Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Чистка панелей від снігу

standov

Рекомендовані повідомлення

Як свіжий власник сабжа стикнувся з відповідною проблемою, бо раптом почало підсипати сніжком. Пройшовся по сусідам - в кого панелі на будинку то ситуація приблизно така сама, в кого на рамі окремо то досить чистеньки. З чого я роблю обережний висновок що сходити снігу заважає саме бітумка.

До самих панелей достати досить важко і ризиковано, тому маю план купити телескопічну ручку фіскарс та їхні жеж пластикові граблі, це буде 4м довжини палки, і  теоретично зможу з землі прочистити під панелями полосу від снігу щоб сніг з панелей мав куди сповзати, що думаєте і як взагалі вирішуєте проблему (ну окрім очевидного - залізти, почистити).

image.thumb.png.d44177a54fb7015076075ef53b258c2d.png

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Чищу скребком для окон (силиконка+мочалка) из эпицентра с телескопической ручкой, который прикрутил к штанге для бассейнового пылесоса. Как раз в моих условиях длины хватило. Чищу второй год и начало несколько напрягать. Продумываю систему снеготаяния на грующих кабелях. 

• Лайк 1
Посилання на коментар

У нас телескопічна щітка для бассейну, підбиваємо нижній ряд і воно повзе

• Лайк 1
Посилання на коментар

1 минуту назад, irina1969 сказал:

телескопічна щітка для бассейну

а яка саме, можете дати якийсь приклад, бо я не дуже в курсі приладдя до басейнів

Посилання на коментар

2 минуты назад, irina1969 сказал:

підбиваємо нижній ряд і воно повзе

тобто саме під панелями? моя ідея вірна?

Посилання на коментар

Смотри, такая как в наборе www.pool.ua/ru/nabor-dlya-uhoda-intex-28003-58959/p166634/?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=20039141167&utm_content=&utm_term=&gad_source=1&gclid=CjwKCAiA9IC6BhA3EiwAsbltOHSc3BbWWHXsw_1RMroxojkEFv-B6A6pkqHXrrw5CPYCQOMpihC8TRoCTVwQAvD_BwE

Посилання на коментар

1 минуту назад, Самусев С.Э. сказал:

Смотри, такая как в наборе www.pool.ua/ru/nabor-dlya-uhoda-intex-28003-58959/p166634/?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=20039141167&utm_content=&utm_term=&gad_source=1&gclid=CjwKCAiA9IC6BhA3EiwAsbltOHSc3BbWWHXsw_1RMroxojkEFv-B6A6pkqHXrrw5CPYCQOMpihC8TRoCTVwQAvD_BwE

це мені закоротка, я нікуди не дістану нею, нагуглив поки просто швабру 4м, вивчаю 

Посилання на коментар

Посмотрите на ozon-shop.com.ua/ Я видел там телескопы большой длины

• Дякую 1
Посилання на коментар

8 хвилин тому, standov сказав:

це мені закоротка, я нікуди не дістану нею, нагуглив поки просто швабру 4м, вивчаю 

Штанга Water World Window телескопічна 240-480 см (2224SABU/5958BU)

rozetka.com.ua/ua/water-world-window-2224sabu-5958bu/p440339849/?gad_source=1&gclid=CjwKCAiA9IC6BhA3EiwAsbltODxzY-B0QZ3EAFCawzZuIjAmbACkWjKgkgPJ68DAQxSbvVRpjQMPYhoCGlYQAvD_BwE

Держак телескопічний Leifheit Click System 145 - 400 см (41523)

rozetka.com.ua/ua/leifheit_41523/p5903661/?gad_source=1&gclid=CjwKCAiA9IC6BhA3EiwAsbltOEb8qEAIiu1UrM9HJ8pNKdwSr2CKI6x5tKIvP-gaVgrkVS3IE3bPohoCCYEQAvD_BwE

гугл в допомогу :-)

Посилання на коментар

14 хвилин тому, standov сказав:

тобто саме під панелями? моя ідея вірна?

так, все вірно...у нас панелі низько знаходяться

держак у нас от такий

Прихований текст

rozetka.com.ua/ua/water-world-window-2224sabu-5958bu/p440339849/

щітка 🙄 я точно не пам"ятаю, звичайна без наворотів щось таке

Прихований текст

rozetka.com.ua/ua/water-world-window-1402sv-5858cb/p440339852/

• Дякую 1
Посилання на коментар

2 минуты назад, Dr.Yura сказал:

гугл в допомогу

це да, я там фіскарс і нагуглив, але хочеться почути досвід форумчан )

Посилання на коментар

7 минут назад, irina1969 сказал:

держак у нас от такий

некісла ціна, дякую буду думати. скоріш все-ж фіскарс бо ціна +- така сама але буде більше де використати по двору

Посилання на коментар

1 хвилину тому, standov сказав:

некісла ціна, дякую буду думати. скоріш все-ж фіскарс бо ціна +- така сама але буде більше де використати по двору

Для басейна нема дешевого)) тому влітку басейн та для миття панелей, а взимку панелі від снігу чистити, тому не так і вже лячно по ціні...Ви ж серед сосен живете, весною отий жовтий пилок🙃

Посилання на коментар

Только что, irina1969 сказал:

Для басейна нема дешевого)) тому влітку басейн та для миття панелей, а взимку панелі від снігу чистити, тому не так і вже лячно по ціні...Ви ж серед сосен живете, весною отий жовтий пилок🙃

в мене басейн маленький, не стикався поки з потребою прям отак ) пилок хз, подивимося, мити думав під керхер взяти колись комплект для миття фасаду-вікон якшо буде необхідність. В цілому подумаю, дякую, наявність декількох варіантів то вже непогано

• Лайк 1
Посилання на коментар

Мені вже соромно перед вами та перед своїми панелями. Бо я їх чистив пластиковою лопатою для прибирання снігу та не мʼякою щіткою для тротуарної плитки. Ну а що? Сніг був вологий та збитий.

Посилання на коментар

2 минуты назад, МакДо сказал:

Мені вже соромно перед вами та перед своїми панелями. Бо я їх чистив пластиковою лопатою для прибирання снігу та не мʼякою щіткою для тротуарної плитки. Ну а що? Сніг був вологий та збитий.

Тю, главное что вы не поцарапали и не разбили и с вами все нормально. Бо мне завтра соседу помогать, он сегодня неудачно почистил. Сход снега был неудачный, и его слегка смело с крыши. В процессе падения уцепился за панель и деформировал несколько креплений, перекосив ее. Ну попутно палец на ноге сломал, возил в больничку. Завтра я ее попробую поставить на место - дядя Вирастюковских размеров и ограниченно подвижный. 

• Сумно 2
Посилання на коментар

9 хвилин тому, Самусев С.Э. сказав:

Тю, главное что вы не поцарапали и не разбили и с вами все нормально. Бо мне завтра соседу помогать, он сегодня неудачно почистил. Сход снега был неудачный, и его слегка смело с крыши. В процессе падения уцепился за панель и деформировал несколько креплений, перекосив ее. Ну попутно палец на ноге сломал, возил в больничку. Завтра я ее попробую поставить на место - дядя Вирастюковских размеров и ограниченно подвижный. 

Ризик впасти є, але низький. Бо панелі розміщенні на даху парковки з кутом нахилу 4 градуси.

Посилання на коментар

23 минуты назад, МакДо сказал:

якби я міг зручно та *безпечно* дістатися до них до можливості чистки лопатою або щіткою то мабуть і теми не було. Але то не так )

ПС. п'ятку вже зламав в 5 місцях, до кінця днів таблетосікі пипивать ) досить

Змінено користувачем standov
  • Хаха 1
Посилання на коментар

В темі поряд (СЕС) подивіться останню сторінку, там варіант очистки панелей від снігу.

Посилання на коментар

3 минуты назад, sanyas15 сказал:

В темі поряд (СЕС) подивіться останню сторінку, там варіант очистки панелей від снігу.

там дичина якась ) 

Посилання на коментар

Ситуація сьогодні, нічого ще не робив. Тож концепт що треба під панелями прибирати просто сніг, а з панелей саморозігрівом зніме, скоріш ща все має сенс.

PXL_20241124_135144586.MP.jpg

• Лайк 2
Посилання на коментар

Последствия падения соседа я устранил. Все кстати довольно крепко - хоть оцинкованный профиль он таки погнул. По железу потерь - два крепления под замену - он их просто порвал... Хрошо хоть у меня в ЗИП есть все на все случаи. Ну а профиль я отрихтовал двумя попками. В теплое время буду делать систему снеготаянья на базе греющего кабеля и контроллера от Terneo. Какой зазор не делай - без нее весь день слышишь, как часть микролавинок сходит. Буду крепить по нижней планке каждого ряда панелей и в зазоре между ними. Эти полкиловатта нифига не решат, но помогут. Посмотрю по погоде - может и зимой попробую.   

• Сумно 1
Посилання на коментар

Интересно, кто сколько кВт*ч за зиму начистит :-)

Я понимаю если полный блекаут, но если есть возможность от розетки зарядиться по графику, есть ли смысл в затее?

• Лайк 1
Посилання на коментар

Думаю есть, по крайней мере для меня. Лазить чистить панели не очень радует. Вдобавок не всегда это сделаешь удобно и комфортно, как показала практика))) А расход энергии - ну я почитав обзоры реальных систем прогнозирую вилку 900-1800 Вт. под свои условия при работе системы. Нужно экспериментировать, в общем. Не так давно и СЭС блажью считалось, я когда задолго до войны начинал работы - соседи у виска пальцем крутили.

• Лайк 1
Посилання на коментар

6 годин тому, mib сказав:

Интересно, кто сколько кВт*ч за зиму начистит :-)

Я понимаю если полный блекаут, но если есть возможность от розетки зарядиться по графику, есть ли смысл в затее?

Ну чим витрачати гроші на спортзал то краще сніг почистити та отримати кешбек у вигляді електроенергії. Якщо на це подивитись так то мабуть сенс є.

• Лайк 1
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...