dotzent Опубліковано: 24 серпня Поділитись Опубліковано: 24 серпня (змінено) В 22.08.2026 в 19:57, anabioz сказал: Працюють, тільки скло, начебто все інше не пробило. Шрапнель Я замазав силіконом - вже другий рік працює. Але у мене це єдина панель у сонячної системі. Змінено 24 серпня користувачем dotzent 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: В суботу в 12:30 Поділитись Опубліковано: В суботу в 12:30 (змінено) Чув, що нібито пошкоджена панель починає перегріватись і може спричинити пожежу. Це так чи ні? бо сьогодні оглядали дашок після гарячої ночі, купа металу і на двух панельках також побачив уламки на щастя не пробили, легкі чи що. От мембрані не пощастило, від великих шматочків поплавило і тепер робітникам додалось клопоту особливо дісталось від акумуляторних батарейок Війна ще не закінчилась і питання - хто що скаже за перегрів пошкоджених панелей, правда чи ні? Змінено В неділю в 09:56 користувачем Фрай 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k-master Опубліковано: В неділю в 18:09 Поділитись Опубліковано: В неділю в 18:09 26.09.2026 в 15:30, Фрай сказав: Війна ще не закінчилась і питання - хто що скаже за перегрів пошкоджених панелей, правда чи ні? Фізика процеса не зрозуміла. Якщо пошкодження таке що ряд панелей починає працювати на коротке замикання в цьому ряду то чисто теоретично електрична потужність усього ряда буде вище ніж потужність сонця у звичайному режимі і температура буде більша. Наскільки це питання але думаю що пожежі бути не повинно. А от якщо десь перебитий частково проводник через котрий йде увесь струм панелі то він може в тому місці згоріти з виниканням дуги і пожежею якщо біля дуги є чому горіти. На мою думку це може відбутись. А так як дроти під панелями то при відсутності скрізних отворів на суто мою думку нічого там не буде. Ну можна ще тепловізором на панелі подивитись якщо є. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз