Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Сад і все про нього.

allanek

Рекомендовані повідомлення

6 хвилин тому, Сарочка сказав:

Та зараз вже знов гепає. Ще не помьятаю такої тривалої  повітряний тривоги без перерви. З вчора з 5 вечора як дали, то і досі триває

Ми навіть постіль не розтіляли((   дивлюсь на фото зі столиці знову знайомі місця((

• Сумно 3
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Так, світлини жахливі. І звикнути до цього неможливо.

Я від близької людини якось почула, що ти вже далеко і вже час забувати про це. Що я відчула від тих слів не буду казати. Але це неможливо забути і неможливо не відчувати страх, біль, ненавість, хоч як далеко б не була. І це правда, бо пам'ять так не працює. Воно б, наче і краще, наче зачинити двері і забути. Може в когось так і є. В мене так не виходить, навіть не намагаюся.

Аня, як ваш син? Раніше ви казали, що через обстріли до нього повернулось заікання. Чи виправилось щось? Діти і війна це несумісні речі. І жахливо ще і тому, що дитячі спогади залишаються з нами на все життя. Я не розумію  як воно працює, але на 6- му десятку в пам'яті виникають спогади дитинства з якихось зовсім незначущих подій, про які я не згадувала і не думала взагалі. Тож це жахливо з якими спогадами жити дітям цієї війни.

Змінено користувачем allanek
  • Сумно 1
Посилання на коментар

1 час назад, allanek сказал:

Свєта ну що це таке, хіба так можна? Таку чудову скляну бутиль потворити якоюсь сучасною кришечкою з пластмаси. Де затичка з кукурудзяного кочану? Звісно, що шуткую 🙂 Добре, що збереглась і хата, і речі, і пам'ять родини. На останніх фото такі чудові усміхнені обличчя 👍

Та нема питань, ось і вона, ще й старою газеткою обмотана🤣

image.jpgДо речі, пластмасова кришка не сучасна, а з 80-х😀

Змінено користувачем batrasvt
  • Хаха 1
Посилання на коментар

У мене відключені усі новинні сайти, моя психіка більш не витримує цього усього, мені телефонують діти з-закордону і розповідають що у НАС відбувається. У мене тут поруч у 30 км. Конотоп, також прилітає із завидною регулярністю, бож авіазавод. Зате тішуся - як їду плавати - наді мною наші винищувачі, навчання у хлопців👍

• Лайк 1
  • Дякую 1
Посилання на коментар

12 часов назад, belosnezka сказал:

Панянки, добрий вечір.

Як вивести хміль? Це жах якийсь. Приліз від сусіда. І вже на малині, розах, чк у себе вдома. Три тачки вирізала. Вивезла в компост. Тепер думаю: а як він розмножається? Не насінням хоч? Корінням же? Бо компост через рік-два на клумби йде.

Дякую!

Тільки РАУНДАП та все інше з цієї сімейки, більш ніяк, в мене 20 соток були у хмелю - 2 роки виводила😕

Посилання на коментар

20 хвилин тому, batrasvt сказав:

ось і вона,

Свєта, " я не волшебник, я только учусь". Яким чином ви скляну бутиль перетворили на яскраво-зелений пластиковий тазик😃? Я про цю бутиль та маленьку сіреньку кришечку на горлишку)

IMG_4194.jpeg.4a38e967b2754a9fc7836fc29ce2b2d6.jpeg

• Лайк 1
Посилання на коментар

3 хвилини тому, allanek сказав:

Свєта, " я не волшебник, я только учусь". Яким чином ви скляну бутиль перетворили на яскраво-зелений пластиковий тазик😃? Я про цю бутиль та маленьку сіреньку кришечку на горлишку)

IMG_4194.jpeg.4a38e967b2754a9fc7836fc29ce2b2d6.jpeg

Кому сулія, а мені тазік поруч😍

• Хаха 1
Посилання на коментар

15 хвилин тому, batrasvt сказав:

У мене відключені усі новинні сайти, моя психіка більш не витримує цього усього,

У мене включенні і ранок в родині починається  з новин . Коли вже зовсім не витримую, намагаюсь зробити паузу. Раніше, ще в Україні, пробувала зовсім не слухати-не дивитись. Ні, це не допомагало. Колись ми тут обговорювали, хто як справляється з тривогами та обстрілами. Хтось з панянок казав, що випив заспокійливу таблетку та вимкнув "тривогу". В мене, навпаки, я повинна розуміти, що коїться навкруги. Таблетки не пила, "тривогу" не вимикала. І зараз так само- новини дивлюсь та читаю.

Посилання на коментар

1 хвилину тому, irina1969 сказав:

а мені тазік поруч😍

Я хотіла одразу про тебе  і тазик згадати. Вирішила, що ти і сама відгукнешся. Бо перша думка була, коли тазик побачила, от Іра б туди цибулинок натикала різних😄

• Хаха 1
Посилання на коментар

4 хвилини тому, allanek сказав:

Я хотіла одразу про тебе  і тазик згадати. Вирішила, що ти і сама відгукнешся. Бо перша думка була, коли тазик побачила, от Іра б туди цибулинок натикала різних😄

Угу, а коли цибулинок нема  вони у мене садовим декором працюють🤣

20250704_100115.jpg

• Лайк 2
Посилання на коментар

Я дивуюсь Ікеї, бо вони зробили лійку та кашпо-ведерці а-ля вінтаж, але чомусь не роблять тазики-кашпо. Це я на твою лійку з відерцем подивилась, в мене теж таки були в саду. Бо такі тазики були в кожній хаті і не один, а кілька. До хати ввечері не заходили, поки п'ятки в такому тазику не поквасиш. 

До вчорашньої розмови про вишивку.  Дістала зі шафи те, чим користуюся не часто, тому в  складках. 

Фото1. Ось ця справжній скарб для мене- дістається на НР та Різдво під десерт та чай-каву. Вогонь в камінопечі, свічки , різдвяні колядки та ця серветка... камін і зараз маю, тож Різдво буде, як завжди.

Фото2. Такі серветки дістаю на Пасху.

Фото3. А ось ця невеличка скатертина з'являється на столі час від часу, залежить від обставин. 

Дуже шкодую, що не залишила собі рушники, які вишиті гладдю, як в Іри  братчики. Жалкую скоріше тому, що це пам'ять, ніж річ, якою буду користуватися постійно. 

Фото картини, якщо фотографувала і знайду в архіві, то викладу. 

0-02-05-5861cad236f500fdb90ee0174d5d552da9379b1dd2f2ebdbdd5555cb54f6b6e0_975ff61b9b468c2b.jpg

0-02-05-e5dbfc203b56afac2680fec3f3fb59643f15a363021d36d7ee5c7e0150ea0555_e591a9f47666aed7.jpg

0-02-05-0e2a1bf02c8c44a92c0fff7ce8283c0e0667983355a2aec52964be48f69ef4fc_fe0e450b2b9f8163.jpg

• Дякую 3
Посилання на коментар

4 часа назад, irina1969 сказал:

Кому сулія, а мені тазік поруч😍

Який такий тазік - не розумію, ми ж уже домовлялися - балія! 😜

Посилання на коментар

7 хвилин тому, batrasvt сказав:

ми ж уже домовлялися - балія! 😜

Ні, балія це отака , а то, що Іра колекціонує та зазіхає на той, що біля бутилі, то, таки "тазік"))) Це ще з дитинства у бабусі так казали, що є балія, в неї купались що суботи, а в тазику милися кожного вечора. наскільки це було можливо , та помивка. Але в хату заходили вже чистими). Можливо, що в Батурині були інші назви у цих  тазиків-балій. Бо пам'ятаю, як колись до бабусі в гості приїхала жіночка з Галичини та коли різала хліб, то казала, що вона хліб не ріже, а наскибити хліба чи якось так.

55x38-BALIA-ocynkowany-zbiornik-wode-prania-SOLID-Marka-swe.jpeg

Змінено користувачем allanek
  • Дякую 1
Посилання на коментар

7 хвилин тому, batrasvt сказав:

Який такий тазік - не розумію, ми ж уже домовлялися - балія! 😜

Балія/ ночви це щось грандіозне, а це тазік🙃

Посилання на коментар

Хотіла написати про вишивані сорочки і скатертини, але ні, спочатку, як Ви, Кияни і всі до нього причетні? Чи у всіх все добре?😢

• Лайк 1
Посилання на коментар

2 години тому, Nic-олаевна сказав:

Хотіла написати про вишивані сорочки і скатертини, але ні, спочатку, як Ви, Кияни і всі до нього причетні? Чи у всіх все добре?😢

да ми тут з ранку все перетерли, а от зараз питання до Вас-як Ви ? Все добре ?

• Лайк 2
Посилання на коментар

що зараз я слухаю, щось фоном, щось прискіпливо , помітила що хочу розуміти текст, якщо музика лягає на душу...також відомі оперні партії, ну це було завжди

• Дякую 2
Посилання на коментар

4 хвилини тому, allanek сказав:

Іра, в мене перші два ролика недоступні. 

шкода (( то у тебе на Ютуб мабудь якісь захисні штуки стоять...там група Zwyntar та Громадянин Топінамбур

• Дякую 1
Посилання на коментар

Помітила, що таке тільки на форумі стається, що якісь відео недоступні. Може десь галочка якась в налаштуваннях стоїть.

• Конфуз 1
Посилання на коментар

9 годин тому, irina1969 сказав:

Всім тихої ночі і щоб у всіх ранок був добрим...у нас поки так((

Screenshot_20250704_233041.jpg

Цікавий застосунок. Де такій взяли?

Посилання на коментар

1 година тому, Сарочка сказав:

Цікавий застосунок. Де такій взяли?

Це програма так і називається Флюгер, я просто в Гуглі знайшла та скачала

Вчора такі унюхала ввечері чудовий аромат петунії, як я зрозуміла є сортосерії пахучі перше фото  а є без аромату друге фото

20250705_101511.jpg

20250705_101616.jpg

• Лайк 2
Посилання на коментар

Обидві гарні, але на першому фото, то красуня...дуже ніжна і трохи інопланетянка. Краса)))

• Лайк 1
  • Дякую 1
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...