Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Охолодження будинку ємністю води в землі - реально?

xandr xandr

Рекомендовані повідомлення

2 минуты назад, porterlv сказал:

Там площа трохи не та. І дельту температур тримає саме теплонасос. Тобто питання не в тому працює чи ні, а в площі теплообміну і заданому перепаді температур.

По площі згоден, але теплонасос в цій схемі не задіяний - тільки циркуляційний який ганяє воду між стінами та підземним контуром. Це не теорія  -я так в себе робив, але виникає проблема роси

• Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

5 хвилин тому, Tarantino сказав:

виникає проблема роси

Це вирішується контролем температури подачі. Просто не регеходити точку роси і все.

Цікаво, як Т подачі з геоконтура?

Посилання на коментар

Только что, porterlv сказал:

Це вирішується контролем температури подачі. Просто не регеходити точку роси і все.

Цікаво, як Т подачі з геоконтура?

давно ц зим грався - даних немає. Але в кімнатах ставало так наче в погрібі прохолодно. Інша ідея була запускати інтервалами через реле часу - щоб холод не концентрувався навколо труб і встигав "розсіюватися" по стіні - тоді по ідеї не треба контролювати точку роси, що не так легко

Посилання на коментар

Тим має займатись електроніка. Термодатчики, вологомір, змішувальний вузол для контролю Т подачі.

• Лайк 1
Посилання на коментар

1 минуту назад, porterlv сказал:

Тим має займатись електроніка. Термодатчики, вологомір, змішувальний вузол для контролю Т подачі.

це все зрозуміло - саме це і не просто, треба то все розставити, інтегрувати. Таймер який би напр. на 15 хв вмикав, на 15 вимикав здавався простішим рішенням - але достатньо тестів не зробив. Я думаю що дослідним шляхом можна знайти оптимальний режим який не буде викликати росу - точка роси майже константа літом, і реалізувати через розетку Соноф досить просто.

Посилання на коментар

15 годин тому, Tarantino сказав:

По площі згоден, але теплонасос в цій схемі не задіяний - тільки циркуляційний який ганяє воду між стінами та підземним контуром. Це не теорія  -я так в себе робив, але виникає проблема роси

Що саме робили і як, моя ідея полагала в двох радіаторах автомобільних з вентиляторами для обдува обох радіаторів повітрям, один в погриб другий в коридор і зєднати замкнутим контуром ,  в коридорі в літку те саме що на дворі, щоб хоч 5 градусів збить, але перед тим як почати втілювати хочеться знати чи не підуть кошти дарма в жо..., може такий самий ентузіаст уже наступав на ці граблі.Чи купити портативний кондік, але вони на скіки я знаю фігово холодять.

Змінено користувачем Mykola2024
Посилання на коментар

3 часа назад, Mykola2024 сказал:

Що саме робили і як, моя ідея полагала в двох радіаторах автомобільних з вентиляторами для обдува обох радіаторів повітрям, один в погриб другий в коридор і зєднати замкнутим контуром ,  в коридорі в літку те саме що на дворі, щоб хоч 5 градусів збить, але перед тим як почати втілювати хочеться знати чи не підуть кошти дарма в жо..., може такий самий ентузіаст уже наступав на ці граблі.Чи купити портативний кондік, але вони на скіки я знаю фігово холодять.

в мене звичайно все набагато більшої потужності - 10 скважин по 40 метрів геоконтру, тепловий насос гео, а також тепла підлога і теплі стіни. Реалізована можливість закільцювати геоконтур з теплими підлогами/стінами, окремий циркуляційний насос ганяє рідину. Інтуїтивно думаю що два радіатори мало чого дадуть

• Лайк 1
Посилання на коментар

1 годину тому, Tarantino сказав:

в мене звичайно все набагато більшої потужності - 10 скважин по 40 метрів геоконтру, тепловий насос гео, а також тепла підлога і теплі стіни. Реалізована можливість закільцювати геоконтур з теплими підлогами/стінами, окремий циркуляційний насос ганяє рідину. Інтуїтивно думаю що два радіатори мало чого дадуть

і скіко таке задоволення коштує?

уууу. можете не відповідати, я подивився там тіки один геонасос 87тис, а пробурити свердловини це ще більше чим насос.

• Хаха 1
Посилання на коментар

2 часа назад, Mykola2024 сказал:

і скіко таке задоволення коштує?

уууу. можете не відповідати, я подивився там тіки один геонасос 87тис, а пробурити свердловини це ще більше чим насос.

я то все робив вже майже 10 років тому - ціни на зараз не актуальні )

Посилання на коментар

20 часов назад, Mykola2024 сказал:

Вы Николай физику прогуляли в школе))

Термодинамика проклятая не даст вам))

Посилання на коментар

35 хвилин тому, DimaF сказав:

Вы Николай физику прогуляли в школе))

Термодинамика проклятая не даст вам))

ага, двигун авто охолоджувать термодинаміка дає, а коридор термодинаміка не дасть охолодить? воно в будь якому випадку буде холодить, питання на скіки. В льохові градусів 15-20 літом(хоча треба точно поміряти) а в коридорі 30-35 на градуснику, перепад великий

• Хаха 2
Посилання на коментар

8 хвилин тому, Mykola2024 сказав:

ага, двигун авто охолоджувать термодинаміка дає, а коридор термодинаміка не дасть охолодить? воно в будь якому випадку буде холодить, питання на скіки. В льохові градусів 15-20 літом(хоча треба точно поміряти) а в коридорі 30-35 на градуснику, перепад великий

Ничего что для охлаждения двигателя "бесконечный" запас воздуха, который вы нагреть не сможете одним двигателем? Разница температур окружающей среды и двигателя? 

• Лайк 1
Посилання на коментар

15 хвилин тому, Mykola2024 сказав:

перепад великий

10 - 15 градусів - перепад дуже малий. В машині перепад 70 - 80 градусів і дикий повітрообмін. Компенсувати малий перепад (тепловий тиск) можна площею. Так працює опалення теплою підлогою. Писав вам уже, що з двох умовно малих радіаторів з тихохідними вентиляторами ви особливого вихлопу не побачите...

Змінено користувачем porterlv
Посилання на коментар

23 хвилини тому, ЯД сказав:

Ничего что для охлаждения двигателя "бесконечный" запас воздуха, который вы нагреть не сможете одним двигателем? Разница температур окружающей среды и двигателя? 

я б не сказав що льох можна сильно легко нагріти, адже повітря в льоху охолоджується холодними стінами і підлогою, корче треба пробувать на практиці , вона все розставить.

і доречі перепад між радіатором і повітрям в авто не 70-80 , це хіба що взимку, а літом це 50 градусів максимум, і площа радіатора може бути більшою за площу полу невеликої кімнати

Посилання на коментар

29 хвилин тому, Mykola2024 сказав:

доречі перепад між радіатором і повітрям в авто не 70-80 , це хіба що взимку, а літом це 50 градусів максимум, і площа радіатора може бути більшою за площу полу невеликої кімнати

У вас не будет перепада в 50 градусов. У вас градусов 10 от силы. Плюс не все тепло будет успевать отдаваться 

• Лайк 1
Посилання на коментар

59 хвилин тому, Mykola2024 сказав:

і площа радіатора може бути більшою за площу полу невеликої кімнати

Ви не враховуєте теплообмін і к-сть тепла. Так само як льох не просто нагріти - інше приміщення не просто охолодити. Повітря в льоху прогріється швидко, теплообмін зі стінами буде повільнішим. Вам уже згадували за термодинаміку і фізику. То можна порахувати. По суті, ви плануєте носити воду в ситі... 

Ми зробили що могли, ви маєте право вчитись на своїх помилках. :) 

Єдиний хоч якось діючий умовно пасивний варіант - пропускати проточну воду з свердловини (+6-8 Цельсія) через внутрішній блок від мертвого кондиціонера. Тут і потужній тихий вентилятор і площа радіатора і дельта температур більш прийнятна. Не забудьте то змонтувати під стелею. Бо інакше просто в ноги буде холодно. :)

І задумайтесь, чому проста фреонова "сімка" маючи потужність по холоду/теплу 2+ кВт погано утеплене приміщення вистудити не може маслаючи постійно 😉

Змінено користувачем porterlv
  • Лайк 1
Посилання на коментар

Хочете дешево - купіть радянський БК. Буде дешевше радіаторів від авто.

Я на зиму заношу у гараж, а влітку кладу на зовнішне і внутрішне підвіконня ЄППС, щоб вирівняти. Зверху ставлю кондер, і залишок також ЄППС закриваю, а щілини ізоляцією для труб затикаю.

Такий собі БОМЖ варіант охолодження. Бо вкладатися у інверторний у прифронтовому місті вважаю недоречним

Коли увімкнут компрессор, жере біля 800 Вт, 2 сонячні панелі спокійно перекриють його споживання

IMG_20240715_171347.thumb.jpg.2524757ce417be09ff4d4b86e12f6b39.jpg

Змінено користувачем Enot123h
  • Лайк 2
Посилання на коментар

дивився тікищо на олх за щось подібне хочуть 3тис. воно важкуще + доставка напевно до 1тис потягне, вже напевно вигідніше купить новий портативний кондік. короче задарма нічого не вийде. в будь якому випадку нада вложить бабки, всім дякую за варіанти, поки сонячні панеді не змонтую цим всеодно займатися не буду бо немає ні часу ні зайвих коштів.

Посилання на коментар

image.png.0e7c8e2ab485b63bcf4d0bffcaa1a30e.png

маю такий тепловентилятор reventon вроді 40-45 кВт, підлкючений до газовго туобокотла в квартирі поки роблю ремонт щоб зимою було тепло. Якось вирішив його підключити на вулиці до води зі свердловини глибина 27метрів , подача води зі всердловини була 1м3/год скільки реально пропускав через себе тпелообміник незнаю, на вулиці дуло класно холодним але й було дуже багато конденсату.

Посилання на коментар

29.04.2025 в 17:54, Tarantino сказав:

Реалізована можливість закільцювати геоконтур з теплими підлогами/стінами, окремий циркуляційний насос ганяє рідину.

У вас антифриз в підлозі і в стінах, що їх можна гідравлічно об'єднати з геоконтуром?

Посилання на коментар

32 хвилини тому, Dr.Yura сказав:

було дуже багато конденсату.

Так інакше і не може бути. Це нормально.

18 хвилин тому, volomoto сказав:

У вас антифриз в підлозі і в стінах, що їх можна гідравлічно об'єднати з геоконтуром?

Цікавий момент. Ну не вода ж в геоконтурі? Чи вода?

• Лайк 1
Посилання на коментар

3 часа назад, porterlv сказал:

Так інакше і не може бути. Це нормально.

Цікавий момент. Ну не вода ж в геоконтурі? Чи вода?

суміш води та пропіленгликолю - в обох контурах

• Лайк 1
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...