Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Відновити. Зберегти. Щоденник шаленої)

Oksana Boiko

Рекомендовані повідомлення

Продовбали нішу, де труби проходять, якось так стіни виглядають зсередини

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

2 години тому, Oksana Boiko сказав:

Так, саме він зараз і використовується

Тю, так це означає, що там можна жити без мільйонних вкладень і тисячних рахунків за опалення.

Посилання на коментар

8 хвилин тому, vadimv сказав:

Тю, так це означає, що там можна жити без мільйонних вкладень і тисячних рахунків за опалення.

Туди зручно  приїжджати на пару днів, але жити не варіант, бо там диван + розкладачка, санвузла нема, а  кухня - це маленька  електроплитка, чайник, холодна вода, стіл та  невеличкий холодильник.

От на найближчі три роки, доки будемо ремонтуватися - хороший варіант, особливо влітку, а жити - абсолютно не варіант.

Посилання на коментар

Почалося...

До біса усе! Розкажіть про сонячні електростанції, побільше і  подетальніше, будь ласка!

Посилання на коментар

5 минут назад, Oksana Boiko сказал:

Почалося...

До біса усе! Розкажіть про сонячні електростанції, побільше і  подетальніше, будь ласка!

Зимой с ноября по март выработка условный ноль, в остальные месяцы можно быть 100% автономным

Вот как минут 5 у нас выключили ээ, заметили потому что сельский бот прислал ээ- потом мой домашний написал - ну и на духовку посмотрели выключилась

Посилання на коментар

7 хвилин тому, mib сказав:

Зимой с ноября по март выработка условный ноль, в остальные месяцы можно быть 100% автономным

Вот как минут 5 у нас выключили ээ, заметили потому что сельский бот прислал ээ- потом мой домашний написал - ну и на духовку посмотрели выключилась

Так оце ж і пишу, що почалося. Вдень у квартирі світла не було, зараз отримала повідомлення, що у будинку нема.

А якщо така фігня з електрикою буде, то взагалі ніякого ремонту не вийде. Тут спробуй бригаду дочекатися, а як приїдуть, а тут така лажа? І сиди знову місяць, чекай.

Ясно, що екстренно ніхто не поставить, але за масових відключень, почнуться масові черги та й ціни поповзуть ще вище

Посилання на коментар

Ех...де ж його взяти мільйон? Доларів. Бо я вже, окрім необхідного, і станцію хочу, і ТН, і піч справжню, щоб готувати та пекти, і зону відпочинку з місцем для багаття,  і...маленький тракторець, ось!🙈 А три  місяці тому я хотіла лише нову кухню, посудомийку і платтячко🤣

• Лайк 1
Посилання на коментар

1 час назад, Oksana Boiko сказал:

Ех...де ж його взяти мільйон? Доларів. Бо я вже, окрім необхідного, і станцію хочу, і ТН, і піч справжню, щоб готувати та пекти, і зону відпочинку з місцем для багаття,  і...маленький тракторець, ось!🙈 А три  місяці тому я хотіла лише нову кухню, посудомийку і платтячко🤣

А когда процес начнется, никакого платечка, мечта будет новые калоши и что бы бетон подешевел, но это тоже прикольно :-)

• Лайк 3
  • Хаха 2
Посилання на коментар

1 хвилину тому, mib сказав:

А когда процес начнется, никакого платечка, мечта будет новые калоши и что бы бетон подешевел, но это тоже прикольно :-)

Та вже! Гумові чобітки це дуже зручно! А дікалон Гвоздіка взагалі вибір року серед ароматів!😎🤣

• Лайк 1
Посилання на коментар

2 минуты назад, Oksana Boiko сказал:

Та вже! Гумові чобітки це дуже зручно! А дікалон Гвоздіка взагалі вибір року серед ароматів!😎🤣

Про адеколон не знаю, но калоши на стройке какой то момент были на расхват :-)

Посилання на коментар

Тільки що, mib сказав:

Про адеколон не знаю

Вбивчий аромат! Сто років би його не нюхала, але комарям теж не подобається)

Посилання на коментар

4 години тому, Oksana Boiko сказав:

Розкажіть про сонячні електростанції, побільше і  подетальніше,

До  панелей вам потрібен інвертор. Вони бувають мережеві та гібридні. Коли ставили собі СЕС,  була умова- при відключенні світла мати можливість отримувати електроенергію тільки від СЕС, тому що АКБ поки ставити не планували. З мережевим це неможливо, з гібридним інвертором це можливо. Звісно, при умові, що світить сонце. Тож в мене, якщо нема світла від мережі, я можу розраховувати на 3кВТ від СЕС на 10кВт (без АКБ). На ці 3кВт підключені розетки, світло, СВЧ ( вона в мене багатофункціональна з функціями пароварки, пательні і , навіть, випічки), свердловина, бойлер( але з перекидним вимикачем), навіть ворота працюють в автоматичному режимі. Тож вам треба чітко розуміти , що ви хочете від СЕС і якими засобами це получити від неї.  Про АКБ не розкажу, в мене їх нема, потреби в них не з'явилось. Тож подробиці питайте або  в розділі форуму про альтернативну енергетику, або в того, хто вам буде встановлювати сонячні панелі.

• Дякую 1
Посилання на коментар

6 годин тому, Oksana Boiko сказав:

Почалося...

Що також на майже на 7 годин світло вимкнули?((

• Сумно 1
Посилання на коментар

1 годину тому, irina1969 сказав:

Що також на майже на 7 годин світло вимкнули?((

Двічі по 2 години. І це ж ще не пікові навантаження. Піде спека, почнуться кондиціонери, поливи, от тоді що буде

Посилання на коментар

8 годин тому, Oksana Boiko сказав:

Туди зручно  приїжджати на пару днів, але жити не варіант, бо там диван + розкладачка, санвузла нема, а  кухня - це маленька  електроплитка, чайник, холодна вода, стіл та  невеличкий холодильник.

Тю, а чого замість таких крайнощів було не побудувати середній варіант - добре утеплений одноповерховий будинок з санвузлом, 2 спальнями, кухнею-вітальнею і пічкою між ними?

Змінено користувачем vadimv
Посилання на коментар

7 часов назад, Oksana Boiko сказал:

Фігассє. Шо, цей адікалон ще досі є? Колись навіть випив його ...

• Хаха 1
Посилання на коментар

1 година тому, vadimv сказав:

Тю, а чого замість таких крайнощів було не побудувати середній варіант - добре утеплений одноповерховий будинок з санвузлом, 2 спальнями, кухнею-вітальнею і пічкою між ними?

Батьки втілювали  свої мрії, на той час ціни та статки дозволяли

Посилання на коментар

2 хвилини тому, Sерджио сказав:

Комарі мабуть досі не кусають🤣

• Хаха 2
Посилання на коментар

12 минут назад, Sерджио сказал:

Есть почти весь савецкий ассортимент, ищите по рынкам и небольшим магазинчикам)

Всегда держу дома, царапину/укусы замазать)

Посилання на коментар

1 час назад, DimaF сказал:

Есть почти весь савецкий ассортимент, ищите по рынкам и небольшим магазинчикам)

Всегда держу дома, царапину/укусы замазать)

Спасибо. Та не, сейчас не надо. То давно было, в начале 90-х. Хлопцы тогда весь сприт ройял выкушали - зуб на зуб не попадал. Так шо то для спасения было. Сейчас все ж попроще с "для сугреву" ))))

• Хаха 2
Посилання на коментар

2 часа назад, Oksana Boiko сказал:

Комарі мабуть досі не кусають🤣

Та якби ж то...  ))))

Посилання на коментар

1 годину тому, Sерджио сказав:

Спасибо. Та не, сейчас не надо. То давно было, в начале 90-х. Хлопцы тогда весь сприт ройял выкушали - зуб на зуб не попадал. Так шо то для спасения было. Сейчас все ж попроще с "для сугреву" ))))

Діло було у ті ж суворі часи. Батьки поїхали до родичів, а до мене (пуста ж хата), завітали усі друзі та сусіди віком 14-25. Старші, так само, вихлестали усе, що горіло. І ось, Юра, який тоді з армії повернувся, розказав цікаву штуку, про яку чув від сусіда по казармі: треба накалити великого цвяха, опустити в одеколон і залишиться чистий спирт! Одеколон, якийсь модний та дорогий, Юра зкомуниздив у свого батька. Кухня перетворилася на лабораторію. Одеколон налили в миску,  цвяха розжарювали на плиті, вмочали у майбутній спирт, куштували ложками. Результат: алхімики ригали, Юра отримав люлєй від батька, наша квартира ще декілька днів  смерділа одеколоном, зате ми, молодші нареготалися до сліз😁

• Лайк 2
Посилання на коментар

Та отож... В мене діло- то в листопаді було. 93 рік, здається. Зусман, шокапець. І ніц нічого, крім тієї гваздікі. )))

• Хаха 1
Посилання на коментар

18 годин тому, Oksana Boiko сказав:

Алєнь треба. Але то в СБ, до гуру:)

• Лайк 1
Посилання на коментар

26 хвилин тому, Dmitriy_S сказав:

Алєнь треба. Але то в СБ, до гуру:)

Який ще алєнь?👀 

І що таке СБ? Я ще не настільки тут розібралася)

• Лайк 1
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...