allanek Опубліковано: 12 годин тому Автор Поділитись Опубліковано: 12 годин тому 1 хвилину тому, Nic-олаевна сказав: але оці стрілки все псують на наступний рік. Я навмисно залишала кілька таких стрілок, щоб з них насіння само насіялось. Але в мене не було такого, щоб масово вся селера в стрілки уходила. Може тому, що я її зрізала 2 рази за літо та сушила. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сарочка Опубліковано: 12 годин тому Поділитись Опубліковано: 12 годин тому 4 хвилини тому, Nic-олаевна сказав: Соромно сказати, але для мене цей кейл-кейл став відкриттям щойно. Зараз буду читати що це🤭 Частково, те що ви Аня перелічити, і так росте деінде. Щось на постійній основі росте в теплиці: це в основному базилік зелений і фіолетовий, різні салати і в цьому році ще і мангольд. Мені все салатне більше подобається саме з теплиці, бо тоді листя ніжне і соковите. Укроп росте по огороду як трава. Я його спеціально розкидую, і він тоді росте поміж інших культур, не треба на нього окремого місця. Особливо класний укроп у мене виходить серед перцю. Я влітку перець мульчую скошеною травою і землю в ньому не ворушу, то там укроп просто красень. А бархатці мені саджати не можна, бо навіть самі мініатюрні форми на моїй землі виростають мінімум по коліно, тоді я просто замахуюсь їх кочувати)) Фенхель - не моя рослина ні за запахом, ні за смаком, нажаль Ніколи так не пробувала, завжди вирощувала через розсаду. Але у мене з цією сферою інша проблема, ніж у Ані. Якщо вдається їй перезимувати, то весною вона іде в стрілку, хоч що ти їй не роби, і нема ні листя, ні черешка, лише центральна стовбуряка-квітконос. Через те відмовилась, бо не хочу тягати по вікнам розсаду. Да і скільки його потрібно? 3 куща, а мороки буде починаючи з лютого місяця. Я в цьому році зробила лайт варіант. Посіяла в одну банку, як бабусі помідори саджали колись. Банка із под цукатів прозора 250 мл з кришкою. Отвод води не робила спочатку. Насінини насипала і закрила кришкою на ней ще таку банку пірамідою, потім ще з якімось квітками, до 5 штук було , ця була знизу майже завжди, через пару тижнів вже коли сходи зʼявилися , то пішла жити в горщик з інжиром , щоб сонечко светіло через кришку, десь так місяц вони під кришкою і зростали. Спочатку вони дуже повільно зрастають. Потім кришку відкрила, коли вже по пів сантиметра десь були. Отвір в дні зробила, все намагалась перенести по стаканам, але ніяк зірочки не сходились. То потім вже і не чіпала до висадки. Ну і так і ростут, ніяк не виходить висадити( планую відривати пучками, потім тім хто приживеться зроблю стрижку, залишків тількі міцний пагон. Враховуючи що кущ в мені с десяток потрібно, то якраз цю невеличку баночку і розтягну на 10 шматків. То потім опишу досвід цього мега ледачого методу. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 12 годин тому Автор Поділитись Опубліковано: 12 годин тому (змінено) 11 хвилин тому, Nic-олаевна сказав: бо все є. То я їм сказала, як не придумають, то прямо посеред огороду буде кукурудза у декілька рядів, а потім осінню нехай вивозять її бадилля куди хочуть)) Подіяло? А в компостер, якщо він є? Я кукурудзу тільки раз саджала. Вирішила, що воно того не варто. А от горошок , майже, завжди саджала. Я пам'ятаю, що то не ваше- горошок. Про капусту кейл. Я не саджала, бо я не дуже по капустам. Але в сусідніх товариствах чи не в кожному городі вона росла. не помітити її складно- листя наче декоративна рослина якась. Змінено 11 годин тому користувачем allanek Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сарочка Опубліковано: 11 годин тому Поділитись Опубліковано: 11 годин тому 24 хвилини тому, allanek сказав: Нічого надзвичайного в смаку я не відчула. Солодка, смачна. Мене більше розмір вражає.Ту, що сьогодні купили ще не найбільшого розміру. Я цю, навіть, не вибирала. Ми їздимо в невеличкий магазин, нас там вже знають і, навіть, пам'ятають, що купуєш. Тож сьогодні запитали чи сподобалась полуниця, що купила того разу і поки я задивлялась на головку салату та гіркий перець, до мене підійшов продавець з ось цим ящиком, спитав, чи подобається і поніс той ящик до автівки. Вони вже знають і нашу автівку. Нести запаковані овочі-фрукти до автівки це якийсь тренд цього магазинчику. Так відносяться до всіх покупців. Ціна 5 євро/кг. Черешню ще рука не підіймається купувати, бо 10 євро це занадто. Для розуміння кіло помідорів від 3 євро, пакет молока(1л) 2-3 євро, курка біля 2гк приблизно виходить 6 євро, свинячий биток без кістки, без сала, відбірний 5-6 єро за кг, сир пармезан ( Пармеджано або Грано Подано) від 22 євро до 35 євро в залежності від витримки, звичайний твердий сир на кшалт Радомеру, гарної якості біля 8 євро, бо можна купити і за 4 євро, але то краще не їсти; дорада від 10 євро, хоча вона зграями плаває в затоці і можна самому зловити, але ми тільки збираємось поїхати на устричну ферму і спробувати там порибалити. Власник ферми дозволяє з його пірсу рибалити і риби багато, бо там вона під'їдає корм, яким годують устриць. Взагалі ціна на полуницю зараз від 4 до 7 євро. Аня, а своєї не садили? Бо в нас своя була і їли її з кінця весни до глибокої осені. Пішла подивилась по супермаркетам( інтернет в поміч) то полуниця коштує 8 євро в середнему. Не маю надії на свою. Ось не моя рослина і піддається мені. Щось постійно трапляється з нею. була в мене начебто гарна покі спочатку я її пере кормила перший рік - то вона була гігантська рослина з величезними листями і нуль квіток. Потім свекровь виришила, що я погана садівниця і на наступний рік ту клубнику « гарно почистила весною, щоб слізняків не водилося під кущем) ,а вона в мене зростала на чорній плівкі. То вона от такой турботи за тиждень згоріла , а так була прикрита мульчею та плівка і все було чудово крім слізняків . Ту що придбала потім новий сорт і размножила син гарно прополол минулою весною, то що дістала з компостника і зробила з ней в іншому місті грядку , то сама вже місто не вдале обрала - на торфʼяному місці і вона погано зростала через спеку і нестачу води, хоч і під агроволокном . Чекала на осінь ,на переїзд, але свекровь на ней витряхнула гроубокси с землею в пошуках картоплі в них, ну і вижило два куща. Інша грядка заквитла, але побив мороз. Зараз знов квітне, але такі дощі постійні що жодна бджола не літає. Не знаю що там буде, але слізнякі вже від такої погоди множаться геометрично і ту ягідку, якщо вона буде не пліснява , звісно, зʼїдять раніше ніж вона достигне. Ту що ремонтантна я по дурості сама вбила всі 30 кущів. Мені захотілося, щоб вона була раніше ніж інша. То я викопала і по горщикам посадила. Хотіла весною перенести до теплиці і тоді вона на мою думку почала раніше зростати . Горщики в рядок на вулиці поставила, щоб не поливати. Це я передивилась мабуть ютуба з полуницею в контейнерах. Вирішила що теж хочу щось таке подібне, але ідея була, що я вставляю горщик вкопаний такій самий горщик і получаю мобільний варіант . Дурна голова рукам покою не дає - це про мене . Ну гарна була полуниця , зелена, потім вдарив мороз, чомусь вся вона після цього почернела і засохла, мабуть, через то що мороз проморозив горщик насквозь? Не знаю. Але жодного куща до квітня не дожило. Якщо людина дурнувата с постійнимі « вражаючімі « ідеями» то мабуть, класична клубника це не по мне. Ну і завжди вона коштувала не багато і всі основни запаси заморозки я так чі інакше купляла. Бо за сезон в мене її завжди багато треба десь ведер 15 мабуть точно треба. То ми її завжди на ринку ящиками купляли без особах питань. Через то я бавилась в експерименти і не сильно печалілась , якщо з ней щось траплялось, бо ніяк їх ставок не було на ней. Так, дітям по грядці побігати в пошуку. 1 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 11 годин тому Автор Поділитись Опубліковано: 11 годин тому 4 хвилини тому, Сарочка сказав: Якщо людина дурнувата с постійнимі « вражаючімі « ідеями» то мабуть, класична клубника це не по мне. Аня, не смійте так казати про себе. Бо я захоплююся вашою наснагою та швидкістю втілювати в життя якісь ідеї. В вас свекруха, то якийсь диверсант. То вона в гостях встигає "допомогти" чи живе з вами постійно? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сарочка Опубліковано: 11 годин тому Поділитись Опубліковано: 11 годин тому Тільки що, allanek сказав: Аня, не смійте так казати про себе. Бо я захоплююся вашою наснагою та швидкістю втілювати в життя якісь ідеї. В вас свекруха, то якийсь диверсант. То вона в гостях встигає "допомогти" чи живе з вами постійно? О , так , ще тій дивирсант, за час поки в гостях. Але зараз вже рік не приїжджала, то я навіть сумую. Це вона раніше приїжджала на всі свята, які були більш ніж два дні, і в відпустку , яка в них тривала 5 тижнів. Зараз пішла на пенсію остаточно, та взяла в цьому році собі городину, то даже не знаю коли чекати. А так в ней завжди зуд щось мені посіяти, то в мене все було засаджено навіть морквою, буряком, бо трава ж буде расти, а так бурячок. То я бавилась в щось більш продуктивне а їй залишала на травки- салати. Так навчилися ладнати між собою. Ну я іноді потім бувала в шоці від кількості спаржевой квасолі, або від руколи, кінзи. Ну то таке, зато трава не зростає 😀 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: 11 годин тому Поділитись Опубліковано: 11 годин тому 18 хвилин тому, Сарочка сказав: Якщо людина дурнувата с постійнимі « вражаючімі « ідеями» то мабуть, класична клубника це не по мне. Підтримую Аллу, навіть і не думайте так за себе!!!!! Ваша кУлубніка ще просто не виросла)) не вірю, що жінка, яка побудувала дім, не може виростити якусь ягідку, просто ну дійсно бувають ну от так зірки сходяться 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сарочка Опубліковано: 10 годин тому Поділитись Опубліковано: 10 годин тому 5 хвилин тому, irina1969 сказав: Підтримую Аллу, навіть і не думайте так за себе!!!!! Ваша кУлубніка ще просто не виросла)) не вірю, що жінка, яка побудувала дім, не може виростити якусь ягідку, просто ну дійсно бувають ну от так зірки сходяться Ще рік таких цін і я займуся посадкою більш уважно, бо такі полуницю мені треба. В мене питання. Троянди на паркані . Знов питання . Нью Доун один кущ вже пагони по 40 см, ще трохи і почну підвʼязувати. Другій менший вдвічі, але теж гарно виглядає . А ось 8 кущів Свані якось всі по різному, в більшості почали базальни побіги рости швидше, ніж бічні з тих чубуків що були спочатку . А ось в одного Бруньки які були червоними так і залишаються в том же стані, ніякого руху . І один що був не посаджений в цю клумбу так саме не живий ні мертвий. Питання по ним- що з ними робити, може треба чимось їх «покохати»? Стебла нема, то під корінь може чимось? Я два разі їх корневіном поливала. Грандисом при посадці ( і замочувала на 6 годин також) і потім через 2 тижня ще полила після поливу. А потім почались дощі, напевно весь тій корневін пішов вже вниз по піску. Що в такі дощі робити, чи ото просто спостерігати та і все.? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 10 годин тому Автор Поділитись Опубліковано: 10 годин тому 9 хвилин тому, Сарочка сказав: Я два разі їх корневіном поливала. Корневін не квапливий, в нього не миттєва дія. Вам треба Радіфармом пролити, якщо ще не запізно. І через 7-10 днів знов Радіфармом пролити. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: 10 годин тому Поділитись Опубліковано: 10 годин тому 53 хвилини тому, Сарочка сказав: Ще рік таких цін і я займуся посадкою більш уважно, бо такі полуницю мені треба. В мене питання. Троянди на паркані . Знов питання . Нью Доун один кущ вже пагони по 40 см, ще трохи і почну підвʼязувати. Другій менший вдвічі, але теж гарно виглядає . А ось 8 кущів Свані якось всі по різному, в більшості почали базальни побіги рости швидше, ніж бічні з тих чубуків що були спочатку . А ось в одного Бруньки які були червоними так і залишаються в том же стані, ніякого руху . І один що був не посаджений в цю клумбу так саме не живий ні мертвий. Питання по ним- що з ними робити, може треба чимось їх «покохати»? Стебла нема, то під корінь може чимось? Я два разі їх корневіном поливала. Грандисом при посадці ( і замочувала на 6 годин також) і потім через 2 тижня ще полила після поливу. А потім почались дощі, напевно весь тій корневін пішов вже вниз по піску. Що в такі дощі робити, чи ото просто спостерігати та і все.? Аня, нічого зараз ви не зробите просто спостереження, після тих всіх температурних гойдалок все можливо , я купила 2 однакових кущі, посадила в однакові горщики з однаковим грунтом і т.і, так перший вже намагається квітнути, а другий тільки надув бруньки 🤔 ...я не знаю, який у Вас там грунт, але дощі сильно забивають землю і тому періодично розбивайте земляну корку, якщо вона є...щодо укорінювачів, я в цьому році спробувала новий біостимулятор, укорінювач "Сизарин", от прям для "здохликів" не використовувала, але всі новопосадки з ним-всі живі )) Фото би допомогло😏 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз