SIV Опубліковано: 1 березня Поділитись Опубліковано: 1 березня Гаряче водопостачання здійснюється від електробойлера. Підкажіть як правильно зробити рециркуляцію. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
porterlv Опубліковано: 1 березня Поділитись Опубліковано: 1 березня А є варіанти? Кільцюєте магістраль ГВС на вхід бойлера через насос рециркуляції. Тай все. Тобто, від самої дальнньої точку відбору ГВС має бути петля на вхід бойлера. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SIV Опубліковано: 1 березня Автор Поділитись Опубліковано: 1 березня 1 час назад, porterlv сказал: А є варіанти? Є. Знайшов два варіанти. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сергей 31 Опубліковано: 1 березня Поділитись Опубліковано: 1 березня 48 минут назад, SIV сказал: Гаряче водопостачання здійснюється від електробойлера. Підкажіть як правильно зробити рециркуляцію. От простого водонагревателя пустая затея. Тен бойлера 1,5-2 кВт. Потеря тепла на рециркуляцию, а если еще с полотенчиком та же мощность. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SIV Опубліковано: 1 березня Автор Поділитись Опубліковано: 1 березня 1 час назад, Сергей 31 сказал: От простого водонагревателя пустая затея. Як в такому випадку вирішити питання ГВП. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сергей 31 Опубліковано: 2 березня Поділитись Опубліковано: 2 березня 5 часов назад, SIV сказал: Як в такому випадку вирішити питання ГВП. Отказаться от рециркуляции, полотенчик электрический. Может еще что есть: котел, коллектора солнечные, тепловой насос? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
porterlv Опубліковано: 2 березня Поділитись Опубліковано: 2 березня 9 годин тому, SIV сказав: Знайшов два варіанти Так по відношенню до рециркуляції вони ідентичні. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
porterlv Опубліковано: 2 березня Поділитись Опубліковано: 2 березня 9 годин тому, Сергей 31 сказав: Тен бойлера 1,5-2 кВт. Потеря тепла на рециркуляцию, Зараз теж думаю за рециркуляцію і болер. Система змонтована давно, не використовувалась. Сумарна довжина петлі 18 метрів утепленої труби. Зараз появилась дармова електрика від сонця, ото подумав про великий "кипятильник" і включити рециркуляцію. Яка періодичність роботи насосу потрібна, щоб з того був сенс? кожних 15 хв чи щопівгодини прокачувати петлю рециркуляції? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 2 березня Поділитись Опубліковано: 2 березня 2 години тому, porterlv сказав: Яка періодичність роботи насосу потрібна, щоб з того був сенс? кожних 15 хв чи щопівгодини прокачувати петлю рециркуляції? правильніше поставити датчик температури перед останнім краном і ним запускати таймер на 1хв рециркуляції. На літо та рециркуляція вилізе зайвим теплом в будинку. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 2 березня Поділитись Опубліковано: 2 березня 3 години тому, porterlv сказав: Яка періодичність роботи насосу потрібна, щоб з того був сенс? кожних 15 хв чи щопівгодини прокачувати петлю рециркуляції? В мене запускається кожну годину на 5хв, але я не очікую мати гарячу воду відразу після відкривання крана. Мені достатньо щоб була ледве тепла і це вже комфортно. Думаю, що кожних 30хв буде золотою серединою, але ніхто не забороняє поекспериментувати і підібрати комфортний інтервал саме для вас. В моєму випадку втрати тепла на рециркуряцію десь 2 кВт•год на добу. 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 2 березня Поділитись Опубліковано: 2 березня 47 хвилин тому, yur43 сказав: перед останнім краном Не перед краном, а перед відгалуженням зворотки, яке в 99% замуроване в стіну або в стяжку. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
porterlv Опубліковано: 2 березня Поділитись Опубліковано: 2 березня 2 години тому, volomoto сказав: В моєму випадку втрати тепла на рециркуряцію десь 2 кВт•год на добу Хто комфорту хоче - то не багато. А хто економить - то тре задуматись. Бо в місцяці 30 днів і 60 кВт лєтрики - то уже відчутно може бути. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 2 березня Поділитись Опубліковано: 2 березня 7 хвилин тому, porterlv сказав: 60 кВт лєтрики - то уже відчутно може бути. Для не газифікованого будинку то пил. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SIV Опубліковано: 2 березня Автор Поділитись Опубліковано: 2 березня 3 часа назад, volomoto сказал: В мене запускається кожну годину на 5хв, ... Думаю, що кожних 30хв буде золотою серединою, ... У мене все на початковому етапі тому планую одну розетку для насоса рециркуляції зробити з керуванням від двох датчиків руху із затримкою на відключення, санвузол і кухня. Появиться хтось з домочадців з зоні одного з датчиків руху включиться насос рециркуляції на 1 хв. В такому випадку насос буде включатись протягом доби кільканадцять разів, навіть якщо це буде 60 раз, тобто насос пропрацює сумарно 1 годину на добу, то при потужності циркуляційного насоса 5 Вт буде спожито аж 0,005 кВт електроенергії а в місяць аж 0.15 кВт. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз