Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

как снизить бешенные счета за электроенергию при элетроотоплении?

Юхруп

Рекомендовані повідомлення

Почти прошел отапливаемый сезон. Я обогревал 80 м.кв. элетрокотлом в  7.5 квт.Набегало около 2500-3000 квт в месяц( правда,с всеми электроприборами  на круг-бойлер,сушилка,стиралка и т.д.). С нынешними расценками на элетричество выходило дороговато.На котле я больше чем 48 градусов не ставил-хватало и этого для комфортного тепла в дому.Максимум накрутить в котле можно 80 градусов.Т.е. я использую котел на 60 процентов его мощности.Вопрос на засыпку: зачем мне тогда 7,5 квт?  60 процентов от 7.5 =4.5 квт- получается мне хватит и такого котла! И меньше расход электричества получу. Кто сталкивался с таким?Буду рад услышать мнение специалистов ...

• Хаха 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

5 часов назад, Юхруп сказал:

60 процентов от 7.5 =4.5 квт- получается мне хватит и такого котла! И меньше расход электричества получу. 

Нет, конечно. Вам надо компенсировать теплопотери помещения. Они зависят не от мощности котла, а от утепления, и его можно попробовать улучшить.

Второй путь - применение кондиционеров для отопления. Больше вариантов для снижения расходов нет.

Змінено користувачем ashim1990
  • Лайк 3
Посилання на коментар

25 минут назад, Юхруп сказал:

Я обогревал 80 м.кв.

Дом комплексно утеплен, или силикатный кирпич!?

• Дізлайк 1
Посилання на коментар

3 часа назад, DimaF сказал:

Дом комплексно утеплен, или силикатный кирпич!?

утеплен

Посилання на коментар

6 годин тому, Юхруп сказав:

.Т.е. я использую котел на 60 процентов его мощности.Вопрос на засыпку: зачем мне тогда 7,5 квт?

Ні, так не получається,  7.5×24×30×0.6=3240, значить менше 60%, але це не важливо, зменшити розхід електрики можна або зменшивши температуру в будинку,  або доутеплювати, або ставити тепловий насос, або все разом. Заміна котла дасть нуль ефекту

• Лайк 3
Посилання на коментар

7 годин тому, Юхруп сказав:

Почти прошел отапливаемый сезон. Я обогревал 80 м.кв. элетрокотлом в  7.5 квт.Набегало около 2500-3000 квт в месяц( правда,с всеми электроприборами  на круг-бойлер,сушилка,стиралка и т.д.). С нынешними расценками на элетричество выходило дороговато.На котле я больше чем 48 градусов не ставил-хватало и этого для комфортного тепла в дому.Максимум накрутить в котле можно 80 градусов.Т.е. я использую котел на 60 процентов его мощности.Вопрос на засыпку: зачем мне тогда 7,5 квт?  60 процентов от 7.5 =4.5 квт- получается мне хватит и такого котла! И меньше расход электричества получу. Кто сталкивался с таким?Буду рад услышать мнение специалистов ...

Міняти котел я б не радив, бо коли морози він працює на 100%, просто тримає температуру нижчу за максимальну, тактуючи. Коли зменшити потужність, то він хату не буде нагрівати, незалежно від температури на ньому.

А скільки ви реально витрачаєте на електропалення? Це важливо, щоб зрозуміти, чи є ще резерви. Підрахувати досить просто, треба від витрат за зимовий місяь відмінусувати витрати за літній, одержите приблизно витрати на опалення.

• Дізлайк 1
Посилання на коментар

14 часов назад, Юхруп сказал:

утеплен

Не ответили как?

Стены, крыша, сколько чего?

Можно тепловизором пройтись в мороз.

• Дізлайк 1
Посилання на коментар

В 16.03.2025 в 12:09, Юхруп сказал:

Почти прошел отапливаемый сезон. Я обогревал 80 м.кв. элетрокотлом в  7.5 квт.Набегало около 2500-3000 квт в месяц( правда,с всеми электроприборами  на круг-бойлер,сушилка,стиралка и т.д.)

Вочевидь, що з утепленням біда, в мене близький до вашого конфіг, дому 60кв, і 4,5 квт котел; в зимку 1400квт в місяц; в холодний період (-5 та нижче) 3квт/ч, в інший час 1,5 квт/ч. Міняти котел не має сенсу, це ж електрика), є сенс і утепленні будинку та температурі яка підтримується в приміщені (20-21)

Посилання на коментар

В 16.03.2025 в 19:34, anatol33 сказал:

Міняти котел я б не радив, бо коли морози він працює на 100%, просто тримає температуру нижчу за максимальну, тактуючи. Коли зменшити потужність, то він хату не буде нагрівати, незалежно від температури на ньому.

А скільки ви реально витрачаєте на електропалення? Це важливо, щоб зрозуміти, чи є ще резерви. Підрахувати досить просто, треба від витрат за зимовий місяь відмінусувати витрати за літній, одержите приблизно витрати на опалення.

Дякую за пораду-підрахую літом)

Посилання на коментар

10 часов назад, ashim1990 сказал:

Очевидно, что не очень.:classic_sad:

вы правы-есть нюансы.Например,есть наружная комната 14 квадратов-стена пеноблок плюс пенопласт 100-а ,два радиатора- а тепло не держит...буду летом разбираться.

Посилання на коментар

В 16.03.2025 в 19:34, anatol33 сказал:

А ещё проще и точнее.поставить счётчик на котел и посмотреть. Но это уже придется ждать год результатов.

• Лайк 1
Посилання на коментар

12 часов назад, Юхруп сказал:

вы правы-есть нюансы....

Перш за все треба з ревізії стелі починати.
Як у Вас утеплена стеля?

Посилання на коментар

20 хвилин тому, tolik86 сказав:

треба з ревізії стелі починати.
Як у Вас утеплена стеля?

100%, і особливу увагу звернути на вузли примикання стелі до стін

Посилання на коментар

13 годин тому, Юхруп сказав:

вы правы-есть нюансы.Например,есть наружная комната 14 квадратов-стена пеноблок плюс пенопласт 100-а ,два радиатора- а тепло не держит...буду летом разбираться.

Это надо зимой разбираться, с тепловизором, когда на улице холодно 

А утеплять/устранять проблемы уже летом 

• Лайк 2
Посилання на коментар

14 часов назад, Юхруп сказал:

стіни це умовно 25% всіх тепловтрат. стеля, вікна, фундамент, двері, вентиляція. може у вас теплоємність низька, тому треба постійно по чуть чуть гріти, а не хвилями до 50 градусів. від електро котла тепло віддають радіатори?

Посилання на коментар

1 час назад, newbee2020 сказал:

стіни це умовно 25% всіх тепловтрат. стеля, вікна, фундамент, двері, вентиляція. може у вас теплоємність низька, тому треба постійно по чуть чуть гріти, а не хвилями до 50 градусів. від електро котла тепло віддають радіатори?

радіатори добре нагріваються...

вентиляція- весь час були відкриті засувки в каналах,а в мене їх три ....

1 час назад, newbee2020 сказал:

Посилання на коментар

2 часа назад, ЯД сказал:

Это надо зимой разбираться, с тепловизором, когда на улице холодно 

А утеплять/устранять проблемы уже летом 

толковий совет! чего я раньше не додумался

Посилання на коментар

4 часа назад, tolik86 сказал:

Перш за все треба з ревізії стелі починати.
Як у Вас утеплена стеля?

стеля в мене така:гипсокартон-осб -мінвата в рулонах 50 мм-дошка 20 мм.Далі йде стріха і покрівля  з ондуліна

• Конфуз 2
Посилання на коментар

17 хвилин тому, Юхруп сказав:

стеля в мене така:гипсокартон-осб -мінвата в рулонах 50 мм-дошка 20 мм.Далі йде стріха і покрівля  з ондуліна

Ну 50мм ваты - это очень мало. А рулонная 50мм через время стает 30мм. У вас все тепло через крышу и улетает 

Змінено користувачем ЯД
  • Лайк 4
Посилання на коментар

1 час назад, Юхруп сказал:

хороше утеплення стелі вважається 25-30 см вати. ваші радіатори гріють повітря, все тепло стоїть зверху, дельта між гарячим повітрям під стелею і холодним повітрям через 5 см вати - максимальна. крім того у вас вата в один шар, шви не перекриті. терміново утепляйтесь, це не дорого.

крім того, у вас наче нема пароізоляції вати від приміщення, якщо вона хоч трошки волога - втрачає все своє тепло, як мокрий пуховик

Змінено користувачем newbee2020
  • Лайк 5
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...