irina1969 Опубліковано: У вівторок в 07:31 Поділитись Опубліковано: У вівторок в 07:31 20 годин тому, Vstar сказав: Треба, щоб достиг. Але вирощую лише гострі перці, про солодкі нічого не скажу Дякую, я так і зробила ...для підстраховки просто куплю насіння перцю в магазині, одне з двох щось і спрацює)) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: У вівторок в 15:44 Поділитись Опубліковано: У вівторок в 15:44 Треба порада. Панянки, яким какао ви користуєтесь? Щось не можу підібрати(( купила якесь дорогуще , робила Празький торт, так майже півпачки пішло, а воно ніяке((...було ось таке Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: У вівторок в 16:39 Автор Поділитись Опубліковано: У вівторок в 16:39 (змінено) Подивилась на ярлик того какао. Начебто все добре- алкалізований і без цукру. А якого він кольору, темний? І що тебе не влаштувало в смаку? Раніше я купувала какао в Сільпо, на упаковці було написано для випічки чи якось так. Але що то за виробник, то вже і не пам'ятаю. Змінено У вівторок в 16:41 користувачем allanek 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: У вівторок в 16:46 Поділитись Опубліковано: У вівторок в 16:46 3 хвилини тому, allanek сказав: Подивилась на ярлик того какао. Начебто все добре- алкалізований і без цукру. А якого він кольору, темний? І що тебе не влаштувало в смаку? Раніше я купувала какао в Сільпо, на упаковці було написано для випічки чи якось так. Але що то за виробник, то вже і не пам'ятаю. Колір у пакеті темний, але якщо я у глазур раніше додавала 2 ч.л то цього сипала без міри і вона всеодно світла вийшла і воно ( какао) без навіть легкої гірчинки, якесь ніяке Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: У вівторок в 16:56 Автор Поділитись Опубліковано: У вівторок в 16:56 Іра, це ще дивніше, бо алкалізоване какао якраз і призначене для глазурі.Те, що ти описуєш більше для натурального какао-порошка підходить, бо має більш м'який смак. Може зараз прозвучить дивно, але спробуй не отеті хфранцузьськи викрутаси, а наше, з совдеповських часів "Серебряний ярлик", те, що варити потрібно. Я його раніше на шоколадне печиво брала, поки не з'явилось оте, що призначене для випічки. Так я тобі скажу, що отой наш перевірений "Серебряний ярлик" в печиві був шоколадний-шоколадний. Не тільки кольором, ще і смаком. Але ж я не кондитер, усілякими тістечками та тортами не бавлюсь , так, іноді тільки, то може те, що мені добре, тобі буде не дуже. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: У вівторок в 17:07 Поділитись Опубліковано: У вівторок в 17:07 Я ще пошукаю, може щось знайду, але той виріант зі "Срібним ярликом" ну дуууже реалістичний)) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: учора в 05:05 Автор Поділитись Опубліковано: учора в 05:05 Людоньки, як ви там? Бачу, що Сумська область з аварійними відключеннями, а Києву та Київщині, схоже, добряче дісталось. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nic-олаевна Опубліковано: учора в 06:02 Поділитись Опубліковано: учора в 06:02 (змінено) 58 минут назад, allanek сказал: Людоньки, як ви там? Бачу, що Сумська область з аварійними відключеннями, а Києву та Київщині, схоже, добряче дісталось. Сидимо знову на сраці рівно. Пробачте за мій французький. Я з цією війною почала вже матюкатися(( Уже налагодили графік 2 години є світло, 4 нема. Сьогодні зранку бачу, що графік "поїхав", бо світла нема геть. Чоловік уже третій день активно вивчає всі сайти і моделі генераторів. Новгород-Сіверський (Чернігівська обл) обстріляли вчора, то аж у нас в місті було чути, хоча від них до нас 50 км. Роблять с*ки з нас буферну зону, без світла, води і газу напевно. Донька в Києві, гуртожиток біля ТЕЦ, теж дитина ніч не спала. Нема ні слів, ні емоцій, уже просто якась апатія(( Змінено учора в 06:03 користувачем Nic-олаевна 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: учора в 06:08 Поділитись Опубліковано: учора в 06:08 Світла нема, але є сонце та буржуйка, тому варю зелений борщ...сьогодні не з нашої сторони летіло, тому ми норм...чоловік поїхав у Чернігів, тому я на нервах за нього 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: учора в 07:04 Автор Поділитись Опубліковано: учора в 07:04 54 хвилини тому, Nic-олаевна сказав: Пробачте за мій французький. Я з цією війною почала вже матюкатися(( Нема чого вибачатися. Це емоції. В мене теж таке буває зараз, хоча раніше я ніколи цього не робила. 49 хвилин тому, irina1969 сказав: але є сонце та буржуйка, тому варю зелений борщ... Оті каструлі на буржуйці, вогонь та осінній букет (чарівний) готовий сюжет для натюрморту. Навіть підлога і стіни- все дихає спокоєм, якщо не знати, що коїться за цими затишними стінами. Іра, що в тих каструльках булькає? Невже борщ вариться? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: учора в 07:17 Поділитись Опубліковано: учора в 07:17 3 години тому, allanek сказав: Нема чого вибачатися. Це емоції. В мене теж таке буває зараз, хоча раніше я ніколи цього не робила. Оті каструлі на буржуйці, вогонь та осінній букет (чарівний) готовий сюжет для натюрморту. Навіть підлога і стіни- все дихає спокоєм, якщо не знати, що коїться за цими затишними стінами. Іра, що в тих каструльках булькає? Невже борщ вариться? Дякую.🥰.у великій бульон з картоплею, у маленькій яйця...добре,що не треба робити засмажку, додам цибулю , потім суміш заморожену з зеленої цибулі, щавлю та зелені і буде борщик 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: учора в 07:25 Автор Поділитись Опубліковано: учора в 07:25 На вуглях, коли дрова прогорять, ще можеш м'ясо на пательні посмажити або в фольгу завернути🙂. Тому я і кажу, що поставити "буржуйку" було самим гарним рішенням, коли будинок будували. Добре, що схаменулись в останню мить, бо довго вагались, чи потрібна вона нам. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nic-олаевна Опубліковано: учора в 10:14 Поділитись Опубліковано: учора в 10:14 4 часа назад, irina1969 сказал: Світла нема, але є сонце та буржуйка, тому варю зелений борщ...сьогодні не з нашої сторони летіло, тому ми норм...чоловік поїхав у Чернігів, тому я на нервах за нього Це сучасна мультиварка. Так, саме сучасна, бо які часи, така і мультиварка) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: учора в 10:17 Поділитись Опубліковано: учора в 10:17 1 хвилину тому, Nic-олаевна сказав: Це сучасна мультиварка. Так, саме сучасна, бо які часи, така і мультиварка) А ще це обігрівалка та релаксалка)) 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: учора в 11:04 Автор Поділитись Опубліковано: учора в 11:04 44 хвилини тому, Nic-олаевна сказав: Це сучасна мультиварка. Так, саме сучасна, бо які часи, така і мультиварка) Наташа, от яку вподобайку вибрати вашому допису. Бо воно одночасно і з усмішкою, якщо не знати обставини тієї усмішки 🙂😪 45 хвилин тому, irina1969 сказав: А ще це обігрівалка та релаксалка)) А ще це незмінна річ, яка повинна бути в будинку. Часи міняються, але є речі, що залишаються поза часом. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: учора в 12:37 Поділитись Опубліковано: учора в 12:37 треба якісь позитив...отримала свої цибулини ( я давала посилання) якість на рівні...чекаю далі на знижки( це Флоріуму 🤣 ) ... трішки осінніх фарб 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nic-олаевна Опубліковано: 22 години тому Поділитись Опубліковано: 22 години тому 5 часов назад, allanek сказал: Наташа, от яку вподобайку вибрати вашому допису. Бо воно одночасно і з усмішкою, якщо не знати обставини тієї усмішки 🙂😪 А ще це незмінна річ, яка повинна бути в будинку. Часи міняються, але є речі, що залишаються поза часом. Да, дійсно, у нас зараз сміх крізь сльози. Он зараз сиджу на світлі від генератора, чоловік таки визначився і купив сьогодні. І думаю що так, який би прогрес не був, а буржуйка, генератор чи газовий балон ніколи зайвими не будуть. А ще навички виживання з 90-х. Бо пам'ятаю як зробити свічку з вати і рослинного масла 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: 20 годин тому Поділитись Опубліковано: 20 годин тому 2 години тому, Nic-олаевна сказав: Да, дійсно, у нас зараз сміх крізь сльози. Он зараз сиджу на світлі від генератора, чоловік таки визначився і купив сьогодні. І думаю що так, який би прогрес не був, а буржуйка, генератор чи газовий балон ніколи зайвими не будуть. А ще навички виживання з 90-х. Бо пам'ятаю як зробити свічку з вати і рослинного масла До речі, зовсім непогані навички і щодо виживання, і щодо економії...звісно, тоді були " трішки" молодше і воно сприймалось все " трішки" по іншому, але я вдячна зараз тому досвіду...по свічкам, замість олії, я купила олію для лампадок, вона коштує копійки і приємно пахне 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сарочка Опубліковано: 7 годин тому Поділитись Опубліковано: 7 годин тому Зранку прочитала ось таке повідомлення в невеличкий групі. Мені здалося, що цій невеличкій твір, зможе дати невеличку надію на сегодняшний день. Ми звикли думати, що життя почнеться "потім". Після війни. Після відпустки. Після зарплати. Після того, як усе стане на свої місця. Але життя не чекає. Воно вже триває тут і тепер. У цих дрібницях, які ми не помічаємо, у розмовах, які відкладаємо, у мріях, які боїмося здійснити. Життя -це не шлях до чогось. Це саме воно і є - те, що відбувається зараз, поки ми чекаємо на "краще".. Будьте щасливі прямо сьогодні і щодня🫶 Дорогі мої друзі, гарного усім дня ♥️ букети і світлини дуже гарні, натюрморт з каструлями мені сподобався особливо. Віє якімось теплом, та затишком. PS Світла також нема, як у всіх. Відключення прям жорсткі - вчора в чотири години вимкнули, напевно на пару годин в ночі давали. Бо в тепла підлога встигла погрітися . То сьогодні , та вчора на генераторі . Але тихо, то і гарно вже можна жити. Опеньки наросли по двору. Треба закрутити трохи баночок , тем паче, що відкриваються консерви для « швидких супів» то баночці вивільнилися. А в мене « синдром порожній баночці.» треба щось в ней тримати, щоб мені було спокійніше 😀 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 4 години тому Автор Поділитись Опубліковано: 4 години тому (змінено) 15 годин тому, irina1969 сказав: я купила олію для лампадок, вона коштує копійки і приємно пахне Згадала дитинство. В обох бабусь був куток з іконою і обов'язково висіла лампадка, зеленуватого скла. Тож я на все життя пам'ятаю ті лампадки та як скручувати жгут з ниток, чіпляти його до проволоки, що клали поперек на ту лампадку і до нього прив'язували отой гніт з ниток таким чином, щоб один кінець був в олії та тягнув її до верху, який вже запалювали. Але не знаю, яку олію туди наливали, бо була вона світла і пахла приємно. Тож точно не соняшникову, що з олійні привозили, бо та була дуже темна і пахуча. Чомусь ті лампадки мені дуже подобались 3 години тому, Сарочка сказав: А в мене « синдром порожній баночці.» треба щось в ней тримати, щоб мені було спокійніше 😀 Мабуть це в нас усіх цей синдром. Бо в мене теж вже назбирався склад порожніх баночок. Навіщо мені стільки я не знаю, але викидати таку "красу" рука не підіймається😀. Варення в цих банках дуже смачне. Ще є меншого розміру і в ті маленькі фасують, чомусь, виключно джем з інжиру. Тож я їх теж прилаштувала під усілякі спеції, сухофрукти та сушені травки. Як на мене, то виглядають не гірше, ніж скляні банки для сипучих. Змінено 4 години тому користувачем allanek 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
batrasvt Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому Осінь… Світло відімкнуте, є привід запалити свічки (хоча вдосталь акумуляторних ламп) Горнятко запашної кави, теплий плед, останні троянди… Чудова погода сьогодні!!! Вони бомблять, а я посміхаюся та готуюся до весняного сезону🙃 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому Сарочко, дуже гарний твір і якщо чесно, то по цих правилах треба жити от прям зараз і шукати ( намагатись) позитив в сьогоденні, я ними користуюсь вже 3 роки як мін ( тому і задовбую всіх фотками🤣)..зі світлом як у всіх(( у нас сьогодні з чоловіком маленьке сімейне свято, зробила суші- торт, до речі чудове їдло, яке смакує холодним і ситне 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 1 година тому Автор Поділитись Опубліковано: 1 година тому 30 хвилин тому, irina1969 сказав: у нас сьогодні з чоловіком маленьке сімейне свято, Вітаю, хоч би що це було, але якщо чарка на столі,то життя триває і це добре, що є привід влаштувати святкову вечерю. А що в тій чарці налито🤭? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому Мартіні)) 100 років не пила... 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 59 хвилин тому Автор Поділитись Опубліковано: 59 хвилин тому Це ти сама зробила? Це ж треба, щоб з прищіпки таку красу зробити? Це натяк на річницю весілля? Гарного вам святкового вечора. Пічку затопили? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз