Jeckabeka Опубліковано: 3 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 3 грудня 2023 Уважаемые знатоки, Есть квартира в Кадорре, новострой. Ремонт полностью сделан. Квартира с перепланировкой (покупали не приняв этот факт во внимание). Квартира 2 комнатная (евро трёшка). Перепланировка - Кухню переставили в другую комнату таким образом, чтобы кухня и столовая была как одна комната и отдельно 2 спальни. Труба от венканала до кухонной вытяжки проходит через всю квартиру (через коридор).Проблема в том, что венканал оцинкован, при работе вытяжки соседей по всей квартире слышен гул. 1 спальня (где должна изначально быть кухня) самая "гудящая". 2 спальня гудит слегка даже при закрытой двери. Коридор создаёт сильное эхо. А на кухне слышно в самой вытяжке гул (когда соседи сверху/снизу свою включат). Короче спрятаться негде. Даже посещают мысли кухню вернуть в ту комнату где она должна быть. Потерпеть сложно, так как соседи любители готовить и каждый день по 3 часа гудят. Вопрос. 1) Можно ли на выходе из венканала поставить клапан или какое-либо приспособление, чтобы я мог по необходимости перекрывать трубу и погасить гул. Так как вытяжкой нам нужно пользоваться, просто поставить заглушку не могу. 2) В кухонной вытяжке нет обратного клапана. Помимо гула, чувствуем вонь от еды соседей. Есть ли вытяжки которые можно заглушить или перекрыть когда они не работают, так чтобы ни запахи ни звуки в ней не появлялись. 3) Ну и если есть спецы по обесшумке. Что можно сделать, чтобы обесшумить 1ю спальню. В ней одна стена прилегает к венканалу, стены тонкие. Самое интересное, санузел при работающей вытяжке практически не гудит (там плитка). Буду благодарен за помощь! С ув. Евгений Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vitaliy67 Опубліковано: 3 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 3 грудня 2023 Несоответствие диаметров каналов с мощностью вытяжных вентиляторов. Будет гудеть пока не устраните. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 1 листопада Поділитись Опубліковано: 1 листопада 03.12.2023 в 21:03, Vitaliy67 сказав: Несоответствие диаметров каналов с мощностью вытяжных вентиляторов. Будет гудеть пока не устраните. І як саме це впливає на гудіння? Бо от купив похилу витяжку до нової плити і задовбало слухати цей «гул». Діаметр каналу 150/180мм, найбільше гуде на малій швидкості. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SantehnikPPR100 Опубліковано: 1 листопада Поділитись Опубліковано: 1 листопада (змінено) Вібровставку і глушник десь треба врізати, без варіантів, це десь 1-1,3 метра враховуючи переходи з прямокутного на кругле і назад На витяжках нормальних завжди є клапан - в обратку не тягне, якщо шо... Пс: НЕ треба глушник - йому буде хана на витяжці, туплю, вібровставкт під замовлення роблять любі. Змінено 1 листопада користувачем SantehnikPPR100 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 1 листопада Поділитись Опубліковано: 1 листопада 58 хвилин тому, SantehnikPPR100 сказав: На витяжках нормальних завжди є клапан - в обратку не тягне, якщо шо... Клапан йде в комплекті, але ставити не захотів, не бачу потреби, вихід в пʼятиметрову трубу Д 180мм, там обратки бути не може та й на гул це не впливає. Але гуде не у пластиковій круглій Д150мм, а виє у самій витяжці Whirlpool WHVP62FLTSD Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SantehnikPPR100 Опубліковано: 1 листопада Поділитись Опубліковано: 1 листопада (змінено) Та тож я не вам про клапан... Він і не вплине на вібрації. То такий баланс (хрєновий) в двигуна з колесом ... Я не подивився на дату!!!🤪 Змінено 1 листопада користувачем SantehnikPPR100 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
porterlv Опубліковано: 2 листопада Поділитись Опубліковано: 2 листопада 15 годин тому, SantehnikPPR100 сказав: Я не подивився на дату!!! Я вам більше скажу - тут ніхто не подивився, що: 03.12.2023 в 20:42, Jeckabeka сказав: при работе вытяжки соседей по всей квартире слышен гул Тобто, не там копаємо. Вочевидь потрібен вібростик між загальним стояком витяжки і трубами/каналами у квартирі ТС. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SantehnikPPR100 Опубліковано: 2 листопада Поділитись Опубліковано: 2 листопада То я ж і пишу про вібровставку... Але автору теми це вже , мабуть не цікаво🤪 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 2 листопада Поділитись Опубліковано: 2 листопада (змінено) 2 години тому, porterlv сказав: Я вам більше скажу - тут ніхто не подивився, що: 03.12.2023 в 20:42, Jeckabeka сказав: Помиляєтесь, то я не маю бажання створювати нові теми і тулю питання там де буде доречно запитати. Що не так? Стосовно проблеми гулу то мені представник відповів: Добрий день. Дякуємо за ваш відгук. Ми вдячні за позитивну оцінку дизайну та зручності пристрою. Згідно з технічними характеристиками, рівень шуму на мінімальній швидкості становить 52 дБ, що відповідає нормам для побутової техніки. Водночас ми розуміємо, що сприйняття звуку є індивідуальним — те, що для одних користувачів здається прийнятним, для інших може бути надмірним. Ваше зауваження передано для врахування при вдосконаленні продукції. отже, даремно я (та інші щасливі власники) хвилювалися, все у нас ок, просто ми ще не звикли. Змінено 2 листопада користувачем Фрай 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SantehnikPPR100 Опубліковано: 2 листопада Поділитись Опубліковано: 2 листопада Фрай, там може є куди вставити конденсатор, чи замінити рідний на трохи другу ємність - трохи зміняться параметри, трохи оберти стануть більше чи менше - то ж воно "резонанс" ловить... Звісно гарантія - допобачення. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ashim1990 Опубліковано: 2 листопада Поділитись Опубліковано: 2 листопада 1 час назад, SantehnikPPR100 сказал: Фрай, там може є куди вставити конденсатор, чи замінити рідний на трохи другу ємність - трохи зміняться параметри, трохи оберти стануть більше чи менше - то ж воно "резонанс" ловить... Згоден, цікава пропозиція. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 3 листопада Поділитись Опубліковано: 3 листопада 13 годин тому, SantehnikPPR100 сказав: Звісно гарантія - допобачення. Так отож. Попередня купольна мене у цьому плані цілком влаштовувала, але мало приємного битися об неї головою. Доведеться миритися, добре, що не взяв більш потужну похилу, там якраз більше скарг на гучну роботу і вага ще більша за мою у 15 кг. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
igorrius Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому В 01.11.2025 в 23:00, Фрай сказал: Але гуде не у пластиковій круглій Д150мм, а виє у самій витяжці Whirlpool WHVP62FLTSD отверстие в стене на улицу людля вытяжки не делали ? на улицу оно и тише должно быть и продуктивность вытяжки вырастет Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому 12 хвилин тому, igorrius сказав: 01.11.2025 в 23:00, Фрай сказав: Але гуде не у пластиковій круглій Д150мм, а виє у самій витяжці Whirlpool WHVP62FLTSD отверстие в стене на улицу людля вытяжки не делали ? на улицу оно и тише должно быть и продуктивность вытяжки вырастет А ще раз уважно прочитати? )) І хоча моя витяжка має режим без вулицюі та все ж я ним не користуюсь, тому все йде назовні, а гул з витяжки, таке враження ніби вона себе стримує в оборотах. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SantehnikPPR100 Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому 24 минуты назад, igorrius сказал: отверстие в стене на улицу людля вытяжки не делали ? на улицу оно и тише должно быть и продуктивность вытяжки вырастет Дєлалі, растьот. Але якщо витяжка га...но, то шуміти вона буде за будь якої умови. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз