Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Охолодження будинку ємністю води в землі - реально?

xandr xandr

Рекомендовані повідомлення

2 минуты назад, porterlv сказал:

Там площа трохи не та. І дельту температур тримає саме теплонасос. Тобто питання не в тому працює чи ні, а в площі теплообміну і заданому перепаді температур.

По площі згоден, але теплонасос в цій схемі не задіяний - тільки циркуляційний який ганяє воду між стінами та підземним контуром. Це не теорія  -я так в себе робив, але виникає проблема роси

• Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

5 хвилин тому, Tarantino сказав:

виникає проблема роси

Це вирішується контролем температури подачі. Просто не регеходити точку роси і все.

Цікаво, як Т подачі з геоконтура?

Посилання на коментар

Только что, porterlv сказал:

Це вирішується контролем температури подачі. Просто не регеходити точку роси і все.

Цікаво, як Т подачі з геоконтура?

давно ц зим грався - даних немає. Але в кімнатах ставало так наче в погрібі прохолодно. Інша ідея була запускати інтервалами через реле часу - щоб холод не концентрувався навколо труб і встигав "розсіюватися" по стіні - тоді по ідеї не треба контролювати точку роси, що не так легко

Посилання на коментар

Тим має займатись електроніка. Термодатчики, вологомір, змішувальний вузол для контролю Т подачі.

• Лайк 1
Посилання на коментар

1 минуту назад, porterlv сказал:

Тим має займатись електроніка. Термодатчики, вологомір, змішувальний вузол для контролю Т подачі.

це все зрозуміло - саме це і не просто, треба то все розставити, інтегрувати. Таймер який би напр. на 15 хв вмикав, на 15 вимикав здавався простішим рішенням - але достатньо тестів не зробив. Я думаю що дослідним шляхом можна знайти оптимальний режим який не буде викликати росу - точка роси майже константа літом, і реалізувати через розетку Соноф досить просто.

Посилання на коментар

15 годин тому, Tarantino сказав:

По площі згоден, але теплонасос в цій схемі не задіяний - тільки циркуляційний який ганяє воду між стінами та підземним контуром. Це не теорія  -я так в себе робив, але виникає проблема роси

Що саме робили і як, моя ідея полагала в двох радіаторах автомобільних з вентиляторами для обдува обох радіаторів повітрям, один в погриб другий в коридор і зєднати замкнутим контуром ,  в коридорі в літку те саме що на дворі, щоб хоч 5 градусів збить, але перед тим як почати втілювати хочеться знати чи не підуть кошти дарма в жо..., може такий самий ентузіаст уже наступав на ці граблі.Чи купити портативний кондік, але вони на скіки я знаю фігово холодять.

Змінено користувачем Mykola2024
Посилання на коментар

3 часа назад, Mykola2024 сказал:

Що саме робили і як, моя ідея полагала в двох радіаторах автомобільних з вентиляторами для обдува обох радіаторів повітрям, один в погриб другий в коридор і зєднати замкнутим контуром ,  в коридорі в літку те саме що на дворі, щоб хоч 5 градусів збить, але перед тим як почати втілювати хочеться знати чи не підуть кошти дарма в жо..., може такий самий ентузіаст уже наступав на ці граблі.Чи купити портативний кондік, але вони на скіки я знаю фігово холодять.

в мене звичайно все набагато більшої потужності - 10 скважин по 40 метрів геоконтру, тепловий насос гео, а також тепла підлога і теплі стіни. Реалізована можливість закільцювати геоконтур з теплими підлогами/стінами, окремий циркуляційний насос ганяє рідину. Інтуїтивно думаю що два радіатори мало чого дадуть

• Лайк 1
Посилання на коментар

1 годину тому, Tarantino сказав:

в мене звичайно все набагато більшої потужності - 10 скважин по 40 метрів геоконтру, тепловий насос гео, а також тепла підлога і теплі стіни. Реалізована можливість закільцювати геоконтур з теплими підлогами/стінами, окремий циркуляційний насос ганяє рідину. Інтуїтивно думаю що два радіатори мало чого дадуть

і скіко таке задоволення коштує?

уууу. можете не відповідати, я подивився там тіки один геонасос 87тис, а пробурити свердловини це ще більше чим насос.

Змінено користувачем Mykola2024
  • Хаха 1
Посилання на коментар

2 часа назад, Mykola2024 сказал:

і скіко таке задоволення коштує?

уууу. можете не відповідати, я подивився там тіки один геонасос 87тис, а пробурити свердловини це ще більше чим насос.

я то все робив вже майже 10 років тому - ціни на зараз не актуальні )

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...