Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Home Assistant Накопичення досвіду

mib

Рекомендовані повідомлення

4 минуты назад, volomoto сказал:

Ну і я один користувач, а на сервері 8 ядер

Ну тут ще питання рощмірів датасетк, бо в мене на роботі 320гб робочій датасет в інфлбксе і флюксом сервер вкласти на пару хвилин як два пальця, а віш ще і параллелиться гарно))) благо що це не гарячі данні і то нічим осибливо не загрожує бізнесу, але в цьому плані ql простіше, ви можете не дочекатися результату на такому датасеті але сам сервер при цьому для інших реквестів живий, бо флюкс може якимось банальним групуванням вкласти легко. Але то вже на великих сетах

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

А через що можуть зрости апетити НА? Судячи по графіку, то практично на очах це відбулося. Нічого нового не встановлював і не налаштовував. Час від часу щось писав в коді під esphome, сьогодні вчергове оновлював прошивку esp, а компілятор видав помилку. Погуглив і десь попалася інфа що вина тому ресурси серверу, подивився на свій, а там використовується 7.6ГБ з 8ГБ оперативки 🤔 Як видно по графіку, то типове використання оперативки не більше 2ГБ, інколи були стрибки трохи вище, але потім верталося назад. А за останні дві доби просто пішло по наростаючій.

Повидаляв декотрі аддони, які не використовуються, перезавантажив сервер і все стало на свої місця, всього 1.3-1.4ГБ оперативки.

image.thumb.png.f73f801e152aa967b388d99db8fd4b10.png

Посилання на коментар

5 годин тому, TaurosRMK сказав:

А через що можуть зрости апетити НА? Судячи по графіку, то практично на очах це відбулося. Нічого нового не встановлював і не налаштовував. Час від часу щось писав в коді під esphome, сьогодні вчергове оновлював прошивку esp, а компілятор видав помилку. Погуглив і десь попалася інфа що вина тому ресурси серверу, подивився на свій, а там використовується 7.6ГБ з 8ГБ оперативки 🤔 Як видно по графіку, то типове використання оперативки не більше 2ГБ, інколи були стрибки трохи вище, але потім верталося назад. А за останні дві доби просто пішло по наростаючій.

Повидаляв декотрі аддони, які не використовуються, перезавантажив сервер і все стало на свої місця, всього 1.3-1.4ГБ оперативки.

image.thumb.png.f73f801e152aa967b388d99db8fd4b10.png

Точно студио код сервер аддон хавает и подхавывает. потому его выключил по умолчанию и после юзания выключаю тоже

• Сумно 1
Посилання на коментар

Давно в юи не лазил) но напилил (посмотрел у других, и допилил напильником под себя) себе карточку под вентиляцию.

датчики наружной и вн температур - не вентсовские, а от будеруса)

Пока это только отображение инфы, может быть потом добавлю измение оборотов вентиляторов (и отправлять по модбасу).

Если кто будет заниматься таким, то для того, чтобы обновлялась карточка на дашборде, надо инкрементить версию в урле на ресурс (добавить к пути к джиесу ?v=0 и инкрементить)
Другого способа не нашел. А по началу пересоздавал ресурс с новым название файла...))

image.png.6d4c783b8ac24bafce3211753f3eeb7b.png

Змінено користувачем ЯД
  • Лайк 4
Посилання на коментар

10 годин тому, ЯД сказав:

Если кто будет заниматься таким, то для того, чтобы обновлялась карточка на дашборде, надо инкрементить версию в урле на ресурс (добавить к пути к джиесу ?v=0 и инкрементить)

Якраз вчора почав щось таке робити. Колись планував так як на картинці, але як то потім адаптувати під мобілки і десктоп, тому поки вирішив робити у вигляді окремих карточок, тільки не стандартних, а кастомних.

image.png.72d71979d6c4c97043196e3ce32892c0.png

10 годин тому, ЯД сказав:

Точно студио код сервер аддон хавает и подхавывает.

Курва... але він зручний. В стандартному редакторі тільки одна вкладка, а я розбив конфіг на дрібні файли, тому зовсім не зручно працювати лише в одній вкладці.

Посилання на коментар

але як то потім адаптувати під мобілки і десктоп, тому поки вирішив робити у вигляді окремих карточок, тільки не стандартних, а кастомних.

Ну там переопределение методов самой карточки, графика свг, а поверх уже цифры с иконками. По идее на мобилке должно быть ок. Или если что пересчитывать количество столбцов и колонок. Хз, я с мобилки ещё не открывал)

розбив конфіг на дрібні файли, тому зовсім не зручно працювати лише в одній вкладці.

Тоже. Я просто аддон стопаю в конце "работы"

Посилання на коментар

17 хвилин тому, ЯД сказав:

Вот с мобилки. Вроде все гуд

Screenshot_20250126-204233.png

Та зрозуміло що воно автоматично зменшиться до розмірів мобілки, але то трохи не правильно ))

Посилання на коментар

• 3 тижні потому...

подскажите новичку в НА, осваиваю автоматизации

сделал простую - включить кнопку, заметил глюк - если на момент срабатывания условия, устройство по какой-то причине было недоступно - то кнопка не включилась, но допустим через 5-100 секунд оно стало доступным и условие включения еще выполняется, как этот момент обойти или как сделать обратную связь ? полагаю должны быть какие-то простые решения

Посилання на коментар

• 2 тижні потому...

Всім привіт. Я тут потихеньку почав ковиряти HASS і сьогодні зтикнувся із дивною проблемою: перестав працювати аддон - tailscale точніше не сам аддон, а авторизація з HASS.

Як це виглядає...почну із далеку )))

Десь тиждень тому розкатав на своєму локальному ПК - HASS OS на HyperV

Поставив дещо з аддонів, а також tailscale. Все чудово завелось, і апка з телефона підчепилася до мого сервака.

Тут я перейшов до наступного етапу.... взяв мініПК, підняв на ньому Proxmox, на ньому підняв HASS OS, поставив деякі аддони (інет доступний, все ок)

дійшов до tailscale... і тут хуяк - 

image.thumb.png.11b7f683014f971a5ec40a16624a0e45.png

Тобто як то кажуть - "на самом интЄресном мЄстЄ" )))

Пішов в віртуалку на Hyper-V - дивлюся, там все працюэ як раніше, все супер.

image.thumb.png.2dd1729c60c97f217cbaa9d5fd4ed089.png

Почав копати, ніфіга не накопав. Крім того, що у декого не працює аддон, хоча раніше працював.

Думаю.... може якась фігня з прокс мокс... взяв підняв ще одну віртуалку на Hyper-V, і шо ви думаєте - хєра лисого )) також не працює.

Я тут я вирішив тут попитати (в саппорт tailscale - написав, в комьюніті HASS також)) ) може хто також стикнувся з такою проблемою?

Ну і до купи - а що ви ще юзаєте для віддаленного доступу з додатку?

image.thumb.png.485a41d9ac7ffb80779f8cf8d265da3c.png

Змінено користувачем FOX.kissfm
Посилання на коментар

20 хвилин тому, FOX.kissfm сказав:

перестав працювати аддон - tailscale точніше не сам аддон, а авторизація з HASS.

Погано що цей аддон не підтримує ключі авторизації. Авторизація через браузер призначена для персональних клієнтів, а сервери зручніше авторизовувати ключами.

Посилання на коментар

А в логах хаосс есть чего? (Сеттингс - систем - логс)

Так же в логах аддона (сеттинг -аддонс - - ваш аддон- закладка лог)

Змінено користувачем ЯД
Посилання на коментар

Еще была тема когда через клаудфлайр подключался - в хаосс по умолчанию запрещены форварды

в конфиг ямл надо было добавить 

http:
  use_x_forwarded_for: true
  trusted_proxies:
    - your_ip

Но по идее это не ваш кейс, тк вы ходите через аддон - тоесть ип самой хаосс

Посилання на коментар

8 минут назад, ЯД сказал:

Но по идее это не ваш кейс, тк вы ходите через аддон - тоесть ип самой хаосс

ту проблема в том, что оно работало... а щас перестало... (а там где авторизовалось - работает дальше) как буд-то проблема не локальная....

Посилання на коментар

3 хвилини тому, FOX.kissfm сказав:

ту проблема в том, что оно работало... а щас перестало... (а там где авторизовалось - работает дальше) как буд-то проблема не локальная....

это у вас работало на одной виртуалке, а с проксмокса ж нет, или я не прально понял?)
в любом случае посмотрите что пишет аддон в свои логи на хаосс что в проксмоксе (это ж там не пашет)

Посилання на коментар

58 минут назад, ЯД сказал:

это у вас работало на одной виртуалке, а с проксмокса ж нет, или я не прально понял?)

не совсем. а раскатал для теста еще одну на HyperV (по аналогии с той на которой работает) - но там тоже не заработало.

59 минут назад, ЯД сказал:

в любом случае посмотрите что пишет аддон в свои логи на хаосс что в проксмоксе (это ж там не пашет)

нифига падла не пишет. лог заканчиватся тем что он запустился. а попытки авторизации - голяк.

Посилання на коментар

Пока жду датчики с Али, накатил InfluxDB+Grafana и настроил сбор статистики по погоде ))

Если кто то знает как в новой графане можно добавить вторую ось Y для сравнительного графика, буду признателен за помощь )

image.thumb.png.bc7465116a0659f4100a5c69710cc9f9.png

Посилання на коментар

В 26.01.2025 в 03:03, ЯД сказал:

Точно студио код сервер аддон хавает и подхавывает. потому его выключил по умолчанию и после юзания выключаю тоже

Та сама фигня, потихеньку зростає пам'ять та проц. Запускаю лише коли користуюсь

Посилання на коментар

В 23.01.2025 в 12:43, standov сказал:

Я на работі з інфлюксом працюю і досить регулярно натикають на якісь незрозумілі кейси саме з флюксом, але вони зазвичай боряться значно швидше ніж цей був. З вншого боку ми накатуюємо мінорні апдецти регулярно і я постійно перецмаюся через то що раптом щось "пофвксять" і оті намллені костилі зі умовного стеуофверфлоу перестануть працювати )

Підкажіть будь ласка. Спробував встановити InluxDB на свій NAS QNAP (хочу потім переключити збір метрик в HASS).

image.thumb.png.8bcf351cc5448fa906ab82f68cb11c4f.png

Так не зміг знайти нормальну інструкцію я задати базі куди складати дані ((

Тобто у мене два томи на NAS-і, а Influx я так розумію стала на системний.

В UI налаштувань немає (

image.png.159418d8d49e98e4a4891cc7742f9893.png

Посилання на коментар

22 минуты назад, FOX.kissfm сказал:

Підкажіть будь ласка. Спробував встановити InluxDB на свій NAS QNAP

Не маю жодного досвіду з встановленням на qnap. Спитайте може в чатгпт

chatgpt.com/share/67bcae3b-bd88-8004-8c10-15f5560d44cb

Змінено користувачем standov
  • Лайк 1
Посилання на коментар

23 минуты назад, TaurosRMK сказал:

Скоро так і будемо сидіти вдома і говорити з чатгпт 😕

Ну в мене платна підписка і активно використовую і для життя і для роботи. Дуже допомагає 

• Лайк 1
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...