Юхруп Опубліковано: 16 березня Поділитись Опубліковано: 16 березня Почти прошел отапливаемый сезон. Я обогревал 80 м.кв. элетрокотлом в 7.5 квт.Набегало около 2500-3000 квт в месяц( правда,с всеми электроприборами на круг-бойлер,сушилка,стиралка и т.д.). С нынешними расценками на элетричество выходило дороговато.На котле я больше чем 48 градусов не ставил-хватало и этого для комфортного тепла в дому.Максимум накрутить в котле можно 80 градусов.Т.е. я использую котел на 60 процентов его мощности.Вопрос на засыпку: зачем мне тогда 7,5 квт? 60 процентов от 7.5 =4.5 квт- получается мне хватит и такого котла! И меньше расход электричества получу. Кто сталкивался с таким?Буду рад услышать мнение специалистов ... 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ashim1990 Опубліковано: 16 березня Поділитись Опубліковано: 16 березня (змінено) 5 часов назад, Юхруп сказал: 60 процентов от 7.5 =4.5 квт- получается мне хватит и такого котла! И меньше расход электричества получу. Нет, конечно. Вам надо компенсировать теплопотери помещения. Они зависят не от мощности котла, а от утепления, и его можно попробовать улучшить. Второй путь - применение кондиционеров для отопления. Больше вариантов для снижения расходов нет. Змінено 16 березня користувачем ashim1990 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 16 березня Поділитись Опубліковано: 16 березня 25 минут назад, Юхруп сказал: Я обогревал 80 м.кв. Дом комплексно утеплен, или силикатный кирпич!? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Юхруп Опубліковано: 16 березня Автор Поділитись Опубліковано: 16 березня утеплен Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Юхруп Опубліковано: 16 березня Автор Поділитись Опубліковано: 16 березня 3 часа назад, DimaF сказал: Дом комплексно утеплен, или силикатный кирпич!? утеплен Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 16 березня Поділитись Опубліковано: 16 березня 20 минут назад, Юхруп сказал: утеплен Ну значит так и есть. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Enot123h Опубліковано: 16 березня Поділитись Опубліковано: 16 березня Я окна ОСБ забил, расход газа снизился 3 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Maryan_bhfz Опубліковано: 16 березня Поділитись Опубліковано: 16 березня 6 годин тому, Юхруп сказав: .Т.е. я использую котел на 60 процентов его мощности.Вопрос на засыпку: зачем мне тогда 7,5 квт? Ні, так не получається, 7.5×24×30×0.6=3240, значить менше 60%, але це не важливо, зменшити розхід електрики можна або зменшивши температуру в будинку, або доутеплювати, або ставити тепловий насос, або все разом. Заміна котла дасть нуль ефекту 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
anatol33 Опубліковано: 16 березня Поділитись Опубліковано: 16 березня 7 годин тому, Юхруп сказав: Почти прошел отапливаемый сезон. Я обогревал 80 м.кв. элетрокотлом в 7.5 квт.Набегало около 2500-3000 квт в месяц( правда,с всеми электроприборами на круг-бойлер,сушилка,стиралка и т.д.). С нынешними расценками на элетричество выходило дороговато.На котле я больше чем 48 градусов не ставил-хватало и этого для комфортного тепла в дому.Максимум накрутить в котле можно 80 градусов.Т.е. я использую котел на 60 процентов его мощности.Вопрос на засыпку: зачем мне тогда 7,5 квт? 60 процентов от 7.5 =4.5 квт- получается мне хватит и такого котла! И меньше расход электричества получу. Кто сталкивался с таким?Буду рад услышать мнение специалистов ... Міняти котел я б не радив, бо коли морози він працює на 100%, просто тримає температуру нижчу за максимальну, тактуючи. Коли зменшити потужність, то він хату не буде нагрівати, незалежно від температури на ньому. А скільки ви реально витрачаєте на електропалення? Це важливо, щоб зрозуміти, чи є ще резерви. Підрахувати досить просто, треба від витрат за зимовий місяь відмінусувати витрати за літній, одержите приблизно витрати на опалення. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 17 березня Поділитись Опубліковано: 17 березня 14 часов назад, Юхруп сказал: утеплен Не ответили как? Стены, крыша, сколько чего? Можно тепловизором пройтись в мороз. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Лехуй Опубліковано: 17 березня Поділитись Опубліковано: 17 березня 18 часов назад, Юхруп сказал: утеплен На сколько хорошо? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ashim1990 Опубліковано: 17 березня Поділитись Опубліковано: 17 березня 1 час назад, Ле*** сказал: На сколько хорошо? Очевидно, что не очень. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
tolik86 Опубліковано: 17 березня Поділитись Опубліковано: 17 березня В 16.03.2025 в 12:09, Юхруп сказал: Почти прошел отапливаемый сезон. Я обогревал 80 м.кв. элетрокотлом в 7.5 квт.Набегало около 2500-3000 квт в месяц( правда,с всеми электроприборами на круг-бойлер,сушилка,стиралка и т.д.) Вочевидь, що з утепленням біда, в мене близький до вашого конфіг, дому 60кв, і 4,5 квт котел; в зимку 1400квт в місяц; в холодний період (-5 та нижче) 3квт/ч, в інший час 1,5 квт/ч. Міняти котел не має сенсу, це ж електрика), є сенс і утепленні будинку та температурі яка підтримується в приміщені (20-21) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Юхруп Опубліковано: 17 березня Автор Поділитись Опубліковано: 17 березня В 16.03.2025 в 19:34, anatol33 сказал: Міняти котел я б не радив, бо коли морози він працює на 100%, просто тримає температуру нижчу за максимальну, тактуючи. Коли зменшити потужність, то він хату не буде нагрівати, незалежно від температури на ньому. А скільки ви реально витрачаєте на електропалення? Це важливо, щоб зрозуміти, чи є ще резерви. Підрахувати досить просто, треба від витрат за зимовий місяь відмінусувати витрати за літній, одержите приблизно витрати на опалення. Дякую за пораду-підрахую літом) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Юхруп Опубліковано: 17 березня Автор Поділитись Опубліковано: 17 березня 10 часов назад, ashim1990 сказал: Очевидно, что не очень. вы правы-есть нюансы.Например,есть наружная комната 14 квадратов-стена пеноблок плюс пенопласт 100-а ,два радиатора- а тепло не держит...буду летом разбираться. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
eam Опубліковано: 18 березня Поділитись Опубліковано: 18 березня В 16.03.2025 в 19:34, anatol33 сказал: А скільки ви реально витрачаєте на електропалення? Це важливо, щоб зрозуміти, чи є ще резерви. Підрахувати досить просто, треба від витрат за зимовий місяь відмінусувати витрати за літній, одержите приблизно витрати на опалення. А ещё проще и точнее.поставить счётчик на котел и посмотреть. Но это уже придется ждать год результатов. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
tolik86 Опубліковано: 18 березня Поділитись Опубліковано: 18 березня 12 часов назад, Юхруп сказал: вы правы-есть нюансы.... Перш за все треба з ревізії стелі починати. Як у Вас утеплена стеля? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Maryan_bhfz Опубліковано: 18 березня Поділитись Опубліковано: 18 березня 20 хвилин тому, tolik86 сказав: треба з ревізії стелі починати. Як у Вас утеплена стеля? 100%, і особливу увагу звернути на вузли примикання стелі до стін Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 18 березня Поділитись Опубліковано: 18 березня 13 годин тому, Юхруп сказав: вы правы-есть нюансы.Например,есть наружная комната 14 квадратов-стена пеноблок плюс пенопласт 100-а ,два радиатора- а тепло не держит...буду летом разбираться. Это надо зимой разбираться, с тепловизором, когда на улице холодно А утеплять/устранять проблемы уже летом 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
newbee2020 Опубліковано: 18 березня Поділитись Опубліковано: 18 березня 14 часов назад, Юхруп сказал: вы правы-есть нюансы.Например,есть наружная комната 14 квадратов-стена пеноблок плюс пенопласт 100-а ,два радиатора- а тепло не держит...буду летом разбираться. стіни це умовно 25% всіх тепловтрат. стеля, вікна, фундамент, двері, вентиляція. може у вас теплоємність низька, тому треба постійно по чуть чуть гріти, а не хвилями до 50 градусів. від електро котла тепло віддають радіатори? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Юхруп Опубліковано: 18 березня Автор Поділитись Опубліковано: 18 березня 1 час назад, newbee2020 сказал: стіни це умовно 25% всіх тепловтрат. стеля, вікна, фундамент, двері, вентиляція. може у вас теплоємність низька, тому треба постійно по чуть чуть гріти, а не хвилями до 50 градусів. від електро котла тепло віддають радіатори? радіатори добре нагріваються... вентиляція- весь час були відкриті засувки в каналах,а в мене їх три .... 1 час назад, newbee2020 сказал: Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Юхруп Опубліковано: 18 березня Автор Поділитись Опубліковано: 18 березня 2 часа назад, ЯД сказал: Это надо зимой разбираться, с тепловизором, когда на улице холодно А утеплять/устранять проблемы уже летом толковий совет! чего я раньше не додумался Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Юхруп Опубліковано: 18 березня Автор Поділитись Опубліковано: 18 березня 4 часа назад, tolik86 сказал: Перш за все треба з ревізії стелі починати. Як у Вас утеплена стеля? стеля в мене така:гипсокартон-осб -мінвата в рулонах 50 мм-дошка 20 мм.Далі йде стріха і покрівля з ондуліна 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 18 березня Поділитись Опубліковано: 18 березня (змінено) 17 хвилин тому, Юхруп сказав: стеля в мене така:гипсокартон-осб -мінвата в рулонах 50 мм-дошка 20 мм.Далі йде стріха і покрівля з ондуліна Ну 50мм ваты - это очень мало. А рулонная 50мм через время стает 30мм. У вас все тепло через крышу и улетает Змінено 18 березня користувачем ЯД 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
newbee2020 Опубліковано: 18 березня Поділитись Опубліковано: 18 березня (змінено) 1 час назад, Юхруп сказал: стеля в мене така:гипсокартон-осб -мінвата в рулонах 50 мм-дошка 20 мм.Далі йде стріха і покрівля з ондуліна хороше утеплення стелі вважається 25-30 см вати. ваші радіатори гріють повітря, все тепло стоїть зверху, дельта між гарячим повітрям під стелею і холодним повітрям через 5 см вати - максимальна. крім того у вас вата в один шар, шви не перекриті. терміново утепляйтесь, це не дорого. крім того, у вас наче нема пароізоляції вати від приміщення, якщо вона хоч трошки волога - втрачає все своє тепло, як мокрий пуховик Змінено 18 березня користувачем newbee2020 5 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз