BAV_Lug Опубліковано: 7 березня Автор Поділитись Опубліковано: 7 березня (змінено) 6 минут назад, Vikctor сказал: Хоч скоб немає і то добре) Скоби не брав, хоча спочатку хотів і такер собі купити. Але спинив відгук тих хто буде мені стяжку робити. Вони сказали, що не раз бачили як при нагнітанні тиску в контура, ці скоби вириває. Та і вирішив що геморно буде розмітку додатково робити для кріплення скобами Змінено 7 березня користувачем BAV_Lug Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 7 березня Поділитись Опубліковано: 7 березня 2 минуты назад, BAV_Lug сказал: Скоби не брав, хоча спочатку хотів і такер собі купити. Але спинив відгук тих хто буде мені стяжку робити. Вони сказали, що не раз бачили як при нагнітанні тиску в контура, ці скоби вириває. Та і вирішив що геморно буде розмітку додатково робити для кріплення скобами Я не закликаю використовувати скоби, але розповіді стяжечників звучать як відверта маячня. Рішення з сіткою цілком рабоче,а ті направляючі, що ви для проби додатково придбали - це найзручніше але й одночасно найдорожче рішення. Принаймні якщо встановити їх не вибірково, а як треба. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BAV_Lug Опубліковано: 7 березня Автор Поділитись Опубліковано: 7 березня (змінено) 4 минуты назад, Vikctor сказал: Я не закликаю використовувати скоби, але розповіді стяжечників звучать як відверта маячня. Рішення з сіткою цілком рабоче,а ті направляючі, що ви для проби додатково придбали - це найзручніше але й одночасно найдорожче рішення. Принаймні якщо встановити їх не вибірково, а як треба. Вони на справді дуже дешеві. Десь 6.5 грн за 50 см. Ну а маячня чи ні, хз. Але перевіряти не хочу. Тим більше що в мене не pex-a, а pe-rt. Вона по відгукам значно твердіша. Змінено 7 березня користувачем BAV_Lug Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 7 березня Поділитись Опубліковано: 7 березня 1 година тому, BAV_Lug сказав: Бо я перший раз в житті кручу теплу підлогу )) Але ж не перший день на форумі / в інтернеті. Зверніться до досвіду сантехніків , вони ж напевне знають , як їм краще і на руки легше. 1 година тому, BAV_Lug сказав: Взяв різні кріплення, щоб зрозуміти для себе які мені подобаються, а які не дуже. В мене щє є одінарні кріплення до сітки. Але їх я щось взагалі не оцінив. ІМХО. Якщо вже поклали сітку , то крутіть до сітки. А ота чорна фігня , то не для монтажу по утеплювачу і тим більше в такій кількості. Там від неї більш шкоди ніж користі. По суті ви під трубу підклали опору і коли будуть заливати стяжку , то робітники будуть по тих трубах ходити , ставити відра , їздити тачками , і можуть передавити трубу , якраз із за таких опор. А на сітці труба лежить усією площею. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сергей 31 Опубліковано: 8 березня Поділитись Опубліковано: 8 березня 15 часов назад, BAV_Lug сказал: Процес пішов. Разкатав перший раз у житті трубу теплої підлоги. На глаз мотаете? Если это зимний сад, с заданной температурой +8, то пускай? Если нет, то с такими окнами шаг трубы маловат и без радиаторов не обойтись. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BAV_Lug Опубліковано: 8 березня Автор Поділитись Опубліковано: 8 березня (змінено) 43 минуты назад, Сергей 31 сказал: На глаз мотаете? Если это зимний сад, с заданной температурой +8, то пускай? Если нет, то с такими окнами шаг трубы маловат и без радиаторов не обойтись. Ні, попередньо все рахував та малював. Під вікнами шаг 15 см (і зроблено так що туди приходить подача). А так шаг 20 см. По розрахункам повинно вистачити. Такий же шаг буде у всіх приміщеннях. Транзіти до приміщень усі утеплені. В кожному приміщенні свій регулятор температури. Змінено 8 березня користувачем BAV_Lug Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сергей 31 Опубліковано: 8 березня Поділитись Опубліковано: 8 березня 23 минуты назад, BAV_Lug сказал: Ні, попередньо все рахував та малював. Какая температура в этом помещении забита при расчете теплопотерь? Пример: в холодную пятидневки м хотим получить в этом помещении +22 градуса, для этого нужно 1000Вт.(условно). Но если нам нужна температура +10градусов то 600 Вт. хватает. Под эту мощность и подбирается отопительный прибор, в Вашем случае это теплый пол. Еще учитывается температурный режим, температура подачи и обратки. И чистовая поверхность пола, с плитки можно снять любую мощность, ламинат или паркетная доска ограничивает ее. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BAV_Lug Опубліковано: 8 березня Автор Поділитись Опубліковано: 8 березня 5 минут назад, Сергей 31 сказал: Какая температура в этом помещении забита при расчете теплопотерь? Пример: в холодную пятидневки м хотим получить в этом помещении +22 градуса, для этого нужно 1000Вт.(условно). Но если нам нужна температура +10градусов то 600 Вт. хватает. Под эту мощность и подбирается отопительный прибор, в Вашем случае это теплый пол. Еще учитывается температурный режим, температура подачи и обратки. И чистовая поверхность пола, с плитки можно снять любую мощность, ламинат или паркетная доска ограничивает ее. Розрахунок був на 20 градусів в приміщенні, та -10 градусів ззовні. Пол плитка. По розрахунку тепловтрати цього приміщення біля 1000 Вт. Спроможність теплої підлоги цього приміщення при температурі теплоносія 40 градусів біля 850 Вт. Так нижче. Але закладені притоки теплого повітря (в тому числі за рахунок вентиляції. В цьому приміщенні буде витяжний канал) з сусіднього приміщення в якому камін і майже немає зовнішніх стін. Тож планую, що баланс буде достигатися за рахунок цього. Так як все одно опалюватись планую електрикою, то додати в це приміщення якусь панель, на випадок сильних морозів теж не є проблемою. Якщо це дійсно буде необхідно. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сергей 31 Опубліковано: 8 березня Поділитись Опубліковано: 8 березня 50 минут назад, BAV_Lug сказал: Розрахунок був на 20 градусів в приміщенні, та -10 градусів ззовні. Пол плитка. Так похоже. По фото без этих цифр явный косяк. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BAV_Lug Опубліковано: 11 березня Автор Поділитись Опубліковано: 11 березня Процес потрохи йде. Вже розмотав 300 метрів труби 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Бармалей Опубліковано: 11 березня Поділитись Опубліковано: 11 березня тут явно красивее получается, чем первый штрих на фото выше Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 11 березня Поділитись Опубліковано: 11 березня Якійсь кінський крок як для 16 труби. За замовченням зазвичай 15см зі зменшенням до 10см у СВ. У вас явно більше. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BAV_Lug Опубліковано: 11 березня Автор Поділитись Опубліковано: 11 березня (змінено) 1 час назад, Vikctor сказал: Якійсь кінський крок як для 16 труби. За замовченням зазвичай 15см зі зменшенням до 10см у СВ. У вас явно більше. 20 см. Все по розрахунку. Можна було і ширше робити, але всі пишуть про зебру якщо 25 см і більше. Стяжка буде 8-9 см + плитка. А взагалі я очікував такої реакції. Тому що ніхто по факту нічого не рахує, а робить типа як всі - крок 15 см, ті хто вважає що він крутий сантехнік взагалі 10 см, і контурів штук 20 на 100 квадратів, а щє обов'язково змішувальний вузел на колектор, ну і до купи гідрострелку, та не дай Боже щоб контур вийшов більше за 80 м. За останнє взагалі розпнут )) Змінено 11 березня користувачем BAV_Lug Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BAV_Lug Опубліковано: 11 березня Автор Поділитись Опубліковано: 11 березня В СВ водяної теплої підлоги не буде. Буде електрична Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сергей 31 Опубліковано: 11 березня Поділитись Опубліковано: 11 березня (змінено) 1 час назад, BAV_Lug сказал: Тому що ніхто по факту нічого не рахує, а робить типа як всі - крок 15 см, Все свои объекты считаю, теплопотери, раскладка пола и.т.д. Просчет, как минимум ничего не стоит, экономит материалы и главное, это спокойствие во время сна. 11111.pdf Змінено 11 березня користувачем Сергей 31 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BAV_Lug Опубліковано: 12 березня Автор Поділитись Опубліковано: 12 березня 6 часов назад, Сергей 31 сказал: Все свои объекты считаю, теплопотери, раскладка пола и.т.д. Просчет, как минимум ничего не стоит, экономит материалы и главное, это спокойствие во время сна. 11111.pdf 714 \u043a\u0411 · 11 загрузок Респект вам. Це добре що є виключення, але нажаль, мені здається, таких як ви не багато. Більш того, я бачив декілька проектів, в яких, по факту із розрахунків тільки довжина труб )) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BAV_Lug Опубліковано: 12 березня Автор Поділитись Опубліковано: 12 березня 7 часов назад, Сергей 31 сказал: Все свои объекты считаю, теплопотери, раскладка пола и.т.д. Просчет, как минимум ничего не стоит, экономит материалы и главное, это спокойствие во время сна. 11111.pdf 714 \u043a\u0411 · 21 загрузка Передивився щє уважно ваш приклад проекту. Якщо перенести колектора десь поближче до центру будинка, можна було скоротити кількість контурів десь на третину. А це вже гарна економія коштів замовника. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сергей 31 Опубліковано: 12 березня Поділитись Опубліковано: 12 березня Только что, BAV_Lug сказал: Передивився щє уважно ваш приклад проекту. Якщо перенести колектора десь поближче до центру будинка, можна було скоротити кількість контурів десь на третину. А це вже гарна економія коштів замовника. Вот видите, польза расчета на лицо. Мысль пошла, варианты закрутились. А еще полезно (до начала работ), нарисовать схему котельной, схему растановки сантех приборов. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
eam Опубліковано: 12 березня Поділитись Опубліковано: 12 березня (змінено) 13 часов назад, BAV_Lug сказал: В СВ водяної теплої підлоги не буде. Буде електрична Странное решение, уже имея водяной ТП, не сделать его и в СУ, добавив пару контуров. А если хочется в межсезонье не включать отопление и иметь ТП то киньте дополнительно маты электрические на стяжку с водяными полами. Змінено 12 березня користувачем eam 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BAV_Lug Опубліковано: 12 березня Автор Поділитись Опубліковано: 12 березня (змінено) 44 минуты назад, eam сказал: Странное решение, уже имея водяной ТП, не сделать его и в СУ, добавив пару контуров. А если хочется в межсезонье не включать отопление и иметь ТП то киньте дополнительно маты электрические на стяжку с водяными полами. А мені дивно використовувати одразу два типу підлогового опалення в одному приміщені, яку задачу це вирішує? Ми звикли що тепла підлога в санвузлах працює круглий рік, тому вибір незалежного типу опалення наш вибір. Змінено 12 березня користувачем BAV_Lug 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
eam Опубліковано: 12 березня Поділитись Опубліковано: 12 березня (змінено) 3 часа назад, BAV_Lug сказал: А мені дивно використовувати одразу два типу підлогового опалення в одному приміщені, яку задачу це вирішує? Ми звикли що тепла підлога в санвузлах працює круглий рік, тому вибір незалежного типу опалення наш вибір. Ничего дивного - каждое решение решает свои задачи и они вполне могут жить вместе если стоит такая задача. Это решает 2 основные задачи: - позволяет греть теплый пол в СУ при выключеном отоплении. Ваше желание. - решение получается намного гибче (к водяному полу можно подключить любой источник отопления в будущем - ТТ-, газовый- или электрокотел, ТН) и поломкоустойчивее (водяной пол, по сути, вечный если самому саморез в него не всадить, а вероятность того, что перегорит электрический кабель намного больше околонулевого значения). Ну а так хозяин-барин конечно, но я бы все равно заложил трубы в СУ - там переплата копеечная по сути а в будущем может пригоодиться и не прийдется потом локти кусать. Змінено 12 березня користувачем eam 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 12 березня Поділитись Опубліковано: 12 березня 21 час назад, BAV_Lug сказал: і контурів штук 20 на 100 квадратів Хотів би на таке подивитися, але досі не вдалося. Зазвичай 8-9 контурів на 100м2. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BAV_Lug Опубліковано: 13 березня Автор Поділитись Опубліковано: 13 березня (змінено) 18 часов назад, eam сказал: Ничего дивного - каждое решение решает свои задачи и они вполне могут жить вместе если стоит такая задача. Это решает 2 основные задачи: - позволяет греть теплый пол в СУ при выключеном отоплении. Ваше желание. - решение получается намного гибче (к водяному полу можно подключить любой источник отопления в будущем - ТТ-, газовый- или электрокотел, ТН) и поломкоустойчивее (водяной пол, по сути, вечный если самому саморез в него не всадить, а вероятность того, что перегорит электрический кабель намного больше околонулевого значения). Ну а так хозяин-барин конечно, но я бы все равно заложил трубы в СУ - там переплата копеечная по сути а в будущем может пригоодиться и не прийдется потом локти кусать. На даному етапі це вже зробити досить складно. Є вже колектор, місце під нього, яке розраховане під розмір, система керування теплою підлогою (на визначену кількість контурів), не закладена проводка під додаткові пристрої керування температурою. Логіку вашу приймаю, але вже так робити не буду. Моя логіка наступна - якщо намагатися передбачити усе що потенційно може знадобитися в майбутньому, то я ніколи не закінчу. Бо час і бюджети. А, як показує практика, все одно в майбутньому треба буде переробляти даже те, що, як думав ти заклав на майбутнє. Змінено 13 березня користувачем BAV_Lug 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BAV_Lug Опубліковано: 17 березня Автор Поділитись Опубліковано: 17 березня Забив заземлення. 4,5 метра штир з нержавіючої сталі. Забивав в комунікаційному колодці, тож це ще + десь 1,2 метра нижче рівня землі. Попередні виміри показали 7,5 Ом. Але було волого та ще земля не обсіла штир. Тож планую переробити вимір десь за пару тижнів. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз