allanek Опубліковано: 16 годин тому Автор Поділитись Опубліковано: 16 годин тому 1 година тому, voglya сказав: Так, півковдри з секонду (гарної якості та в гарному стані) - моя хвороба. Мою брезгливість у цьому випадку втішає те, що у 5* готелях я сплю не на новій білизні... В мене в пралках, майже у всіх, що були, є окрема програма "Ковдра". Не дуже полюбляю хімчисткою користуватися,тільки , якщо інакше ніяк, тому завжди звертаю увагу на програми в пралці. Стосовно секонду...Це треба окрему тему відкривати. Секонд буває різний. Там є багато нових речей, взагалі в упаковках. В Європі є окремі магазини секонду, де продаються вінтажні або дизайнерські речі. Взагалі, не бачу причин, чому треба виправдовуватись хто якими магазинами користується. До блошиних ринків ми ж нормально відносимось, на Ютубі купа роликів і про посуд, і про прикраси чи біжутерію з таких ринків. Вже мовчу за різноманітні "тазики". То чим секонд має відрізнятись від тих ринків? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
voglya Опубліковано: 16 годин тому Поділитись Опубліковано: 16 годин тому Я наче і не дуже виправдовувалась... )))) Так, є трошки. Стикалась з осудом стосовно того, що посєщаю такі магазини. Чесно кажучи, до 2014 року і для мене секонд = бєдность і ніщєта. Але потім випадково узнала, що знайомий там купує спортивний одяг, а подружку "по блату" пускають в магазин на новий завоз до того, як відкривають його для "простих смєртних". А потім ми опинилися в Харкові з голими дупками ))) А теплого домашнього одягу нема, у мене його і не було ніколи! Я дома товстіше тонкого хлопка нічого не вдягала, завжди було тепло. Зато харківські секонди одягнули мене в Marks & Spencer, який раніше я купувала тільки "на знижках". Зараз для мене секонд - це ще і можливість проявити творчість ))). Мені подобається робити комплекти з куплених півковдр. Я їх розпорюю, комбіную. Для мене комплект: 2 двоспальні півковдри, простирадло, наволочки квадратна і прямокутна. Де я таке куплю як не пошию?!?! ))) Я вже мовчу про якість: сатин з вишитими шовком пташками, двосторонній сатин-жакард з витканими трояндами кольору "припиленої троянди", байкові новорічні олені, байкова клітинка... 1 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: 15 годин тому Поділитись Опубліковано: 15 годин тому Сєконд це моя любофф з того самого часу, як у мене з'явилась своя сім'я...в дівках я завжли модно вдягалась і в гарні бренди, а коли стала страх як самостійна)) то грошей стало обмаль, як раз з'явились перші секонди, і це було більш ніж 30 років тому назад...люблю секонди, " бачу" там речі...ну а те що такі магазини рятують в скруті, відчула в Польщі в 22, коли опинились там з однією валізкою на двох. Відношення до таких магазинів у всіх різне, але коли прям починають фукати, то я знаю що це на 99.9% совок(( це моє особисте вражання, але таке вже воно є 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nic-олаевна Опубліковано: 6 годин тому Поділитись Опубліковано: 6 годин тому Дівчата, ніколи не помилялася, спитавши поради тут. Дякую. Я оце передивилась якусь Narnia, Ніжна постіль, ще якісь, а про Юск наче і знала, але він пройшов повз мене. Обов'язково подивлюсь. Ще шукала в Ікеї, але чи то не правильно шукала, чи дійсно вони таке не продають Щодо секонду. Або дійсно зараз треба йти в день завозу і стояти в черзі з самого ранку (бо у нас під хорошими секондами так), або брати те, що залишилось. Раніше я в секонду брала постіль. Вона ну супер класна. Я такого матеріалу не зустрічала у наших виробників. Але зараз у нас по секондам щось жахливе. Вчора об'їхали з чоловіком всі секонд в нашому місті, шукали йому на роботу куртку. Але там все таке страшне, що його навіть на роботу не можна вдягнути, щоб біля брудних машин крутитися. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nic-олаевна Опубліковано: 6 годин тому Поділитись Опубліковано: 6 годин тому 12 часов назад, voglya сказал: Сама собі шию. Дуже зручне вміння Таке вміння і я маю, але тут теж засада. В продажу у нас для пошиву тільки бязь, і та в одному єдиному магазині, і то ну дуже обмежені кольори, в основному якесь яскраво-жовте-рожеве-квіточки-качечки. Знову ж таки треба тканину замовляти інтернетом, але хтозна, що вони продають під виглядом тої ж бязі 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nic-олаевна Опубліковано: 6 годин тому Поділитись Опубліковано: 6 годин тому (змінено) 12 часов назад, allanek сказал: А я, навпаки, прорекламую "ChanteClair". Підтримую. Пральний порошок для білого (рідкий) то моя любов. Хоч він і залишає запах на білизні, але навіть я із своїм сприйняттям запахів нормально до нього відношусь. Він якийсь благородний, чи що)) Але пере просто чудово. На додачу він дійсно концентрат, бо пів-ковпачка вистачає на повний барабан пралки. В ще з массмаркету порекомендую ВашФрі. Непримітний порошок на полицях серед інших засобів, за дууууже бюджетні гроші, але якість прання теж гарна. Він у мене для домашніх речей, чоловічого робочого одягу. Відпирає бруд, сажу, не старі жирні плями. Я іноді ним і постіль кольорову можу випрати, то доволі не погано. Він є різний по призначенню і складу, треба читати на пляшці Пи.Си. Шось я редагувала - редагувала це повідомлення і наредагувала)) Сподіваюсь, буде зрозуміло)) Змінено 5 годин тому користувачем Nic-олаевна 1 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 4 години тому Автор Поділитись Опубліковано: 4 години тому 43 хвилини тому, Nic-олаевна сказав: Ще шукала в Ікеї, але чи то не правильно шукала, чи дійсно вони таке не продають В Ікеї є постільна білизна. Але...наскільки мені подобаються в Ікеї штори, скатертини та кухонні рушники, настільки ж я не оцінила постільну білизну в них. Тому і не згадувала. Купувала в польській Ікеї для польської квартири. Вона в них, як на мене, тонка і, взагалі, якось вона мені не до серця прийшлась. А от кухонні рушники, скатертини і штори, то краса. І треба розуміти, що, як і з меблями, текстиль в Ікеї теж є відверта ганчірка, а є дуже гарної якості. І цінову політику, в випадку з текстилем, мені не зрозуміло. Бо, наприклад, я купувала штори на терасу ( в той рік, як Ікею відкрили в Києві), то комплект штор з льону коштував 500грн, в той час, як якісь відверто 100% поліестер міг бути дорожчим в 3 рази. Але льон в них чудовий, як і кухонні рушники зі скатертинами. Стосовно Юску. В них багато якісного текстилю з Індії. Наташа, якщо в вас десь є магазин чи "точка" на ринку, що торгує турецьким текстилем, то є сенс подивитись в них. Я тут постільну білизну купувала в турецькому магазині. Якість відмінна. А яку я в них пательню...італійську😁купила, то краса невимовна. Важка, наче чугуній, покриття якесь керамічне чи щось таке, мрія, а не пательня. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nic-олаевна Опубліковано: 4 години тому Поділитись Опубліковано: 4 години тому 18 минут назад, allanek сказал: Наташа, якщо в вас десь є магазин чи "точка" на ринку, що торгує турецьким текстилем, то є сенс подивитись в них. Я тут постільну білизну купувала в турецькому магазині. Якість У нас цигані на ринку продають поспіль і штори. У все турецьке))) Дивишся на сонці на ту поспіль, а вона блищить як пластикова пляшка))) З війною багато чого поменшало, особливо всякої торгівлі. А чогось побільшало, особливо всякої кави з собою і всякої швидкої їжі Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 4 години тому Автор Поділитись Опубліковано: 4 години тому 1 хвилину тому, Nic-олаевна сказав: У нас цигані на ринку продають поспіль і штори. У все турецьке))) Дивишся на сонці на ту поспіль, а вона блищить як пластикова пляшка))) Колись в Києві, на ринку в магазинчику, що торгував турецьким текстилем я купила скатертину. Тонка бавовна, наче павутинка, схоже на батист, але не він. Досі, як нова. І турецькі піжами мені подобаються, що легкі, що теплі. Ніякої пластмаси. В вас турецький варіант від ромів не проходить. Я одразу згадала оті турецькі покривала, з вишивкою, що блищать полієстером . Ні, я не про таке турецьке мала на увазі. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому По засобам для прання...купую в Ашані( їх розлив) і на диво дуууже непогано, якщо треба щось біле, то додаю відбілювач ( Розетка) що без хлору і можна в машинку, вони всі з ароматом...усілякі кисневі порошки працюють тільки у кип'ятку, а я в машіні не використовую оті 90 гр, бо сильно псуються речі 1 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 2 години тому Автор Поділитись Опубліковано: 2 години тому 4 хвилини тому, irina1969 сказав: а я в машіні не використовую оті 90 гр, бо сильно псуються речі Я теж цього не роблю. Навіть програми на 60 градусах рідко коли вмикаю. Вперше купила пралку від Вірпул. Дуже задоволена якістю прання. Єдине, до чого не могла спочатку звикнути, що в цій моделі не було менеджеру програм і я не можу скорегувати час, температуру та оберти так, як я бажаю, лише в рамках того, що дозволяє програма. Але вона з сушкою і приємною ціною була, тому це важливіше за додаткову функцію. Ще і загрузкою/сушкою 9кг/7кг. Тож, якщо хтось в думках про нову пралку, можна розглядати, як варіант. Стосовно Ашану. Там була сама дешева сіль для посудомийкі "О'кей". Але з гелем для прання маю негативний досвід. Не знаю чи є він і зараз, але раніше там був гель з рожевою наліпкою з їх пташкою ( для Ашану) , без ароматізаторів, але він мав дуже хімічний запах отого господарського мила часів совдепії, не знаю з чим ще можна поріаняти той жах. Добре, що в будинку завжди є куди використати таке- терасу помити чи горщики для саду та інструмент. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз