Tarantino Опубліковано: В понеділок в 19:56 Поділитись Опубліковано: В понеділок в 19:56 2 минуты назад, porterlv сказал: Там площа трохи не та. І дельту температур тримає саме теплонасос. Тобто питання не в тому працює чи ні, а в площі теплообміну і заданому перепаді температур. По площі згоден, але теплонасос в цій схемі не задіяний - тільки циркуляційний який ганяє воду між стінами та підземним контуром. Це не теорія -я так в себе робив, але виникає проблема роси 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
porterlv Опубліковано: В понеділок в 20:03 Поділитись Опубліковано: В понеділок в 20:03 5 хвилин тому, Tarantino сказав: виникає проблема роси Це вирішується контролем температури подачі. Просто не регеходити точку роси і все. Цікаво, як Т подачі з геоконтура? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Tarantino Опубліковано: В понеділок в 20:06 Поділитись Опубліковано: В понеділок в 20:06 Только что, porterlv сказал: Це вирішується контролем температури подачі. Просто не регеходити точку роси і все. Цікаво, як Т подачі з геоконтура? давно ц зим грався - даних немає. Але в кімнатах ставало так наче в погрібі прохолодно. Інша ідея була запускати інтервалами через реле часу - щоб холод не концентрувався навколо труб і встигав "розсіюватися" по стіні - тоді по ідеї не треба контролювати точку роси, що не так легко Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
porterlv Опубліковано: В понеділок в 20:09 Поділитись Опубліковано: В понеділок в 20:09 Тим має займатись електроніка. Термодатчики, вологомір, змішувальний вузол для контролю Т подачі. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Tarantino Опубліковано: В понеділок в 20:12 Поділитись Опубліковано: В понеділок в 20:12 1 минуту назад, porterlv сказал: Тим має займатись електроніка. Термодатчики, вологомір, змішувальний вузол для контролю Т подачі. це все зрозуміло - саме це і не просто, треба то все розставити, інтегрувати. Таймер який би напр. на 15 хв вмикав, на 15 вимикав здавався простішим рішенням - але достатньо тестів не зробив. Я думаю що дослідним шляхом можна знайти оптимальний режим який не буде викликати росу - точка роси майже константа літом, і реалізувати через розетку Соноф досить просто. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Mykola2024 Опубліковано: 18 годин тому Поділитись Опубліковано: 18 годин тому (змінено) 15 годин тому, Tarantino сказав: По площі згоден, але теплонасос в цій схемі не задіяний - тільки циркуляційний який ганяє воду між стінами та підземним контуром. Це не теорія -я так в себе робив, але виникає проблема роси Що саме робили і як, моя ідея полагала в двох радіаторах автомобільних з вентиляторами для обдува обох радіаторів повітрям, один в погриб другий в коридор і зєднати замкнутим контуром , в коридорі в літку те саме що на дворі, щоб хоч 5 градусів збить, але перед тим як почати втілювати хочеться знати чи не підуть кошти дарма в жо..., може такий самий ентузіаст уже наступав на ці граблі.Чи купити портативний кондік, але вони на скіки я знаю фігово холодять. Змінено 18 годин тому користувачем Mykola2024 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Tarantino Опубліковано: 15 годин тому Поділитись Опубліковано: 15 годин тому 3 часа назад, Mykola2024 сказал: Що саме робили і як, моя ідея полагала в двох радіаторах автомобільних з вентиляторами для обдува обох радіаторів повітрям, один в погриб другий в коридор і зєднати замкнутим контуром , в коридорі в літку те саме що на дворі, щоб хоч 5 градусів збить, але перед тим як почати втілювати хочеться знати чи не підуть кошти дарма в жо..., може такий самий ентузіаст уже наступав на ці граблі.Чи купити портативний кондік, але вони на скіки я знаю фігово холодять. в мене звичайно все набагато більшої потужності - 10 скважин по 40 метрів геоконтру, тепловий насос гео, а також тепла підлога і теплі стіни. Реалізована можливість закільцювати геоконтур з теплими підлогами/стінами, окремий циркуляційний насос ганяє рідину. Інтуїтивно думаю що два радіатори мало чого дадуть 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Mykola2024 Опубліковано: 13 годин тому Поділитись Опубліковано: 13 годин тому (змінено) 1 годину тому, Tarantino сказав: в мене звичайно все набагато більшої потужності - 10 скважин по 40 метрів геоконтру, тепловий насос гео, а також тепла підлога і теплі стіни. Реалізована можливість закільцювати геоконтур з теплими підлогами/стінами, окремий циркуляційний насос ганяє рідину. Інтуїтивно думаю що два радіатори мало чого дадуть і скіко таке задоволення коштує? уууу. можете не відповідати, я подивився там тіки один геонасос 87тис, а пробурити свердловини це ще більше чим насос. Змінено 13 годин тому користувачем Mykola2024 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Tarantino Опубліковано: 11 годин тому Поділитись Опубліковано: 11 годин тому 2 часа назад, Mykola2024 сказал: і скіко таке задоволення коштує? уууу. можете не відповідати, я подивився там тіки один геонасос 87тис, а пробурити свердловини це ще більше чим насос. я то все робив вже майже 10 років тому - ціни на зараз не актуальні ) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз