Mykola2024 Опубліковано: В середу в 06:30 Поділитись Опубліковано: В середу в 06:30 11 годин тому, Vikctor сказав: Та яка різниця які там показники опору тіх балансувальних проводів? В мене по трьох комірках опір відчутно вище ніж по інших і не маю ніякого бажання розбиратися чому або виправляти це, бо на балансування комірок то ніяк не впливає. в ті показники входять не тіки опір провода а й опір комірки і опір між коміркою і шиною, і якщо у вас балансувальні провода однакової довжини як в мене то по тим опорам зразу вичисляється котра перемичка фігово контачить(при умові що опора комірок до збірки були однакові), якщо ж провода різної довжини то всі ті показники долампочки тут тіки тестер опору вам в поміч. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: В середу в 07:25 Поділитись Опубліковано: В середу в 07:25 40 минут назад, Mykola2024 сказал: в ті показники входять не тіки опір провода а й опір комірки і опір між коміркою і шиною, і якщо у вас балансувальні провода однакової довжини як в мене то по тим опорам зразу вичисляється котра перемичка фігово контачить(при умові що опора комірок до збірки були однакові), якщо ж провода різної довжини то всі ті показники долампочки тут тіки тестер опору вам в поміч. Купа народу на тематичних форумах і досі б'ється стосовно впливу довжини балансувальних проводів на коректність показників для бмс і досі не дійшли згоди і лишень пан Mykola2024 познав істину. Тестер залиште собі разом з паяльником, ну і таким само задротам з електроники. Я для себе вже давно знайшов чіткий алгорітм дій стосовно теми топіка - купуєш комірки grade А, купуєш інверторну JK bms з потрібними характеристиками, купуєш купу дрібной комплектухі ще доларів на 100 і збираєш то все до купи. Не треба нічого вимірювати. Бмс відбалансує комірки в першії же зарядній сесії до 100%, незважаючи на різницю опору балансувальних проводів чи комірки з різних партій, або ще якісь розповсюджені фобії. Спойлер 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: В середу в 08:01 Поділитись Опубліковано: В середу в 08:01 1 годину тому, Mykola2024 сказав: в ті показники входять не тіки опір провода а й опір комірки і опір між коміркою і шиною, і якщо у вас балансувальні провода однакової довжини як в мене то по тим опорам зразу вичисляється котра перемичка фігово контачить(при умові що опора комірок до збірки були однакові), якщо ж провода різної довжини то всі ті показники долампочки тут тіки тестер опору вам в поміч. ні Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Mykola2024 Опубліковано: В середу в 09:48 Поділитись Опубліковано: В середу в 09:48 (змінено) 1 годину тому, yur43 сказав: ні що саме "ні"? Змінено В середу в 09:48 користувачем Mykola2024 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: В середу в 11:27 Поділитись Опубліковано: В середу в 11:27 (змінено) 3 години тому, yur43 сказав: @Mykola2024 опір комірки Вот это точно "ні" Змінено В середу в 11:30 користувачем ЯД Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Enot123h Опубліковано: В середу в 12:52 Автор Поділитись Опубліковано: В середу в 12:52 (змінено) Кілька днів побалансувало і відключення пропали. Але перемичку все одно залужу. Зло було від низького старту балансування, воно навпаки розбалансувало. Встановив старт 3.42 стало норм Змінено В середу в 12:52 користувачем Enot123h 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: В середу в 12:57 Поділитись Опубліковано: В середу в 12:57 5 минут назад, Enot123h сказал: Кілька днів побалансувало і відключення пропали. Але перемичку все одно залужу. Зло було від низького старту балансування, воно навпаки розбалансувало. Встановив старт 3.42 стало норм А сколько было? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: В середу в 13:37 Поділитись Опубліковано: В середу в 13:37 (змінено) 3 години тому, Mykola2024 сказав: що саме "ні"? все. В таблиці вимірювань тільки виміряний опір балансувальних дротів, орієнтир - де шукати у випадку аварії. В таблиці налаштувань - те про що я писав. Змінено В середу в 13:38 користувачем yur43 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Mykola2024 Опубліковано: В середу в 16:19 Поділитись Опубліковано: В середу в 16:19 2 години тому, yur43 сказав: все. В таблиці вимірювань тільки виміряний опір балансувальних дротів, орієнтир - де шукати у випадку аварії. В таблиці налаштувань - те про що я писав. та що ви кажете, давно доведено і мною і іншими що туди входить все від опору дротів до опору шин і комірок, яким чином тестер у послідовному колі провід-шина-акб-шина-провід може міряти опір тільки провода по вашому????, і чого тоді моя бмс показує той самий опір що і тестер опору при замірі через шини? подамайте над цією загадкою, відкриєте для себе багато нового походу. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Mykola2024 Опубліковано: В середу в 16:28 Поділитись Опубліковано: В середу в 16:28 (змінено) 10 годин тому, Vikctor сказав: Купа народу на тематичних форумах і досі б'ється стосовно впливу довжини балансувальних проводів на коректність показників для бмс і досі не дійшли згоди і лишень пан Mykola2024 познав істину. Тестер залиште собі разом з паяльником, ну і таким само задротам з електроники. Я для себе вже давно знайшов чіткий алгорітм дій стосовно теми топіка - купуєш комірки grade А, купуєш інверторну JK bms з потрібними характеристиками, купуєш купу дрібной комплектухі ще доларів на 100 і збираєш то все до купи. Не треба нічого вимірювати. Бмс відбалансує комірки в першії же зарядній сесії до 100%, незважаючи на різницю опору балансувальних проводів чи комірки з різних партій, або ще якісь розповсюджені фобії. Показати вміст прикиньте я через місяць після збірки акб познав істину стосовно показників опору в бмс і довжини дротів і мою істину підтвердила не остання людина в цій країні голова комітету дСЕС АСЕУ він навіть відео зробив, довжина балансувальний проводів точніше їх різна довжина нінащо не впливає, крім показнив опору в самій бмс, якщо на всих або декількох комірках буде різний опір шина-акб то це якраз буде розбалансовувати акб при кожному циклові а довжина балансувального дроту на розбаланс чи балансування ніяк не впливає доведено практично і не тіки мною . Змінено В середу в 17:57 користувачем Mykola2024 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Mykola2024 Опубліковано: В середу в 16:55 Поділитись Опубліковано: В середу в 16:55 (змінено) 5 годин тому, ЯД сказав: @Mykola2024 опір комірки Вот это точно "ні" аргументуйте будь ласка яким чином в показник опору на бмс не входить опір самої комірки яка включена послідовно з тим самим проводом? це те саме що ви візьмете омметр і на щупи повішаєте резистор на 10 Ом а прибор вам що показе 0,1Ом опору самих щупів? а 10 Ом він значить якось знівелює чи як? таке відчуття що я в якійсь альтернативній реальності де закони фізики відрізняються. Змінено В середу в 16:56 користувачем Mykola2024 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Enot123h Опубліковано: В середу в 17:08 Автор Поділитись Опубліковано: В середу в 17:08 4 часа назад, mib сказал: А сколько было? 3.35 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: В середу в 17:43 Поділитись Опубліковано: В середу в 17:43 1 час назад, Mykola2024 сказал: давно доведено і мною і іншими 1 час назад, Mykola2024 сказал: прикиньте я...познав істину 41 минуту назад, Mykola2024 сказал: таке відчуття що я в якійсь альтернативній реальності де закони фізики відрізняються. Навіть не знаю чи треба то все коментувати. 1 час назад, Mykola2024 сказал: мою істину підтвердила не остання людина в цій країні голова комітету дСЕС АСЕУ він навіть відео зробив Випадково не про оце опудало мова? Кумедний дядько. Не думав що хтось його в серйоз сприймає. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Mykola2024 Опубліковано: В середу в 17:48 Поділитись Опубліковано: В середу в 17:48 3 хвилини тому, Vikctor сказав: Навіть не знаю чи треба то все коментувати. Випадково не про оце опудало мова? Кумедний дядько. Не думав що хтось його в серйоз сприймає. далі небачу сенсу продовжувати. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: В середу в 18:02 Поділитись Опубліковано: В середу в 18:02 1 година тому, Mykola2024 сказав: аргументуйте будь ласка яким чином в показник опору на бмс не входить опір самої комірки яка включена послідовно з тим самим проводом? це те саме що ви візьмете омметр і на щупи повішаєте резистор на 10 Ом а прибор вам що показе 0,1Ом опору самих щупів? а 10 Ом він значить якось знівелює чи як? таке відчуття що я в якійсь альтернативній реальності де закони фізики відрізняються. Почитайте пожалуйста сначала как измеряется сопротивление аккумулятора Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Mykola2024 Опубліковано: В середу в 18:45 Поділитись Опубліковано: В середу в 18:45 (змінено) 12 годин тому, ЯД сказав: Почитайте пожалуйста сначала как измеряется сопротивление аккумулятора класна відповідь питанням на питання вам в політику нада, да бмс не так міряє як тестер опору для акумулятора, але все одно в той показник входить опір провода опір шини і між шиною і акб і мізерний опір акб, чогось коли в мої акб електровеліка з паяними перемичками коли одна відпаялася то опір тої комірки взлетів(по вашому він злетіти не повинен бо там тіки опір провода враховується а не між проводом і коміркою і шиною), і дякуючи тому що довжина всих проводів у мене однакова я зразу випас яка перемичка відпаялася бо наглядно знайти незміг , а коли я гарно прогрів припой опір знов вернувся в норму як і в решти комірок але після перезапуску бмс, в неінверторній на скіки я зрозумів показники опору оновлюються тіки після перезапуску бмс, перевіряв уже не раз,в інверторній незнаю не перевіряв ще. Змінено В четвер в 06:09 користувачем Mykola2024 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: В середу в 19:18 Поділитись Опубліковано: В середу в 19:18 2 часа назад, Enot123h сказал: 3.35 Ну да мягко говоря маловато, у меня на старой было 3,4 заряд до 3,45 на этой 3,42 заряд так же до 3,45 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sat-prof Опубліковано: 8 годин тому Поділитись Опубліковано: 8 годин тому (змінено) Замовив я собі 1 нову батарею 100AH LiFePO4 Must LP16-24100 на промі. Згодом в міру коштів планую другу таку саму купити. (і з'єднати між собою по кан як на фото). От тільки зараз проблема в мене. Як не угробити мій інвертор SRNE відключенням по перевантаженням батареї? Коли інвертор потягне з батареї більше 100А і вона відключиться. Читав що інвертори горять коли різко зникає напруга з АКБ, а навантаження по 220В ще підключене. (транзистори не встигають завершити роботу по правильному). А в дешевих інверторах немає іонізаторів. Бо на теперішньому інверторі AGM батарея просто просяде по напрузі, але напруга не зникає як у BMS. Отже, інвертор може до 150А, батарея може 100А як обмежити інвертор по струму з батареї ? (потрібне тимчасове рішення до поки не докупив що одну батарею). Адже інколи забудеш щось і включиш більше навантаження. Не хочу спалити інвертор.... Ставити автомат на виходу 220В на 1.5кВт-2кВт ? Поки не знайшов ніякої інформації як такі батареї з'єднувати між собою. І які пункти меню мені змінити на інверторі SRNE ? (коли переходжу на lifepo4) Перевірка ємності акумулятора MUST LP16-24100 2024 року виробництва Що в середині в батареї Must серії LP16 Огляд інвертора MUST PH18-3024 PRO та акумулятора MUST LiFePO4 LP1600-24100 24V 100Ah з CAN шиною (про батарею друга частина відео) Даташіт але на 48В Дякую. Bateria-de-litio-48V-100Ah-MUST.pdf Змінено 8 годин тому користувачем sat-prof Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 8 годин тому Поділитись Опубліковано: 8 годин тому Тут гілка про diy збірку акб. Навряд ви знайдете тут відповіді на свої запитання. Спробуйте або знайти пошуком чи хтось юзає акб маст чи створите гілку для цього. Може знайдеться хтось з досвідом користування. А щоб не спалити інвертор, то напевно не важко привчити родину, що в автономному режимі не слід бездумно вмикати всі електроприлади, але 4,8кВт не так щоб дуже мала потужність. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 8 годин тому Поділитись Опубліковано: 8 годин тому 34 хвилини тому, sat-prof сказав: які пункти меню мені змінити на інверторі SRNE ? (коли переходжу на lifepo4) Тип аккумулятора - оно проапдейтит режимы заряда аккумулятора, напряжения отключения и заряда и пр. 35 хвилин тому, sat-prof сказав: Отже, інвертор може до 150А, батарея може 100А як обмежити інвертор по струму з батареї ? Лучше в ветке по Срне, где есть пользователи. Имхо проще через резерв запускать то, что на резерве) типа бойлер и стиралку мимо инвертора. По крайней мере у меня так в квартире было с 100А аккумом и срне. 8 часов инет, компы свет, волновка норм было. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sat-prof Опубліковано: 6 годин тому Поділитись Опубліковано: 6 годин тому (змінено) 1 годину тому, ЯД сказав: Тип аккумулятора - оно проапдейтит режимы заряда аккумулятора, напряжения отключения и заряда и пр. 2 години тому, sat-prof сказав: Дякую за відповідь. В мене два MPPT, інший йде напряму до АКБ відповідно якщо BMS відключить батарею від інвертора, то залишиться MPPT який буде живити інвертор. (він побачить високу напругу холостий хід та піде в захист - велика напруга на АКБ). Але що робити вночі? (відсутня напруга). Чи залишити налаштування на AGM і паралельно під'єднати свинцеві ? Цитата Тут гілка про diy збірку акб. Навряд ви знайдете тут відповіді на свої запитання. Спробуйте або знайти пошуком чи хтось юзає акб маст чи створите гілку для цього. Може знайдеться хтось з досвідом користування. А щоб не спалити інвертор, то напевно не важко привчити родину, що в автономному режимі не слід бездумно вмикати всі електроприлади, але 4,8кВт не так щоб дуже мала потужність. Дякую за відповідь. В мене на 24В. Змінено 6 годин тому користувачем sat-prof Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 6 годин тому Поділитись Опубліковано: 6 годин тому 4 минуты назад, sat-prof сказал: Чи залишити налаштування на AGM і паралельно під'єднати свинцеві ? У меня lifepo4 жили на use из расчета верх 3,45 и низ 3,2 если не путаю я в теме по srne писал все свои настройки, так же оно и у нового владельца живет Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз