Oksana Boiko Опубліковано: 15 травня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 15 травня 2024 Продовбали нішу, де труби проходять, якось так стіни виглядають зсередини 20240515_124110.mp4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: 15 травня 2024 Поділитись Опубліковано: 15 травня 2024 2 години тому, Oksana Boiko сказав: Так, саме він зараз і використовується Тю, так це означає, що там можна жити без мільйонних вкладень і тисячних рахунків за опалення. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Oksana Boiko Опубліковано: 15 травня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 15 травня 2024 8 хвилин тому, vadimv сказав: Тю, так це означає, що там можна жити без мільйонних вкладень і тисячних рахунків за опалення. Туди зручно приїжджати на пару днів, але жити не варіант, бо там диван + розкладачка, санвузла нема, а кухня - це маленька електроплитка, чайник, холодна вода, стіл та невеличкий холодильник. От на найближчі три роки, доки будемо ремонтуватися - хороший варіант, особливо влітку, а жити - абсолютно не варіант. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Oksana Boiko Опубліковано: 15 травня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 15 травня 2024 Почалося... До біса усе! Розкажіть про сонячні електростанції, побільше і подетальніше, будь ласка! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 15 травня 2024 Поділитись Опубліковано: 15 травня 2024 5 минут назад, Oksana Boiko сказал: Почалося... До біса усе! Розкажіть про сонячні електростанції, побільше і подетальніше, будь ласка! Зимой с ноября по март выработка условный ноль, в остальные месяцы можно быть 100% автономным Вот как минут 5 у нас выключили ээ, заметили потому что сельский бот прислал ээ- потом мой домашний написал - ну и на духовку посмотрели выключилась Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Oksana Boiko Опубліковано: 15 травня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 15 травня 2024 7 хвилин тому, mib сказав: Зимой с ноября по март выработка условный ноль, в остальные месяцы можно быть 100% автономным Вот как минут 5 у нас выключили ээ, заметили потому что сельский бот прислал ээ- потом мой домашний написал - ну и на духовку посмотрели выключилась Так оце ж і пишу, що почалося. Вдень у квартирі світла не було, зараз отримала повідомлення, що у будинку нема. А якщо така фігня з електрикою буде, то взагалі ніякого ремонту не вийде. Тут спробуй бригаду дочекатися, а як приїдуть, а тут така лажа? І сиди знову місяць, чекай. Ясно, що екстренно ніхто не поставить, але за масових відключень, почнуться масові черги та й ціни поповзуть ще вище Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Oksana Boiko Опубліковано: 15 травня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 15 травня 2024 Ех...де ж його взяти мільйон? Доларів. Бо я вже, окрім необхідного, і станцію хочу, і ТН, і піч справжню, щоб готувати та пекти, і зону відпочинку з місцем для багаття, і...маленький тракторець, ось!🙈 А три місяці тому я хотіла лише нову кухню, посудомийку і платтячко🤣 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 15 травня 2024 Поділитись Опубліковано: 15 травня 2024 1 час назад, Oksana Boiko сказал: Ех...де ж його взяти мільйон? Доларів. Бо я вже, окрім необхідного, і станцію хочу, і ТН, і піч справжню, щоб готувати та пекти, і зону відпочинку з місцем для багаття, і...маленький тракторець, ось!🙈 А три місяці тому я хотіла лише нову кухню, посудомийку і платтячко🤣 А когда процес начнется, никакого платечка, мечта будет новые калоши и что бы бетон подешевел, но это тоже прикольно 3 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Oksana Boiko Опубліковано: 15 травня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 15 травня 2024 1 хвилину тому, mib сказав: А когда процес начнется, никакого платечка, мечта будет новые калоши и что бы бетон подешевел, но это тоже прикольно Та вже! Гумові чобітки це дуже зручно! А дікалон Гвоздіка взагалі вибір року серед ароматів!😎🤣 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 16 травня 2024 Поділитись Опубліковано: 16 травня 2024 2 минуты назад, Oksana Boiko сказал: Та вже! Гумові чобітки це дуже зручно! А дікалон Гвоздіка взагалі вибір року серед ароматів!😎🤣 Про адеколон не знаю, но калоши на стройке какой то момент были на расхват Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Oksana Boiko Опубліковано: 16 травня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 16 травня 2024 Тільки що, mib сказав: Про адеколон не знаю Вбивчий аромат! Сто років би його не нюхала, але комарям теж не подобається) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 16 травня 2024 Поділитись Опубліковано: 16 травня 2024 4 години тому, Oksana Boiko сказав: Розкажіть про сонячні електростанції, побільше і подетальніше, До панелей вам потрібен інвертор. Вони бувають мережеві та гібридні. Коли ставили собі СЕС, була умова- при відключенні світла мати можливість отримувати електроенергію тільки від СЕС, тому що АКБ поки ставити не планували. З мережевим це неможливо, з гібридним інвертором це можливо. Звісно, при умові, що світить сонце. Тож в мене, якщо нема світла від мережі, я можу розраховувати на 3кВТ від СЕС на 10кВт (без АКБ). На ці 3кВт підключені розетки, світло, СВЧ ( вона в мене багатофункціональна з функціями пароварки, пательні і , навіть, випічки), свердловина, бойлер( але з перекидним вимикачем), навіть ворота працюють в автоматичному режимі. Тож вам треба чітко розуміти , що ви хочете від СЕС і якими засобами це получити від неї. Про АКБ не розкажу, в мене їх нема, потреби в них не з'явилось. Тож подробиці питайте або в розділі форуму про альтернативну енергетику, або в того, хто вам буде встановлювати сонячні панелі. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: 16 травня 2024 Поділитись Опубліковано: 16 травня 2024 6 годин тому, Oksana Boiko сказав: Почалося... До біса усе! Розкажіть про сонячні електростанції, побільше і подетальніше, будь ласка! Що також на майже на 7 годин світло вимкнули?(( 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Oksana Boiko Опубліковано: 16 травня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 16 травня 2024 1 годину тому, irina1969 сказав: Що також на майже на 7 годин світло вимкнули?(( Двічі по 2 години. І це ж ще не пікові навантаження. Піде спека, почнуться кондиціонери, поливи, от тоді що буде Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: 16 травня 2024 Поділитись Опубліковано: 16 травня 2024 (змінено) 8 годин тому, Oksana Boiko сказав: Туди зручно приїжджати на пару днів, але жити не варіант, бо там диван + розкладачка, санвузла нема, а кухня - це маленька електроплитка, чайник, холодна вода, стіл та невеличкий холодильник. Тю, а чого замість таких крайнощів було не побудувати середній варіант - добре утеплений одноповерховий будинок з санвузлом, 2 спальнями, кухнею-вітальнею і пічкою між ними? Змінено 16 травня 2024 користувачем vadimv Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Sерджио Опубліковано: 16 травня 2024 Поділитись Опубліковано: 16 травня 2024 7 часов назад, Oksana Boiko сказал: Та вже! Гумові чобітки це дуже зручно! А дікалон Гвоздіка взагалі вибір року серед ароматів!😎🤣 Фігассє. Шо, цей адікалон ще досі є? Колись навіть випив його ... 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Oksana Boiko Опубліковано: 16 травня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 16 травня 2024 1 година тому, vadimv сказав: Тю, а чого замість таких крайнощів було не побудувати середній варіант - добре утеплений одноповерховий будинок з санвузлом, 2 спальнями, кухнею-вітальнею і пічкою між ними? Батьки втілювали свої мрії, на той час ціни та статки дозволяли Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Oksana Boiko Опубліковано: 16 травня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 16 травня 2024 2 хвилини тому, Sерджио сказав: Фігассє. Шо, цей адікалон ще досі є? Колись навіть випив його ... Комарі мабуть досі не кусають🤣 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 16 травня 2024 Поділитись Опубліковано: 16 травня 2024 12 минут назад, Sерджио сказал: Фігассє. Шо, цей адікалон ще досі є? Колись навіть випив його ... Есть почти весь савецкий ассортимент, ищите по рынкам и небольшим магазинчикам) Всегда держу дома, царапину/укусы замазать) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Sерджио Опубліковано: 16 травня 2024 Поділитись Опубліковано: 16 травня 2024 1 час назад, DimaF сказал: Есть почти весь савецкий ассортимент, ищите по рынкам и небольшим магазинчикам) Всегда держу дома, царапину/укусы замазать) Спасибо. Та не, сейчас не надо. То давно было, в начале 90-х. Хлопцы тогда весь сприт ройял выкушали - зуб на зуб не попадал. Так шо то для спасения было. Сейчас все ж попроще с "для сугреву" )))) 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Sерджио Опубліковано: 16 травня 2024 Поділитись Опубліковано: 16 травня 2024 2 часа назад, Oksana Boiko сказал: Комарі мабуть досі не кусають🤣 Та якби ж то... )))) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Oksana Boiko Опубліковано: 16 травня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 16 травня 2024 1 годину тому, Sерджио сказав: Спасибо. Та не, сейчас не надо. То давно было, в начале 90-х. Хлопцы тогда весь сприт ройял выкушали - зуб на зуб не попадал. Так шо то для спасения было. Сейчас все ж попроще с "для сугреву" )))) Діло було у ті ж суворі часи. Батьки поїхали до родичів, а до мене (пуста ж хата), завітали усі друзі та сусіди віком 14-25. Старші, так само, вихлестали усе, що горіло. І ось, Юра, який тоді з армії повернувся, розказав цікаву штуку, про яку чув від сусіда по казармі: треба накалити великого цвяха, опустити в одеколон і залишиться чистий спирт! Одеколон, якийсь модний та дорогий, Юра зкомуниздив у свого батька. Кухня перетворилася на лабораторію. Одеколон налили в миску, цвяха розжарювали на плиті, вмочали у майбутній спирт, куштували ложками. Результат: алхімики ригали, Юра отримав люлєй від батька, наша квартира ще декілька днів смерділа одеколоном, зате ми, молодші нареготалися до сліз😁 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Sерджио Опубліковано: 16 травня 2024 Поділитись Опубліковано: 16 травня 2024 Та отож... В мене діло- то в листопаді було. 93 рік, здається. Зусман, шокапець. І ніц нічого, крім тієї гваздікі. ))) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dmitriy_S Опубліковано: 16 травня 2024 Поділитись Опубліковано: 16 травня 2024 18 годин тому, Oksana Boiko сказав: Ех...де ж його взяти мільйон? Доларів. Бо я вже, окрім необхідного, і станцію хочу, і ТН, і піч справжню, щоб готувати та пекти, і зону відпочинку з місцем для багаття, і...маленький тракторець, ось!🙈 А три місяці тому я хотіла лише нову кухню, посудомийку і платтячко🤣 Алєнь треба. Але то в СБ, до гуру:) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Oksana Boiko Опубліковано: 16 травня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 16 травня 2024 26 хвилин тому, Dmitriy_S сказав: Алєнь треба. Але то в СБ, до гуру:) Який ще алєнь?👀 І що таке СБ? Я ще не настільки тут розібралася) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз