listtt Опубліковано: 12 грудня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 12 грудня 2024 4 часа назад, listtt сказал: А вот схему как все это соединить это попозже, подумать мне надо, чтобы готовую сюда на утверждение ) Вот что получилось. Это как бы принципиальная схема, думаю как точнее подключать узнаю когда получу все девайсы, там будет инструкция. Знаю что там много тонкостей, таких как заводить сверху или снизу и тому подобное. Думаю что два провода одного сечения на одну клемму можно (наверное)... А вот как туда три впихнуть это проблема, это у меня на схеме в кружочке. Единственное что мне на ум приходит это ставить шинку как на ноль... 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BugS Опубліковано: 12 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 12 грудня 2024 6 хвилин тому, listtt сказав: Думаю что два провода одного сечения на одну клемму можно (наверное)... Можна 6 хвилин тому, listtt сказав: А вот как туда три впихнуть это проблема, это у меня на схеме в кружочке. Единственное что мне на ум приходит это ставить шинку как на ноль... Можете опресувати три шт. гільзою. Щодо реле напруги - ЗУБР не комутує Нуль. Якщо Новатек, то комутує. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
outdoor24 Опубліковано: 12 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 12 грудня 2024 6 хвилин тому, BugS сказав: Якщо Новатек, то комутує. У РН серії на DIN-рейку нуль прохідний. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BugS Опубліковано: 12 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 12 грудня 2024 2 хвилини тому, outdoor24 сказав: У РН серії на DIN-рейку нуль прохідний. Дякую. Клієнту треба знати, що у Новатек є вхідні та вихідні клеми нуля, у а ЗУБРа немає. 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
listtt Опубліковано: 12 грудня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 12 грудня 2024 (змінено) 27 минут назад, BugS сказал: Можете опресувати три шт. гільзою Это сложно, гильзу надо и опрессовщик хороший надо, а не пассатижи. А возможно это через небольшую отдельную шинку, из УЗО один выход на шинку а из шинки уже куда надо? 27 минут назад, BugS сказал: Щодо реле напруги - ЗУБР не комутує Нуль. Якщо Новатек, то комутує 13 минут назад, BugS сказал: Клієнту треба знати, що у Новатек є вхідні та вихідні клеми нуля, у а ЗУБРа немає Я правильно понял, что у ЗУБРа ноль идет мимо реле напряжения? Ну это пока разве что для общего развития, еще не выбрал какое будет. Кстати как мне определить какая мощность мне нужна Реле напряжения? Змінено 12 грудня 2024 користувачем listtt Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
igorrius Опубліковано: 12 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 12 грудня 2024 7 минут назад, listtt сказал: А возможно это через небольшую отдельную шинку можно 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 12 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 12 грудня 2024 44 хвилини тому, listtt сказав: Вот что получилось. Это как бы принципиальная схема, думаю как точнее подключать узнаю когда получу все девайсы, там будет инструкция. Знаю что там много тонкостей, таких как заводить сверху или снизу и тому подобное. Думаю что два провода одного сечения на одну клемму можно (наверное)... А вот как туда три впихнуть это проблема, это у меня на схеме в кружочке. Единственное что мне на ум приходит это ставить шинку как на ноль... Моё личное имхо) Я бы все таки поставил какие то АВ на розетки, только для того, чтобы не приходилось вырубать свет везде в случае например замены розетки на кухне, или типа того 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BugS Опубліковано: 12 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 12 грудня 2024 3 хвилини тому, listtt сказав: Это сложно, гильзу надо и опрессовщик хороший надо, а не пассатижи. А возможно это через небольшую отдельную шинку, из УЗО один выход на шинку а из шинки уже куда надо? Можна на шину, але вона повинна бути ізольована, це так звані кросс-модулі (розподільчі блоки). 6 хвилин тому, listtt сказав: Я правильно понял, что у ЗУБРа ноль идет мимо реле напряжения? Нуль в ЗУБР подається тільки для забезпечення його роботи. Тобто, треба ще одну шину для нуля, від неї подаєте нуль в ЗУБР та на діфреле. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
igorrius Опубліковано: 12 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 12 грудня 2024 9 минут назад, listtt сказал: Кстати как мне определить какая мощность мне нужна Реле напряжения? 25 ампер 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BugS Опубліковано: 12 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 12 грудня 2024 4 хвилини тому, ЯД сказав: Я бы все таки поставил какие то АВ на розетки, только для того, чтобы не приходилось вырубать свет везде в случае например замены розетки на кухне, или типа того для цього є день та ліхтарик) 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 12 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 12 грудня 2024 (змінено) 16 хвилин тому, BugS сказав: для цього є день та ліхтарик) Да, но по закону Мерфи это случается ночью когда срочно надо, а фонарик севший) Змінено 12 грудня 2024 користувачем ЯД 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
listtt Опубліковано: 12 грудня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 12 грудня 2024 14 минут назад, ЯД сказал: Я бы все таки поставил какие то АВ на розетки, только для того, чтобы не приходилось вырубать свет везде в случае например замены розетки на кухне, или типа того Как по мне так разумно, это я так понял не для защиты, а для удобства эксплуатации. Тогда мне не потребуется и шинка с гильзами или кросс модули. Совершенству нет предела, надо закруглятся ))) 18 минут назад, BugS сказал: Нуль в ЗУБР подається тільки для забезпечення його роботи. Тобто, треба ще одну шину для нуля, від неї подаєте нуль в ЗУБР та на діфреле Посмотрел на свою схему и понял о чем Вы, если будет Зубр нужна еще одна небольшая шинка и она как раз у меня есть, лет 15 валялась в мастерской ждала своего часа и дождалась )) 20 минут назад, igorrius сказал: 25 ампер Ну это я понял, но там еще какой то параметр у квт, а может я что то путаю... 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 12 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 12 грудня 2024 4 хвилини тому, listtt сказав: так понял не для защиты, а для удобства эксплуатации Да. Есть ещё и просто выключатели, не обязательно АВ. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
listtt Опубліковано: 12 грудня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 12 грудня 2024 3 минуты назад, ЯД сказал: Да. Есть ещё и просто выключатели, не обязательно АВ. Да я так и понял, думаю возьму АВ пусть стоят, они не дорогие, не разорюсь ) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 13 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 13 грудня 2024 Ну давайте ще тиждень помучаємось )) двополюсний АВ 16А зайвий, бо всі його функції виконує АВ у першому щиті та ПЗВ у другому (кнопка ТЕСТ) реле напруги 25А зайве, бо в нас не Київ, напруга скаче аж між 215-230в два ПЗВ на таку площу зайві, поставте одне на 10мА і все (якщо вирішили, що воно врятує краще 30мА) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
listtt Опубліковано: 13 грудня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 13 грудня 2024 4 минуты назад, normal сказал: Ну давайте ще тиждень помучаємось )) Ну что же Вы так себя изводите, не бережете Вы себя ))) 5 минут назад, normal сказал: двополюсний АВ 16А зайвий, бо всі його функції виконує АВ у першому щиті та ПЗВ у другому (кнопка ТЕСТ) Да, он лишний, если АВ в первом щите рабочий, в чем я не уверен, так как с виду очень старенький и последние 8 лет он точно не менялся, поэтому только для перестраховки вводный поставили, так сказать продублировали. Как я понял вреда он не нанесет своим присутствием. 9 минут назад, normal сказал: реле напруги 25А зайве, бо в нас не Київ, напруга скаче аж між 215-230в То есть если я Вас правильно понял, то в наших реалиях его постоянно будет отключать? 10 минут назад, normal сказал: два ПЗВ на таку площу зайві, поставте одне на 10мА і все (якщо вирішили, що воно врятує краще 30мА) Так это не я решил, мне так подсказывают, а я в этом ни гу-гу )) Спасибо. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
igorrius Опубліковано: 13 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 13 грудня 2024 17 минут назад, normal сказал: в нас не Київ, напруга скаче аж між 215-230в и что, не может быть никаких аварий, ноль нигде не может отвалиться ? 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
igorrius Опубліковано: 13 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 13 грудня 2024 9 часов назад, listtt сказал: Ну это я понял, но там еще какой то параметр у квт квт зависит от выбранного ампеража реле, Вам подойдет самое простое. Если не нужно многофункциональное с контролем силы тока Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
listtt Опубліковано: 13 грудня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 13 грудня 2024 3 минуты назад, igorrius сказал: квт зависит от выбранного ампеража реле, Вам подойдет самое простое. Если не нужно многофункциональное с контролем силы тока Если мне подойдет самое простое то и хорошо, зачем все усложнять ) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
listtt Опубліковано: 13 грудня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 13 грудня 2024 Вот еще такой вопрос. Дали мне "добрые люди" кусок кабеля метров 10, новый, не использованный. Только этот кабель с маркировкой 10х1,5, многожильный медный. И эти "добрые люди" успели содрать верхнюю изоляцию (на медь лом готовили), она как бы резиновая и в остатке 10 жил многожильных с сечением 1,5, каждая в своей цветной изоляции. Вот у меня есть такое желание (не пропадать же добру) сделать освещение этим кабелем. Брать две жилы и делать ими разводку, там где под штукатурку то в гофре, а снаружи в кабель каналах. Что по этому поводу скажете, подозреваю что ничего хорошего, но попытку все же сделал, а вдруг можно так ) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
outdoor24 Опубліковано: 13 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 13 грудня 2024 (змінено) Це мабуть сигнальний контрольний кабель. Не варто його використовувати без зовнішньої ізоляції навіть у гофрі/каналі. І тойво, на освітлення потрібно теж 3 - заземлення ніхто не відміняв. Змінено 13 грудня 2024 користувачем outdoor24 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
listtt Опубліковано: 13 грудня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 13 грудня 2024 1 час назад, outdoor24 сказал: Це мабуть сигнальний кабель. Не варто його використовувати без зовнішньої ізоляції навіть у гофрі/каналі. І тойво, на освітлення потрібно теж 3 - заземлення ніхто не відміняв. Ваша правда, забил в гугле "сигнальный кабель" и похоже это то что у меня. Думаю его можно было бы использовать в моих целях, была бы изоляция наружная, но увы... Надеялся приспособить его в дело )) Ну это не беда, у меня бухта ВВГнГ 3Х1,5 монолита, так что хватит. Но жаль пропадать добру, на лом у меня рука не подымается его сдать, пусть лежит ) Спасибо за ответ. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
outdoor24 Опубліковано: 13 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 13 грудня 2024 прошу вибачення, невірно написав, правильно - контрольний кабель, а не сигнальний (у сигнального перетин жил набагато менший). але то змісту не міняє. тим більше шо у вас є бухта ВВГнГ 3Х1,5 моноліт. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
listtt Опубліковано: 13 грудня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 13 грудня 2024 40 минут назад, outdoor24 сказал: прошу вибачення, невірно написав, правильно - контрольний кабель, а не сигнальний (у сигнального перетин жил набагато менший). але то змісту не міняє. тим більше шо у вас є бухта ВВГнГ 3Х1,5 моноліт. Забивал в гугле "сигнальный кабель 10х1,5" оно дало мне результаты, а в результатах (только досмотрел) точно как Вы и сказали - контрольный, ну для меня это ничего не меняет ) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BugS Опубліковано: 13 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 13 грудня 2024 2 години тому, outdoor24 сказав: Це мабуть сигнальний контрольний кабель. Не варто його використовувати без зовнішньої ізоляції навіть у гофрі/каналі. І тойво, на освітлення потрібно теж 3 - заземлення ніхто не відміняв. Цікаво, чому не можна. Мідь 1.5 мм кв, оболонка ПВХ, скоріш за все, не підтримує горіння. Що з ним станеться в гофрі/каналі при навантеженні всіх ламп, ну нехай, 100 Вт в сумі. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз