Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

как снизить бешенные счета за электроенергию при элетроотоплении?

Юхруп

Рекомендовані повідомлення

1 час назад, Юхруп сказал:

радіатори добре нагріваються...

вентиляція- весь час були відкриті засувки в каналах,а в мене їх три ....

пару кілоловат могло вилітати запросто

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

3 часа назад, newbee2020 сказал:

хороше утеплення стелі вважається 25-30 см вати. ваші радіатори гріють повітря, все тепло стоїть зверху, дельта між гарячим повітрям під стелею і холодним повітрям через 5 см вати - максимальна. крім того у вас вата в один шар, шви не перекриті. терміново утепляйтесь, це не дорого.

крім того, у вас наче нема пароізоляції вати від приміщення, якщо вона хоч трошки волога - втрачає все своє тепло, як мокрий пуховик

а якщо я вже не буду чіпати пиріг стелі,а утеплю сам дах -осб-вата-ондулін ...?

Посилання на коментар

17 хвилин тому, Юхруп сказав:

Так ви зробите з холодного горища мансарду. Це значно складніше аніж доутеплити перекриття.
Підніміть дошки на горищі і можна легко доутеплювати до ефективної товщини. А якщо ще й пароізоляцію встелите – буде канфета!

Змінено користувачем smotesko
  • Лайк 2
Посилання на коментар

4 часа назад, Юхруп сказал:

не треба чіпати стелю, треба зверху (зі сторони холодного даху) утеплитись, накинути на ваші 5 см ще два шари по 10 см і при ціні майже 5 грн за 1 квтгод опалення, ця дія вам окупиться дуже швидко.

Посилання на коментар

14 часов назад, Юхруп сказал:

Це якщо тобі реально потрібно жила масандра, але перш ніж на таке наважитись сплануй де і як буде розташовані сходи на неї, та чи витримає дах та стеля додаткове навантаження, та утеплення примикання даху до стелі🙃
Практичні цифри, в зимку при однаковому споживання котла та зовнішньої температури, робив утеплення стелі з 100мм до 200мм базальтовою ватою, температура в домі піднялась на 2 градуси. (образно кажучи з 19 до 21)
З приводу відсутності парабарьєру - наявна ОСБ на стелі є паразахисним матеріалом

Посилання на коментар

2 часа назад, tolik86 сказал:

З приводу відсутності парабарьєру - наявна ОСБ на стелі є паразахисним матеріалом

в принципі так, але наврядчи там там проклеєні шви. тому коли добавляти вати варто перевірити стан чи нема там вологи, особливо в зоні кухні чи ванної кімнати. хоча 5 см буде сохнути нормально по ідеї 

Посилання на коментар

• 2 тижні потому...
16.03.2025 в 12:30, ashim1990 сказав:

Нет, конечно. Вам надо компенсировать теплопотери помещения. Они зависят не от мощности котла, а от утепления, и его можно попробовать улучшить.

Второй путь - применение кондиционеров для отопления. Больше вариантов для снижения расходов нет.

Є ще варіанти.

Підключити нічний тариф і поставити ТА на 2000 літрів і не користуватися вдень котлом. Ми не знаємо, чи у нього є двотарифний лічильник

Змонтувати СЕС і в сонячні дні живити від неї тепловий насос

Посилання на коментар

11 хвилин тому, Богдан Грищенко сказав:

Змонтувати СЕС і в сонячні дні живити від неї тепловий насос

Ага, и теплые полы тогда.

И если нет утепления - все это будет маслать и греть улицу. А за деньги на ТН и сес можно просто сделать хорошее утепление (и ещё на "мороженое" останется) и счета сразу будут меньше

• Лайк 2
Посилання на коментар

8 часов назад, ЯД сказал:

Ага, и теплые полы тогда.

И если нет утепления - все это будет маслать и греть улицу. 

Но кто-то же должен греть улицу!

• Хаха 1
Посилання на коментар

6 хвилин тому, Dendnepr сказав:

Серьезно? 5 см ваты и все????

Вра***те ще не перекриті шви. Ото вже серйозно :) 

Посилання на коментар

13 годин тому, ashim1990 сказав:

Но кто-то же должен греть улицу!

Ага, а потом Гретта про глобальное потепление говорит )

Посилання на коментар

В 16.03.2025 в 12:09, Юхруп сказал:

Я обогревал 80 м.кв. элетрокотлом в  7.5 квт.Набегало около 2500-3000 квт в месяц

займитесь утеплением. Мой дом 125м потреблял этой зимой от 1800 до 2300 кВт. Ни в чем себя не ограничивал  - стиралка, дополнительный эелектроподогрев полов в санузлах, электросушилка и т.п.

Другой дом, 109м, не до конца утеплен, есть нюансы по перекрытию- местами всего 15 см утепления, - от 2000 до 2500 кВт в месяц.

На обоих домах электрокотлы протерм 9 кВт, работают на 6 киловаттах.

Я бы начинал поиск с крыши... когда-то арендовал дом, в первую зиму офигел от расхода газа в 600 кубов в месяц... Залез на чердак - а там утеплитеся местами тупо нет. Купил самый дешевый, кинул в два слоя по 100 мм и на следующую зиму получил уже 300 кубов газа в месяц. Оказалось, со стенами тоже проблема, но это уже другая история.

• Лайк 1
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...