standov Опубліковано: 22 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 22 листопада 2024 Як свіжий власник сабжа стикнувся з відповідною проблемою, бо раптом почало підсипати сніжком. Пройшовся по сусідам - в кого панелі на будинку то ситуація приблизно така сама, в кого на рамі окремо то досить чистеньки. З чого я роблю обережний висновок що сходити снігу заважає саме бітумка. До самих панелей достати досить важко і ризиковано, тому маю план купити телескопічну ручку фіскарс та їхні жеж пластикові граблі, це буде 4м довжини палки, і теоретично зможу з землі прочистити під панелями полосу від снігу щоб сніг з панелей мав куди сповзати, що думаєте і як взагалі вирішуєте проблему (ну окрім очевидного - залізти, почистити). Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Самусев С.Э. Опубліковано: 22 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 22 листопада 2024 Чищу скребком для окон (силиконка+мочалка) из эпицентра с телескопической ручкой, который прикрутил к штанге для бассейнового пылесоса. Как раз в моих условиях длины хватило. Чищу второй год и начало несколько напрягать. Продумываю систему снеготаяния на грующих кабелях. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: 22 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 22 листопада 2024 У нас телескопічна щітка для бассейну, підбиваємо нижній ряд і воно повзе 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 22 листопада 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 22 листопада 2024 1 минуту назад, irina1969 сказал: телескопічна щітка для бассейну а яка саме, можете дати якийсь приклад, бо я не дуже в курсі приладдя до басейнів Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 22 листопада 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 22 листопада 2024 2 минуты назад, irina1969 сказал: підбиваємо нижній ряд і воно повзе тобто саме під панелями? моя ідея вірна? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Самусев С.Э. Опубліковано: 22 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 22 листопада 2024 Смотри, такая как в наборе www.pool.ua/ru/nabor-dlya-uhoda-intex-28003-58959/p166634/?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=20039141167&utm_content=&utm_term=&gad_source=1&gclid=CjwKCAiA9IC6BhA3EiwAsbltOHSc3BbWWHXsw_1RMroxojkEFv-B6A6pkqHXrrw5CPYCQOMpihC8TRoCTVwQAvD_BwE Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 22 листопада 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 22 листопада 2024 1 минуту назад, Самусев С.Э. сказал: Смотри, такая как в наборе www.pool.ua/ru/nabor-dlya-uhoda-intex-28003-58959/p166634/?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=20039141167&utm_content=&utm_term=&gad_source=1&gclid=CjwKCAiA9IC6BhA3EiwAsbltOHSc3BbWWHXsw_1RMroxojkEFv-B6A6pkqHXrrw5CPYCQOMpihC8TRoCTVwQAvD_BwE це мені закоротка, я нікуди не дістану нею, нагуглив поки просто швабру 4м, вивчаю Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Самусев С.Э. Опубліковано: 22 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 22 листопада 2024 Посмотрите на ozon-shop.com.ua/ Я видел там телескопы большой длины 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dr.Yura Опубліковано: 22 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 22 листопада 2024 8 хвилин тому, standov сказав: це мені закоротка, я нікуди не дістану нею, нагуглив поки просто швабру 4м, вивчаю Штанга Water World Window телескопічна 240-480 см (2224SABU/5958BU) rozetka.com.ua/ua/water-world-window-2224sabu-5958bu/p440339849/?gad_source=1&gclid=CjwKCAiA9IC6BhA3EiwAsbltODxzY-B0QZ3EAFCawzZuIjAmbACkWjKgkgPJ68DAQxSbvVRpjQMPYhoCGlYQAvD_BwE Держак телескопічний Leifheit Click System 145 - 400 см (41523) rozetka.com.ua/ua/leifheit_41523/p5903661/?gad_source=1&gclid=CjwKCAiA9IC6BhA3EiwAsbltOEb8qEAIiu1UrM9HJ8pNKdwSr2CKI6x5tKIvP-gaVgrkVS3IE3bPohoCCYEQAvD_BwE гугл в допомогу Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: 22 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 22 листопада 2024 14 хвилин тому, standov сказав: тобто саме під панелями? моя ідея вірна? так, все вірно...у нас панелі низько знаходяться держак у нас от такий Прихований текст rozetka.com.ua/ua/water-world-window-2224sabu-5958bu/p440339849/ щітка 🙄 я точно не пам"ятаю, звичайна без наворотів щось таке Прихований текст rozetka.com.ua/ua/water-world-window-1402sv-5858cb/p440339852/ 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 22 листопада 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 22 листопада 2024 2 минуты назад, Dr.Yura сказал: гугл в допомогу це да, я там фіскарс і нагуглив, але хочеться почути досвід форумчан ) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 22 листопада 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 22 листопада 2024 7 минут назад, irina1969 сказал: держак у нас от такий некісла ціна, дякую буду думати. скоріш все-ж фіскарс бо ціна +- така сама але буде більше де використати по двору Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: 22 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 22 листопада 2024 1 хвилину тому, standov сказав: некісла ціна, дякую буду думати. скоріш все-ж фіскарс бо ціна +- така сама але буде більше де використати по двору Для басейна нема дешевого)) тому влітку басейн та для миття панелей, а взимку панелі від снігу чистити, тому не так і вже лячно по ціні...Ви ж серед сосен живете, весною отий жовтий пилок🙃 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 22 листопада 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 22 листопада 2024 Только что, irina1969 сказал: Для басейна нема дешевого)) тому влітку басейн та для миття панелей, а взимку панелі від снігу чистити, тому не так і вже лячно по ціні...Ви ж серед сосен живете, весною отий жовтий пилок🙃 в мене басейн маленький, не стикався поки з потребою прям отак ) пилок хз, подивимося, мити думав під керхер взяти колись комплект для миття фасаду-вікон якшо буде необхідність. В цілому подумаю, дякую, наявність декількох варіантів то вже непогано 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 22 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 22 листопада 2024 Мені вже соромно перед вами та перед своїми панелями. Бо я їх чистив пластиковою лопатою для прибирання снігу та не мʼякою щіткою для тротуарної плитки. Ну а що? Сніг був вологий та збитий. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Самусев С.Э. Опубліковано: 22 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 22 листопада 2024 2 минуты назад, МакДо сказал: Мені вже соромно перед вами та перед своїми панелями. Бо я їх чистив пластиковою лопатою для прибирання снігу та не мʼякою щіткою для тротуарної плитки. Ну а що? Сніг був вологий та збитий. Тю, главное что вы не поцарапали и не разбили и с вами все нормально. Бо мне завтра соседу помогать, он сегодня неудачно почистил. Сход снега был неудачный, и его слегка смело с крыши. В процессе падения уцепился за панель и деформировал несколько креплений, перекосив ее. Ну попутно палец на ноге сломал, возил в больничку. Завтра я ее попробую поставить на место - дядя Вирастюковских размеров и ограниченно подвижный. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 22 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 22 листопада 2024 9 хвилин тому, Самусев С.Э. сказав: Тю, главное что вы не поцарапали и не разбили и с вами все нормально. Бо мне завтра соседу помогать, он сегодня неудачно почистил. Сход снега был неудачный, и его слегка смело с крыши. В процессе падения уцепился за панель и деформировал несколько креплений, перекосив ее. Ну попутно палец на ноге сломал, возил в больничку. Завтра я ее попробую поставить на место - дядя Вирастюковских размеров и ограниченно подвижный. Ризик впасти є, але низький. Бо панелі розміщенні на даху парковки з кутом нахилу 4 градуси. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 22 листопада 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 22 листопада 2024 (змінено) 23 минуты назад, МакДо сказал: Мені вже соромно перед вами та перед своїми панелями. Бо я їх чистив пластиковою лопатою для прибирання снігу та не мʼякою щіткою для тротуарної плитки. Ну а що? Сніг був вологий та збитий. якби я міг зручно та *безпечно* дістатися до них до можливості чистки лопатою або щіткою то мабуть і теми не було. Але то не так ) ПС. п'ятку вже зламав в 5 місцях, до кінця днів таблетосікі пипивать ) досить Змінено 22 листопада 2024 користувачем standov 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sanyas15 Опубліковано: 22 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 22 листопада 2024 В темі поряд (СЕС) подивіться останню сторінку, там варіант очистки панелей від снігу. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 22 листопада 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 22 листопада 2024 3 минуты назад, sanyas15 сказал: В темі поряд (СЕС) подивіться останню сторінку, там варіант очистки панелей від снігу. там дичина якась ) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 24 листопада 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 24 листопада 2024 Ситуація сьогодні, нічого ще не робив. Тож концепт що треба під панелями прибирати просто сніг, а з панелей саморозігрівом зніме, скоріш ща все має сенс. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Самусев С.Э. Опубліковано: 24 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 24 листопада 2024 Последствия падения соседа я устранил. Все кстати довольно крепко - хоть оцинкованный профиль он таки погнул. По железу потерь - два крепления под замену - он их просто порвал... Хрошо хоть у меня в ЗИП есть все на все случаи. Ну а профиль я отрихтовал двумя попками. В теплое время буду делать систему снеготаянья на базе греющего кабеля и контроллера от Terneo. Какой зазор не делай - без нее весь день слышишь, как часть микролавинок сходит. Буду крепить по нижней планке каждого ряда панелей и в зазоре между ними. Эти полкиловатта нифига не решат, но помогут. Посмотрю по погоде - может и зимой попробую. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 25 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 25 листопада 2024 Интересно, кто сколько кВт*ч за зиму начистит Я понимаю если полный блекаут, но если есть возможность от розетки зарядиться по графику, есть ли смысл в затее? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Самусев С.Э. Опубліковано: 25 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 25 листопада 2024 Думаю есть, по крайней мере для меня. Лазить чистить панели не очень радует. Вдобавок не всегда это сделаешь удобно и комфортно, как показала практика))) А расход энергии - ну я почитав обзоры реальных систем прогнозирую вилку 900-1800 Вт. под свои условия при работе системы. Нужно экспериментировать, в общем. Не так давно и СЭС блажью считалось, я когда задолго до войны начинал работы - соседи у виска пальцем крутили. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k-master Опубліковано: 25 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 25 листопада 2024 6 годин тому, mib сказав: Интересно, кто сколько кВт*ч за зиму начистит Я понимаю если полный блекаут, но если есть возможность от розетки зарядиться по графику, есть ли смысл в затее? Ну чим витрачати гроші на спортзал то краще сніг почистити та отримати кешбек у вигляді електроенергії. Якщо на це подивитись так то мабуть сенс є. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз