Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Перекрити 250 кв.м покрівлі своїми руками

Олег Д

Рекомендовані повідомлення

16 годин тому, Олег Д сказав:

А якщо все ж переграти на керамічну черепицю. Яка в принципі і лежала до цього, тільки нову свіжу вже. Розумію що вона важча і часу піде більше на монтаж. Різниця по суті в кроці риштування? І навіть якщо я зроблю риштування під керамічну черепицю а потім передумаю на профлист - проблем з монтажем через частіше ніж треба риштування не має виникнути?

@#roofinspector також цікава Ваша думка. Ви дуже правильно оцінили об'єкт по фото :)

Якщо Ви переграєте на черепицю чи цементнопісчану , то монтаж і бюджет буде в рази складніший і дорожчий . Я би не радив . Моя порада металочерепиця , бо профнастил на вигляд , я би сказав , на любітєля.

• Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

• 2 тижні потому...
В 03.03.2025 в 18:54, Олег Д сказал:

А якщо все ж переграти на керамічну черепицю. Яка в принципі і лежала до цього, тільки нову свіжу вже. Розумію що вона важча і часу піде більше на монтаж. Різниця по суті в кроці риштування? І навіть якщо я зроблю риштування під керамічну черепицю а потім передумаю на профлист - проблем з монтажем через частіше ніж треба риштування не має виникнути?

@#roofinspector також цікава Ваша думка. Ви дуже правильно оцінили об'єкт по фото :)

Вітаю, ондулін я взагалі категорично не рекомендую Вам розглядати, середній термін служби від 5 до 15 років, що на порядок менше за інші матеріали.

Керамічна черепиця потребує потужнішої кроквяної системи, оскільки Ваш дах 250м2 буде вагою приблизно 10т.
Кожна кераміка має свої розміри, і потребує конкретного кроку обрешітки (залежить від моделей та виробників), тому Вам перед тим як робити обрешітку, потрібно спочатку визначитися із керамікою яку розглядаєте до купівлі.

Для профнастилу підійде будь яка обрешітка з кроком до 50см (дошка 100х30).
Якщо буде брус з кроком 30-35 см, це також допускаєтся. 

Зазвичай під кераміку використовують брус 30х50, 50х50, 40х40.
Під профнастил дошку 30х100.

image.thumb.png.3a866e16022792ea251f0cae3d9746de.png

• Лайк 1
Посилання на коментар

Поки не було часу визначитись з покрівлею. Потрібна термінова порада з вирівнюванням площини скату. Так як на ньому зараз тимчасова плівка і єдине що мені приходить на думку - це почати замінювати її на мембрану (яка вже 3й місяць лежить чекає). А перед мембраною як я зрозумів треба вирівняти площину. Терміновість обумовлена дощами що почались і ще будуть. Бачу що вирівнюють натягнутою ниткою але ніде не знайшов пояснень як це правильно робити. Яка має бути нитка? Який рівень обрати (крайні балки чи фронтони які одразу за ними)? скільки ниток треба натягнути? в яких місцях? внизу, зверху, скільки відступати?

На скаті де площина наче як вирівняна, замінив залишки тимчасової плівки, яку вже вітром і сонцем потріпало за зиму, на мембрану. Замінив 2 ряди: 1 самий нижній, карнизний. 1 самий верхній, під коньком.

0-02-05-3e2bf13f9498abd65080efb0abe8a82e3f125bdde986178fb36e4812a966a01f_2f591208e3ad2b5c.jpg

0-02-05-f860b439318741518fe2bd7a527ee7b90011af0139f23f6b344c3ac6dabe56c1_2ff5330c52758ad.jpg

0-02-05-cdd4d70b3c36b727cff72d6dd51b88a4774ac93c580551875205bef5c385ea57_81572c9ddb50149d.jpg

0-02-05-523d74146d469344c1ed9cc5f4e4b1d2101272dbbf3c98a5b323b25fe1db7697_d14cbeaed018c60a.jpg

Змінено користувачем Олег Д
Посилання на коментар

21 час назад, Олег Д сказал:

це почати замінювати її на мембрану (яка вже 3й місяць лежить чекає).

А вы уверены, что ваша мембрана имеет достаточно высокую устойчивость к ультрафиолету ? В противном случае уже через пару месяцев под солнцем она полностью утратит свои свойства, а через 3-5 месяцев превратится в труху/ошметки......

Посилання на коментар

7 часов назад, tayatlas сказал:

А вы уверены, что ваша мембрана имеет достаточно высокую устойчивость к ультрафиолету ? В противном случае уже через пару месяцев под солнцем она полностью утратит свои свойства, а через 3-5 месяцев превратится в труху/ошметки......

Любая покровельная мембрана, при такому периоде воздействия солнцем, не имеет шансов на выживание

Посилання на коментар

Нібито архитектор Терехов в своєму ютуб-каналі казав, що плівки та мембрани потрібні тільки для мансарди. А для холодного горища це не потрібно. Бо не буде пари з середини житла та не буде, відповідно, конденсату знизу покрівлі.

Змінено користувачем Simpapula
Посилання на коментар

5 часов назад, Simpapula сказал:

Нібито архитектор Терехов в своєму ютуб-каналі казав, що плівки та мембрани потрібні тільки для мансарди. А для холодного горища це не потрібно. Бо не буде пари з середини житла та не буде, відповідно, конденсату знизу покрівлі.

Місія архітектора - створювати загальну архітектуру у контексті її ефективності, логічності, естетики та т.п.  Я не здивований що архітектор несе така маячню бо то не є його компетенція. 

• Лайк 1
Посилання на коментар

2 часа назад, Simpapula сказал:

Аргументуєте доцільність мембрани?

Звичайно. 

Якої саме та де?

Посилання на коментар

10 часов назад, #roofinspector сказал:

Якої саме та де?

Тієї, про яку ви суперечите архитекторові. І там, де ви вважаєте, що його слова "маячня".

Посилання на коментар

30 хвилин тому, Simpapula сказав:

Тієї, про яку ви суперечите архитекторові. І там, де ви вважаєте, що його слова "маячня".

Так він суперечить не архітекторові , а вашим словам. Ви би спочатку надали предмет суперечки (слова архітектора) , а не що вам  десь там здалося , може ви просто неправильно зрозуміли його слова.

ПС... Ви ось цього архітектора мали на увазі , і ці його слова ?

https://www.youtube.com/watch?v=0M9v03tks5g

Посилання на коментар

5 минут назад, andrey_ka сказал:

Так він суперечить не архітекторові , а вашим словам.

Архітектор той, чиє посилання ви надали.

А до того, хто кому суперечить - співбеседник якось сходу образив усіх архитекторів відразу. Він не сказав, що я помиляюся і не спробував довести до мене, де моя помилка.

Тут читаєш, переглядуєш інформацію, щоб щось собі уяснити - як то правильно робити.

Посилання на коментар

В 23.03.2025 в 02:16, Simpapula сказал:

Аргументуєте доцільність мембрани?

На мою думку мембрана потрібна обовязково для кераміки. По-перше керамічна черепиця не абсолютно щильно закриває і має зазори та місця потрапляння снігу, з вітром дощу тощо. По-друге конденсат відводити потрібно. Конденсат на керамічній покрівлі часто виникає. Наприклад в теплий період року з ранку після ночі. 

• Лайк 2
Посилання на коментар

В 20.03.2025 в 04:38, #roofinspector сказал:

Любая покровельная мембрана, при такому периоде воздействия солнцем, не имеет шансов на выживание

IMG_8447.jpeg

IMG_8448.jpeg

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...