Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

чи є норма закону яка змушує приватизовану, а потім куплену через нотаріуса ділянку виносити в натур

Alexandrxxl

Рекомендовані повідомлення

Поруч з придбаними мною в 22 році приватозованими ділянками, з старенькою хатою, знаходиться покинута більше 16 років ділянка з хатою після пожежі , з проваляною кришию і вибитими вікнами , замість городу і подвір'я непрохідний  ліс з акації, в 70 цю ділянку купив якийсь дід , потім з ним жив син , син спився після смерті діда , документи загубив , років 17 тому влаштував пожежу в хаті і більше не з'являвся .Цього року з'явились агресивно налаштовані три жінки які представились нібито спадкоємицями , до,ка и останнього власника ,який нібито лежить після третього інсульта в комі і вони раптом згадали за цю хату , жодних документів не показували , на землю і хату документів в них нема. Проте швидко найняли сусідніх алкашів розбирати і латати хату. Під хатою близько 50 соток неприватизованої землі .Щей приперли геодезиста який поперся на мою ділянку міряти її без мого дозволу .Погрожують всім навколишнім ділянкам судом . Дуже схоже що намагаються отримати документи на хату , начебто вони добросовісно і відкрито нею користувались ( 16 років там тільки коти й собаки жили ), а потім приватизувати під хатою 25 соток в гарному місці села і комусь продати ,Питання , кудиб написати щоб трохи притормозити цей процес , бо я так розумію що Вишеньківська сільрада вирішила в такий спосіб обходити заборону на приватизацію під час військового стану .Адреса цієї ділянки село вишеньки Урожайна 13 , прізвище власника здається Ходарківський , брат його відомий акушер в пологовому лелека .

IMG_20241006_182937.jpg

IMG_20241006_173831.jpg

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Якщо ви не залізли на їх ділянку, то в чому справа ?
мені завжди було цікаво чим геодезист заважає людям, звісно якщо вони не посунули свій забор на заброшену ділянку...

• Лайк 1
Посилання на коментар

В 22 році за місяць до війни придбав дві суміжні ділянки в селі Вишеньки Бориспільського району, ділянки приватизовані , куплені через нотаріуса потровній вартості ,в кадастрі лежать приблизно на своєму місці . Два тижні тому вияв в себе в городі трьох жінок в геодезиста які міряли мої ділянки , стверджували що вони не на своєму місці , і їх хата наполовину стоїть на моїй жідянця і вони не  можуть через це її приватизувати , документів на ділянку чи на дозвіл на геодезичні роботи не показали , погрожували сунути мої ділянки через суд .чи мають вони право заходити на мою приватну територію і тим паче проводити там геодезичні вимірювання ? Чи можуть вони дійсно подати на мене в суд черезтн що їхня хата стоїть на моїй жідянця? Хата , поктнута я після пожежі, з документів чи то справка з архіву 70 року , чи справка про відкрите користування хатою(яка покинута вже 20 років ще й згоріла)

Посилання на коментар

Мій забор стоїть на моїй ділянці , є помилки в кадастрі , і є люди яким та помилка мішає прихватити покинуту хату бо вона виходить наполовину на моїй хемлі

Посилання на коментар

а що каже сільрада ? якщо Ви в 22 році придбали землю то дії по оформленню такі ведуться сільрадою ? 

• Лайк 1
Посилання на коментар

Якщо територія ваша і приватна - без вашої згоди на ній перебувати не можуть. Просто викличіть поліцію. Заодно з'ясується і хто вони і чи мають якісь документи на землю/будинок. Закон вас не змушує виносити в натурі чи підписувати. Але ви не можете заборонити винос їм. Ви можете не підписати межу, тоді вони звернуться у районну/селищну раду і їм документи підпише комісія.

Якщо є зміщення/помилки в кадастрі, вони можуть через суд добиватися внесення змін. Питання хіба хто за це платитиме. Адже помилки не ви робили в документах. Через суди і комісії то дуже довго їм буде.

У мене схожа ситуація - ділянка сусіда накладається на батькову. Винос в натурі по факту сусід підписав. Стосунки нормальні чоловік адекватний. Купив дялянку пару років тому, приватизовував його попередник і накладка в ті часи - типова глобальна біда землевпорядників... :(

По суті, претензій по межі нема, але я не можу нормально приватизувати свою через накладку. Помилку може виправити організаціія, що робила колись доки. В нашому випадку уже не існуюча. По суті, у мене є три варіанти:

- пробувати приватизовувати з накладкою. Кажуть часто проходить бо помилка технічна і типова та масова.

- переробити документи сусіду за свої гроші (10 - 20 тисяч) якщо він погодиться.

- подавати до суду. (довго і дорого).

Ото подаю з накладкою а далі буде видно...

• Лайк 1
Посилання на коментар

2 години тому, Alexandrxxl сказав:

і є люди яким та помилка мішає прихватити покинуту хату бо вона виходить наполовину на моїй хемлі

Так помилки чи на вашій землі? Бо то трохи різні речі.

* Відповів вам у другій однотипній темі.

Змінено користувачем porterlv
Посилання на коментар

5 годин тому, Alexandrxxl сказав:

і їх хата наполовину стоїть на моїй жідянця …Чи можуть вони дійсно подати на мене в суд черезтн що їхня хата стоїть на моїй жідянця?

Хто така жідянця? :shock:

Посилання на коментар

15 годин тому, porterlv сказав:

Закон вас не змушує виносити в натурі чи підписувати.

Коли ми купували ділянку, ніхто не викликав геодезиста, були забиті кілочки, всі погодились, що там все вірно, бо один мій сусід був чиновником з відділу архітектури району, тому не було сумнівів , що кілочки правильно забиті. Друга сусідка почала будуватись раніше, вирішила, що ніхто вже перевіряти не буде та тихо пересунула кілочки в наш бік на 3 метри. Коли ми вирішили будуватись, то почали з того, що замовили виїзд геодезиста, попередили сусідів, що вони можуть приїхати та бути присутніми. Всі відмовились і сказали, що погоджуються з перевіркою. Переміряли, склали акт, пересунули кілочки в бік сусідки, як вони і були. Сусідку попередили, що має місце таке явище, звісно, що та зробила вигляд, що здивована, але ніяких протестів. Пояснила це явище тим, що, начебто, ненавмисно, будівельники викопали "правильні" кілочки і потім забили знов, але вже не пам'ятали точного місця, тому забили приблизно...пересунувши на 3 метра в наш бік. Чому не в свій -  залишилось без відповіді.

15 годин тому, porterlv сказав:

типова глобальна біда землевпорядників... :(

Через кілька років після того, як впорядкували межі ділянок, в районі почали упорядковувати кадастр, нам зателефонував геодезист та каже, що в вас всі 4 ділянки зміщені на 10 метрів. А вже будинки стоять. Згодом з'ясувалось, що то помилка самих геодезисті. Вони переносили знак, до якого прив'язувались координати ділянок та забули внести зміни. Зміни внесли. Тож треба перевіряти, бо, я так розумію, такі випадки, як було в нас, це норма.

• Лайк 1
  • Дякую 1
Посилання на коментар

На данний момент написав заяви на перевірки документів ділянок в дзк Києва і області на серповій , буду з'ясовувати , неправильно поміряно, чи неправильно перенесено

Посилання на коментар

На данний момент по кадастр лайфу видно шість ділянок однаково зміщених  в сторону , і ще поруч пусте місце де ділянки є але в кадастр не внесені , якось мене бере сумнів щоб шість суміжних ділянок узяли і просто так посунули на шість метрів рівною полосою .До тогож де гарантія що та хата правильно поміряна і стоїть відповідно до координат

Посилання на коментар

У дзк кажуть або наміряли неправильно , або помилились коли бумажні акти переносили в кадастр , як можно наміряти одразу шість ділянок які плотгенько стоять , і всі здвигуті однаково

Посилання на коментар

1 годину тому, Alexandrxxl сказав:

як можно наміряти одразу шість ділянок які плотгенько стоять , і всі здвигуті однаково

Легко!

сусіди приватизували ділянку, приїхали «фахівці» з приладами жиписи, все виміряли, дали акт на землю.

Я докупав землі, приїхали фахівці з приладами жиписи, все виміряли, не співпадають межі, метрів так на 10!!!! :shock:

поправили, дали акт на землю. Став робити забор, попросив іншу сусідку показати межу і відступив до себе на 20-50 см.

Через рік вони вирішили город приватизувати, приїхали фахівці з приладами жиписи, все виміряли, дали акт на землю.

Я поліз згодом у кадастр і знову шок, межі не співпали!!! :grin:

От де беруться такі фахівці, хто їм руки мастирить? :pozor:
так що у вас також не бачу нічого дивного, це наша сувора реальність.

• Сумно 1
Посилання на коментар

7 видів помилок визначають

Сама цікава 7-ма: помилка у застосуванні систем координат земельних ділянок (в тому числі помилка, що виникає під час перерахунку із однієї системи координат в іншу), які були сформовані до 1 січня 2013 р. та відомості про які були перенесені до Державного земельного кадастру, та помилка у відомостях щодо місця розташування земельних ділянок (зміщення, розворот, віддзеркалювання) з урахуванням суміжних землеволодінь та землекористувань.

Посилання на коментар

Дзк дало відповідь що всі координати співпадають і надало технічки на дві ділянки від 2004та 2007 року розроблені різними організаціями , а координати які там пораховані вони не дають бо військовий стан , тому звірити з кадастровою картою не можна .Обидві ділянки суміжні без накладок , співпадають по розмірам, і на кадастровій однаково зсунуті

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...