Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Сад і все про нього.

allanek

Рекомендовані повідомлення

Я читала вашу розмову). Посадка крупномірами завжди лотерея. До того ж, хвойні швидко ростуть. Тут в темі я показувала, як змінився сад за 5 років.  ну то таке, кожен плекає своїх "тарганів". Кому як зручно. В мене небагато рослин було куплено десь в розмірі 1,-2м. Чи вважати це за крупноміри не знаю, але саджати їх невелике задоволення, бо, як правило, там важкий земляний ком.

В любому випадку, може і вам згодиться інформація. Чи ще комусь, хто прочитає). 

24 хвилини тому, Сарочка сказав:

Я щось їх в себе не бачу.

В мене їх було. Вони цікаві, гарно стрижуться. Мені подобались.  Як на мене, то краще стригти( фото1). На другому фото ще невеликі та не стрижені.

 

1 годину тому, allanek сказав:

 

IMG_7912.JPG

 

1 годину тому, allanek сказав:

 

IMG_7275.JPG

 

  • Лайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

у мене був досвід пересадки дуже великих хвойних: ялини, ялиці та ялівці і ту все дуже дивно...ті рослини, щодо яких я думала що вони приживуться на 100% не прижилися((  і то були 15 річні ялівці, краще за все прижилися ялини ( блакитні, сербські,звичайні різних сортів) , маленькі десь по 1,5 метри чудово, а от великі по 3 з лишком метрів поробили мені нерви...ялиці ( Нормана, корейські та Конколор) прижилися, але особливого росту я не побачила , приріст кожного року, шишки є, але отак щоб росли я б сказала

Посадкові ями робила для всіх однакові, грунт для хвойних, радіфарм постійно упродовж року, бо треба щоб запрацювала пошкоджена коренева  враховуючи розмір надземної частини, яку ще треба було витягнути

а у мене сьогодні кабачковий рулет ))

image.thumb.png.130bc2d3f9fc68986d88ed778ef37d37.png

 

  • Лайк 1
  • Дякую 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Треба зробити правило: коли викладається отака краса, робиться це одночасно з рецептом. Натяк зрозуміло?😊

В холодильнику маю 2 кабачка і в роздумах, що з ними робити.

Змінено користувачем allanek
  • Дякую 1
  • Хаха 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

18 хвилин тому, allanek сказав:

Треба зробити правило: коли викладається отака краса, робиться це одночасно з рецептом. Натяк зрозуміло?😊

В холодильнику маю 2 кабачка і в роздумах, що з ними робити.

Йес мем😍

рецепту нема, все на око...зробила тісто як на кабачкові млинці, кабачки потерла на дрібну тертушку, посолила , потім віджала, але без фанатизму, додала яйця, борошно і дала постояти десь з півгодини , додала олію і вилила на деко ( вниз пергамент)...спекла, коли охолонув, змастила крем- чиззом, повикладала помідори та перець, закрутила рулетом, обмотала плівкою і на пару годин до холодильника, усьо

  • Дякую 3
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Зрозуміла. Кабачкові млинці на новий лад. Цікаво вийшло. Дякую. 

Пару днів тому запікала овочі ( цибуля, перець солодкий та гіркий, баклажани, кабачки, помідори) з моцарелою  в духовці. Це я про те, що в тебе крем-чизз.

  • Дякую 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

12 хвилин тому, allanek сказав:

Зрозуміла. Кабачкові млинці на новий лад. Цікаво вийшло. Дякую. 

Пару днів тому запікала овочі ( цибуля, перець солодкий та гіркий, баклажани, кабачки, помідори) з моцарелою  в духовці. Це я про те, що в тебе крем-чизз.

як я все це люблю!!! Не ну м"ясо я також люблю, але коли починається сезон овочів це просто свято якесь. У вас там мають готувати гювеч. Цікаво є якісь особливості, спеції там

Хтось пише, що то болгарське блюдо, хтось що загально балканське🤪

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Іра, про чорногорську кухню не треба, бо це біль:shock:. Як кажуть мої сусіди-серби:" Чорногорської кухні не їснує". Ні, вона є, але то не моє зовсім. Я трохи налякана  тутешньою кухнею. Якось ми зайшли в ресторан пообідати. По відгукам знайомих, там гарна кухня. Ресторан з гарним інтер'єром, не забігаловка. Я не стала ризикувати та замовила гуляш, бо спотворити гуляш, як на мене, треба дуже намагатися. Чоловік ризикнув замовити чорногорське фірмене- жарені ковбаски з квашеною відвареною капустою. Про чоловіка не буду, бо то їсти  треба бути дуже тренованим на таке. А з гуляшом я і подумати не могла, що так в них зветься макарони зі шматочками яловичини в підливі. навмисно так написала, бо то був чисто савецкій варіант столовкі, що виглядало, що по смаку. А ти тут про овочи з м'ясом , запечені в горщику. Ні, більше не експериментую. Якщо в ресторані, то замовляю щось нейтральне. Недалеко від нас, пішки, є гарний ресторан з живою музикою, власник- англієць, шеф-повар- татарин. Навіть там, саме більше, що можу замовити з національного...не чорногорського, то тартар в якості холодної закуски 😁

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 хвилину тому, allanek сказав:

Іра, про чорногорську кухню не треба, бо це біль:shock:. Як кажуть мої сусіди-серби:" Чорногорської кухні не їснує". Ні, вона є, але то не моє зовсім. Я трохи налякана  тутешньою кухнею. Якось ми зайшли в ресторан пообідати. По відгукам знайомих, там гарна кухня. Ресторан з гарним інтер'єром, не забігаловка. Я не стала ризикувати та замовила гуляш, бо спотворити гуляш, як на мене, треба дуже намагатися. Чоловік ризикнув замовити чорногорське фірмене- жарені ковбаски з квашеною відвареною капустою. Про чоловіка не буду, бо то їсти  треба бути дуже тренованим на таке. А з гуляшом я і подумати не могла, що так в них зветься макарони зі шматочками яловичини в підливі. навмисно так написала, бо то був чисто савецкій варіант столовкі, що виглядало, що по смаку. А ти тут про овочи з м'ясом , запечені в горщику. Ні, більше не експериментую. Якщо в ресторані, то замовляю щось нейтральне. Недалеко від нас, пішки, є гарний ресторан з живою музикою, власник- англієць, шеф-повар- татарин. Навіть там, саме більше, що можу замовити з національного...не чорногорського, то тартар в якості холодної закуски 😁

А риба ? у вас там море я по карті дивилась 🙃

  • Хаха 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Риби багато. І устриць з мідіями теж. Навколо багато устричних ферм, де крім устриць( не їм) та мідій(їм) можна замовити крабів та місцеву рибу. Тут дорада плаває зграями в заливі. ну і якась місцева, назву ніяк не запам'ятаю.  Бажаєш, то купуєш і готуєш вдома, не бажаєш, то на ферму, зазвичай,  на фермі і ресторанчик є. Креветки теж є, свіжі. Але я не дуже рибна, на відміну від чоловіка, то в нас різні почуття, коли маємо рибний день. Цікаво, що в супермаркетах нема рибних вітрин, як в нас. Є великі спеціалізовані рибні магазини, устричні ферми, рибні ресторани. Ще невеличкі базари - зловив і продав. На ловлю риби купуєш ліцензію і тоді ловиш  в любому місці Боки. На устрічних фермах дозволяють ловити з пірсу. там ліцензія не потрібна. бо то приватна територія.

  • Дякую 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

17 часов назад, irina1969 сказал:

Йес мем😍

рецепту нема, все на око...зробила тісто як на кабачкові млинці, кабачки потерла на дрібну тертушку, посолила , потім віджала, але без фанатизму, додала яйця, борошно і дала постояти десь з півгодини , додала олію і вилила на деко ( вниз пергамент)...спекла, коли охолонув, змастила крем- чиззом, повикладала помідори та перець, закрутила рулетом, обмотала плівкою і на пару годин до холодильника, усьо

Іра, а трошки часнику додавали? Я б ще і зелені додала))

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

48 хвилин тому, Nic-олаевна сказав:

Іра, а трошки часнику додавали? Я б ще і зелені додала))

Ой я забула..там часник в сирі, а зелені просто не було ,а так зелень заісно...кріп🤣

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

10.07.2025 в 21:10, irina1969 сказав:

Йес мем😍

рецепту нема, все на око...зробила тісто як на кабачкові млинці, кабачки потерла на дрібну тертушку, посолила , потім віджала, але без фанатизму, додала яйця, борошно і дала постояти десь з півгодини , додала олію і вилила на деко ( вниз пергамент)...спекла, коли охолонув, змастила крем- чиззом, повикладала помідори та перець, закрутила рулетом, обмотала плівкою і на пару годин до холодильника, усьо

А зі спецій та трав тількі часник? По по опису він буде дуже нейтральний, , то в абрісісі часнік і сіль, помідорів там до кислоти не покладеш багато. Тому вони для яскравості більш. Я б додала в тісто прованьських тоав. Мені здається , що вони додадуть більш яскравого смаку.. Але, як ідея, взагалі гарно, щось мокра піца в вигляду рулета. То плюс мінус начинку можливо змінювати згідно с всім , що закатується в лавашний рол. На мій погляд форель туда тоде зайде з тімьяном. Дякую за ідею. 🌷

Змінено користувачем Сарочка
  • Дякую 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 година тому, Сарочка сказав:

А зі спецій та трав тількі часник? По по опису він буде дуже нейтральний, , то в абрісісі часнік і сіль, помідорів там до кислоти не покладеш до кислоти. Тому вони для яскравості більш. Я б додала в тісто прованьських тоав. Мені здається , що вони додадуть більш яскравого смаку.. Але, як ідея, взагалі гарно, щось мокра піца в вигляду рулета. То плюс мінус начинку можливо змінювати згідно с всім , що закатується в лавашний рол. На мій погляд форель туда тоде зайде з тімьяном. Дякую за ідею. 🌷

Аню, все можна робити за смаком та бажаннями, воно нейтральне, така собі канва....ці спеціями також можна погулятись,єдине на мою думку то варто погулятись з текстурами, кабачковий шар він м'який і я завжди намагають додати шось хрумке, то може бути перець, а колись перцю не було то я брала звичайний сир + сметану, чосник, чорний перець тім'ян і кубіками огірки, бюджетно і дуже смачно...зараз подумала, що можна ще і шар моркви по - корейськи

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

7 хвилин тому, irina1969 сказав:

Аню, все можна робити за смаком та бажаннями, воно нейтральне, така собі канва....ці спеціями також можна погулятись,єдине на мою думку то варто погулятись з текстурами, кабачковий блин він м'який і я завжди намагають додоти шось хрумке, то може бути перець, а колись перцю не було то я браоа звичайний сир + сметану, чосник, чорний перець тім'ян і кубіками огірки, бюджетно і дуже смачно...зараз подумала, що можна ще і шар моркви по - корейськи

В таку текстуру зазвичай додають крохмаль, тоді повинна вийти більш стабільна текстура. Як деруни робити з молодої картоплі , поки вона не набрала крохмалю.  Трохи крохмалю,  дрібку борошна. 

  • Дякую 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

6 хвилин тому, Сарочка сказав:

 Трохи крохмалю,  дрібку борошна. 

Чи почекати до нормальеої зрілої картоплі)) пока молода їмо просто молоду)) варену, запечену

Бачу сьогодні масовий виліт ТУ...треба трішки поспати, тримаємось💌

  • Лайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Новий день, новий букет...зробила вчора ввечері, зранку встали аромат на всю хату...монарда, лаванда, полин та материнка для аромату, вероніка та троянда для краси

image.thumb.png.f4d6616476e6471f1aa12dcadbc70648.png

  • Лайк 1
  • Дякую 3
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Ховаємо літо в банку. Порічка + мʼята + меліса. 

IMG_0884.jpeg

Змінено користувачем Сарочка
  • Лайк 1
  • Дякую 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Аню, який колір гарний!!!

Я сьогодні перший раз квас на солоді зробила, до цього завжди робила просто на хлібі, так от я вам його не покажу бо там колір🤪 але смачно...вечірній букет для настрою, ну щоб закінчити день з гарними фарбами

20250713_105517.jpg

  • Лайк 1
  • Дякую 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...