Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Сад і все про нього.

allanek

Рекомендовані повідомлення

1 година тому, voglya сказав:

Так, півковдри з секонду (гарної якості та в гарному стані) - моя хвороба. Мою брезгливість у цьому випадку втішає те, що у 5* готелях я сплю не на новій білизні...

В мене в пралках, майже у всіх, що були, є окрема програма "Ковдра". Не дуже полюбляю хімчисткою користуватися,тільки , якщо інакше ніяк, тому завжди звертаю увагу на програми в пралці.

Стосовно секонду...Це треба окрему тему відкривати. Секонд буває різний. Там є багато нових речей, взагалі в упаковках. В Європі є окремі магазини секонду, де продаються вінтажні або дизайнерські речі. Взагалі, не бачу причин, чому треба виправдовуватись хто якими магазинами користується. До блошиних ринків ми ж нормально відносимось, на Ютубі купа роликів і про посуд, і про прикраси чи біжутерію з таких ринків. Вже мовчу за різноманітні "тазики". То чим секонд має відрізнятись від тих ринків?

• Дякую 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Я наче і не дуже виправдовувалась... )))) Так, є трошки. Стикалась з осудом стосовно того, що посєщаю такі магазини. Чесно кажучи, до 2014 року і для мене секонд = бєдность і ніщєта. Але потім випадково узнала, що знайомий там купує спортивний одяг, а подружку "по блату" пускають в магазин на новий завоз до того, як відкривають його для "простих смєртних".

А потім ми опинилися в Харкові з голими дупками ))) А теплого домашнього одягу нема, у мене його і не було ніколи! Я дома товстіше тонкого хлопка нічого не вдягала, завжди було тепло. Зато харківські секонди одягнули мене в Marks & Spencer, який раніше я купувала тільки "на знижках".

Зараз для мене секонд - це ще і можливість проявити творчість ))). Мені подобається робити комплекти з куплених півковдр. Я їх розпорюю, комбіную. Для мене комплект: 2 двоспальні півковдри, простирадло, наволочки квадратна і прямокутна. Де я таке куплю як не пошию?!?! ))) Я вже мовчу про якість: сатин з вишитими шовком пташками, двосторонній сатин-жакард з витканими трояндами кольору "припиленої троянди", байкові новорічні олені, байкова клітинка...

• Лайк 1
  • Дякую 2
Посилання на коментар

Сєконд це моя любофф з того самого часу, як у мене з'явилась своя сім'я...в дівках я завжли модно вдягалась і в гарні бренди, а коли стала страх як самостійна)) то грошей стало обмаль, як раз з'явились перші секонди, і це було більш ніж 30 років тому назад...люблю секонди, " бачу" там речі...ну а те що такі магазини рятують в скруті, відчула в Польщі в 22, коли опинились там з однією валізкою на двох.

Відношення до таких магазинів у всіх різне, але коли прям починають фукати, то я знаю що це на 99.9% совок(( це моє особисте вражання, але таке вже воно є

• Лайк 3
Посилання на коментар

Дівчата, ніколи не помилялася, спитавши поради тут. Дякую.

Я оце передивилась якусь Narnia, Ніжна постіль, ще якісь, а про Юск наче і знала, але він пройшов повз мене. Обов'язково подивлюсь. Ще шукала в Ікеї, але чи то не правильно шукала, чи дійсно вони таке не продають

Щодо секонду. Або дійсно зараз треба йти в день завозу і стояти в черзі з самого ранку (бо у нас під хорошими секондами так), або брати те, що залишилось. Раніше я в секонду брала постіль. Вона ну супер класна. Я такого матеріалу не зустрічала у наших виробників. Але зараз у нас по секондам щось жахливе. Вчора об'їхали з чоловіком всі секонд в нашому місті, шукали йому на роботу куртку. Але там все таке страшне, що його навіть на роботу не можна вдягнути, щоб біля брудних машин крутитися.

• Дякую 1
Посилання на коментар

12 часов назад, voglya сказал:

Сама собі шию. Дуже зручне вміння

Таке вміння і я маю, але тут теж засада. В продажу у нас для пошиву тільки бязь, і та в одному єдиному магазині, і то ну дуже обмежені кольори, в основному якесь яскраво-жовте-рожеве-квіточки-качечки. Знову ж таки треба тканину замовляти інтернетом, але хтозна, що вони продають під виглядом тої ж бязі

• Сумно 1
Посилання на коментар

IMG_20251013_082108.thumb.jpg.c7d9070136f6b7e66d0f3976596ff644.jpg

12 часов назад, allanek сказал:

А я, навпаки, прорекламую "ChanteClair".

Підтримую. Пральний порошок для білого (рідкий) то моя любов. Хоч він і залишає запах на білизні, але навіть я із своїм сприйняттям запахів нормально до нього відношусь. Він якийсь благородний, чи що)) Але пере просто чудово. На додачу він дійсно концентрат, бо пів-ковпачка вистачає на повний барабан пралки.

В ще з массмаркету порекомендую ВашФрі. Непримітний порошок на полицях серед інших засобів, за дууууже бюджетні гроші, але якість прання теж гарна. Він у мене для домашніх речей, чоловічого робочого одягу. Відпирає бруд, сажу, не старі жирні плями. Я іноді ним і постіль кольорову можу випрати, то доволі не погано. Він є різний по призначенню і складу, треба читати на пляшці

Пи.Си. Шось я редагувала - редагувала це повідомлення і наредагувала)) Сподіваюсь, буде зрозуміло))

Змінено користувачем Nic-олаевна
  • Лайк 1
  • Дякую 2
Посилання на коментар

43 хвилини тому, Nic-олаевна сказав:

Ще шукала в Ікеї, але чи то не правильно шукала, чи дійсно вони таке не продають

В Ікеї є постільна білизна. Але...наскільки мені подобаються в Ікеї штори, скатертини та кухонні рушники, настільки ж я не оцінила постільну білизну в них. Тому і не згадувала. Купувала в польській Ікеї для польської квартири. Вона в них, як на мене, тонка і, взагалі, якось вона мені не до серця прийшлась.  А от кухонні рушники, скатертини і штори, то краса. І треба розуміти, що, як і з меблями, текстиль в Ікеї теж є відверта ганчірка, а є дуже гарної якості. І цінову політику, в випадку з текстилем, мені не зрозуміло. Бо, наприклад, я купувала штори на терасу ( в той рік, як Ікею відкрили в Києві), то комплект штор з льону коштував 500грн, в той час, як якісь відверто 100% поліестер міг бути дорожчим в 3 рази. Але льон в них чудовий, як і кухонні рушники зі скатертинами.

Стосовно Юску. В них багато якісного текстилю з Індії. 

Наташа, якщо в вас десь є магазин чи "точка" на ринку, що торгує турецьким текстилем, то є сенс подивитись в них. Я тут постільну білизну купувала в турецькому магазині. Якість відмінна. А яку я в них пательню...італійську😁купила, то краса невимовна. Важка, наче чугуній, покриття якесь керамічне чи щось таке, мрія, а не пательня.

• Дякую 1
Посилання на коментар

18 минут назад, allanek сказал:

Наташа, якщо в вас десь є магазин чи "точка" на ринку, що торгує турецьким текстилем, то є сенс подивитись в них. Я тут постільну білизну купувала в турецькому магазині. Якість

У нас цигані на ринку продають поспіль і штори. У все турецьке))) Дивишся на сонці на ту поспіль, а вона блищить як пластикова пляшка)))

З війною багато чого поменшало, особливо всякої торгівлі. А чогось побільшало, особливо всякої кави з собою і всякої швидкої їжі

Посилання на коментар

1 хвилину тому, Nic-олаевна сказав:

У нас цигані на ринку продають поспіль і штори. У все турецьке))) Дивишся на сонці на ту поспіль, а вона блищить як пластикова пляшка)))

Колись в Києві, на ринку в магазинчику, що торгував турецьким текстилем я купила скатертину. Тонка бавовна, наче павутинка, схоже на батист, але не він. Досі, як нова. І турецькі піжами мені подобаються, що легкі, що теплі. Ніякої пластмаси. В вас турецький варіант від ромів не проходить. Я одразу згадала оті турецькі покривала, з вишивкою, що блищать полієстером . Ні, я не про таке турецьке мала на увазі.

• Лайк 1
Посилання на коментар

По засобам для прання...купую в Ашані( їх розлив) і на диво дуууже непогано, якщо треба щось біле, то додаю відбілювач ( Розетка) що без хлору і можна в машинку, вони всі з ароматом...усілякі кисневі порошки працюють тільки у кип'ятку, а я в машіні не використовую оті 90 гр, бо сильно псуються речі

17603440506103894069120754863134.jpg

• Лайк 1
  • Дякую 2
Посилання на коментар

4 хвилини тому, irina1969 сказав:

а я в машіні не використовую оті 90 гр, бо сильно псуються речі

Я теж цього не роблю. Навіть програми на 60 градусах рідко коли вмикаю. Вперше купила пралку  від Вірпул. Дуже задоволена якістю прання. Єдине, до чого не могла спочатку звикнути, що в цій моделі не було менеджеру програм і я не можу скорегувати час, температуру та оберти так, як я бажаю, лише в рамках того, що дозволяє програма. Але вона з сушкою і приємною ціною була, тому це важливіше за додаткову функцію. Ще і загрузкою/сушкою 9кг/7кг. Тож, якщо хтось  в думках про нову пралку, можна розглядати, як варіант. Стосовно Ашану.  Там була сама дешева сіль для посудомийкі "О'кей". Але з гелем для прання маю негативний досвід. Не знаю  чи є він і зараз, але раніше там був гель з рожевою наліпкою з їх пташкою ( для Ашану) , без ароматізаторів, але він мав дуже хімічний запах отого господарського мила часів совдепії, не знаю з чим ще можна поріаняти той жах. Добре, що в будинку завжди є куди використати таке- терасу помити чи горщики для саду та інструмент. 

• Лайк 2
Посилання на коментар

4 часа назад, allanek сказал:

В Ікеї є постільна білизна. Але...наскільки мені подобаються в Ікеї штори, скатертини та кухонні рушники, настільки ж я не оцінила постільну білизну в них.

І мені не подобається. Буває 100% бавовна, але тоненька аж світится і дуже рихла...

Посилання на коментар

25 хвилин тому, voglya сказав:

І мені не подобається. Буває 100% бавовна, але тоненька аж світится і дуже рихла...

Росказую)) перший раз я брала Ікеївську постіль дитині в общагу...просто заїхали і в 2 сумки купили від ковдр до каструль, звісно брали все саме дешеве...постіль ота що ви кажете, трАпочка...т.к до війни була можливість кожні 2 місяці бути в Ікеї, то брали тільки постіль  з дорогого сегменту виключно на сейле, скільки років минуло деякі комплекти досі як нові, бо  є різниця між комплектами за 25 зл та 100- 150

• Дякую 1
Посилання на коментар

Іра, ти знаєш, як я відношусь до Ікеї, я її люблю, але коли казала про постіль, що вона мені не подобається, то мова була не про 25 злотих. В мене звичка на подушки одягати дві наволочки, першу ту, як би мовити, напірник, бо я давно позбулася подушок з пір'я, але звичка залишилась. То оте, що по 25, купувалось для тих "напірників", тож я теж можу порівняти різні серії. Якось не зайшла мені постільна білизна ікєевська. Ми ж тут ділимось враженнями, вони можуть бути різними.

І ще мене ступорить те, що в Ікеї комплекти можуть бути підковдра та наволочки, а простирадлотреба купувати окремо. А коштувати те простирадло може, як отой комплект, до якого треба простирадло купувати. Взпгалі, то ми завжди цікаві теми підіймаємо.  І щось нове можна взнати)))

От я раніше завжди казала про Сомат для посудомийки, що мені нема кращого. Поки не спробувала капсули Фейрі. Вони, таки, кращі. Тут згадала про Наташу. Коли закінчились, то купила якісь місцеві, по акції, але десь в такій самій ціні. Просто Фейрі не було тоді в магазині. Якби не спробувала Фейрі, то сказала б, що вони , приблизно, миють так само, як і Сомат. Але після Фейрі Сомат вже не здається таким чудовим, як раніше. 

Змінено користувачем allanek
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...