volomoto Опубліковано: 7 годин тому Поділитись Опубліковано: 7 годин тому 5 хвилин тому, TaurosRMK сказав: Ну трошки більше, на око десь 3 м до мультиплескора і ще по 3-4 до кожного сенсору 🤣 Тут якби зрозуміло що проблема криється в довжині шини, але з іншого боку з лютого до серпня проблем ніяких не було, а після великого оновлення І2С поломився. І точно не вплинуло ніщо інше, бо змін ніяких не було. Ну то таке, все рівно я це буду перероблювати. Дивно, що воно у вас раніше працювало 5 хвилин тому, TaurosRMK сказав: До речі, у вас канальні датчики з rs485? Яка їхня будова, на кінці зонду сенсор, а все інше винесено на плату в коробку? Сенсор герметичний, не боїться вологи? Якщо його змонтувати в зоні конденсату на витяжці, то витримає постійний конденсат? Так, в мене сенсори з rs485 і будова саме так як ви описали, але є нюанс: самі сенсори ізольовані від коробки з платою, тобто є трубка, бо якій йдуть дроти, а вже не неї накручується зонд із сенсорами, в які дроти заходять через гермоввід. Такої конструкція ізолює середовище плати від середовища сенсорів. Самі сенсори не бояться вологи, бо вони розташовані на маленькій субплаті, яка добре залита лаком, крім місця, яке власне міряє вологість повітря. 11 хвилин тому, TaurosRMK сказав: Просто в роздумах чи переробити наявні І2С сенсори в RS485 додавши біля кожного сенсора ESP32 і перетворювач TTL->RS485, чи купити щось готове на RS485. І так, і так буде працювати, просто пора***те для себе вартість і час кожного підходу. Я відразу брав готове, бо не мав часу бавитись з якимись адаптерами. 13 хвилин тому, TaurosRMK сказав: Але є нюанс що я не монтую їх в канали і потрібен доволі довгий зонд, може 200-250 мм, а наявні сенсори якраз би обрізав на потрібну довжину. Ті, що в мене, можна розібрати на компоненти і розмістити як хочеш. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
TaurosRMK Опубліковано: 5 годин тому Автор Поділитись Опубліковано: 5 годин тому 2 години тому, volomoto сказав: Дивно, що воно у вас раніше працювало Ну якось так ))) Я підключив, перевірив, все працює - залишив так і ніяких проблем не було. 2 години тому, volomoto сказав: вартість і час кожного підходу В наявності є ESP32 C3 Super Mini і TTL-RS485, плюс плати для розпайки. Залишиться тільки то розпаяти і засунути в коробки. Але дивлячись як останнім часом я хочу таким займатися, то... 😁 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз