newbee2020 Опубліковано: 18 березня Поділитись Опубліковано: 18 березня 1 час назад, Юхруп сказал: радіатори добре нагріваються... вентиляція- весь час були відкриті засувки в каналах,а в мене їх три .... пару кілоловат могло вилітати запросто Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Юхруп Опубліковано: 18 березня Автор Поділитись Опубліковано: 18 березня 3 часа назад, newbee2020 сказал: хороше утеплення стелі вважається 25-30 см вати. ваші радіатори гріють повітря, все тепло стоїть зверху, дельта між гарячим повітрям під стелею і холодним повітрям через 5 см вати - максимальна. крім того у вас вата в один шар, шви не перекриті. терміново утепляйтесь, це не дорого. крім того, у вас наче нема пароізоляції вати від приміщення, якщо вона хоч трошки волога - втрачає все своє тепло, як мокрий пуховик а якщо я вже не буду чіпати пиріг стелі,а утеплю сам дах -осб-вата-ондулін ...? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
smotesko Опубліковано: 18 березня Поділитись Опубліковано: 18 березня (змінено) 17 хвилин тому, Юхруп сказав: а якщо я вже не буду чіпати пиріг стелі,а утеплю сам дах -осб-вата-ондулін ...? Так ви зробите з холодного горища мансарду. Це значно складніше аніж доутеплити перекриття. Підніміть дошки на горищі і можна легко доутеплювати до ефективної товщини. А якщо ще й пароізоляцію встелите – буде канфета! Змінено 18 березня користувачем smotesko 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
newbee2020 Опубліковано: 18 березня Поділитись Опубліковано: 18 березня 4 часа назад, Юхруп сказал: а якщо я вже не буду чіпати пиріг стелі,а утеплю сам дах -осб-вата-ондулін ...? не треба чіпати стелю, треба зверху (зі сторони холодного даху) утеплитись, накинути на ваші 5 см ще два шари по 10 см і при ціні майже 5 грн за 1 квтгод опалення, ця дія вам окупиться дуже швидко. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
tolik86 Опубліковано: 19 березня Поділитись Опубліковано: 19 березня 14 часов назад, Юхруп сказал: а якщо я вже не буду чіпати пиріг стелі,а утеплю сам дах -осб-вата-ондулін ...? Це якщо тобі реально потрібно жила масандра, але перш ніж на таке наважитись сплануй де і як буде розташовані сходи на неї, та чи витримає дах та стеля додаткове навантаження, та утеплення примикання даху до стелі🙃 Практичні цифри, в зимку при однаковому споживання котла та зовнішньої температури, робив утеплення стелі з 100мм до 200мм базальтовою ватою, температура в домі піднялась на 2 градуси. (образно кажучи з 19 до 21) З приводу відсутності парабарьєру - наявна ОСБ на стелі є паразахисним матеріалом Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
newbee2020 Опубліковано: 19 березня Поділитись Опубліковано: 19 березня 2 часа назад, tolik86 сказал: З приводу відсутності парабарьєру - наявна ОСБ на стелі є паразахисним матеріалом в принципі так, але наврядчи там там проклеєні шви. тому коли добавляти вати варто перевірити стан чи нема там вологи, особливо в зоні кухні чи ванної кімнати. хоча 5 см буде сохнути нормально по ідеї Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Богдан Грищенко Опубліковано: 28 березня Поділитись Опубліковано: 28 березня 16.03.2025 в 12:30, ashim1990 сказав: Нет, конечно. Вам надо компенсировать теплопотери помещения. Они зависят не от мощности котла, а от утепления, и его можно попробовать улучшить. Второй путь - применение кондиционеров для отопления. Больше вариантов для снижения расходов нет. Є ще варіанти. Підключити нічний тариф і поставити ТА на 2000 літрів і не користуватися вдень котлом. Ми не знаємо, чи у нього є двотарифний лічильник Змонтувати СЕС і в сонячні дні живити від неї тепловий насос Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 28 березня Поділитись Опубліковано: 28 березня 11 хвилин тому, Богдан Грищенко сказав: Змонтувати СЕС і в сонячні дні живити від неї тепловий насос Ага, и теплые полы тогда. И если нет утепления - все это будет маслать и греть улицу. А за деньги на ТН и сес можно просто сделать хорошее утепление (и ещё на "мороженое" останется) и счета сразу будут меньше 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ashim1990 Опубліковано: 29 березня Поділитись Опубліковано: 29 березня 8 часов назад, ЯД сказал: Ага, и теплые полы тогда. И если нет утепления - все это будет маслать и греть улицу. Но кто-то же должен греть улицу! 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dendnepr Опубліковано: 29 березня Поділитись Опубліковано: 29 березня Серьезно? 5 см ваты и все???? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 29 березня Поділитись Опубліковано: 29 березня 6 хвилин тому, Dendnepr сказав: Серьезно? 5 см ваты и все???? Вра***те ще не перекриті шви. Ото вже серйозно Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 29 березня Поділитись Опубліковано: 29 березня 13 годин тому, ashim1990 сказав: Но кто-то же должен греть улицу! Ага, а потом Гретта про глобальное потепление говорит ) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sly Опубліковано: 30 березня Поділитись Опубліковано: 30 березня В 16.03.2025 в 12:09, Юхруп сказал: Я обогревал 80 м.кв. элетрокотлом в 7.5 квт.Набегало около 2500-3000 квт в месяц займитесь утеплением. Мой дом 125м потреблял этой зимой от 1800 до 2300 кВт. Ни в чем себя не ограничивал - стиралка, дополнительный эелектроподогрев полов в санузлах, электросушилка и т.п. Другой дом, 109м, не до конца утеплен, есть нюансы по перекрытию- местами всего 15 см утепления, - от 2000 до 2500 кВт в месяц. На обоих домах электрокотлы протерм 9 кВт, работают на 6 киловаттах. Я бы начинал поиск с крыши... когда-то арендовал дом, в первую зиму офигел от расхода газа в 600 кубов в месяц... Залез на чердак - а там утеплитеся местами тупо нет. Купил самый дешевый, кинул в два слоя по 100 мм и на следующую зиму получил уже 300 кубов газа в месяц. Оказалось, со стенами тоже проблема, но это уже другая история. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз