Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Сад і все про нього.

allanek

Рекомендовані повідомлення

15.08.2025 в 01:25, batrasvt сказав:

Доброї ночі усім!

Я цього разу не з натюрмортами, а з цінами на кімнатні рослини в Канаді🫢

Особливо мене вразив соняшник за 10 канадійских доларів (курс гривні до канадського долара десь біля 30)!

Ну Ви ж доросла дівчинка😀 за кордоном НІКОЛИ не переводь ціни в наші гроші !!!

А з соняшником так не тільки в Канаді, чомусь в багатьох країнах це екзотика, правда вони у них там низенькі, спецом для горщиків....у мене зараз біля кормушки маленьке соняшникове поле , взимку кормлю пташок сирим насінням і ось результат...треба ще і насіння льону додати в суміш для пташок...до речі, соняшник гарно стоїть в букетах...на фото багаторічний соняшник

20250805_130125.jpg

• Дякую 3
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

27 хвилин тому, irina1969 сказав:

на фото багаторічний соняшник

Це ти так делікатно мені натякаєш, що я не знаю про те, що декоративний соняшник багаторічна культура? Дійсно, не знаю, бо коли я його саджала, то він був однорічний. Про багаторічні сорти тоді не чула. До речі, квіти були не тільки жовтого кольору, ще і насиченого коричневого з червоним відтінком. В хризантем буває такий колір. І квітка була махрова. Заввишки не більше 50см.

32 хвилини тому, irina1969 сказав:

чомусь в багатьох країнах це екзотика,

Може серед декоративного соняшника теж є сорти F1, що не розмножуються звичайним посівом насіння в грунт? Тому і ціна така.

А що то за рослина з синенькими квітами? У квітів гарний насичений колір.

27 хвилин тому, irina1969 сказав:

у мене зараз біля кормушки маленьке соняшникове поле , взимку кормлю пташок сирим насінням і ось результат...

В мене ні разу не те що поля соняшнику, навіть ні одної рослини не сходило біля годівниці або десь поблизу. Теж годували сирим насінням, але наші пташки не залишали нічого, крім купи лушпиння. Насіння купували в промислових об'ємах. Добре, що здогадались спитати в будці, що торгувала комбікормами, то в них воно коштувало дешево. 

Змінено користувачем allanek
  • Дякую 1
Посилання на коментар

Синеньке то тирлич, горевчатка по російські...вид не пам'ятаю, але він видовий і занесений до ЧК...він ще більш синій по життю, квіти такого кольру нечасто зустринеш

У мене ще є багаторічний соняшник, я його обоже простий ніжна цитринка, але він буде пізніше

• Лайк 1
Посилання на коментар

18 хвилин тому, irina1969 сказав:

квіти такого кольру нечасто зустринеш

Тому і спитала, що синій в квітах дуже люблю та такої рослини, як в твоєму букеті не зустрічала. Тут є два дерева, одне квітне навесні, друге в середині літа. Я таку красу раніше не бачила. Фото не зробила, але то дуже гарно. Те, що квітне весною, то на голих гілках щось неймовірне, майже прозорі з натяком на бузковий колір, квіти. А те, що влітку- хмара синього чи фіолетового кольору, листя не видно. Зараз тут час бугенвілії. Багато і красиво, бо це кольорова хмара, листя теж не видно. Біло-зеленого кольору очей не відірвати. Агапантусом трохи  розчарована. Бо термін цвітіння не дуже довгий. В середині червня почав квітнути і на початку серпня вже кінець. Активного цвітіння, щоб в повній красі, то десь місяць виходить.

• Дякую 1
Посилання на коментар

У вас там багато того  що у нас як кімнатне, а у вас вуличне...агапантус у мене не вижив і слава Господу, і я змогла з цією мрією остаточно розлучитись

Ваше фіолетове дерево може бути жакаранда

• Лайк 2
Посилання на коментар

3 часа назад, voglya сказал:

А шо, в когось є помідори?!

Помідори є, совки немає. Точніше, помідорів дуже мало, тільки поїсти. Може, тому совка їх і не знайшла)))

А якщо серйозно, то їй напевно наш клімат не подобається, бо вона якщо і пошкоджує помідори, то буквально декілька плодів і то отих зелених, що вже нікому не потрібні, але тіліпаються в огороді в вересні 

• Хаха 1
Посилання на коментар

36 хвилин тому, irina1969 сказав:

Ваше фіолетове дерево може бути жакаранда

Подивилась. Схоже але не впевнена, що то воно. Треба чекати наступного літа, щоб з'ясувати, що то за краса. Воно дратує, бо очима бачиш, а зупинитись та сфотографувати нема місця, де припаркуватись чи навпаки, дерево десь далеко від місця, де зупинився. Зараз в місцевої поліції нова "забавка". Їм купили нові блокіратори і вони їх чіпляють там, де раніше на паркування очі закривали. То воно виглядає теж "екзотично"- на колесах висять такі собі яскраво-жовті "павуки".

Якщо встигну до початку масових дощів, сфотографую горну річку. Я викладала в темі фото з нею- бурхливий потік, наче водоспад. Зараз там ні краплини води, дно  це купа каміння різного розміру.

36 хвилин тому, irina1969 сказав:

агапантус у мене не вижив і слава Господу, і я змогла з цією мрією остаточно розлучитись

Це правильне рішення. Рослина гарна, про такі я кажу, що вона архітектурна. Але він, судячи з поведінки, потребує постійних сусідів, що будуть підтримувати декоративність квітника. Тут все просто, бо багато того, що квітне постійно і агапантус не потребує особливого догляду за ним. А вдома воно не варто зусиль по його збереженню. Чомусь порівнюю його зі звичним рудим лілейником. Вони схожі і габітусом, і поведінкою. До речі, не бачу тут лілейників взагалі. 

• Дякую 1
Посилання на коментар

1 година тому, irina1969 сказав:

він ще більш синій по життю, квіти такого кольру нечасто зустринеш

В нас тут є краєзнавці по Великої Британії? От що то за рослина, що вкриває синім килимом, великими галявинами, тамтешні ліса? 

Посилання на коментар

2 години тому, allanek сказав:

В нас тут є краєзнавці по Великої Британії? От що то за рослина, що вкриває синім килимом, великими галявинами, тамтешні ліса? 

Якщо весною, то це анемона проста Бланда

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...