця для теплиці для максимально крупних перців . Це коли виламується не тількі корона, а ще 3 бокових і всі бокови розгалуження теж получаеттся один стовбур. Посадка дуже, дуже щільна-15 см між рослинамі з повʼязкою як в томата. Получається стіна. Такій розрахунок на довгій збір врожаю там де тепло.або в теплиці з опаленням То якщо не замерзне, він в вас буде расти як дерево постійно Змінено 28 квітня користувачем Сарочка 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 28 квітня Автор Поділитись Опубліковано: 28 квітня 25 хвилин тому, Сарочка сказав: То на ваше розсуд, чого більше треба. В мене були такі самі думки. Але ж завжди краще послухати ще чиїсь ). 26 хвилин тому, Сарочка сказав: в шахматку в дві стрічці, Та я так і садила в контейнері, бо місця не багато і далі все по вашому тексту. Крім того, для мене все нове, то це більше буде навчальний досвід- що як себе поводить влітку. Про кріп я вже знаю, що його нема тут влітку- не витримує. Я і базилік посадила дуже щільно. Перець в мене гіркий гострий, як тут кажуть "люто". Тож, мабуть, все одно, видалю ту квітку, щоб кущик не витрачав сили на нього. 32 хвилини тому, Сарочка сказав: Посадка дуже, дуже щільна-15 см між рослинамі з повʼязкою як в томата. Раніше я помідори та перці саджала букетним способом - до 3-х штук в одну лунку. І перці, і помідори почувались гарно, було відчуття, що їм так більше подобається, ніж коли вони по одному ростуть. 34 хвилини тому, Сарочка сказав: То якщо не замерзне, він в вас буде расти як дерево постійно Замерзне, то навряд, бо тут взимку було десь +5 град саме нижче. А от рости не будуть, бо завмирають, як і базилік, коли їм не вистачає тепла. Коли поїду до салону краси, то спитаю панянок про їх досвід. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nic-олаевна Опубліковано: 28 квітня Поділитись Опубліковано: 28 квітня Я теж як і Аня видаляю коронну квітку на перцях, але мій таракан пішов далі, і він примушує мене видаляти коронну квітку на всіх наступних розгалуженнях))) Я помітила, що відтягуючи таким чином першу зав'язь, я даю кущу перця наростити гарну крону і тоді він стає міцний, потужний і здатний прохарчувати всі зав'язі що потім будуть. Через те у мене всі плоди крупні, нема дрібноти. А ще згодом видаляю на ньому всі паростки, які утворюються на стовбурі нижче першого розгалуження. Бо ці паростки теж вигоняють квіти і хочуть в'язати перці, але нічого хорошого з них точно не буде 1 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сарочка Опубліковано: 28 квітня Поділитись Опубліковано: 28 квітня З троянда і на цей сезон напевно же покінчила, пару кущів ще пересаджу та і все. Але мені потрібно ще пару кущів півоній пересадити, один не расте ( придбан мааахонькім корінчіком) вже третій рік кущ це сльози- три невеличких стовбура, напевно не підходить йому щось. А інший - з такого ж коринчика вже збирається вперше квітнуть. Хтось з них жовтий, хтось має бути червоним. Пішла я шукати що в мене за сорта ( бо я забула з часом, але склерознік підказав) і око впало на півонії ІТО, і така там одна гарнюня що я прям теж хочу її, і ще чомусь хотілось придбати пару кущів жоржини, щоб як в бабусі в селі - величезні такі оберемки квітів. То якщо жоржини більш меньш зрозуміли, то в кого був досвід з ІТО півоніями? Чого чекати? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: 28 квітня Поділитись Опубліковано: 28 квітня Аня, пересадка півонів ТІЛЬКИ восени...я зараз бачу, що навіть досвідчені квіткарки пропонують посадковий матеріал півоній весною і тут у мене одні матюки...посадка, догляд за ІТО не відрізняється від догляду за іншими піонами...гарно заправлені ями, на дно трішки просіяної золи, не заглиблювати, перед посадкою протравити в фунгіциді , я беру 'Максим"..восени перевірте на нематоду корінець 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 29 квітня Автор Поділитись Опубліковано: 29 квітня 11 годин тому, Nic-олаевна сказав: але мій таракан пішов далі, і він примушує мене видаляти коронну квітку на всіх наступних розгалуженнях))) Мої таргани згодні з вашими. Я робила так само))) Різниця між солодким та гірким перцями в тому, що гіркий не сидів на стовбурі, а мав невеличку плодоніжку та звисав з того "ложа". 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: 29 квітня Поділитись Опубліковано: 29 квітня 14 годин тому, Сарочка сказав: в кого був досвід з ІТО півоніями? Чого чекати? Вчора недописала, щодо посадки...вона така сама як і зі звичайними піонами, ІТО сам по собі більший, тому посадкова яма не менше ніж 60Х60, саджаємо на горбочок, гарно розправляючи кореневу, попіл додаємо і гарно заправляємо яму...я беру просто дернову землю, компост і біодобриво, все на око...головне не засипати іх глибоко, квіткові бруньки мають бути засипані до 5 см від поверхні грунту, дуже часто заглиблена посадка причина того що піон не квітне... щодо Іто, я не великий прихільник жовтих піонів, бо саме за цього жовтого кольору такий бум на ціни на них був спочатку...тому у мене є ІТО, але вони бузкові, персикові...як альтернатива жовтому піону для мене то персикові піони, дуже подобаються , особлива любофф то білі піони ну і усілякі чудернацькі...без піонів весна на не весна, як на мене 2 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 29 квітня Автор Поділитись Опубліковано: 29 квітня Останній це "бімба". Очей не відірвати. І це при тому, що я не велика шанувальниця піонів. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 30 квітня Автор Поділитись Опубліковано: 30 квітня (змінено) 22.04.2025 в 10:24, allanek сказав: Я секатор з собою привезла😁 Так і є. Тільки секатором можна стригти ці ампельні(каскадні) пеларгонії. Скажу більше. не пам'ятаю, щоб ще в якихось інших видах пеларгоній було таке м'ясисте та пружне листя. Здивувала мене ця пеларгонія. Стригу потроху і гілки, і квітконоси. Чи дочекаюсь краси в цьому році невідомо😆 Так, сфотографувала...з вікна автівки, бо я не самогубиця і йти в епіцентр туристичної навали не згодна. А ця красуня росте прямо там, в туристичному епіцентрі країни. Melaleuca citrina або каллістемон лимонний (Callistemon citrinus). Дерево вражало мене красою всю зиму, бо і без квітів дуже декоративне, коли зацвіло, то ніяких слів не потрібно. За якість фото вибачаюсь, але поки не схлине туристична хвиля ближче не буде. Червоні квіти нагадують йоржіки для посуду. Змінено 30 квітня користувачем allanek 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сарочка Опубліковано: В четвер в 09:11 Поділитись Опубліковано: В четвер в 09:11 30.04.2025 в 10:48, allanek сказав: Так і є. Тільки секатором можна стригти ці ампельні(каскадні) пеларгонії. Скажу більше. не пам'ятаю, щоб ще в якихось інших видах пеларгоній було таке м'ясисте та пружне листя. Здивувала мене ця пеларгонія. Стригу потроху і гілки, і квітконоси. Чи дочекаюсь краси в цьому році невідомо😆 Так, сфотографувала...з вікна автівки, бо я не самогубиця і йти в епіцентр туристичної навали не згодна. А ця красуня росте прямо там, в туристичному епіцентрі країни. Melaleuca citrina або каллістемон лимонний (Callistemon citrinus). Дерево вражало мене красою всю зиму, бо і без квітів дуже декоративне, коли зацвіло, то ніяких слів не потрібно. За якість фото вибачаюсь, але поки не схлине туристична хвиля ближче не буде. Червоні квіти нагадують йоржіки для посуду. Кущ як кущ . А ось ставні зелени на будівлі то просто бімба- 😍 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: В четвер в 10:04 Автор Поділитись Опубліковано: В четвер в 10:04 19 хвилин тому, Сарочка сказав: Кущ як кущ . То дерево. І воно дуже гарне. Треба буде потім його зблизька сфотографувати. Зі смішного. Вранці з'ясувала, що в мене перед очима росте таке саме- каллістемон, тільки ще молодий, але вже цвіте. Як буде тінь там, сфотографую ближче. Поряд троянда росте. Я її взимку викладала, що по кущу розкидані невеличкі квітки. Вона зараз вкривається тими трояндочками. Сфотографую, бо цікаво, може зможемо, хоча б приблизно, зрозуміти, що то за сорт. Кущ величезний, наче водоспад, листя дрібненьке. Зараз там сонце і нічого не виходить. 26 хвилин тому, Сарочка сказав: ось ставні зелени на будівлі то просто бімба- 😍 Все ще в пошуку цього кольору? Тій будівлі років 400 може і більше. Це спадок від часів, коли тут правила Венеціанська Республика. Всередині фортеці є церква 12 століття. Так, це дуже привабливо- камінь і ставні- зелені або сині чи блакитні. І відтінки кольорів особливі, а не "шо попало". Я вже трохи звикла, що тут такі будинки на кожному кроці. Спершу завмирала біля кожного такого будинку. На березі Боки(заливу) є таке містечко Прчань. Там чи не кожен будинок витвір мистецтва. Дуже багато будинків стоїть та чекає на реставрацію. Навіть дерев'яні вікна збереглись автентичні. Один з таких на фото. Але відчути всю красу можна тільки своїми очима дивлячись. Бо фото з телефону нічого не передає, крім того, що будинок старий. На жаль((( Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сарочка Опубліковано: В четвер в 11:44 Поділитись Опубліковано: В четвер в 11:44 1 година тому, allanek сказав: То дерево. І воно дуже гарне. Треба буде потім його зблизька сфотографувати. Зі смішного. Вранці з'ясувала, що в мене перед очима росте таке саме- каллістемон, тільки ще молодий, але вже цвіте. Як буде тінь там, сфотографую ближче. Поряд троянда росте. Я її взимку викладала, що по кущу розкидані невеличкі квітки. Вона зараз вкривається тими трояндочками. Сфотографую, бо цікаво, може зможемо, хоча б приблизно, зрозуміти, що то за сорт. Кущ величезний, наче водоспад, листя дрібненьке. Зараз там сонце і нічого не виходить. Все ще в пошуку цього кольору? Тій будівлі років 400 може і більше. Це спадок від часів, коли тут правила Венеціанська Республика. Всередині фортеці є церква 12 століття. Так, це дуже привабливо- камінь і ставні- зелені або сині чи блакитні. І відтінки кольорів особливі, а не "шо попало". Я вже трохи звикла, що тут такі будинки на кожному кроці. Спершу завмирала біля кожного такого будинку. На березі Боки(заливу) є таке містечко Прчань. Там чи не кожен будинок витвір мистецтва. Дуже багато будинків стоїть та чекає на реставрацію. Навіть дерев'яні вікна збереглись автентичні. Один з таких на фото. Але відчути всю красу можна тільки своїми очима дивлячись. Бо фото з телефону нічого не передає, крім того, що будинок старий. На жаль((( Вже не в пошуку, епопея « 50 відтінків зеленого» пройдена - вийшло не зовсім то що було потрібно, бо Тіккуріла не колірує зараз краску по металу в рал, на жаль. Закольоровав 3 баночки різних пробників, стало зрозуміло, що база, яку заколіровати потрібна напевно якась прозора . Ще можна було б взяти автомобільну, но тут ціна не дуже гуманна ,в розрахунку на кількість. Я ще знайшла краску по ралу, але баночка 20 літрів , все міркувала як обґрунтовати , що ця краска мені ну дуже потрібна….на той момент Терпець чоловіка відійшов в астрал, тому він взяв і замовив с Польщі зелену краску без мене пробну партію- « для паркану» в кольору Зелени листя. На погляд це темний лист троянди. І такі в ней частинки « сяйва» . Сам мені все і покрасив, бо я замахалася ще на грунтовке ( красить важче і довше, ніж зварити той паркан). На тому « пекельні борошна» вибору примусово були закінчені. І тількі тоді мені прийшла в голову ідея , що треба буде ставні( я поки все ще прідерживаюсь першого плану фасаду) покрасити не в блакитний, а саме в такій колір- смарагдовий. І тут ваше фото. Прям нагадало мені про таку миттєву думку, я як раз хотіла знайти фото з такім кольором, щоб подивиться , як це може виглядати. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: В четвер в 12:19 Автор Поділитись Опубліковано: В четвер в 12:19 15 хвилин тому, Сарочка сказав: я як раз хотіла знайти фото з такім кольором, Фарбуйте в зелений колір. Мені дуже подобається блакитний, він завжди додає нарядності будинкам, але зелений це класика і завжди виглядає вишуканим, хоч на старих будинках, хоч на нових (фото2). Ну і воно логічно, якщо вже паркан зелений))). Треба було мені раніше сказати, що цікаво подивитись, я б вам нафоткала. Нема чого соромитися. Цікаво, то питайте. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сарочка Опубліковано: В четвер в 18:42 Поділитись Опубліковано: В четвер в 18:42 Шановні панянки, підкажіть , будь ласка, якой міцності має бути не знаю як це правильно називається « підпора для троянд» якщо вона шраб десь 2,5 метра заввишки. Але такій собі кущ фонтан. Ось ця троянда без назви сорту, що має назву загальну» бабусина троянда» В цьому році не обрізала, бо думала корчувати вже. Але напевно . Дам шанс , якщо опаную. Це велетень одноразово квітучій, але живучій що капець. Можливо, якщо якось її підперти гармонійно, то з цього може бути щось цікаве. Бо покі що з ней суцільни клопоти, але квітне дуже мало, хоча рясно . То думаю дати її останній шанс- або я її якось стримую, або на компост. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сарочка Опубліковано: В четвер в 19:02 Поділитись Опубліковано: В четвер в 19:02 (змінено) 15 годин тому, allanek сказав: Фарбуйте в зелений колір. Мені дуже подобається блакитний, він завжди додає нарядності будинкам, але зелений це класика і завжди виглядає вишуканим, хоч на старих будинках, хоч на нових (фото2). Ну і воно логічно, якщо вже паркан зелений))). Треба було мені раніше сказати, що цікаво подивитись, я б вам нафоткала. Нема чого соромитися. Цікаво, то питайте. На цьому фото мені здається віконниці ( так правильніше, здається) думаю що з металу, більш сучасні. Якщо попаде до ока старовінни, буду дуже вдячна за фото. Бо саме цікаво кріплення до камʼяних будинків, як воно було ауетонтично ,а в інеті більше прикладів до деревʼяних ізбушек. Або сучасні металеви, що мені також не потрібно. Цікаво більш декоративно, в моєму випадку з уклоном на Францію, або Іспанію, Італію.,ось с такими квітникам під вікном, я щось подібне хочу... бачу в вашій місцевості саме таке може бути. Так що , якщо щось подібне попаде в око , то це буде чудово. Змінено В п'ятницю в 03:51 користувачем Сарочка Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: В четвер в 19:51 Поділитись Опубліковано: В четвер в 19:51 1 година тому, Сарочка сказав: Шановні панянки, підкажіть , будь ласка, якой міцності має бути не знаю як це правильно називається « підпора для троянд» якщо вона шраб десь 2,5 метра заввишки. Але такій собі кущ фонтан. Ось ця троянда без назви сорту, що має назву загальну» бабусина троянда» В цьому році не обрізала, бо думала корчувати вже. Але напевно . Дам шанс , якщо опаную. Це велетень одноразово квітучій, але живучій що капець. Можливо, якщо якось її підперти гармонійно, то з цього може бути щось цікаве. Бо покі що з ней суцільни клопоти, але квітне дуже мало, хоча рясно . То думаю дати її останній шанс- або я її якось стримую, або на компост. як я зрозуміла, то мова про троянду Centifolia, столистна троянда, троянда для варення і т.і так, вона дуже потужна...я просто купувала в Епіцентрі 3 бамбукові палки, високі та по діаметру найбільші, вбивала в землю і робила такий собі фігвам і вже потім гілки прив'язувала до них...якщо хо фонтаном, то можна бамбукову палку просто вбити в середину куща і до нього вже підвязувати...по арматурі не підскажу, бо мені просто вільної арматуру у мене не було, а покупати не хотілось...бамбук доволі міцний, у мене берези пурпурові прив"язані до таких палок і вже б давно зламались на моїх вітрах, а так тьху-тьху ( берези вже по 5 метрів і з великою парусністю) я купила якісь опори для троянд/ піонів саморобні залізні, завтра може поміряти яку арматуру застосовували для виробництва і сфоткати...до речі, вони розбірні і доволі грамотно зроблені, але трішки дебелі🙃я думаю, що хто товаришує зі сварочним апаратом😄може їх зробити Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сарочка Опубліковано: В четвер в 20:20 Поділитись Опубліковано: В четвер в 20:20 12 хвилин тому, irina1969 сказав: як я зрозуміла, то мова про троянду Centifolia, столистна троянда, троянда для варення і т.і так, вона дуже потужна...я просто купувала в Епіцентрі 3 бамбукові палки, високі та по діаметру найбільші, вбивала в землю і робила такий собі фігвам і вже потім гілки прив'язувала до них...якщо хо фонтаном, то можна бамбукову палку просто вбити в середину куща і до нього вже підвязувати...по арматурі не підскажу, бо мені просто вільної арматуру у мене не було, а покупати не хотілось...бамбук доволі міцний, у мене берези пурпурові прив"язані до таких палок і вже б давно зламались на моїх вітрах, а так тьху-тьху ( берези вже по 5 метрів і з великою парусністю) я купила якісь опори для троянд саморобні залізні, завтра може поміряти яку арматуру застосовували для виробництва...до речі вони розбірні і доволі грамотно зроблені, але трішки дебелі🙃я думаю, що хто товаришує зі сварочним апаратом😄може їх зробити Ага , ось саме мені це дуже цікаво . Скільки опор , з 8 мм арматури, або 10 мм може стримувати того куща. Щоб він не був без під вʼязки 5*5 метрів. Ну хочаб 3*3 прибрати, і то він ще тількі набрав пагони, то думаю чи не развалітся , чи не стане ще більшім за цей рік ще . Тримаю її саме на варіння. … хоча жодного разу ще не зварила -якесь він пристанище для усілякої тлі і прочїх комах- мурах і всього іншого. Бронзової на ней аж біснуються. Ще купа якісь мелкіх блошок( не знаю що це, але тількі не ней таке. А на варіння таке не можна, обробити не можна, бо їсти тоді не треба, на варіння троянду мити даже не можна. То ось і кажу -дам останній шанс ,бо проблем більш, ніж користі поки що 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: В четвер в 20:33 Поділитись Опубліковано: В четвер в 20:33 Можна по іншому подивитись на це )) вона як магніт притягує до себе шкідників, а так би вони були на інших " культурних' рослинах)) мені одна дуже досвідчена садівниця радила залишати в саду кульбабки, саме для " привороту' оленок волохатих і т.і Я її на дачі також для варення трамала, але жодного разу так і не зварила бо воно мені " фу", а залишила виключно за поваги до неї бо вона там якось 17.. кудлатого року 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: В п'ятницю в 05:32 Автор Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 05:32 (змінено) 10 годин тому, Сарочка сказав: Якщо попаде до ока старовінни, буду дуже вдячна за фото. Бо саме цікаво кріплення до камʼяних будинків, як воно було ауетонтично Аня, на першому фото, що з Старого Міста, віконниці дерев'яні, тільки кріплення металеві. На другому можливо повністю металеві, я будинок фотографувала не придивляючись до дрібниць. А в вас не збільшується моє фото ? Якщо збільшити, то на першому фото добре видно, що на вищому і на нижчому будинках віконниці дерев'яні, навіть сучки на дереві розгледіти можна. Там , якщо і перероблялось щось, то зберігалась автентичність, бо це ж Місто, що збережене, майже, повністю таким, яким було на протязі століть. Раніше я вже розповідала, що жити там ( а там живуть люди і багато муніципальних організацій мешкає) я б ніколи не хотіла. Щоб побачити це Місто та відчути, як воно було, за часів Середньовіччя, сюди зі всього світу їдуть. Тож до збереження тут відносяться уважно. І не тільки в самому Старому Місті, взагалі крізь. 10 годин тому, Сарочка сказав: Цікаво більш декоративно, в моєму випадку з уклоном на Францію, або Іспанію, Італію.,ось с такими квітникам під вікном, я щось подібне хочу... бачу в вашій місцевості саме таке може бути. Так що , якщо щось подібне попаде в око , то це буде чудово. Воно так і є. Багато часу тут панувала Венеційська Республіка, ці будинки так і звуться- "венеційськими". На старих віконницях ще і поперечина може бути, щоб вітром не телепало ті половинки, коли віконниці відкриті. Якщо є трохи часу, то пізніше десь поїдемо та зроблю фото. Звісно, якщо ті віконниці будуть на вулицю і близько до дороги, то зможу і деталі роздивитися, бо ніколи не придивлялася, як вони там кріпляться.Скоріше за все на тому тижні. 10 годин тому, Сарочка сказав: що має назву загальну» бабусина троянда» Спогад дитинства. В кожному дворі росла та центіфолія. Це було обов'язковим "номером програми", коли почала створювати сад- така старовина "бабусіна " троянда. Але я посадила не центіфолію, а старовинну бурбонську Louise Odier. І не пожалкувала. Вона пахне дитинством, ніяких комах і ніколи нічим не оброблялась. Бо я збирала пелюстки та сушила , бо взимку заварювала ті пелюстки на чай. не мерзне, можна тримати кущем ( як я), а можна в якості виткої троянди. В неї гнучкі гілки і велика швидкість росту.за літо виганяла гілки до 3-х мерів. Не хворіла. Вся увага, що вона потребувала- санітарна обрізка навесні та стримувати різанням ріст куща, якщо не мати на меті, щоб вона росла на опорі в якості виткої. Коли квітне, запах розливався на весь двір. Чи посадила б я знову цю троянду? Так, посадила б. Змінено В п'ятницю в 05:37 користувачем allanek 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сарочка Опубліковано: В п'ятницю в 06:48 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 06:48 1 година тому, allanek сказав: Аня, на першому фото, що з Старого Міста, віконниці дерев'яні, тільки кріплення металеві. На другому можливо повністю металеві, я будинок фотографувала не придивляючись до дрібниць. А в вас не збільшується моє фото ? Якщо збільшити, то на першому фото добре видно, що на вищому і на нижчому будинках віконниці дерев'яні, навіть сучки на дереві розгледіти можна. Там , якщо і перероблялось щось, то зберігалась автентичність, бо це ж Місто, що збережене, майже, повністю таким, яким було на протязі століть. Раніше я вже розповідала, що жити там ( а там живуть люди і багато муніципальних організацій мешкає) я б ніколи не хотіла. Щоб побачити це Місто та відчути, як воно було, за часів Середньовіччя, сюди зі всього світу їдуть. Тож до збереження тут відносяться уважно. І не тільки в самому Старому Місті, взагалі крізь. Воно так і є. Багато часу тут панувала Венеційська Республіка, ці будинки так і звуться- "венеційськими". На старих віконницях ще і поперечина може бути, щоб вітром не телепало ті половинки, коли віконниці відкриті. Якщо є трохи часу, то пізніше десь поїдемо та зроблю фото. Звісно, якщо ті віконниці будуть на вулицю і близько до дороги, то зможу і деталі роздивитися, бо ніколи не придивлялася, як вони там кріпляться.Скоріше за все на тому тижні. Спогад дитинства. В кожному дворі росла та центіфолія. Це було обов'язковим "номером програми", коли почала створювати сад- така старовина "бабусіна " троянда. Але я посадила не центіфолію, а старовинну бурбонську Louise Odier. І не пожалкувала. Вона пахне дитинством, ніяких комах і ніколи нічим не оброблялась. Бо я збирала пелюстки та сушила , бо взимку заварювала ті пелюстки на чай. не мерзне, можна тримати кущем ( як я), а можна в якості виткої троянди. В неї гнучкі гілки і велика швидкість росту.за літо виганяла гілки до 3-х мерів. Не хворіла. Вся увага, що вона потребувала- санітарна обрізка навесні та стримувати різанням ріст куща, якщо не мати на меті, щоб вона росла на опорі в якості виткої. Коли квітне, запах розливався на весь двір. Чи посадила б я знову цю троянду? Так, посадила б. Так, ось на першому будинку і побачила, що там шпунтована дошка, щось накшталт вагонки- збираються з пазом одна до одной, віконця закрити, то цікаво в що кріпляться петлі- одразу до каменю, чи мають свою коробку, яка одночасно відкоси вікна накриває. Ваша Луіс Одер, має такі сами квіткі, і так, запах бабусиних троянд дуже ароматний, ще не чула в жодній іншій такої інтенсивності. І взагалі ні чім не хворіє. З поливом теж можна не перейматися, мені здається що вона вже добралась до води самостійно. За це можна тримати цього велетня. Придивилась сегодні -пагони минулого року біля 2,5-2,7 в більшості. Якщо її не обрізати( завжди обрізала на 1 метр від крутну і тримала кущем) то вона ще дасть приросту зверху, чи тількі закущиться бічними, що на мою думку може дати більше квіток? . Кущу напевно років 10 вже, я його саджала дуже дорослим від сусідки. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: В п'ятницю в 07:21 Автор Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 07:21 Трохи продовжу. Про туристів. Вийшла на терасу сфотографувати троянду, про яку вчора казала і бачу пливе...Ні, це не круїзний лайнер, що перед очима туди-сюди кожного дня, це яхта...пливе в "маріну" (причал) для яхт, що розташована навпроти Старого Міста. Поки з таких яхт ( тих, кого я бачила) виходять на беріг або арабські шейхи, або африканські багатії. І не тільки тому, що колір шкіри про це говорить, вони одягаються (чомусь?) не від модних дизайнерів високої моди, а в свої національні одежі. Повертаємось до троянд і "кущ, як кущ". Троянда квітне весь рік. І взимку , і зараз. Схоже, що з розряду "бабусиних" старовинних троянд. Кущ, що квітне йоржиками для посуду😁 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: В п'ятницю в 07:59 Автор Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 07:59 34 хвилини тому, Сарочка сказав: Ваша Луіс Одер, має такі сами квіткі, Але на них не було ніяких комах, крім бджіл та джмелів. 44 хвилини тому, Сарочка сказав: Придивилась сегодні -пагони минулого року біля 2,5-2,7 в більшості. Якщо її не обрізати( завжди обрізала на 1 метр від крутну і тримала кущем) то вона ще дасть приросту зверху, чи тількі закущиться бічними, що на мою думку може дати більше квіток? Аня, тільки моє припущення з особистого спостереження за трояндою. Якщо її відрізати на пів метра чи трохи менше, тільки над сплячіми бруньками, то вона швидко почне відрощувати нові гілки, не тільки бічні, а ще і вгору дертися. В мене так за літо відрощувала 3м , дерлася на паркан і перекидалась через нього. Якщо є бажання десь на арку її кинути, то мені здається, таким чином це і треба робити. Залишати довжину гілки 2м, від цієї гілки почнуть рости нові, направляти їх по арці і так, поки на зав'є всю арку чи опору, потім ріжете тільки для більшого кущіння бічних гілок. Як приклад, я так формувала шовковицю- канделяброва форма крони. Різала гілку на ту довжину, що мені була потрібна, потім ріс новий ярус гілок, різала його і так можна робити до нескінченності, поки не награєшся. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nic-олаевна Опубліковано: В п'ятницю в 19:50 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 19:50 Дівчата, ви так продуктивно спілкуєтесь, що я поки дочитаю все те, від чого відстала, дожену вашу думку, ви вже переключилися на іншу тему. Це добре. Живий діалог. Про троянду стопелюсткову. В нашому місті я їх не бачила занадто потужними. Занедбаними і від того зредев'янілими та загущеними - так, потужними - ні. У мене до неї свій підхід. 1. Вона квітне лише на тих пагонах, які заклала влітку. Отже пагони що відцвіли - зрізаю повністю 2. Вона воліє мати довгий високий стовбур, а чуб з листям і квітами десь в горі. Тому, застосовую до неї хитрість. Обираю на середині пагона живу сплячу бруньку, роблю над нею неглибокий надріз, щоб поживні речовини затримувалися в районі бруньки і не йшли вверх. Іноді цей спосіб гарно спрацьовує і прокидаються ці бруньки, відповідно висота троянди притомна 3. Посеред літа нові пагони вкорочую в половину. Тоді прокидаються бічні бруньки і гілка з довгого батога перетворюється в кучеряву Отже, як на мене вона дуже пластична. Ще не кожна троянда може підкоритися такому догляду. У мене вона сидить близько до низенького парканчику. Весною розподіляю по ньому гілки, прив'язую і отримую квітучий паркан. Не довго, але ефектно. На зиму просто звязую шпагатом, щоб її не тіліпало по вітру і теж фіксую за паркан, трошки нагибаючи до землі. І про шкідників. Окрім попелиць нікого на ній не бачила. 2 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: В п'ятницю в 20:49 Автор Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 20:49 Луїз Од'є бурбонка і, судячи з вашої розповіді про центіфолію, веде себе по-іншому. Її як не ріж, завжди вкривається квітами, як найбільше і по всьому кущу. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз