Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Сад і все про нього.

allanek

Рекомендовані повідомлення

16 годин тому, Сарочка сказав:

Не хочу завершати день на поганий ноті.

І такі , якщо ми в болоті , є правило - не впадати в паніку і триматися на якомусь рівні. Займаємо чиїмось руці та голову. Це складно, бо « Все пропало, все помремо»   Ми всі точно помремо, але це буде не завтра. 
В житті нашому буденному,  це означає- що життя продовжується попри все.
 І…. Треба мати сегодні все, що є сьогодні. Це квіти, метеликі. Їх час інший - ще меншій, ніж наш , день для них-  це всесвіт. Люблю метеликів , то до пари к світильнику  якій я показувала раніше знайшла в пральню  ось таку красуню. 

Три години з  самого ранку довбалась її встановкой. Привиредлива красуня, чи то я з руками , які трясуться , ніяк не могла закрутити 4 болта, бо жоден не попадав в отвір.. 

коли   прочитала Ваш допис чомусь зразу подумала про друге "Я" вітражів ( вночі не знайшла фото), краса в деталях, картинка яка ніколи не набридає, бо вона нестатична...якось воно перегукується з нашим життям, ну для мене так точно, просто цю красу в дрібничках треба мати бажання бачити і в деяких випадках навіть через силу 

image.thumb.png.5b296e542fe6ddda7a49e76308a099a7.pngimage.thumb.png.97c564cbbd7863e604e6f859bb887ac7.pngimage.thumb.png.682bf54af2c1b0f05de3af47f2a3e09f.png

• Дякую 3
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

14 хвилин тому, irina1969 сказав:

просто цю красу в дрібничках треба мати бажання бачити і в деяких випадках навіть через силу 

image.thumb.png.682bf54af2c1b0f05de3af47f2a3e09f.png

Навіть знаю, звідки в тебе оці дрібнички😉, бо в мене теж є такі). І розлучатись я з ними нізащо не була згодна. А ще з "дрібничок" ось цей папірус. Він був в іншій рамі (фото3). Папірус забрали з собою. В Польщі вирішили, що залишимо його в польській квартирі, поїхали в Ікею та вибрали раму. І зрозуміли, що "такая корова нужна самому"(с). Я про те, що від рами залежить багато і річ, яка була в тебе перед очима не один десяток років, стала виглядати по-іншому. І на наш погляд другий варіант рами тут пасує більше (фото4). Як би там не було, але вона знову з нами😄

0-02-05-5774cfeac8f040b7f2c72fa757b2aa477c98387c72812eb2b91e6cbf481b8385_33b4bbaef374b877.jpg

Изображение 1039.jpg

Изображение 1041.jpg

0-02-05-67c489f9b1492c226eda31f20cea24fd31fa9d503fc834a79d5b30d881720dd0_65601ad3da1c5d36.jpg

• Лайк 2
Посилання на коментар

22 хвилини тому, allanek сказав:

Навіть знаю, звідки в тебе оці дрібнички😉, бо в мене теж є такі). І розлучатись я з ними нізащо не була згодна. А ще з "дрібничок" ось цей папірус. Він був в іншій рамі (фото3). Папірус забрали з собою. В Польщі вирішили, що залишимо його в польській квартирі, поїхали в Ікею та вибрали раму. І зрозуміли, що "такая корова нужна самому"(с). Я про те, що від рами залежить багато і річ, яка була в тебе перед очима не один десяток років, стала виглядати по-іншому. І на наш погляд другий варіант рами тут пасує більше (фото4). Як би там не було, але вона знову з нами😄

з Дахаба)) це частина..друга частина у мене з Чехії...мій топографічний кретинізм закинув нас в містечко, де розташована дуже відома фабрика кольорового скла, а там був магазин а далі я вже мало що пам"ятала🤣

• Хаха 2
Посилання на коментар

1 хвилину тому, irina1969 сказав:

а далі я вже мало що пам"ятала🤣

Оце саме небезпечне, коли попадаєш в такі крамнички чи місця, що славляться цими дрібничками. Бо стаєш, наче цей смайлик :crazy: і добре, якщо трохи схожий, в більшості випадків, то по повній 🙃. Але кожна така "дрібничка", це спогад і більшою частиною, спогад гарний 

• Дякую 1
Посилання на коментар

19 хвилин тому, allanek сказав:

Оце саме небезпечне, коли попадаєш в такі крамнички чи місця, що славляться цими дрібничками. Бо стаєш, наче цей смайлик :crazy: і добре, якщо трохи схожий, в більшості випадків, то по повній 🙃. Але кожна така "дрібничка", це спогад і більшою частиною, спогад гарний 

я з подорожей ніколи не привозила сувеніри, навіть магнітики )) от от дрібнички в квартиру /будинок аж бігом...зараз це і спогади,❤️ і унікальні речі 

і про кіно це фільм, який мене завжди витягує

• Дякую 2
Посилання на коментар

Як виявилось салат з зелених помідор буду робити я😪

Прихований текст

20250805_125509.jpg

• Дякую 1
Посилання на коментар

Не зрозуміла, в тебе так багато помідорів, що вони не встигнуть дозріти. Чи ти посадила пізні сорти?

Посилання на коментар

5 хвилин тому, allanek сказав:

Не зрозуміла, в тебе так багато помідорів, що вони не встигнуть дозріти. Чи ти посадила пізні сорти?

Фітофтора(( так шкода, помідорів валом...зараз вирвала кустів 5 відро 10 літрів майже повне

• Сумно 2
Посилання на коментар

Я не пам'ятаю по тому фото з теплицею, що ти викладала, де вони в тебе ростуть? Якщо в теплиці, то ви, хто її має, багато про це казали- в теплиці велика ймовірність того, що вона там буде. Якщо поряд з теплицею, тоді прикро, що вона і там знайшла де оселитись.

Не знаю з чим це пов'язано, але в мене ї не було. Може тому, що грядки для помідорів та перцю були накрити агроволокном і відстань між кущами була достатньою, щоб там вітерець гуляв, коли він був.

Ще в мене є думка, що якісь сорти створені для якихось хвороб. Колись замовила на сайти в якогось селекціонера, кілька різних сортів, посадила та дивилась на їх поведінку.

Одразу скажу окремо- оті ахі та охи від вдячних покупців про ті чи інші сорти, то дуже ...еееее...ефемерна річ. Іноді такі захопливі відгуки викликали в мене стан шоку, коли спробувала оте на смак. 

Повертаюсь до сортів. Помітила, що при однакових умовах два кущі різних сортів, що ростуть поряд в рядку- один красень, а другий якесь непорозуміння зі скрученим листям та незрозумілими плодами. При чому я навмисно не саджала кущі одного сорту всі поруч, щоб мати об'єктивну картину. Може і в тебе так- якісь сорти підхопили фітофтору, якісь ні.

• Лайк 1
Посилання на коментар

Поряд з теплицею, з гарним продувом і без скупчення, болячку підхопили 2 сорти ,що там росли і які за описом стійкі до фітофтори(( я знаю що в цьрму році у багатьох так, що з обробками що без...Сарочка писала, що у неї також...як я розумію, що то лотерея

Зато у мене білокрилки нема, бо я накупила купу засобів, але я так думаю, що вона прознала про це і втікла, і навіть не дочекавшись обробок🤣

Треба буде на наступний рік купу засобів від фітофтори накупити😂 і ще у мене є красиві кабачки

20250805_134302.jpg

• Лайк 3
Посилання на коментар

33 хвилини тому, irina1969 сказав:

Треба буде на наступний рік купу засобів від фітофтори

Пам'ятаю, начитавшись про фітофтору, накупила "Доктора Фіто" та ще щось, що було на слуху, чи то "Фітоспорин" , чи щось таке. Так і залишилась та коробка, майже не займана 😄, з тими пакетами від фітофтори. Тож краще купувати стільки, щоб витратити за сезон-два, якщо знадобиться.

Посилання на коментар

5 часов назад, irina1969 сказал:

Як виявилось салат з зелених помідор буду робити я😪

Показать контент

20250805_125509.jpg

А я буду їсти минулорічні консервовані помідори. Отак.

За багато років мого городництва, я вперше без помідорів на зиму. Вони є, але їх зав'язалось ну дуже мало. Є такі кущі, що на них по 2 помідора. Ранні низькі, сорт Хайнц - ще щось на них є. А от сливки, мало і навіть не встигли побуріти, уже почорніли. І це при тому, що я їх обробляла в травні -червні хімією по всіх канонах АЖ 4 рази.

Щодо теплиці, то у мене там лише 3 кущі, помідори гарні. І ніколи в теплиці у мене не було на них фітофтори, і що саме цікаве, я їх в теплиці не обробляю. Бо забуваю про них😄

Проте...у мене в цьому році повна теплиця білих баклажанів. Гарні такі кущі, зав'язі на кожному дуже багато. Але от халепа, мої домашні не оцінили білі баклажани. Сказали, що у них нема того яскравого баклажанного смаку і що вони щось середнє між кабачком і баклажаном. Я з ними згодна. Ще побачу як вони смакуватимуть в закатці

Змінено користувачем Nic-олаевна
  • Лайк 2
Посилання на коментар

З перцями та сама історія що з помідорами. Кущі великі, гарні, а плодів майже нема. Така халепа теж вперше.

У нас взагалі в цьому році дуже часті рясні дощі і зараз ночами +11-13. Вважаю оце і є причина. Вдень неймовірно спекотно, в вночі осінь. І так все літо. 

Кавунів напевно теж не буде, бо вони лише тільки зав'язались, їм спека потрібна. І взагалі, я б сказала що у нас холодне літо, на відміну від інших областей. Бувають дні, що на вулицю без кофти вийти не комфортно 

• Лайк 1
Посилання на коментар

В нас вчора була гроза з градом. Сипало тими кульками наче з пригоршні. Переживала за свої гіркі перці, що градом квіти поб'є. Дивно, але листя пошматувало злегка, якісь шматочки гілок пообривало, а квіти всі на місці. Якби знати, що перцю так добре, то і солодкого би натикала.

Посилання на коментар

1 година тому, Nic-олаевна сказав:

Проте...у мене в цьому році повна теплиця білих баклажанів. Гарні такі кущі, зав'язі на кожному дуже багато. Але от халепа, мої домашні не оцінили білі баклажани. Сказали, що у них нема того яскравого баклажанного смаку і що вони щось середнє між кабачком і баклажаном. Я з ними згодна. Ще побачу як вони смакуватимуть в закатці

А я навпаки пожалкувала, що не посадила білі, у тому році був білий сорт на яєчко схожий, такі смачні...трішки солодкуваті, гіркоти нема зовсім, чимось на гриби схожі...в цьому році якісь тімні, довгі, також гарні, але білі то був смаколик

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...