Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Сад і все про нього.

allanek

Рекомендовані повідомлення

Я читала вашу розмову). Посадка крупномірами завжди лотерея. До того ж, хвойні швидко ростуть. Тут в темі я показувала, як змінився сад за 5 років.  ну то таке, кожен плекає своїх "тарганів". Кому як зручно. В мене небагато рослин було куплено десь в розмірі 1,-2м. Чи вважати це за крупноміри не знаю, але саджати їх невелике задоволення, бо, як правило, там важкий земляний ком.

В любому випадку, може і вам згодиться інформація. Чи ще комусь, хто прочитає). 

24 хвилини тому, Сарочка сказав:

Я щось їх в себе не бачу.

В мене їх було. Вони цікаві, гарно стрижуться. Мені подобались.  Як на мене, то краще стригти( фото1). На другому фото ще невеликі та не стрижені.

1 годину тому, allanek сказав:

IMG_7912.JPG

1 годину тому, allanek сказав:

IMG_7275.JPG

• Лайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

у мене був досвід пересадки дуже великих хвойних: ялини, ялиці та ялівці і ту все дуже дивно...ті рослини, щодо яких я думала що вони приживуться на 100% не прижилися((  і то були 15 річні ялівці, краще за все прижилися ялини ( блакитні, сербські,звичайні різних сортів) , маленькі десь по 1,5 метри чудово, а от великі по 3 з лишком метрів поробили мені нерви...ялиці ( Нормана, корейські та Конколор) прижилися, але особливого росту я не побачила , приріст кожного року, шишки є, але отак щоб росли я б сказала

Посадкові ями робила для всіх однакові, грунт для хвойних, радіфарм постійно упродовж року, бо треба щоб запрацювала пошкоджена коренева  враховуючи розмір надземної частини, яку ще треба було витягнути

а у мене сьогодні кабачковий рулет ))

image.thumb.png.130bc2d3f9fc68986d88ed778ef37d37.png

• Лайк 1
  • Дякую 2
Посилання на коментар

Треба зробити правило: коли викладається отака краса, робиться це одночасно з рецептом. Натяк зрозуміло?😊

В холодильнику маю 2 кабачка і в роздумах, що з ними робити.

Змінено користувачем allanek
  • Дякую 1
  • Хаха 1
Посилання на коментар

18 хвилин тому, allanek сказав:

Треба зробити правило: коли викладається отака краса, робиться це одночасно з рецептом. Натяк зрозуміло?😊

В холодильнику маю 2 кабачка і в роздумах, що з ними робити.

Йес мем😍

рецепту нема, все на око...зробила тісто як на кабачкові млинці, кабачки потерла на дрібну тертушку, посолила , потім віджала, але без фанатизму, додала яйця, борошно і дала постояти десь з півгодини , додала олію і вилила на деко ( вниз пергамент)...спекла, коли охолонув, змастила крем- чиззом, повикладала помідори та перець, закрутила рулетом, обмотала плівкою і на пару годин до холодильника, усьо

• Дякую 3
Посилання на коментар

Зрозуміла. Кабачкові млинці на новий лад. Цікаво вийшло. Дякую. 

Пару днів тому запікала овочі ( цибуля, перець солодкий та гіркий, баклажани, кабачки, помідори) з моцарелою  в духовці. Це я про те, що в тебе крем-чизз.

• Дякую 1
Посилання на коментар

12 хвилин тому, allanek сказав:

Зрозуміла. Кабачкові млинці на новий лад. Цікаво вийшло. Дякую. 

Пару днів тому запікала овочі ( цибуля, перець солодкий та гіркий, баклажани, кабачки, помідори) з моцарелою  в духовці. Це я про те, що в тебе крем-чизз.

як я все це люблю!!! Не ну м"ясо я також люблю, але коли починається сезон овочів це просто свято якесь. У вас там мають готувати гювеч. Цікаво є якісь особливості, спеції там

Хтось пише, що то болгарське блюдо, хтось що загально балканське🤪

Посилання на коментар

Іра, про чорногорську кухню не треба, бо це біль:shock:. Як кажуть мої сусіди-серби:" Чорногорської кухні не їснує". Ні, вона є, але то не моє зовсім. Я трохи налякана  тутешньою кухнею. Якось ми зайшли в ресторан пообідати. По відгукам знайомих, там гарна кухня. Ресторан з гарним інтер'єром, не забігаловка. Я не стала ризикувати та замовила гуляш, бо спотворити гуляш, як на мене, треба дуже намагатися. Чоловік ризикнув замовити чорногорське фірмене- жарені ковбаски з квашеною відвареною капустою. Про чоловіка не буду, бо то їсти  треба бути дуже тренованим на таке. А з гуляшом я і подумати не могла, що так в них зветься макарони зі шматочками яловичини в підливі. навмисно так написала, бо то був чисто савецкій варіант столовкі, що виглядало, що по смаку. А ти тут про овочи з м'ясом , запечені в горщику. Ні, більше не експериментую. Якщо в ресторані, то замовляю щось нейтральне. Недалеко від нас, пішки, є гарний ресторан з живою музикою, власник- англієць, шеф-повар- татарин. Навіть там, саме більше, що можу замовити з національного...не чорногорського, то тартар в якості холодної закуски 😁

Посилання на коментар

1 хвилину тому, allanek сказав:

Іра, про чорногорську кухню не треба, бо це біль:shock:. Як кажуть мої сусіди-серби:" Чорногорської кухні не їснує". Ні, вона є, але то не моє зовсім. Я трохи налякана  тутешньою кухнею. Якось ми зайшли в ресторан пообідати. По відгукам знайомих, там гарна кухня. Ресторан з гарним інтер'єром, не забігаловка. Я не стала ризикувати та замовила гуляш, бо спотворити гуляш, як на мене, треба дуже намагатися. Чоловік ризикнув замовити чорногорське фірмене- жарені ковбаски з квашеною відвареною капустою. Про чоловіка не буду, бо то їсти  треба бути дуже тренованим на таке. А з гуляшом я і подумати не могла, що так в них зветься макарони зі шматочками яловичини в підливі. навмисно так написала, бо то був чисто савецкій варіант столовкі, що виглядало, що по смаку. А ти тут про овочи з м'ясом , запечені в горщику. Ні, більше не експериментую. Якщо в ресторані, то замовляю щось нейтральне. Недалеко від нас, пішки, є гарний ресторан з живою музикою, власник- англієць, шеф-повар- татарин. Навіть там, саме більше, що можу замовити з національного...не чорногорського, то тартар в якості холодної закуски 😁

А риба ? у вас там море я по карті дивилась 🙃

• Хаха 1
Посилання на коментар

Риби багато. І устриць з мідіями теж. Навколо багато устричних ферм, де крім устриць( не їм) та мідій(їм) можна замовити крабів та місцеву рибу. Тут дорада плаває зграями в заливі. ну і якась місцева, назву ніяк не запам'ятаю.  Бажаєш, то купуєш і готуєш вдома, не бажаєш, то на ферму, зазвичай,  на фермі і ресторанчик є. Креветки теж є, свіжі. Але я не дуже рибна, на відміну від чоловіка, то в нас різні почуття, коли маємо рибний день. Цікаво, що в супермаркетах нема рибних вітрин, як в нас. Є великі спеціалізовані рибні магазини, устричні ферми, рибні ресторани. Ще невеличкі базари - зловив і продав. На ловлю риби купуєш ліцензію і тоді ловиш  в любому місці Боки. На устрічних фермах дозволяють ловити з пірсу. там ліцензія не потрібна. бо то приватна територія.

• Дякую 1
Посилання на коментар

17 часов назад, irina1969 сказал:

Йес мем😍

рецепту нема, все на око...зробила тісто як на кабачкові млинці, кабачки потерла на дрібну тертушку, посолила , потім віджала, але без фанатизму, додала яйця, борошно і дала постояти десь з півгодини , додала олію і вилила на деко ( вниз пергамент)...спекла, коли охолонув, змастила крем- чиззом, повикладала помідори та перець, закрутила рулетом, обмотала плівкою і на пару годин до холодильника, усьо

Іра, а трошки часнику додавали? Я б ще і зелені додала))

Посилання на коментар

48 хвилин тому, Nic-олаевна сказав:

Іра, а трошки часнику додавали? Я б ще і зелені додала))

Ой я забула..там часник в сирі, а зелені просто не було ,а так зелень заісно...кріп🤣

Посилання на коментар

10.07.2025 в 21:10, irina1969 сказав:

Йес мем😍

А зі спецій та трав тількі часник? По по опису він буде дуже нейтральний, , то в абрісісі часнік і сіль, помідорів там до кислоти не покладеш багато. Тому вони для яскравості більш. Я б додала в тісто прованьських тоав. Мені здається , що вони додадуть більш яскравого смаку.. Але, як ідея, взагалі гарно, щось мокра піца в вигляду рулета. То плюс мінус начинку можливо змінювати згідно с всім , що закатується в лавашний рол. На мій погляд форель туда тоде зайде з тімьяном. Дякую за ідею. 🌷

Змінено користувачем Сарочка
  • Дякую 1
Посилання на коментар

1 година тому, Сарочка сказав:

А зі спецій та трав тількі часник? По по опису він буде дуже нейтральний, , то в абрісісі часнік і сіль, помідорів там до кислоти не покладеш до кислоти. Тому вони для яскравості більш. Я б додала в тісто прованьських тоав. Мені здається , що вони додадуть більш яскравого смаку.. Але, як ідея, взагалі гарно, щось мокра піца в вигляду рулета. То плюс мінус начинку можливо змінювати згідно с всім , що закатується в лавашний рол. На мій погляд форель туда тоде зайде з тімьяном. Дякую за ідею. 🌷

Аню, все можна робити за смаком та бажаннями, воно нейтральне, така собі канва....ці спеціями також можна погулятись,єдине на мою думку то варто погулятись з текстурами, кабачковий шар він м'який і я завжди намагають додати шось хрумке, то може бути перець, а колись перцю не було то я брала звичайний сир + сметану, чосник, чорний перець тім'ян і кубіками огірки, бюджетно і дуже смачно...зараз подумала, що можна ще і шар моркви по - корейськи

Посилання на коментар

7 хвилин тому, irina1969 сказав:

Аню, все можна робити за смаком та бажаннями, воно нейтральне, така собі канва....ці спеціями також можна погулятись,єдине на мою думку то варто погулятись з текстурами, кабачковий блин він м'який і я завжди намагають додоти шось хрумке, то може бути перець, а колись перцю не було то я браоа звичайний сир + сметану, чосник, чорний перець тім'ян і кубіками огірки, бюджетно і дуже смачно...зараз подумала, що можна ще і шар моркви по - корейськи

В таку текстуру зазвичай додають крохмаль, тоді повинна вийти більш стабільна текстура. Як деруни робити з молодої картоплі , поки вона не набрала крохмалю.  Трохи крохмалю,  дрібку борошна. 

• Дякую 1
Посилання на коментар

6 хвилин тому, Сарочка сказав:

Трохи крохмалю,  дрібку борошна. 

Чи почекати до нормальеої зрілої картоплі)) пока молода їмо просто молоду)) варену, запечену

Бачу сьогодні масовий виліт ТУ...треба трішки поспати, тримаємось💌

• Лайк 2
Посилання на коментар

Новий день, новий букет...зробила вчора ввечері, зранку встали аромат на всю хату...монарда, лаванда, полин та материнка для аромату, вероніка та троянда для краси

image.thumb.png.f4d6616476e6471f1aa12dcadbc70648.png

• Лайк 1
  • Дякую 3
Посилання на коментар

Ховаємо літо в банку. Порічка + мʼята + меліса. 

IMG_0884.jpeg

Змінено користувачем Сарочка
  • Лайк 1
  • Дякую 2
Посилання на коментар

Аню, який колір гарний!!!

Я сьогодні перший раз квас на солоді зробила, до цього завжди робила просто на хлібі, так от я вам його не покажу бо там колір🤪 але смачно...вечірній букет для настрою, ну щоб закінчити день з гарними фарбами

20250713_105517.jpg

• Лайк 1
  • Дякую 1
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...