Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Сад і все про нього.

allanek

Рекомендовані повідомлення

5 годин тому, allanek сказав:

Ти колеуси кожного року так вирощуєш?  Як в тебе вистачає сил та терпіння?

Мене цього року пробило🤣вже думаю як їх зберегти взимку, щоб було що черенкувати весною

До речі, фуксія на твоїй спеці невитримає(( я тому від них навіть у себе відмовилась...їх потрібна не так волога їх зволожене повітря і бажано тінь...зараз Наташа прийде і більш детально розповість а я пошла готувати голубці 😚

• Дякую 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 хвилину тому, irina1969 сказав:

До речі, фуксія на твоїй спеці невитримає((

Тому і запитала, щоб досвідченні панянки підтвердили мої побоювання. Я можу знайти їй містечко в тіні. Згадала, що на критій терасі є закуток, де можна втулити ще горщика 🤭, але висока температура нікуди не подінеться. Але ж вона така ніжна, ніяких кольорів "вирви око". А це ще гірше, бо читала, що білі-блакитні потребують і тіні, і прохолодної температури більше за інших. Дивна рослина, гарна, але дивна і примхлива, як для саду. В Україні треба на зиму ховати в тепло, тут, навпаки, треба шукати місце, щоб захистити від сонця. Але ж причаровує. Я кілька разів до неї поверталась.

• Лайк 1
Посилання на коментар

Віконниці для Ані. Викладу всі фото, що зробила, є повтори, але може десь буде краще розгледіти.

Будинок старий, після реставрації. Аня, вам цікавий тим, що тут є 2 різних  видів віконниць і навіть матеріал стін різний- камінь та штукатурений. І ще добре, що були вікна з відкритими віконницями та видно яким чином вони зачиняються зсередини. Механізм кований, фото не передає, але то гарно і зроблено настільки максимально до оригіналу, що не має відчуття, що то "новодєл". Бо не думаю, що там заморочились настільки, що реставрували старі механізми. Хоча все може бути. Сподіваюсь, що вам ці світлини будуть корисні. Ну і кріплення до яких чіпляються віконниці це металеві гаки, вбиті в сам камінь. Ніяких дерев'яних рам там нема. Є ще віконниці, нові, схоже, що зроблені з якогось полімеру (пластику), фотографувати не стала, бо то я б собі робити не стала. То самі половинки віконниць кріпляться до  рами з такого самого матеріалу, що і віконниці, а рама вже кріпиться до стіни. Скоріше за все якимось анкерами чи щось подібне. Але воно вам не треба.

0aa63ae8-6260-4199-8089-e8565494fe38.JPEG

4c7fd90c-8bcf-4c56-a0f3-bb48d8178f6f.JPEG

007a9452-dd37-4d28-9af8-aa3425b88d04.JPEG

77c507d3-9e4a-4e13-9f4f-49edb178ac9e.JPEG

908c0fab-08a4-48ea-ad2d-e65e10e49f5f.JPEG

4774d52b-79aa-450a-9151-10f91dd38365.JPEG

c028873b-81af-4b36-9ef8-8278888ecd85.JPEG

e849627a-9a67-414c-a4c9-554fe3807f81.JPEG

f3800f76-89af-4c61-995c-a239c6fbc70d.JPEG

• Дякую 2
Посилання на коментар

Алло, фуксії на спеці не варіант. Навіть в повному затінку теж погано, якщо повітря буде гарячим.

Є у мене одна фуксія, "бабусіна", росте вона дебелим кущем і саджаю я її не в горщик, а в грунт. За умови її крона буде трошки притінятися а грунт буде постійно вологим і замальованим - вона витримує. Але то одна єдина. А сортів я спробувала напевно вже штук 30

Тому зараз залишила бабусіну і ще пару сортів, що такі самі коні для відкритого грунту які теж більш-менш стійкі і все. Всіх інших уже розрахувала і розчарувалася 

• Лайк 2
  • Дякую 1
Посилання на коментар

Наташа, дякую. Я відмовилась від неї. Хоча вчора мене приліпило очима та п'ятками біля полиці з фуксіями. Майже чисто білі з блідо-блакитним акварельним кольором пелюсток і зеленою серединою, помилувалась і пішла  до горщиків з сукулентами, що квітнуть пів року рожевими квітами. Щось мене на рожевий потягнуло. Дивно, що в інших випадках мене, наче Панночку з "Вія" трясе, а в квітах він мені все більше подобається. Ота троянда, що я викладала, вона з кожним днем все гарніше, майже весь кущ вкрився ніжно рожевими квітами. Визначник рослин ( знайшла гарний додаток) каже, що то Rosa gallica. Схоже по квіткам, бо в мене була старовинна гальська Tuscany Superb і квітка така сама,наче набита скуйовдженими  пелюстками, виглядає це гарно. То поки я чекаю на пеларгонію, що наростить куща та вкриється рожевими метеликами, буду мати рожеву хмарку  в ногах бирючини. Бо я її купила вчора🤭

• Хаха 1
Посилання на коментар

2 часа назад, allanek сказал:

Наташа, дякую. Я відмовилась від неї. Хоча вчора мене приліпило очима та п'ятками біля полиці з фуксіями. Майже чисто білі з блідо-блакитним акварельним кольором пелюсток і зеленою серединою, помилувалась і пішла  до горщиків з сукулентами, що квітнуть пів року рожевими квітами. Щось мене на рожевий потягнуло. Дивно, що в інших випадках мене, наче Панночку з "Вія" трясе, а в квітах він мені все більше подобається. Ота троянда, що я викладала, вона з кожним днем все гарніше, майже весь кущ вкрився ніжно рожевими квітами. Визначник рослин ( знайшла гарний додаток) каже, що то Rosa gallica. Схоже по квіткам, бо в мене була старовинна гальська Tuscany Superb і квітка така сама,наче набита скуйовдженими  пелюстками, виглядає це гарно. То поки я чекаю на пеларгонію, що наростить куща та вкриється рожевими метеликами, буду мати рожеву хмарку  в ногах бирючини. Бо я її купила вчора🤭

Рожевий...Шо сказали, Ви не одинока😄

Я теж нагрібла всього рожевого що можна. Вчора навіть шукала на ринку рожевий алісум, але був лише білий, довелося брати що є. У нас з війною саджанців і розсади на ринку значно поменшало, а в цьому році то і взагалі, нема продавців. Якщо 2 дві точки продажу - то уже шикарно.

• Лайк 1
Посилання на коментар

Іра, дякую ще за один магазин, але то на наступні хотєлки. Бо уже замовила на Флоринці петхоа в горщиках по 350 мл, думаю що це буде хоча б якийсь мінімальний кущик. Цей петхоа це гібрид петунії і калібрахоа. Подивилась у фейсбуці у хозяйки магазину відео про її петхоа, то вони доволі квітливі і низенькі, те що мені треба.

Думала і про тайдали і про сурфінії, але у мене горщики будуть максимальним об'ємом 3,7 літра. На тайдали і сурфінії треба більший об'єм грунту 

Побачу. Якщо щось піде не так, у мене у дворі 18 горщиків з пеларгонію, 3 з ампельною бегонією, що щось в хаті по вікнах стоїть, то можна буде замінити петхоа на щось з цього. Головне, що всі горщики однакові, взаємозамінні.

• Лайк 1
Посилання на коментар

Вчора подивилась такі гарні світлини Алли з віконницями, полізла до своїх фото, бо також думала зробити віконниці на вікнах, але потім подумала що з двома нирками жити краще🙃але ось фото...віконниці можна робити і на пів вікна, а те що іх фарбують в яскраві кольори чи розмальвують ще більше додає шарму

image.thumb.png.1720497edce2e967882a534d66cd2bb4.png

image.thumb.png.5b591eb645c6a7394a5c767f1a762d93.pngimage.thumb.png.0c8bebd02a82bf5e8b42dd8f2421f946.pngimage.thumb.png.588cdf8a20614af58d6e77c3cfc56f7c.pngimage.thumb.png.8c5e11acc2b41cd19ab33fdfa6eaa612.png 

• Лайк 3
  • Дякую 1
Посилання на коментар

14 хвилин тому, Nic-олаевна сказав:

Іра, дякую ще за один магазин, але то на наступні хотєлки. Бо уже замовила на Флоринці петхоа в горщиках по 350 мл, думаю що це буде хоча б якийсь мінімальний кущик. Цей петхоа це гібрид петунії і калібрахоа. Подивилась у фейсбуці у хозяйки магазину відео про її петхоа, то вони доволі квітливі і низенькі, те що мені треба.

Думала і про тайдали і про сурфінії, але у мене горщики будуть максимальним об'ємом 3,7 літра. На тайдали і сурфінії треба більший об'єм грунту 

Побачу. Якщо щось піде не так, у мене у дворі 18 горщиків з пеларгонію, 3 з ампельною бегонією, що щось в хаті по вікнах стоїть, то можна буде замінити петхоа на щось з цього. Головне, що всі горщики однакові, взаємозамінні.

Наталко, потім поділитесь враженнями, бо я на наступний рік ( всі ми доживемо !!!!) думаю замовити в більшому об"ємі квіти бо воно кАнешна економніше, але місця нема, щоб все це добро доростити, бо у мене помідори та перець🤪

• Дякую 1
  • Хаха 1
Посилання на коментар

1 хвилину тому, Nic-олаевна сказав:

О, бачу , що вы вже определились поки я добралась до форума. Сурфініі і петуніі серіі Ізі що мають пагони по 80 см в такому маленькому горщику точно не будуть такими, буде щось ріденьке ,с пагонам і десь 40 см макс. Горщик на сонці 4 літра дуже маленькій, в ньому розігріваєтся ґрунт до 40 градусів, даже якщо вологій, рослина починає чахнути. Якщо придивитися на міське озеленення то там горщик значно більший ніж 3 літра. І доволі часто мат з кокоса, думаю що в ньому менша температура ніж в пластиковому. Серія ізі має 80 см пагони тількі в грунті, як грунтопокрівна , і то дуже гарне враження . Серія тайдл то величезни кулі десь більше метра виходіть к серпню. Точно не в горщик. Її можна в горщик, але якщо на 1 ізі норма 12 літрів грунта, то вейв це вже от 25-30 літрів. Я її зараз з трехлітрового контейнера васаджую і там вже весь горщик в тісних корінчиках. 
 Петхоа в минулому році був в сусідки, квітнув все літо, але веранда з орієнтацією північ. На сонці гарно себе веде пеларгонія плющелістна, ось та ампельна , вона посухостійка така  собі ажурна куля . То її теж можна розглядати на стовпчик 

А хіба ампельна бегонія не потребує тінь?

• Лайк 1
  • Дякую 3
Посилання на коментар

1 година тому, irina1969 сказав:

бо у мене помідори та перець🤪

Бачу, що губозакаточна машинка поки без діла лежить😆.

1 година тому, Сарочка сказав:

поки я добралась до форума.

Аня, чи те, що вам було потрібно? Я про світлини з віконницями. Чи щось інше треба подивитись?

Змінено користувачем allanek
  • Лайк 1
  • Хаха 1
Посилання на коментар

10 годин тому, allanek сказав:

Бачу, що губозакаточна машинка поки без діла лежить😆.

Аня, чи те, що вам було потрібно? Я про світлини з віконницями. Чи щось інше треба подивитись?

Щось в мене сегодні форум не хотів працювати. Так, дуже гарні фото. Як раз все що мені було потрібно. Дякую безмежно  . Але якщо щось цікавоє буде попадатися на око, то кидайте фото і нам( ось тут треба губозакаачну машинку вже передати до мне)😆

• Лайк 1
Посилання на коментар

В мене теж форум не працював. Підозрюю, поки буде на форумі сточна яма у вигляді теми війни, час від часу будемо таке мати.

1 година тому, Сарочка сказав:

як раз все що мені було потрібно

І добре, якщо пригодиться.

Посилання на коментар

18 часов назад, Сарочка сказал:

Горщик на сонці 4 літра дуже маленькій, в ньому розігріваєтся ґрунт до 40 градусів, даже якщо вологій, рослина починає чахнути. Якщо придивитися на міське озеленення то там горщик значно більший ніж 3 літра. 

Згодна, особливо якщо спекотне літо, то все гріється навіть в затінку. Справа в тому що закріпити великий горщик на стовбі не так просто. Дивилась горщики для стовбів магазинні, але вони по перше на круглі стовби (а у нас якийсь прямокутний), ну а по друге є ціна під 4000. Не на стільки я хочу квітів на стовбі🤭

І ще окрім спеки мене хвилюють дощі. У нас червень - то як в тропіках, сезон дощів. Не просто дощів, а якихось цілодобових злив. От що тоді робити? Постійно бігати знімати?

А щодо перегріву, буду дивитись. Можливо, обгорну горщики якось декоративно мішковиною, або ще чимось і поверхню грунта замульчую щоб не так сохло

Посилання на коментар

18 часов назад, Сарочка сказал:

А хіба ампельна бегонія не потребує тінь?

У мене двір північного спрямування, плюс вузенький і додатково притінений будинком і гаражем. У мене ж "поместье" аж 6 соток))) Тому всі квіти в затінку. Вони бачать ранішнє сонечко 1,5-2 години на день і то, якщо день не похмурий. Тому у мене і бегонії, і пеларгонії і фуксії. Але останні навіть в таких умовах не витримують. Для них ще потрібна окрім затінку помірна температура повітря

• Лайк 1
Посилання на коментар

Дівчата, я так розумію для нас віконниці - то суто декоративний елемент? Бо призначення їх було в утепленні і безпеці.

Дивлюсь іноді в Ютубі дома в Європі, то так, таке є. Особливо Англія. І ютубери розказують що зимою в їх будинках доволі прохолодно. То може вони їми досі користуються за призначенням. Що цікаво, то саме вікно у них якесь доволі тонке, на 1 скло. Безліч разів думала, чому так. Чому не можна поставити гарне міцне тепле вікно, якщо такий клімат.

Посилання на коментар

16 хвилин тому, Nic-олаевна сказав:

Особливо Англія.

Коли купили ділянку, то будуватися почали тільки через 3 роки. В той час подивилась цікавий серіал " Історії дизайну" (Grand Designs). Ведучим цього циклу був архітектор Кевін МакКлауд 🤭Це був, наче, паралельний світ про будівництво та архітектуру. Це були реальні історії людей, що будувались або з нуля, або купляли старі будинки (які охороняються законом, в них є спеціальний комітет для спостереження за такими будівлями), чи амбари-конюшні- каплиці - водонапірні станції та залізничні будки. Це в нас то будка, а в них це доволі великі вузькі двоповерхові споруди. В Польщі такі самі. Я це до чого? Якось була серія з панянкою, що збудувала будинок десь в безлюдді Шотландії чи Ірландії ( не пам'ятаю) і робила віконниці. То більше нагадувало щити, ніж звичний вигляд. І пояснювалось, чому в деяких місцевостях острову роблять віконниці. Бо дуже сильний вітер, шторми з моря , то вони намагаються хоч якось захистити будинки за допомогою віконниць. 

31 хвилину тому, Nic-олаевна сказав:

Що цікаво, то саме вікно у них якесь доволі тонке, на 1 скло.

Це окрема історія. Якщо це старий будинок або масова забудова , так само, вони повинні отримати дозвіл на заміну вікон і не завжди його дають, щоб не порушувати загальний вигляд кварталу чи району. Тому в нових будинках вже склопакети, а в старих, навіть в будівлях 80-90 років 20 століття вікна з одним склом. В них, взагалі, багато незвичного для нас. Вікна, наприклад, відкриваються назовні. Щоб їх помити треба викликати спеціально навчану людину. Або люстри та світильники в них висять не по центру кімнати, а ближче до вікна і такого багато.

На півдні, де тепло, навпаки, віконниці захищають від сонця. І ще маркізи на балконах та терасах. Вони, навіть будинки проектували одразу з вбудованими віконницями. Бо бачу багато багатоповерхівок часів "розвитого соціалізму" з тими  масовими  пластиковими віконницями. Як казав відомий віслючок - "Печальное зрелище"(с)

• Дякую 1
Посилання на коментар

3 години тому, Nic-олаевна сказав:

Дівчата, я так розумію для нас віконниці - то суто декоративний елемент? Бо призначення їх було в утепленні і безпеці.

Дивлюсь іноді в Ютубі дома в Європі, то так, таке є. Особливо Англія. І ютубери розказують що зимою в їх будинках доволі прохолодно. То може вони їми досі користуються за призначенням. Що цікаво, то саме вікно у них якесь доволі тонке, на 1 скло. Безліч разів думала, чому так. Чому не можна поставити гарне міцне тепле вікно, якщо такий клімат.

Так, в задумці це суто декоративна історія з віконницями, тому предполагалось спочатку, що ці віконниці будуть зроблени з готових жалюзійних дверцяток, на варіант Б було з вагонки, по типу амбарних дверей класичний варіант в дуже простом виконанні, бо за ці прикраси будинку не потрібно було , як казала Ірина «Втратити нирку». Під кожним вікном планувала балконний ящик з квітами. Під вікном корзини, або великі кошики з квітами. Гарно щоб всеж такі теракотови , але ось тут треба за такі розміри вже не тільки нирку віддати, тому, буде щось альтернативне

Але руки до цього поки що не дійшли , можливо в цьому році. Накидаю фото схожих ідей 

IMG_0806.jpeg

IMG_0805.jpeg

• Лайк 1
  • Дякую 1
Посилання на коментар

В 07.05.2025 в 08:38, allanek сказал:

Вікна, наприклад, відкриваються назовні.

От взагалі не розумію, нАпуркуа? Де була логіка, коли таке робилося? А якщо потужний вітер, а вікно відкрите, його ж вирве вибачте на хрін і скло поб'є 🤨

В 07.05.2025 в 08:38, allanek сказал:

Або люстри та світильники в них висять не по центру кімнати, а ближче до вікна і такого багато.

А це мені навпаки подобається. Бо що то за мода, по центру кімнати одна люстра і все. У мене теж не по центру кімнати. Ні в вітальні, ні в кухні. Окрім основного світильника, є ще вмонтовані в стелю додаткові маленькі світильники, щоб підсвітити ту чи іншу зону. Мені так зручніше

В 07.05.2025 в 11:16, Сарочка сказал:

Так, в задумці це суто декоративна історія з віконницями, тому предполагалось спочатку, що ці віконниці будуть зроблени з готових жалюзійних дверцяток, на варіант Б було з вагонки, по типу амбарних дверей класичний варіант в дуже простом виконанні, бо за ці прикраси будинку не потрібно було , як казала Ірина «Втратити нирку». Під кожним вікном планувала балконний ящик з квітами. Під вікном корзини, або великі кошики з квітами. Гарно щоб всеж такі теракотови , але ось тут треба за такі розміри вже не тільки нирку віддати, тому, буде щось альтернативне

Але руки до цього поки що не дійшли , можливо в цьому році. Накидаю фото схожих ідей 

IMG_0806.jpeg

IMG_0805.jpeg

Дуже гарні фото. Як маніяк, що схиблений на прикрашанні двору влітку підвісними кашпо, одобрюю😁

• Лайк 1
Посилання на коментар

От взагалі не розумію, нАпуркуа? Де була логіка, коли таке робилося?

Британці бережуть традиції 😄. Мабуть, звичка. Я вам про тутешніх місцевих можу розповісти. На терасу маємо розсувні скляні двері. І на тих склопакетах крапки та кола від присосок,  за допомогою яких ці склопакети переміщають куди потрібно. Ви могли б собі уявити, що ті сліди не зовні скла, а всередині склопакету? Я теж не могла, але тепер знаю, що і таке існує. Яким чином вони збирали той склопакет, то друге питання і краще не шукати відповіді на нього:crazy:.

А це мені навпаки подобається. Бо що то за мода, по центру кімнати одна люстра і все. У мене теж не по центру кімнати.

Ні-ні, тут не про те мова. В них вішають люстру чи світильника близько до вікна, щоб створювати ввечері світову завісу. Кажуть, що таким чином з вулиці не видно, що робиться всередині. Я теж не прихильниця варіанту люстри по центру стелі.

07.05.2025 в 10:16, Сарочка сказав:

Так, в задумці це суто декоративна історія з віконницями,

Аня, це була пропозиція мого чоловіка- показати вам віконниці, що в нас на гаражі.Парадокс в тому, що я взагалі про них забула. Звісно, що це не аутентичні і не реставровані, це "новодел", але якісний і вам буде ще один варіант, як вони кріпляться і виглядають.

зображення_viber_2025-05-08_17-49-06-410.jpg

зображення_viber_2025-05-08_17-49-06-453.jpg

зображення_viber_2025-05-08_17-49-06-493.jpg

зображення_viber_2025-05-08_17-49-06-558.jpg

зображення_viber_2025-05-08_17-56-02-980.jpg

• Лайк 3
  • Дякую 1
Посилання на коментар

08.05.2025 в 16:23, Nic-олаевна сказав:

От взагалі не розумію, нАпуркуа? Де була логіка, коли таке робилося? А якщо потужний вітер, а вікно відкрите, його ж вирве вибачте на хрін і скло поб'є 🤨

А це мені навпаки подобається. Бо що то за мода, по центру кімнати одна люстра і все. У мене теж не по центру кімнати. Ні в вітальні, ні в кухні. Окрім основного світильника, є ще вмонтовані в стелю додаткові маленькі світильники, щоб підсвітити ту чи іншу зону. Мені так зручніше

Дуже гарні фото. Як маніяк, що схиблений на прикрашанні двору влітку підвісними кашпо, одобрюю😁

я завжди хотіла щоб вікна відчинялись назовні чи як в американських будинках вверх, тоді не треба все з підвіконня прибирати ))

Англійські будинки о взагалі інший світогляд, багато "дивних" дизайнерських рішень ще з вікторіанської епохи

хто там вміє чаклувати, начакуйте, будь ласка теплі ночі, щоб я змогла нарешті винести балконні та кімнатні рослини на вулицю😊...і про погоду

image.thumb.png.25cde2804f1fb371445277ecb519cee9.png

• Лайк 2
  • Дякую 1
Посилання на коментар

55 хвилин тому, irina1969 сказав:

я завжди хотіла щоб вікна відчинялись назовні чи як в американських будинках вверх,

Колись в мене були вікна "канадські". Це коли вікна здвигаються вбік. Воно, начебто і зручно, особливо з погляду " не треба все з підвіконня" прибирати )). Але помити їх не дуже зручна справа- як не відкривай, залишається  шматок, що завжди перекривається, коли здвигаєш ту половину вбік. І щоб помити ту смугу, треба одну раму зняти. Знімається-ставиться вона легко( просто в паз), але ж вона досить тяжка, потрібна чоловіча сила для цього. Гадаю, що варіант "американського" відкривання "вверх" так само з заморочками. Бо як вимити вікно, якщо не зняти одну раму ? Я з такими вікнами не стикалась, то механізму не знаю.

1 година тому, irina1969 сказав:

начакуйте, будь ласка теплі ночі,

А мені, щоб дощів поменшало.

Огірочки...

зображення_viber_2025-05-09_16-44-16-702.jpg

зображення_viber_2025-05-09_16-45-09-553.jpg

• Дякую 3
Посилання на коментар

Дівчата, переключу вашу увагу від вікон до чищення посудомийної машини. Знаю, що ви теж користуєтесь Соматом. У них є 3 таблетки на планшеті для чищення машинки. Користуюсь ними стільки ж, скільки і машинкою. І от мене чому осінила така думка, можливо я не правильно їх застосовую?

Кожна таблетка запаяна в окрему "кишеньку-коробочку" і на додачу ще і сама таблетка в плівковій оболонці. Я завжди цю кишеньку знімала і клала таблетку в плівці в посудомийку, просто на дно машинки.

Але якось забула поставити в машинку якусь посудину і відкрила машинку на самому початку її роботи (коли вона уже набрала води для попереднього полоскання перед миттям) і побачила що чистяча таблетка уже розчинилася навіть в цій холодній воді.

Тоді логіка мені підказує, що разом з цією водою і таблетка ж піде в каналізацію? Машинка набирає нову воду для миття і в тій воді вже нема цього засобу? То може не треба знімати оцю кишеньку-коробочку? Я доречі цю кишеньку трогала мокрими руками, то вона не розчиняється, це просте панування - пластик+плівка.

Як ви використовуєте ці таблетки?

Посилання на коментар

Я користувалась рідиною для очищення (Сомат). там пляшечка, з кришки якої знімаєш стікер та ставиш  догори  "ногами" або вішаєш за гачок. Але то засіб, який використовується в порожній ПММ. Таблетки ( лимонні) в оболонці ( не в упаковці) просто кидала на дно і запускала з посудом. Таблетку для миття або порошок теж потрібно покласти (насипати). Чи був ефект від тієї таблетки? А як перевіриш? ПММ і так чиста була. Після тієї таблетки приємно пахло лимоном всередині. Це все. Як на мене, то таблетки таке собі "плацебо".

Тут користуюсь капсулами Fairy. Вони виявились дешевшими за Сомат і Фініш та згадала, що колись хтось на форумі їх хвалив. І то є правда. Миють вони гарно і приємно пахнуть. Щось для очищення ПММ не купую. Тут вода м'яка, нема кальцієвого нальоту. І сіль витрачається дуже довго. настільки, що я не витримаю і досипаю сіль в контейнер, не дочекавшись, коли посудомийка почне блимати індикатором солі.

Змінено користувачем allanek
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...