Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Deye інвертори гібридні

yur43

Рекомендовані повідомлення

А ограничить заряд аккума от солнца можно? Чтобы не до 100% заливало

Змінено користувачем ЯД
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

2 хвилини тому, ЯД сказав:

А ограничить заряд аккума от солнца можно? Чтобы не до 100% заливало

Штатними засобами неможливо.

• Лайк 1
  • Дякую 1
Посилання на коментар

28 минут назад, volomoto сказал:

А если на бмс понизить напряжение для 100% заряда?

Понятно что балансировки не будет, но в теории и надувать в акб меньше будет

Просто тоже над этим думаю при наличии ЗТ ведь нет особого смысла циклировать акб когда сеть является тем же акб

Посилання на коментар

21 хвилину тому, mib сказав:

Просто тоже над этим думаю при наличии ЗТ ведь нет особого смысла циклировать акб когда сеть является тем же акб

При наявності ЗТ є режим Selling first, який буде тримати акум на рівні заданому в ToU.

• Лайк 5
Посилання на коментар

19 минут назад, volomoto сказал:

При наявності ЗТ є режим Selling first, який буде тримати акум на рівні заданому в ToU.

Selling first нашел, а вот ToU что то не вижу

И если можно еще один вопрос учитывая что у меня часто перекос и сеть отключается, будет ли заряжаться акб когда грид отключится или в этот момент тоже все согласно настроек этого ToU

Вот прям сейчас сонце идеальное, а сеть отключилась по перекосу :-( И акб уже заряден и бойлеры нагрелись :-( Надо какой то сценарий придумать что бы бойлеры включались когда грида нет и солнца много, но есть шанс остаться без горячей воды если грид не отключится :-)

Посилання на коментар

Тільки що, mib сказав:

а вот ToU что то не вижу

Time Of Use, скрін вниз від System Work Mode

1 хвилину тому, mib сказав:

И если можно еще один вопрос учитывая что у меня часто перекос и сеть отключается, будет ли заряжаться акб когда грид отключится или в этот момент тоже все согласно настроек этого ToU

Якщо зникає мережа, то заряд буде до 100%, а потім при появі мережі буде експорт з батареї, поки не досягнеться заданий рівень заряду. В мене саме так працює, відповідно якщо є якісь відключення мережі, то батарея служить буфером, щоб не пропадала генерація.

• Лайк 4
Посилання на коментар

2 минуты назад, volomoto сказал:

Time Of Use, скрін вниз від System Work Mode

Якщо зникає мережа, то заряд буде до 100%, а потім при появі мережі буде експорт з батареї, поки не досягнеться заданий рівень заряду. В мене саме так працює, відповідно якщо є якісь відключення мережі, то батарея служить буфером, щоб не пропадала генерація.

Вау супер, буду пробовать, спасибо!!!

Посилання на коментар

1 годину тому, volomoto сказав:

Хіба? А якщо через таймери? Там можна задати джерело зарядки час і значення відсотків старт/стоп (в Сансинка так, а вони х Дея однотранзисторні близнюки). Приорітет сонця ставится в іншому меню.

Тобто, я особитосто того не робив але й перешкод не бачу

Посилання на коментар

6 минут назад, mib сказал:

Вау супер, буду пробовать, спасибо!!!

Похоже получается, что с акб идет на нагрузку, а все солнце продается

Надо будет понаблюдать еще

Screenshot_2025-03-20-13-06-40-517_io.homeassistant.companion.android.jpg

Посилання на коментар

1 хвилину тому, porterlv сказав:

Хіба? А якщо через таймери? Там можна задати джерело зарядки час і значення відсотків старт/стоп (в Сансинка так, а вони х Дея однотранзисторні близнюки). Приорітет сонця ставится в іншому меню.

В режимі Zero export оті відсотки говорять до якого рівня заряджати від мережі (якщо стоїть галочка Grid) і до якого розряджати, якщо не стоїть. Але якщо сонця я більше, ніж навантаження, то батарея буде заряджатись до 100%.

• Лайк 2
Посилання на коментар

3 минуты назад, volomoto сказал:

Я не дуже розумію що тут відбувається :) 

Ну я в любом случае не прав :-) Пропала нагрузка он так же продолжает разряжать акб на 40 ампер но только теперь в продажу

А так первая строка это прогноз

Нагрузка это то что потребляет дом, сеть что берем/продаем котел у него свой счетчик он мимо инвертора подключен

Дальше ряд напряжение по фазам потом ряд потребление через инвертор и третий потребление котлом по фазам

Дальше заряд акб и что происходит заряд/разряд в амперах

Ну и последняя строка моментальная выработка общая и по полям

Посилання на коментар

Якщо комусь цікаво, що таке LVRT в налаштуваннях інвертора Деє, то ось коротке пояснення.

Low-voltage ride throuth (LVRT) – це поведінка інвертора при короткочасних просіданнях напруги, зокрема чи треба інвертору відключатись від мережі чи трохи почекати. Ця поведінка задається часовою характеристикою, яка виглядає так:
image.thumb.png.71a01c1d0cbfbecb793bf53859f558b1.png

Це саме можна задати двома значеннями напруги та часу і в налаштуваннях інвертора саме так і є. Якщо фактична напруга є нижче зеленої лінії, то можна відключатись, то якщо вище – неможна. 

Воно дуже схоже на оце (ліва сторона з напругою):
image.thumb.png.0908c552618ec75f0973afb96e64626a.png

Але основна різниця, що LVRT має лінійну напруго-часову ділянку, тоді як IP Protection працює тільки сходинками.

Якщо комусь потрібно більше деталей, то є гарна публікація на тему LVRT - ietresearch.onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1049/gtd2.12066

Змінено користувачем volomoto
  • Лайк 3
  • Дякую 2
Посилання на коментар

9 хвилин тому, mib сказав:

Ну я в любом случае не прав :-) Пропала нагрузка он так же продолжает разряжать акб на 40 ампер но только теперь в продажу

Він бере з акумулятора стільки, скільки задано в колонці Power ToU, або поки не впреться в ліміт АС потужності. Цей режим називається Selling first, бо інвертор старається всю доступну DC потужність (акум + сонце) перетворити в АС, поки не впреться в якийсь ліміт.

• Лайк 1
Посилання на коментар

а ще Time Of Use + Selling first  це спосіб продати більше сонця якщо у вас панелей на інверторі більше ніж потужність яку можна віддавати в мережу

Мій приклад: інвертор 12квт, зт 12квт, панелей 15квт.

Але поки на практиці не перевірив

• Лайк 2
Посилання на коментар

4 хвилини тому, orange22 сказав:

Але поки на практиці не перевірив

На практиці воно так і працює. В мене на 10 кВт інверторі є 15 кВт панелей і ось тут видно, що при досягненні АС ліміту інвертор заряджає батарею, а потім з батареї експортує в мережу, коли сонця стає менше:
image.thumb.png.bcdce28e8d267186a0ebb4e48313443d.png

• Лайк 3
Посилання на коментар

22 минуты назад, volomoto сказал:

На практиці воно так і працює. В мене на 10 кВт інверторі є 15 кВт панелей і ось тут видно, що при досягненні АС ліміту інвертор заряджає батарею, а потім з батареї експортує в мережу, коли сонця стає менше:

В мене поки не всі панелі встановленні і досягнення AC ліміту майже не буває. Одназ причин є те, що додаткові панелі встановлені на схід (12квт - південь, 2,6квт схід).

Треба ще 3.5 квт доставити на схід. Але вже руки сверблять далі... є ще схил на захід (для 5-6квт). Оскільки в дею 12 ставити вже нікуди думаю над варіантом додаткового івертора з підключенням його на Micro Inv Input. Питання зараз з вибором інвертора. Може щось порадите бюджетне. Поки знайшов тільки такий варіант 

Deye SUN-10K-G06P3-EU-AM2-P1 (за 24к)

Посилання на коментар

7 хвилин тому, orange22 сказав:

Питання зараз з вибором інвертора. Може щось порадите бюджетне. Поки знайшов тільки такий варіант 

Deye SUN-10K-G06P3-EU-AM2-P1 (за 24к)

А яку потужність панелей ще плануєте доставити?

Посилання на коментар

1 минуту назад, volomoto сказал:

А яку потужність панелей ще плануєте доставити?

5-6квт

Посилання на коментар

3 години тому, orange22 сказав:

5-6квт

Можна тоді ставити той, що ви наводили, або навіть 6 кВт версію. Але тоді всі панелі мають бути в одному стрінгу. Якщо у вас та виходить, то нема ніяких проблем, але якщо у вас кусочки даху, які по-різному дивляться на світ, то краще мікроінвертори.

Загалом мережеві інвертори більш-менш однакові, тому вибирайте що більше по ціні підходить а також по системі моніторингу, якщо для вас це важливо.

• Лайк 1
Посилання на коментар

В 18.03.2025 в 14:48, orange22 сказал:

Все було ок поки не пішли сонячні дні. При саксимальному сонці інвертор періодично починає глючити. Виробіток падає до пари кіловат або навіт декілька сотень ват. Після викл/вкл сонця починає знову працювати і видавати 12кв з сонця. Чи стикався хтось з такими проблемами? Ніби я к і напруга і струм не перевищені.

Не знаю, чи буде корисним, але відпишусь:

- в сусіда Дея перестала продавати в мережу. Починає генерити десь до 1кВт, і зривається.

Перевірили налаштування - все ОК. Вирішили ребутнути інвертор. Після запуску одразу поперла генерація/продаж 9кВт.

Записати6.JPG

• Лайк 1
Посилання на коментар

38 минут назад, 90BCO сказал:

Починає генерити десь до 1кВт, і зривається.

У всіх навесні психіка нестабільна.

Змінено користувачем yurriy
  • Лайк 2
  • Хаха 4
Посилання на коментар

2 минуты назад, yurriy сказал:

У всіх навесні психіка глючить.

Особливо, коли вже майже рік, як кинув пити🙄

• Лайк 1
Посилання на коментар

25 минут назад, 90BCO сказал:

Особливо, коли вже майже рік, як кинув пити🙄

Ну не можна ж так. Треба примушувати себе!

• Хаха 6
Посилання на коментар

Як перезавантажити інвертор? Десь тут точно хтось описував, але знайти не можу. Пам'ятаю що треба дві кнопки затиснути на кілька секунд, а які не пам'ятаю. Чомусь трапився аларм з вимкненням на 30 секунд всього одразу (в мене по іншому аларми не бувають), хоча на РКН коли я вже дійшов до інвертору показувало нормальну напругу. Після увімкнення інвертору хотів подивитись причину вимкнення, але завис екран - не реагує на дотики взагалі і не уходить у сплячий режим. Сподіваюсь перезавантаження допоможе.

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...